Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc
    16 sierpnia byłam u gina(14dc - zawsze w tym terminie miałam owulacji) , zrobił mi USG i powiedzial, że żaden jajnik się jeszcze nie zadeklarował i nie widzi jajeczka. Następnego dnia temperatura wzrosła o 0.2 stopnia i kolejnego o następne 0.2 stopnia. Czy możliwe, że w ciągu dwóch dni od wizyty u gina doszło do owulacji? Nie wiem ile trwa przygotowanie jajeczka. Mierze temp. od pół roku i zawsze po owu miałam duży skok, a tym razem temp. utrzymuje się jak na początku cyklu (z wyjątkiem tego trzydniowe wzrostu). śluz w tym cyklu też jest jedną wielką zagadką. Piersi bolą mnie potwornie (zawsze przed okrese tak mam), ale jest jeszcze trochę za wcześniej na taki ból.. @ powinna pojawić się na początku września.. myślicie, że to może być cykl bezowulacyjny?
    A możesz wykres wstawić??? Jak to wygląda??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Dziewczynki mam pytanie do was moja kolezanka ma 29 lat staraja sie o dzidzie 6 lat. Co chwile cos nie tak u niej u niego wszystko okay morfologia nasienia 12% ogolnie ma duzo ruchliwych plemnikow i tak naprawde to szybko zachodzi, ale szczescie jej trwa do 6tc i nastepuje poronienie
    Jakie ona powinna zrobic badania?? Bo ginekolog nie bardzo chce jej pomoc bo do poczecia dochodzi i kaze probowac. :(

    Podczytuje Was dziewczyny cały czas ale jakoś nie miałam weny się odezwać, próbuje się wyciszyć.
    Niecierpliwa moja znajoma starała się o dziecko 14 lat, jak zachodziła w ciąże to momentalnie poronienie, zdiagnozowali u niej (nie wiem jak to się fachowo nazywa)coś takiego ze organizm jej traktuje zarodek/płód jak coś wrogiego i za każdym razem organizm sam usuwał zarodek - może powinna uderzyć w ta stronę ?
    Dodam tylko ze oboje z mężem przeżywali horror multum poronień inseminacji, szykowali się już na invitro i pewnego razu ona sobie popila trochę (nie tykala tak normalnie alko) jej mąż ledwo ciepły grypa go rozłożyła, bzykneli się i machnęli dzieciaczka ale 14 lat próbowali

    Pani Ciasio, Su, Justyna1719, Tysia150 lubią tę wiadomość

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Rozumiem co czujesz 😟 ja sama w ostatnich dniach zachowuje się jak jakaś wariatka. Mam w sobie tyle złości.. 😕

    Nie dziwię Ci się wcale. Ja po trzecim biochemie, kiedy już wiedziałam, jak to się skończy, siedziałam i ryczałam kilka dni. To jest cholernie niesprawiedliwe.

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Marylove Przyjaciółka
    Postów: 120 124

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1dc 36.25 krwawienie
    2dc 36.25 plamienie
    3dc 36.10 brudzenie
    4dc 36.20
    5dc 36.25
    6dc 36.15
    7dc 36. 15
    8dc 36.05
    9dc 36.00
    10dc 36.15
    11dc 36.15
    12dc 36.10
    13dc 36.10
    14dc 36.25
    15dc 36.40
    16dc 36.40
    17dc 36.25
    18dc 36.25
    19dc 36.25

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się jednak na stymulację w tym cyklu. Nie do końca ufam decyzji pani doktor i wracam do kliniki. Szkoda mi czasu, zwłaszcza że jestem po zabiegu. I jakoś dobrze się czuję z tą decyzją :) Użyło mi :)

    Twinsowa, Justyna1719, Malwcia89, Agafiga, Tysia150, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Zdecydowałam się jednak na stymulację w tym cyklu. Nie do końca ufam decyzji pani doktor i wracam do kliniki. Szkoda mi czasu, zwłaszcza że jestem po zabiegu. I jakoś dobrze się czuję z tą decyzją :) Użyło mi :)
    Super Kochana, dobrze jest mieć jakiś plan działania. W tedy i samopoczucie lepsze ☺️. Ja póki co nie mam żadnego, a nie wierzę, że to wszystko przypadek, jak to mówią lekarze.. Jedyne co wiem, to że panicznie się boję kolejnej porażki.

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Super Kochana, dobrze jest mieć jakiś plan działania. W tedy i samopoczucie lepsze ☺️. Ja póki co nie mam żadnego, a nie wierzę, że to wszystko przypadek, jak to mówią lekarze.. Jedyne co wiem, to że panicznie się boję kolejnej porażki.
    Marika kochanie jak nie masz zadnego ;)
    Masz plan -jest heparynka -jest plan

    Marika92 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Marika kochanie jak nie masz zadnego ;)
    Masz plan -jest heparynka -jest plan
    O tak, jeden jedyny 😉 Ty często tak ją sobie aplikowałaś że już od owu? Czy to był teraz jedyny raz i od razu zaskoczyło? Słyszałaś o tym od kogoś że to pomaga? Ja gdzieś czytałam, że czasem lekarze tak zalecają, ale to chyba rzadkość...

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jak tam wogóle u Ciebie? Jak się trzymasz? U mnie zero plamień, nic kompletnie, rano delikatnie mnie coś brzuch bolał, myślałam że coś się ruszy, ale ustało i do tej pory nic. Wkur..e się jak nie zacznę krwawić w tym tygodniu 😕 Chwilowo zrobiło mi się jakoś mokro, pobiegłam zobaczyć co to, a tam tylko dużo jakiegoś mleczno - biało - rzadkiego śluzu wypływa. Niech ten w h..j długi cykl już się skończy.

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzzz ja tu od wczoraj na kręgosłup narzekam a okazuje się że to nerki ☹️ Zrobiłam badanie siusiu, a tam kiepsko i jeszcze gorzej Lecę jutro do lekarza
    Justyna ależ ja Ciebie podziwiam za wytrwałość

  • Jeffcia Ekspertka
    Postów: 152 153

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nic nie pisalam bo troche nie ulozył mi sie 2ms. Jakos nawet nie wcelowaliśmy z serduszkowaniem wiec noc z tego. Jestem wlaśnie w trakcie okresu. więc raczej przechodze na wrześniowanie;-) może tym razem sie uda. Mam urlop wiec moze czlowiek sie wyluzuje. jednak mam wrazenie ze stres i ciągłe pilnowanie siebie i ciała to nie sprzyja mi. Zycze powodzenia. i Ciesze sie i gratuluje dziewczyna co się udało:-) Pozdrawiam

    Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    b88c20064d.png
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 728 591

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Su wrote:
    Jestem pewna, mocno to odczuwam, a w tym cyklu byłam u gina zaraz po owulacji. W czerwcu miałam cykl 22 dniowy, a fl trwała tylko 5 dni 😳 Chciałam zbadać progesteron, ale nie zdążyłam 😅
    Dzisiaj mam 23 dc i 7 dpo, więc już troszkę lepiej to wygląda. Wydaje mi się jednak, że to wciąż za mało, żeby doszło do zagnieżdżenia. Brak mi pomysłów jak przyspieszyć owulację 🤔

    Dziewczyny z forum pisały że inofem przyspiesza im owulację. Ale ja nie mam doświadczenia.

    Su lubi tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    1dc 36.25 krwawienie
    2dc 36.25 plamienie
    3dc 36.10 brudzenie
    4dc 36.20
    5dc 36.25
    6dc 36.15
    7dc 36. 15
    8dc 36.05
    9dc 36.00
    10dc 36.15
    11dc 36.15
    12dc 36.10
    13dc 36.10
    14dc 36.25
    15dc 36.40
    16dc 36.40
    17dc 36.25
    18dc 36.25
    19dc 36.25
    Patrząc po tym to tak jakby nie było owulacji jak na mogę oko... A powiedz mi zawsze masz takie okresy? Że jeden dzień tylko a potem tylko plamienie??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Zdecydowałam się jednak na stymulację w tym cyklu. Nie do końca ufam decyzji pani doktor i wracam do kliniki. Szkoda mi czasu, zwłaszcza że jestem po zabiegu. I jakoś dobrze się czuję z tą decyzją :) Użyło mi :)
    No i bardzo dobrze 😊 trzymam kciuki za Twoj nowy cykl ✊✊😊😘

    Pani Ciasio, Su lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:39

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Boszzzzz ja tu od wczoraj na kręgosłup narzekam a okazuje się że to nerki ☹️ Zrobiłam badanie siusiu, a tam kiepsko i jeszcze gorzej Lecę jutro do lekarza
    Justyna ależ ja Ciebie podziwiam za wytrwałość
    Ojej kochana... Nerki to straszny ból musi być ☹️ ja jutro chyba zatestuje rano... Trudno.... Najwyżej biel zobaczę...

    Ma_ho lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dziewczyny z forum pisały że inofem przyspiesza im owulację. Ale ja nie mam doświadczenia.
    No mi przyspieszył... Zawsze miałam 16-17 dc... A teraz z inofemem w tamtym cyklu 13 dnia a w tym 14 dc 😊 więc potwierdzam 😊

    Su lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Super Kochana, dobrze jest mieć jakiś plan działania. W tedy i samopoczucie lepsze ☺️. Ja póki co nie mam żadnego, a nie wierzę, że to wszystko przypadek, jak to mówią lekarze.. Jedyne co wiem, to że panicznie się boję kolejnej porażki.

    Też tak miałam, no i oczywiście mam do tej pory. Ale pocieszam się, że dwie kreski to już krok naprzód. Co do Twojego pytania (tego w następnym poście o heparynę), to ja miałam okazję stosować ją dopiero jeden cykl. Niestety bez efektów, ale wtedy miałam owulację z lewego jajnika, a lewy jajowód był zatkany przez polipa. Idziemy też z mężem do genetyka, niestety wizyta dopiero w listopadzie (na NFZ, czekamy od zeszłego roku) i mam nadzieję, że da nam skierowanie na kariotyp.

    Słyszałam oczywiście o sytuacjach, kiedy organizm matki odrzuca zarodek uznając go za obcy, ale nie jestem pewna, jakie badania należałoby wykonać i jak się to leczy. Kiedyś stosowano szczepienia limfocytami partnera czy wlewy (?), ale podobno nie jest to już zalecane.

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ojej kochana... Nerki to straszny ból musi być ☹️ ja jutro chyba zatestuje rano... Trudno.... Najwyżej biel zobaczę...
    Tez testuje ostatni raz jutro. Jeśli biel to trudno, będę saczyc drinki za tydzień w Chorwacji..

    Justyna1719, Nona lubią tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc
    16 sierpnia byłam u gina(14dc - zawsze w tym terminie miałam owulacji) , zrobił mi USG i powiedzial, że żaden jajnik się jeszcze nie zadeklarował i nie widzi jajeczka. Następnego dnia temperatura wzrosła o 0.2 stopnia i kolejnego o następne 0.2 stopnia. Czy możliwe, że w ciągu dwóch dni od wizyty u gina doszło do owulacji? Nie wiem ile trwa przygotowanie jajeczka. Mierze temp. od pół roku i zawsze po owu miałam duży skok, a tym razem temp. utrzymuje się jak na początku cyklu (z wyjątkiem tego trzydniowe wzrostu). śluz w tym cyklu też jest jedną wielką zagadką. Piersi bolą mnie potwornie (zawsze przed okrese tak mam), ale jest jeszcze trochę za wcześniej na taki ból.. @ powinna pojawić się na początku września.. myślicie, że to może być cykl bezowulacyjny?
    Moim zdaniem niemożliwe

    Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego