Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka89 wrote:Ja witam po mału @zaczęło mi się plamienie
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Marika92 wrote:Ładny masz ten wykres 💚
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Justyna1719 wrote:No ale za każdym razem boję się że będzie spadek... No i wiadomo co to oznaczać będzie.. Choć czuje się bardzo okresowo, to cały czas jest ta nadzieja.... W piątek termin @.... Chciałabym wytrzymać z testem do piątku.. Ale ciekawe jak to będzie z tą wytrwałościa u mnie..
Ignissa, justyna1719 lubią tę wiadomość
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
szona wrote:Ciałko żółto jest niejednokrotnie widoczne pomimo tego, że zaczął się okres. Dlatego stwierdzenie jego obecności na usg w żadnej mierze nie potwierdza ani ciazy, ani tego, ze do okresu daleko.
O, to dobrze wiedzieć, dzięki Sądziłam, że @ jest wynikiem spadku progesteronu, co jest spowodowane degeneracją ciałka żółtego jeszcze PRZED okresem Tym bardziej, że kilka razy zdarzyło mi się usłyszeć od lekarza "niedługo dostanie pani okres" właśnie podczas robienia usgLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:O, to dobrze wiedzieć, dzięki Sądziłam, że @ jest wynikiem spadku progesteronu, co jest spowodowane degeneracją ciałka żółtego jeszcze PRZED okresem Tym bardziej, że kilka razy zdarzyło mi się usłyszeć od lekarza "niedługo dostanie pani okres" właśnie podczas robienia usg
Bo mogłaś mieć już inne endometrium
-
Inka wrote:Marika ja bym poszła na usg sprawdzić, nie zaszkodzi, bardzo mi przykro
Pani Casio a betę robiłaś? Może te kreski to jest TO
Za resztę testujących trzymam kciuki🍀
Nie, nie robię nawet bety, bo wiem, że będzie okres Czekam grzecznie do piątku, może kupię sobie winko Brzuch ciągle mnie boli okresowo, zwłaszcza wieczorami, więc mam nadzieję, że małpiszon przyjdzie wcześniej, to wtedy owulacja wyskoczy mi akurat w okolicy urodzin, czyli w przyszły weekendLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
szona wrote:Bo mogłaś mieć już inne endometrium
Rozwiniesz myśl? Masz na myśli to, że endometrium się "ścieńcza" na usg czy może widać coś innego?
Justynka, Twinsowa, Marika, Biedronka i reszta kobietek: przepraszam, że nie komentuję wszystkich Waszych postów, tylko tak wybiórczo- śledzę wszystko, co piszecie, ale mam za sobą ciężkie dni, nie dosypiam i po prostu ciężko mi zmusić mózg do napisania czegoś sensownego. Obiecuję, że się "podciągnę", jak tylko ogarnę życiowy nieład. Ale czytam wszystkie Wasze wypowiedzi, kibicuję w testowaniu i w czekaniu na rozwój wydarzeń. Cieszę się, że tu jesteścieMarika92, Biedronka89, justyna1719, Twinsowa lubią tę wiadomość
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:Rozwiniesz myśl? Masz na myśli to, że endometrium się "ścieńcza" na usg czy może widać coś innego?
Justynka, Twinsowa, Marika, Biedronka i reszta kobietek: przepraszam, że nie komentuję wszystkich Waszych postów, tylko tak wybiórczo- śledzę wszystko, co piszecie, ale mam za sobą ciężkie dni, nie dosypiam i po prostu ciężko mi zmusić mózg do napisania czegoś sensownego. Obiecuję, że się "podciągnę", jak tylko ogarnę życiowy nieład. Ale czytam wszystkie Wasze wypowiedzi, kibicuję w testowaniu i w czekaniu na rozwój wydarzeń. Cieszę się, że tu jesteście
Pani Ciasio, ja kilka razy usłyszałam to co i Ty od lekarza - zaraz okres. Tłumaczył mi wtedy, że endo zmienia swoją strukturę na niejednorodną - domyślam się, że oznacza to początek złuszczania się, który nie powoduje jeszcze krwawienia.Pani Ciasio lubi tę wiadomość
Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;
On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%
Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;
05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)
06.2020 1FET
07.2020 FET 😍
10dpt - 289
12dpt - 658
14dpt - 1830 -
Gdzie Wasi mężowie robili to badanie nasienia, że tak krótko czekaliście na wyniki? U nas w laboratorium powiedzieli mi, że najszybciej wynik będzie po 2 tygodniach i koszt tego badania 260 zł.
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Marika92 wrote:Tym że czujesz się okresowo, to nie masz się co przejmować, bo w ciąży też tak jest. Ale to już pewnie nie raz tutaj było pisane. Dla mnie ciąża, a @ kompletnie nie do odróżnienia przed spodziewanym terminem
U mnie bylo to samo typowo okresowo takie dziwne uczucie zawsze przed okresem mialam i tym razem bylo to samo i te krwawienie a nagle zwrot akcji jak w dobrym filmie czasnami az nie moge w to uwiezyc ze cos takiego sie wydazylo.. Usg mam w poniedzilek jak tylko wroce z wczasow. Nawet jak powiedzialam poloznej to byla w szoku ze cos takiego sie wydazylo i wgl brala to na zarty pokazalm jej testy ona zrobila mi test sikany i tez potwierdzil tylko ze ja wolalam isc jeszcze prywatnie ze wzgledu na te krwawienie i na szczescie dostalam dupka i biore ale robie testy co 3 dni bo po ostatnim poronieniu boje sie ale musze chyba tu znalezc lab i zrobic sobie bete -
Niecierpliwa wrote:U mnie bylo to samo typowo okresowo takie dziwne uczucie zawsze przed okresem mialam i tym razem bylo to samo i te krwawienie a nagle zwrot akcji jak w dobrym filmie czasnami az nie moge w to uwiezyc ze cos takiego sie wydazylo.. Usg mam w poniedzilek jak tylko wroce z wczasow. Nawet jak powiedzialam poloznej to byla w szoku ze cos takiego sie wydazylo i wgl brala to na zarty pokazalm jej testy ona zrobila mi test sikany i tez potwierdzil tylko ze ja wolalam isc jeszcze prywatnie ze wzgledu na te krwawienie i na szczescie dostalam dupka i biore ale robie testy co 3 dni bo po ostatnim poronieniu boje sie ale musze chyba tu znalezc lab i zrobic sobie bete
-
Niecierpliwa wrote:U mnie bylo to samo typowo okresowo takie dziwne uczucie zawsze przed okresem mialam i tym razem bylo to samo i te krwawienie a nagle zwrot akcji jak w dobrym filmie czasnami az nie moge w to uwiezyc ze cos takiego sie wydazylo.. Usg mam w poniedzilek jak tylko wroce z wczasow. Nawet jak powiedzialam poloznej to byla w szoku ze cos takiego sie wydazylo i wgl brala to na zarty pokazalm jej testy ona zrobila mi test sikany i tez potwierdzil tylko ze ja wolalam isc jeszcze prywatnie ze wzgledu na te krwawienie i na szczescie dostalam dupka i biore ale robie testy co 3 dni bo po ostatnim poronieniu boje sie ale musze chyba tu znalezc lab i zrobic sobie bete
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Ma_ho wrote:Niecierpliwa a ty robiłaś domowe testy przed terminem🙉?
Nieee🙉 ja dostalam niby @ dwa dni przed terminem w 12dpo a dzien po terminie 15dpo juz jej nie bylo i temperatura poszla do gory i 3 dni po terminie @ nie bylo (18dpo) a temperatura caly czas szla do gory i wtedy zrobilam test to bylo 19dpo i wyszly 2 kreski potem 20dpo juz byly wyrazniejsze -
Hejka, testuje ktoś jutro ze mną? :*Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
Marika92 wrote:Gdzie Wasi mężowie robili to badanie nasienia, że tak krótko czekaliście na wyniki? U nas w laboratorium powiedzieli mi, że najszybciej wynik będzie po 2 tygodniach i koszt tego badania 260 zł.
Marika92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Marika92 wrote:Gdzie Wasi mężowie robili to badanie nasienia, że tak krótko czekaliście na wyniki? U nas w laboratorium powiedzieli mi, że najszybciej wynik będzie po 2 tygodniach i koszt tego badania 260 zł.
Marika mój robił w Luxmedzie płacił 70zl, oddawał nasienie na miejscu (tak jest najlepiej) i wyniki przez internet tego samego dniaMarika92 lubi tę wiadomość
28 lat
• starania od stycznia 2019
• ciąża biochemiczna marzec 2019
• inofolic
• femibion zero planowanie ciąży
• Vigantoletten 2000mj x 2kaps. -
nick nieaktualnyNiecierpliwa wrote:Nieee🙉 ja dostalam niby @ dwa dni przed terminem w 12dpo a dzien po terminie 15dpo juz jej nie bylo i temperatura poszla do gory i 3 dni po terminie @ nie bylo (18dpo) a temperatura caly czas szla do gory i wtedy zrobilam test to bylo 19dpo i wyszly 2 kreski potem 20dpo juz byly wyrazniejsze
Pierwszy raz słyszę historię kogoś kto miał na prawdę plamienie implantacyjne. Do tej pory czytałam o tym ale żeby ktoś miał to nigdy a podobno 30 procent ciąż się nim zaczyna i ja też jal plamię tylko dopóki okres się nie rozkreci to zawsze jeszcze mam ziarnko nadziei
Teraz raczej na 99 procent mam @ bo brzuch zaczyna okropnie boleć chyba za raz pójdę do apteki po no spe bo coś czuje że będzie ciężko -
Marika92 wrote:Faktycznie, Twoja historia, to jak z filmu była 😏 w którym tygodniu ciąży poroniłaś? Jeśli ma Cię to uspokoić, to pewnie ze zrób. Po co masz się denerwować niepotrzebnie
W 16tyg ciazy juz wiedzialam ze nosze coreczke pod sercem i nagle bum... Po wszystkich wynikach okazalo sie ze wirus ospy wietrznej zabil mi malutka... Ciezko bylo ale nie poddalam sie. -
Marika92 wrote:No właśnie też myślę, że drożności nie ma sensu w tym wypadku robić. Te inne genetyczne pierdoły to już mam za sobą. Chyba czas najwyższy wziąć się za męża. I tak sobie myślę, że może to jeszcze coś z moimi komórkami jajowymi, że może złej jakości..
Tak mi przykro
Doskonale wiem co czujesz u mnie niestety teraz to samo
Jaka masz dawke heparyny ? Od kiedy ja bralas?