Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki - miały któreś z Was zabieg na drożność jajowodów ? Dr mnie do tego namawia ale ja sama nie wiem, niby owulacje mam ale czytałam ze po tym łatwiej się zachodzi

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Jak wczoraj zaproponowałam swojemu, że kupię mu witaminy to też zaczął kręcić nosem Że to za wcześnie, że nie potrzeba, że wymyślam problemy Męskie ego to dziwny twór i ciężko się przebić przez pancerz

    Ja mojemu przetłumaczyłam to językiem medycznym, ze to nie kwestia męskości ego etc tylko ubogiej diety i braku mikroelementów w organizmie, wytłumaczyłam pokolei na co jest konkretny preparat, dlaczego organizm go potrzebuje i wcina już 5 miesiąc bez zająknięcia, na tych chłopów to trzeba znaleźć sposób ja na swojego znalazłam

    Ma_ho lubi tę wiadomość

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet jest inaczej skonstruowany każdy w swoim własnym mniemaniu jest jakimś supersamcem bogiem seksu i reproduktorem u jednym dlatego do nich trzeba sposobem :)

    justyna1719, Ma_ho lubią tę wiadomość

  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki a powiedzcie mi jak wy robicie ten suwaczek?

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Hej dziewczynki a powiedzcie mi jak wy robicie ten suwaczek?
    A wpisz sobie w wujka google suwaczki i pierwsza lepsza strona Ci wyskoczy zaznaczasz jaki chcesz kopiujesz adres url do wystawienia na forum i wklejasz go w stopke

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    A wpisz sobie w wujka google suwaczki i pierwsza lepsza strona Ci wyskoczy zaznaczasz jaki chcesz kopiujesz adres url do wystawienia na forum i wklejasz go w stopke


    W jaka stopke? Ja zielona w tym temacie

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    A wpisz sobie w wujka google suwaczki i pierwsza lepsza strona Ci wyskoczy zaznaczasz jaki chcesz kopiujesz adres url do wystawienia na forum i wklejasz go w stopke

    Dziekuje :) udalo sie

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2520 822

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki - miały któreś z Was zabieg na drożność jajowodów ? Dr mnie do tego namawia ale ja sama nie wiem, niby owulacje mam ale czytałam ze po tym łatwiej się zachodzi

    Ja miałam :) nie należy do najprzyjemniejszych zabiegów ale myślę że warto :) mnie niestety nie udało się po nim ale przynajmniej wiem że mam drożne nie ma żadnych zrostów :) wydaje mi się że owulacja nie ma nic do tego :) ale mogę się mylić :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Nera Autorytet
    Postów: 7420 2461

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

    Ma_ho kciuki za pozytywny przebieg planu!

    Kasiakasia- przykro ale nie poddawaj się ♡

    Ma_ho lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2738)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna plus test HPV
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja miałam :) nie należy do najprzyjemniejszych zabiegów ale myślę że warto :) mnie niestety nie udało się po nim ale przynajmniej wiem że mam drożne nie ma żadnych zrostów :) wydaje mi się że owulacja nie ma nic do tego :) ale mogę się mylić :)

    Przekonałas mnie, zadzwoniłam do dr ze „jedziemy z tematem” i w tym miesiącu porobie badania a w następnym przy kolejnym cyklu powalczymy z drożnością, mam poczucie kroku na przód bo a noz widelec pomoże?

    Nera lubi tę wiadomość

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2520 822

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Przekonałas mnie, zadzwoniłam do dr ze „jedziemy z tematem” i w tym miesiącu porobie badania a w następnym przy kolejnym cyklu powalczymy z drożnością, mam poczucie kroku na przód bo a noz widelec pomoże?


    Dokładnie! trzymam kciuki!

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 1140 316

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Mój też się bardzo o to bał. Jest po zabiegu na penisa, po dwóch zapaleniach jąder no i jest starszy ode mnie o 7 lat, niby wiek nie robi różnicy u faceta ale nigdy nic nie wiadomo. Dlatego tak zwlekał z tym badaniem w końcu zrobił i wyszło całkiem spoko chociaż do poprawy, to go trochę uspokoiło i dzięki temu zmienił nastawienie. Chociaż pierwsze badanie robił w lutym więc wypadało by je powtórzyć, ale ciągle gada że po co itp. Zaciągnę go do dr Wrony ale pod warunkiem powtórzenia badania nasienia 😂. Faceci bardzo to przeżywają, chociaż nie dają po sobie poznać my jak się kłócimy o to mój zawsze mówi, że czuję że to przez niego się nie udaję, a przez to też czasami ma problemy żeby dojść i takie błędne koło.
    No ale moj nigdy aż tak nie mówił o tym z przejęcie m i to jeszcze w nocy po jakimś koszmarze, że niby go zdradziła itd.. No i tak zaczął potem o tym że co jeśli się okaże że to jego wina... Bierze leki regularnie, bo ma lekka wadę na sercu.. No i mówi że może te leki też robią swoje... No sama już nie wiem... Jak będę u ginekologa to zapytam gdzie i nas lub w poblizu można zrobić badanie nasienia... Bo szczerze to nie wiemy... A nikogo znajomego się nie będziemy pytać o takie rzeczy..

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️

    📌Plan: październik IUI - 2 podejście
    💊 02.10 - 05.10 Aromek 1x4
    🥚06.10 monitoring - dwa po 11 mm
    💉06.10 - 11.10Mensinorm co 36 godzin
    🥚11.10 monitiring 14c - dwa pęcherzyki dominujące po obydwu stronach 22 mm i 19 mm
    ♥️12.10 (15dc) iui 🙏
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 1140 316

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Jak wczoraj zaproponowałam swojemu, że kupię mu witaminy to też zaczął kręcić nosem Że to za wcześnie, że nie potrzeba, że wymyślam problemy Męskie ego to dziwny twór i ciężko się przebić przez pancerz
    No ja poważnie myślę nad tymi witaminami... Przecież zaszkodzić mu nie zaszkodza 😊

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️

    📌Plan: październik IUI - 2 podejście
    💊 02.10 - 05.10 Aromek 1x4
    🥚06.10 monitoring - dwa po 11 mm
    💉06.10 - 11.10Mensinorm co 36 godzin
    🥚11.10 monitiring 14c - dwa pęcherzyki dominujące po obydwu stronach 22 mm i 19 mm
    ♥️12.10 (15dc) iui 🙏
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ale moj nigdy aż tak nie mówił o tym z przejęcie m i to jeszcze w nocy po jakimś koszmarze, że niby go zdradziła itd.. No i tak zaczął potem o tym że co jeśli się okaże że to jego wina... Bierze leki regularnie, bo ma lekka wadę na sercu.. No i mówi że może te leki też robią swoje... No sama już nie wiem... Jak będę u ginekologa to zapytam gdzie i nas lub w poblizu można zrobić badanie nasienia... Bo szczerze to nie wiemy... A nikogo znajomego się nie będziemy pytać o takie rzeczy..
    Mój też na początku starań miał takie sny, teraz nie mówi nic to może nie ma ;). Warto zrobić nawet dla samego siebie te badanie żeby wiedzieć nad czym pracować, a witaminki na bank nie zaszkodzą ja też muszę kupić mojemu ten zestawik ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 1140 316

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Mój też na początku starań miał takie sny, teraz nie mówi nic to może nie ma ;). Warto zrobić nawet dla samego siebie te badanie żeby wiedzieć nad czym pracować, a witaminki na bank nie zaszkodzą ja też muszę kupić mojemu ten zestawik ;)
    No u nas leci 14 cykl starań... Na początku nawet nie mówił o takich rzeczach... A teraz chyba na poważnie już tak pomyślał że cos może być też po jego stronie..

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️

    📌Plan: październik IUI - 2 podejście
    💊 02.10 - 05.10 Aromek 1x4
    🥚06.10 monitoring - dwa po 11 mm
    💉06.10 - 11.10Mensinorm co 36 godzin
    🥚11.10 monitiring 14c - dwa pęcherzyki dominujące po obydwu stronach 22 mm i 19 mm
    ♥️12.10 (15dc) iui 🙏
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:33

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Marika92 - kurcze dopiero przeczytałam posty z wczoraj i mi się smutno zrobiło... tak jak dziewczyny pisały jest jeszcze szansa, ale jeśli to się skończy @ to był biochem to może faktycznie coś poszło nie tak i lepiej teraz niż w 8 czy 10 tygodniu. Nie wiem czy to pocieszenie.
    Ja przeszłam pozamaciczną z betą max 520. Biochemicznych nie miałam.

    Co do znajomych, ja zminimalizowałam kontakt z moja niegdyś bardzo dobra koleżanka bo jest obecnie w 19 tyg drugiej ciąży, nie starali się specjalnie i wyszło. W pierwszej miała in vitro i jej bardzo kibicowałam (ja juz miałam syna 1,5 roczku), widziałam zdjęcie jej syna od postaci blastocysty, przezywałam jej ciąże jak swoją, w szpitalu byłam od razu po porodzie....a teraz? Dupa ze mnie nie koleżanka. Dałam jej do zrozumienia że nie chce wiedzieć o wózkach, ciuszkach, wizytach itp. Do tego nosi dziewczynkę...moje marzenie....nie umiem sie ogarnąć. Dzisiaj zapytałam ja o zdrowie. 19 tc zaraz ma połówkowe czuje sie dobrze czuje ruchy i przytyła 7 kg... ehhh.

    Do tego mam doła z związku z moimi 2 skróconymi cyklami... żeby się starać trzeba mieć chociaż normalny cykl, owulację itp a teraz? Jedna wielka katastrofa. Zobaczymy co powie gin w czwartek.
    U mnie wszystkie objawy ciążowe były do niedzieli, wczoraj wszystko ustało, także skończy się @ jak nic. Ja to rozumiem, że coś mogło pójść nie tak, ale drugi raz z rzędu? Trochę kiepsko 😟Powodzenia w czwartek! Niech ten kolejny cykl będzie już u Ciebie normalny.

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No u nas leci 14 cykl starań... Na początku nawet nie mówił o takich rzeczach... A teraz chyba na poważnie już tak pomyślał że cos może być też po jego stronie..
    Mój się wczoraj mnie pytał czy długo się czeka na wyniki badania nasienia. Tak sam z siebie z tym wyszedł

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Mój się wczoraj mnie pytał czy długo się czeka na wyniki badania nasienia. Tak sam z siebie z tym wyszedł
    Super że sam z siebie ;). Mój miał zaraz wieczorem na mailu a miało być następnego dnia, w innej jak się zapisywał to mówili, że na odbiór kilka dni i to osobiście to zależy od kliniki ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:38

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego