Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Witam się przy staraniach o drugie dziecko. Przy pierwszych staraniach pcos, cykle bezowulacyjne, monitoring i letrozole. Teraz 4 lipca, rok po porodzie miałam pierwszy okres (zaczęłam odstawiać córkę od piersi). Może to zasługa inofemu, ale cyklu jak ten nie miałam chyba jeszcze nigdy w życiu. Czuje się całkiem inaczej, od dawna współżycie nie sprawiało mi tyle przyjemności. 20 lipca miałam pozytywny test owulacyjny i myślałam że będzie owulacja, ale 25 dopiero miałam ból brzucha, dzień później plamienie ciemnoczerwone/ brązowe. Myślicie, że to możliwe, że owulacja była tak późno po pozytywnym teście? Będę testować 5 sierpnia myślę żeby było wiarygodnie.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę upragnionych 2 kresek. -
Ma_ho wrote:Tak Niestety moja praca wyklucza obecność kobiet w ciąży I to dla dobra mojego i dzidziusia Mogliby mnie gdzieś upchnąć tak dla zasady, ale parzylabym wtedy kawę, robiła xero czy coś podobnego Taka zapchaj-dziuraStarania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Hope024 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie miała któraś z Was pregnyl?
Ja miałam podawanyLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Hope024 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie miała któraś z Was pregnyl?
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 16:50
Sleepyhead lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
Sleepyhead wrote:Dziewczyny, po odstawieniu duphastonu - po ilu można się spodziewać okresu?
Sleepyhead, Wik89 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualnyAgafiga wrote:Wszystko zależy od organizmu, lekarz mi mówił ze do 5 dni powinno sie pojawic krwawoenie. U mnie @ przychodzi 2 dni po odstawieniu.
W sumie jeszcze jedno pytanie mam - czy podczas brania duphastonu powinny być odczuwalne comiesięczne dolegliwości związane z nadchodzącym okresem? Kurcze, słyszałam, że nie, a tymczasem przy końskiej dawce leku i oprócz tego progesteronu odczuwałam normalne objawy jak co miesiąc. Zastanawiam się czy to normalne... -
Ja przy duphastonie też miałam pms.
Kurde byłam dziś na wizycie w Koperniku z tego programu i liczyłam że zrobi mi USG bo jestem zaraz przed owulacja. A nie miała czasu lekarka bo była sama i musiała obsługiwać i ludzi z programu i z poradni, więc wizyta trwała 5 min.
Muszę jutro lecieć po owulaki, bo nie zaopatrzyłam się w tym cyklu licząc na usgSleepyhead lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 16:50
Sleepyhead lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
Pani Ciasio wrote:A w którym dc miałaś zabieg? W sensie ile dni przed owulacją?
Cewnik nie przeszedł bo ból był tak silny czy po prostu lekarz sobie nie poradził?27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Ladinola wrote:Zaciekawiło mnie, ze współczujesz. Miałaś pod rentgenem czy pod usg? A dobra widzę, pod USG bo HyCoSy. Jak ogólnie to badanie, serio aż tak nieprzyjemne?
Jeżeli chodzi o sono Hsg to Każda kobieta inaczej reaguje, ja jakoś wytrwałam nic przyjemnego . Zwiększone bóle jak przy@ i ogólnie nie przyjemne. A dziewczyna przede mną płakała ale ja byłam "czysta" a ona miała zrostyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 07:03
-20 cykli
-2 cykl na stymulacji
Aromek, ovitrell, duphaston -
Sleepyhead wrote:Ślicznie dziękuję nic, pozostaje mi czekać.
W sumie jeszcze jedno pytanie mam - czy podczas brania duphastonu powinny być odczuwalne comiesięczne dolegliwości związane z nadchodzącym okresem? Kurcze, słyszałam, że nie, a tymczasem przy końskiej dawce leku i oprócz tego progesteronu odczuwałam normalne objawy jak co miesiąc. Zastanawiam się czy to normalne...Sleepyhead lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualnyIgnissa wrote:U mnie Duphaston bardzo podkreca objawy. Bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze
-
Hope024 wrote:I jak jest ze współżyciem?
Kiedy najlepiej? Ja miałam w pt o 20 A serduszkowalismy w czwartek i dopiero w niedzielę po południu i mam wrażenie że się nie wszczelilismy
Ja miałam zastrzyk 1 lipca o 22:00 i seks był właśnie 1 lipca, 2 lipca i 3 lipca co 24h i udało się zajść w ciąże
I 3 lipca byłam wieczorem na wizycie i miałam już potwierdzone, że pęcherzyk pękłWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 08:38
-
Sleepyhead wrote:W sumie pierwszy raz brałam dupka i tak mi właśnie podkręcił te objawy, że myślałam, że może coś się wykluje. A tymczasem dupa zbita Chociaż co miesiąc bolą mnie piersi i brzuch, ale teraz było inaczej. Muszę przestać się nakręcać, bo osiwieję.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualnyIgnissa wrote:Ja w pierwszym cyklu z Duokiem tak mialam, byłam pewna, że juz a później straszny dół. W drugim mialam nadzieję ale bralam pod uwagę, ze to moze byc przez Dupka, choć i rak się nakręciłam. W tym cyklu staram się skupić na zrobieniu badań i przejściu na dietę z niskim igl, bo wyszły mi słabe wyniki insuliny po obciazeniu.
-
Sleepyhead wrote:Badania ważna rzecz. Do tej pory lekarz Ci nie zlecił nic? Życzę powodzenia Najbardziej irytującą sytuacją jest to, że my już wydaliśmy grube tysiące na badania, leki, wspomagacze i dalej kompletnie nic. NIC. Zaczynam tracić wszelką nadzieję.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361