Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2510 962

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    No właśnie moj okres to 5 dni z czego 3 to intensywne krwawienie. Ten był bardzo dziwny, nawet zastanawiałam się czy to nie ciaza, ale u gina by wyszło. Dziwny ten cykl jakiś.

    Dziękuję dziewczyny za wszystkie porady i komentarze :)
    Nie no to i ja tak mam ale spojrzałam na ten teraz ze tylko jeden dzień krwawienia... Też miałam jeden cykl taki przy braniu clo... I chyba z 5 testów wtedy zrobiłam...

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Tak dziękuję, to mozna kurierem zrobic?
    My załatwialismy wszystko kurierem. Nawet materiał poronny do badań sami wysyłaliśmy. Trochę się obawiałam ale wszystko było szybko na miejscu i później u nas spowrotem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 22:09

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Tak dziękuję, to mozna kurierem zrobic?
    Tak kurierem zamawiasz i kurierem odsylasz

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    A orientujesz się ile trzeba mieć za sobą poronień, żeby można było zrobić ten kariotyp na NFZ? Bo cb to oni do tego nie zaliczają? Czy to zależy od lekarza? Muszę sprawdzić ile to kosztuje, bo na NFZ to ja się niczego nie doczekam, prędzej się wykończę nerwowo.
    Marika ja robie kariotyp za tydzien Jakos 387 zl to kosztuje na 1 osobe. Tez na tych testach dna .Tylko wtedy umawiasz sie w ich punkcie bo musza krew pobrac i oni wysylaja.Ja pierdziele chleb z maslem bede jadla ale nie bede czekac na nfz

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Marika ja robie kariotyp za tydzien Jakos 387 zl to kosztuje na 1 osobe. Tez na tych testach dna .Tylko wtedy umawiasz sie w ich punkcie bo musza krew pobrac i oni wysylaja.Ja pierdziele chleb z maslem bede jadla ale nie bede czekac na nfz
    Ja pierdziele, kasy idzie w cholere na te badania... My najpierw nasienie i tak musimy zbadać, jak to wyjdzie ok, to dalej będziemy szukać

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1154 789

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika kariotyp kosztuje różnie, ale właśnie w okolicach 300-400 zł za OSOBE. Bo żeby badanie miało sens, to partner też musi mieć wykonane to badanie.
    Ono jest refundowane przy co najmniej dwóch poronieniach albo niepłodności. Czyli w moim przypadku zależy na jakiego lekarza trafię. Na studiach lekarze genetycy mówili o konieczności zrobienia kariotypu już po roku bezskutecznych starań, ale wiadomo że wszystko zależy na kogo trafisz w przychodni :/

    Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

    MTHFR 1298C hetero

    4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze


    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

    09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

    Czekamy na Ciebie ;*
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1154 789

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kochana, mój mąż ma aglutynacje 3 stopnia. Co na to bierze, bada?

    Aglutynacja może sugerować występowanie przeciwciał przeciwplemnikowych- w takim wypadku warto rozważyć dodatkowe badania (MAR-test, Immunobead test). Nie jestem pewna, jak to się leczy. Słyszałam- ale nie było to oficjalne źródło- że niektórzy lekarze podają jakiś steryd.
    Byliście już u androloga? Bo on chyba najlepiej Wam podpowie, co należy zrobić, żeby nie tracić niepotrzebnie czasu i pieniędzy :)

    Nona lubi tę wiadomość

    Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

    MTHFR 1298C hetero

    4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze


    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

    09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

    Czekamy na Ciebie ;*
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:40

  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2510 962

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tempka już niższa z 37 stopni spadła dziś na 36,9... Test negatywny.... 13 dpo więc nic z tego już nie będzie..

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Tempka już niższa z 37 stopni spadła dziś na 36,9... Test negatywny.... 13 dpo więc nic z tego już nie będzie..
    Kurde szkoda, a musiałam, że jednak ;(( przykro. Trzymam kciukasy za następny cykl ✊ spoko ja jutro też napiszę że u mnie tylko biel

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2510 962

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Kurde szkoda, a musiałam, że jednak ;(( przykro. Trzymam kciukasy za następny cykl ✊ spoko ja jutro też napiszę że u mnie tylko biel
    To teraz ja trzymam kciuki za Ciebie 😊✊✊ oby jutro 2 kreski u Ciebie zagościły 😊 a miałam taki piękny sen... Ze robię test a tu dwie ciemne krechy.... Płakałam ze zczęścia w tym śnie... No i z nadzieja poszłam do lazienki go robić...

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka przytulam Tak bardzo chciałam żeby ci się udało Jedziemy na jednym wózku Widać już okres? U mnie cisza Kiedy masz lekarza? Trzeba mieć jakiś plan działania

    Wczoraj wieczorem zerknęłam na poranny test facelle a tam cień drugiej kreski Ależ się nakręciłam O ja głupia!!!

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1154 789

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mi proszę @. Akurat jak pasowałoby mi, żeby przyszła chociaż jeden dzień później, to jest super-mega-hiper o czasie, nawet do łazienki nie zdążyłam pójść i teraz czeka mnie pranie :p

    Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

    MTHFR 1298C hetero

    4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze


    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

    09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

    Czekamy na Ciebie ;*
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2510 962

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Justynka przytulam Tak bardzo chciałam żeby ci się udało Jedziemy na jednym wózku Widać już okres? U mnie cisza Kiedy masz lekarza? Trzeba mieć jakiś plan działania

    Wczoraj wieczorem zerknęłam na poranny test facelle a tam cień drugiej kreski Ależ się nakręciłam O ja głupia!!!
    No a powtarzałas??? W następnym tygodniu się wybieram do lakarza... A planu działania to już nie mam żadnego... Wszystko mi się wyczerpalo... Z @ wczoraj rano miałam plamienie... I na razie cisza...

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:18

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2510 962

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Wpiszcie mi proszę @. Akurat jak pasowałoby mi, żeby przyszła chociaż jeden dzień później, to jest super-mega-hiper o czasie, nawet do łazienki nie zdążyłam pójść i teraz czeka mnie pranie :p
    Przykro mi Pani Ciasio że nie wyszło.... 😘😘😘 Kciuki za ten nowy cykl 😘✊✊

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    To teraz ja trzymam kciuki za Ciebie 😊✊✊ oby jutro 2 kreski u Ciebie zagościły 😊 a miałam taki piękny sen... Ze robię test a tu dwie ciemne krechy.... Płakałam ze zczęścia w tym śnie... No i z nadzieja poszłam do lazienki go robić...
    Wczoraj napisała do mnie moja przyjaciółka która jest w ciąży w tym samym czasie zaczęłyśmy się starać nie umawiając się 😂, że drugiej nasze ciężarnej koleżance (ta co za pierwszym razem ) śniło się że ja jestem w ciąży 😂😂😂. Boże ile razy mi się takie rzeczy śniły i jakoś nic z tego, więc teraz też nie mam złudzeń, nic się nie dzieje takiego żeby świadczyło o tym że te II kreski mogą się pojawić. Jestem pewna że ich nie będzie. Czekam na nowy cykl na hsgie i do roboty. Dziś pędzę kupić zestaw suplementow dla tego mojego ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:19

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2510 962

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Jaka szkoda 😥 nie ukrywam że pocichutku liczyłam na inny finał,bo i ❤️ i pozytywne nastawienie, temp też niczego sobie...

    Echh nie poddawaj się, odwiedź lekarza, coś doradzi i pyknie 💋
    No powiem Ci ze tez liczyłam ba niego... Jakoś byłam pozytywnie nastawiona... Dlatego też zwlekalam z testami, bo może za wcześnie itd... No ale negatyw 13 dpo nie pozostawia złudzeń... W ogóle w tym cyklu pierwszy raz używałam tego żelu wspomagającego... No jakiś ogólnie myślałam że będzie to ten cykl.... I tempka mi się podobała. No ale cóż... Nie wyszło. I już nie wierzę w zadne znaki... Typu bocian na dachu, sny których znaczenie oznacza powiększenie rodziny.. W pozytywne nastawienie, bo takie miałam... Poza tym jednym dniem załamania....
    Już w nic nie wierzę...

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Casio przykro mi, oby w klinice cos poradzili, chociaz ja wciąż wierzę ze przyczyną tych niepowodzeń byl polip i do pol roku sie uda

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ