Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Casio przykro mi, oby w klinice cos poradzili, chociaz ja wciąż wierzę ze przyczyną tych niepowodzeń byl polip i do pol roku sie uda

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:20

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No powiem Ci ze tez liczyłam ba niego... Jakoś byłam pozytywnie nastawiona... Dlatego też zwlekalam z testami, bo może za wcześnie itd... No ale negatyw 13 dpo nie pozostawia złudzeń... W ogóle w tym cyklu pierwszy raz używałam tego żelu wspomagającego... No jakiś ogólnie myślałam że będzie to ten cykl.... I tempka mi się podobała. No ale cóż... Nie wyszło. I już nie wierzę w zadne znaki... Typu bocian na dachu, sny których znaczenie oznacza powiększenie rodziny.. W pozytywne nastawienie, bo takie miałam... Poza tym jednym dniem załamania....
    Już w nic nie wierzę...
    Też w to nie wierzę, Boże ile ja już bocianów widziałam. Za każdym razem kiedy jestem u swoich rodziców albo u partnera. Ostatnio jak jechałam do ginekologa to 7 naliczyłam, fajnie się na nie patrzy i tylko tyle ;). Snów na szczęście mam coraz mniej takich, wcześniej miałam więcej, podchodzę może bardziej na chłodno. Co to zmieni ? Nie mam na to wpływu a robię tyle ile się da. Teraz liczę na pomoc lekarza do którego poszłam, fajne jest to że za te badania nie płacę więc nic nie tracę, nie nastawiam się, bo wątpię żebym po hsg zaraz zaszła tak czuję.
    Tobie też przejdzie, dziś jest najgorzej, bo zobaczyłam biel, miałaś piękna temperature był żel nawet objawy i to jest wkręca i udziela niestety. Przejdzie Ci, dziś sobie zrób dzień dla siebie piwko albo lody, nic co by Cię dołowało, jak trzeba to popłacz wypłakać też się trzeba. A potem cycki do góry i staramy się dalej ;) :*

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lena, my idziemy praktycznie łeb w łeb jeśli chodzi o starania po zabiegu, więc mam nadzieję, że nam obu się uda w tym samym czasie :)
    Który masz dc? Podplamiasz jeszcze?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:20

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    A powiem Wam że ja do tej pory mierzyłam ta temp i gdzieś się sugerowalam nia czy owulacja byla i kiedy, ale od dwóch cykli chodzę na monitoring i jak na razie to co mi wyznaczył ovu nie pokrywa się z tym co widze na USG...

    To ciekawe. A gdzie mierzysz temperature?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio i Justyna przykro, że nie wyszło 😟
    Ja dziś też zaczęłam krwawić, ale ja się z tego powodu akurat cieszę, im szybciej tym lepiej 😢

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Pani Ciasio, bardzo mi przykro :(

    Mnie wczoraj zaczęły boleć cycki, jak zazwyczaj na tydzień przed @, także tego. Tak, wiem, mogą boleć też na ciążę :D ale głowa mnie częściej boli i jakaś humorzasta jestem.

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Justyna, Pani Ciasio, bardzo mi przykro :(

    Mnie wczoraj zaczęły boleć cycki, jak zazwyczaj na tydzień przed @, także tego. Tak, wiem, mogą boleć też na ciążę :D ale głowa mnie częściej boli i jakaś humorzasta jestem.
    Różnie może być, oby na to drugie bolały ;) który dzień cyklu?

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z wami w bolu. Tempka dzis poleciała na łeb, wczoraj zaczęłam plamić, więc czekam tylko na @

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny.. Trzymam kciuki za nastepny cykl 😍

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13489

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sporo tu rozmów ostatnio o CB. Robiłyście badania w kierunku chlamydii, ureaplasmy i mycoplasmy? Ja po swojej biochemicznej wpadłam w popłoch. Zrobiłam wszystkie toxo i inne cytomegalie oraz właśnie wymaz PCR w kierunku powyższych bakterii. I wyszło, że mam ureaplasmę. Od lekarza usłyszałam, że ta bakteria często powoduje poronienia na wczesnym etapie. Pierwszy lekarz, do którego poszłam dał mi tylko antybiotyk na 3 dni, twierdząc przy tym, że JAK JUŻ SIĘ PANI ZBADAŁA, TO MUSZĘ DAĆ LEK. Debil. Drugi jednak tego nie olał (bo po pierwszej kuracji powtórzyłam badanie i ten dziad wciąż jest). Aktualnie jestem w trakcie leczenia unidoxem i nystatyną, mąż leczy się równolegle. Chcę to wyleczyć także dlatego, że obecność bakterii uniemożliwia HyCoSy. Nie mam żadnej pewności, że mój biochem to wynik tej bakterii, ale skoro usłyszałam już kilka razy, że ta bakteria potrafi bardzo przeszkodzić, to działam. Immunologia, mutacje to jedno - może sprawdźcie jeszcze tutaj?

    Tylko bardzo ważne - to musi być wymaz metodą PCR, nie hodowla, nie z moczu itp.

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:21

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Dzięki Lena, my idziemy praktycznie łeb w łeb jeśli chodzi o starania po zabiegu, więc mam nadzieję, że nam obu się uda w tym samym czasie :)
    Który masz dc? Podplamiasz jeszcze?
    Ja mam jeszcze ponad tydzien do @, mysle ze plamienia sie zaraz zaczna. Kurde, wiem ze nic z tego ale tak sie tu naczytalam ze ciągle widze jakieś objawy. I nawet sama sobie tlumacze, ze to nie możliwe ze implantacja boli, ze nie mozlowe żebym czuła wgryzanie i zeby dac sobie spokój. A potem 10dpo pojawia się 1 dniowy bol w dole brzucha i zaczyna sie nakrecanie. I wiem ze tak było juz z 10 razy i nic z tego. Chce wygonic te mysli z glowy...

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jako, że jestem na wywczasie to nie jestem w stanie nadrobić waszych wpisów 😳

    Niestety @ przyszła do mnie. Trzeba przerzucić się na wrzesień..

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:21

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:22

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dziewczyny, sporo tu rozmów ostatnio o CB. Robiłyście badania w kierunku chlamydii, ureaplasmy i mycoplasmy? Ja po swojej biochemicznej wpadłam w popłoch. Zrobiłam wszystkie toxo i inne cytomegalie oraz właśnie wymaz PCR w kierunku powyższych bakterii. I wyszło, że mam ureaplasmę. Od lekarza usłyszałam, że ta bakteria często powoduje poronienia na wczesnym etapie. Pierwszy lekarz, do którego poszłam dał mi tylko antybiotyk na 3 dni, twierdząc przy tym, że JAK JUŻ SIĘ PANI ZBADAŁA, TO MUSZĘ DAĆ LEK. Debil. Drugi jednak tego nie olał (bo po pierwszej kuracji powtórzyłam badanie i ten dziad wciąż jest). Aktualnie jestem w trakcie leczenia unidoxem i nystatyną, mąż leczy się równolegle. Chcę to wyleczyć także dlatego, że obecność bakterii uniemożliwia HyCoSy. Nie mam żadnej pewności, że mój biochem to wynik tej bakterii, ale skoro usłyszałam już kilka razy, że ta bakteria potrafi bardzo przeszkodzić, to działam. Immunologia, mutacje to jedno - może sprawdźcie jeszcze tutaj?

    Tylko bardzo ważne - to musi być wymaz metodą PCR, nie hodowla, nie z moczu itp.
    Ja toxo często powtarzam, nigdy nie miałam zakażenia. Cytomegalia - tutaj wykryło mi aktywne stare przeciwciała. Tego wymazu PCR nie robiłam, nie wiedziałam że coś takiego jest.. Możesz napisać gdzie udało Ci się takie badanie zrobić oraz podać jego koszt?

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja jestem ciekawa jaki ten mój cykl będzie... Czy wogole wystąpi owulacja po tym biochemie 🤔

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Ja też jeszcze ponad tydzień do @... Ale nic sobie nie wkręcam bo niestety nie mam żadnych objawów już któryś cykl. Ani piersi nie bolą, ani jajniki nie kłują - duphaston całkowicie pozbawił mnie PMSu. Może i dobrze ale ja jednak coś chciałabym czuć 😂
    Ja to mialam odpuscic i zrobic porzadek z zębami. I szans prawie nie ma ale objawy w głowie

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego