Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Mi kiedyś lekarz przesunął okres duphastonem; nie chciałam go dostać w czasie ślubu więc przepisał mi końską dawkę. Mimo to i tak dostałam okres :/

    Marika, u nas to badanie na szczęście wyszło w porządku. Być może- mam nadzieję- u mnie przyczyną był polip. W jednym anglojęzycznym artykule naukowym przeczytałam, że oprócz typowego działania (blokowania dopływu plemnikom i wywoływania skurczów macicy) również wpływa na równowagę immunologiczną, bo zaburza pracę komórek NK i cytokin, przez co ciąża jest uważana przez układ immunologiczny za wroga. Ale tego oczywiście żaden polski lekarz nie potwierdzi :/
    Pani Casio, ja tez dalej mam te plamienia. Mozliwe żebyśmy obie mialy i polipa i niedobor estrogenow? Znam jeszcze jedna dziewczyne ktorej tez po zabiegu nie ustaly całkowicie. Szkoda ze bety nie zrobilas jak wyszla kreska. Sa lekarze ktorzy traktują niskie bety na powaznie. Trzymam kciuki ze w koncu na takiego trafisz

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nie wiem czy dam radę was nadrobić, u mnie dziś intensywny dzień i nie mialam jak was czytać. Ktoś jutro testuje? Zastanawiam sie czy testować z wami dla towarzystwa, czy dac sobie spokój, bo jestem pewna, że jednak nic z tego.
    Justyna, odnośnie tych twoich piw, to pilabym jesli masz ochotę. Pozdrawiam z fiolkowym drineczkiem w ręku :)

    Tysia150, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Pani Casio, ja tez dalej mam te plamienia. Mozliwe żebyśmy obie mialy i polipa i niedobor estrogenow? Znam jeszcze jedna dziewczyne ktorej tez po zabiegu nie ustaly całkowicie. Szkoda ze bety nie zrobilas jak wyszla kreska. Sa lekarze ktorzy traktują niskie bety na powaznie. Trzymam kciuki ze w koncu na takiego trafisz

    Dwie kreski wyszły mi dzisiaj, więc jeszcze nie jest za późno, ale i tak nie będę się w to bawić. Wiem, że ten test to jakaś pomyłka. Powtórzę go, jeśli małpiszon nie przyjdzie. Na razie brzuch boli mnie mocno okresowo i jestem zdziwiona, że jeszcze się ze mnie nie leje. Ale lekarka mówiła podczas usg, że owulacja była z lewego jajnika, więc pewnie widziała ciałko żółte; to by z kolei oznaczało że jeszcze produkuje na tyle progesteronu, żeby nie dopuścić do @.

    Co do estrogenu, to chciałam dzisiaj o to zapytać, ale już nie miałam ochoty szczerze mówiąc o wszystko pytać, prosić itd. Zapytam albo ja, albo lekarza z kliniki na następnej wizycie. Może też zapytaj swojego lekarza, to wymienimy się opiniami?

    A w poprzednim poście zrobiłam mały błąd- chodziło mi o to, że razem z lekarzem próbowaliśmy przesunąć okres, ale nie wyszło.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 00:24

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Melduje 11dpo - biało Może u Was więcej szczęścia

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasto no lekarze są specyficzni, ciężko wyczuć co robić jak nie chcesz zmienić. Ważne żeby był kompletny i widział co robi, chociaż lepiej jak z Tobą rozmawia, ale nie każdy lekarz jest empatyczny niestety ;(
    Ja byłam wczoraj na wizycie. W następnym cyklu idę do szpitala i robią mi hsg, dziś muszę oddać wymaz z pochwy do bakteriologii. Lekarz twierdzi, że po tym zajde w ciążę. No oby miał rację, lekarz niezbyt rozmowny ale konkretny, jak nie drożność to histo i stymuluje. Powiedział mi max pół roku, nastawiam się do tego wiecie jak, specyficznie, wiadomo jak to jest po 13 msc staran. Moja przyjaciółka do niego poszła zrobił histo wyciął polipa, podłożył jej pod dupkę poduszkę szczęścia 😂. Powiedział, że każda co na niej siada zachodzi w ciążę. No i bach zaszła 😂😂. W każdym razie koleś wie co robi i nie kręci nosem z tekstem próbujcie. W każdym razie cieszę się że w końcu coś ruszyło, nawet nie wiem czy robić ten test w sobota zobaczę jeszcze. Jestem pewna że w ciąży to ja nie jestem i już. Rozwalił mnie mój partner jak poprosiłam o sprawdzenie najbliższego punktu bakteriologii, przeszkodziła w ważnym graniu na komputerzu wydarł się na mnie że teraz tego nie zrobi. Słabo się poczułam, dziś łażę z opuchniętymi oczami. Słowem się do niego nie odezwałam on do mnie tez... Hormony stres itp

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Dzień dobry Melduje 11dpo - biało Może u Was więcej szczęścia
    Buu szkoda ;( przykro mi

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maho łączę się w bolu 12 dpo vizir

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho, Ignissa :(

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jednak nie siknelam.. Tempka nadal 37... Jakby mi się serio cis z termometrem działo... Bo dzień dnia jest taka sama.... Postaram się wytrzymać do piątku... Do terminu @... Przykro mi że u was biel... U mnie też by była jakbym robiła test... Dlatego rano jakoś stwierdziłam że to bez sensu bo brzuch miał m strasznie okresowy...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem Ignissa walczymy dalej
    Martwię sie teraz żeby @ za szybko nie przyszła bo mi następna owu na męża szkoleniu wyjdzie Brzuch i plecy bolą masakrycznie A wiecie - miesiąca bez starań nie przełknę

    Nieznajoma_n grunt to mieć ułożony plan Fajnie że coś ruszyło

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 07:23

  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 1719 długo bierzesz Oeparol? Pomaga? Jak dawkujesz?
    Muszę do swojego planu dołączyć jeszcze ten Wiesiołek więc robię rozeznanie

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Dzięki dziewczyny Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem Ignissa walczymy dalej
    Martwię sie teraz żeby @ za szybko nie przyszła bo mi następna owu na męża szkoleniu wyjdzie Brzuch i plecy bolą masakrycznie A wiecie - miesiąca bez starań nie przełknę

    Nieznajoma_n grunt to mieć ułożony plan Fajnie że coś ruszyło
    Mnie tam wszystko jedno :P Ja w najblizszym cyklu mam mieć hsg a później podany Pregnyl, żeby znowu nie wyrósł taki mutant.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Justyna 1719 długo bierzesz Oeparol? Pomaga? Jak dawkujesz?
    Muszę do swojego planu dołączyć jeszcze ten Wiesiołek więc robię rozeznanie
    Ja ogólnie wiesiołka biorę drugi cykl ale na śluz mi nie pomógł w ogóle niestety... A brałam dwa razy po dwie tabletki, do owulacji, potem się odstawia. Ale słyszałam że lepsze jest siemię lniane.. I chyba w owym cyklu zacznę je pić 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 07:50

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wiesiolkiem to jest tak różnie, jesli masz malo śluzu, to moze pomoc ale jak masz sporo, to odradzam. Mi robił wodę ze sluzu :/

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Z tym wiesiolkiem to jest tak różnie, jesli masz malo śluzu, to moze pomoc ale jak masz sporo, to odradzam. Mi robił wodę ze sluzu :/
    Ignissa ja mam mało śluzu, a nawet bardzo mało.... I nie zwiększył mi ilości nic a nic..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ignissa ja mam mało śluzu, a nawet bardzo mało.... I nie zwiększył mi ilości nic a nic..
    Czyli przereklamowany :P

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Czyli przereklamowany :P
    No w moim przypadku się nie sprawdził 😊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Casio, ja juz nie raz probowalam rozmawiac i pytac gina o estrogeny. Nawet sama zbadalam estradiol kilka razy w cylku. Ale powiedział tylko ze jak sluzowka jest ok to sie nie przypisuje estrogenu. Teraz mi powiedzial ze po usunięciu polipa czas staran sie liczy od nowa czyli to moj 2cs wiec napewno mi tego nie przepisze. Jesli endo zluszczalo by sie za szybko to ile po ovu by bylo beznadzieje? Mam dluga faze lutealna wiec mysle ze zdazy sie zagniezdzic. Moze bym poszla na usg kiedyś pod koniec cyklu czy wtedy endo nie jest slabe... Chociaż te plamienia nie sa jakies duze, kobiety w ciazy tez takie maja i nie maja problemow z utrzymaniem. Jakby nie ten polip to był z tym walczyła ale teraz to juz sama nie wiem czy probowac byc madrzejsza od lekarza

  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja jeszcze na urlopie do niedzieli, dlatego tak mnie malo na formum i wiecie co zaczeły sie u nas poranne mdłości ale sa takie silne ze po przebudzeniu pol godziny musze lezec w lozku ( woda, migdaly, skorka od chleba, wafle ryzowe) sa przy lozku i lekko pomagaja i takie lekkie trzymaja sie do polodnia potem spokoj.
    A jak u was ktora dzisiaj testuje?
    Buziaki i milej srody 😍😍😍❤️

    ElenaM lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny ja jednak nie siknelam.. Tempka nadal 37... Jakby mi się serio cis z termometrem działo... Bo dzień dnia jest taka sama.... Postaram się wytrzymać do piątku... Do terminu @... Przykro mi że u was biel... U mnie też by była jakbym robiła test... Dlatego rano jakoś stwierdziłam że to bez sensu bo brzuch miał m strasznie okresowy...


    Trzymam kciukasy za ❤️

    Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego