Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, czy Ty w cyklu po zabiegu miałaś mocniejszy niż zwykle okres?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Lena, czy Ty w cyklu po zabiegu miałaś mocniejszy niż zwykle okres?
    Tak, odpisalam ci właśnie na watku o histo :) ale jakby inny sie przydała ta informacja to okres byl dużo duzo bardziej obfity niz zazwyczaj

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Tak, odpisalam ci właśnie na watku o histo :) ale jakby inny sie przydała ta informacja to okres byl dużo duzo bardziej obfity niz zazwyczaj

    Dzięki :) Tam też napisałam, bo nie wiedziałam, gdzie Cię zlapac ;)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mam dziś doła. Ryczę od rana 🙄 i trochę podlamala mnie porażka Justyny :( czytam Was cały czas i wydawało mi się, że to będzie Jej cykl...


    Jak Wam dzień mija?

    Pani Casio a ten zabieg jest podobny do lyzeczkowania?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, ale mam dziś doła. Ryczę od rana 🙄 i trochę podlamala mnie porażka Justyny :( czytam Was cały czas i wydawało mi się, że to będzie Jej cykl...


    Jak Wam dzień mija?

    Pani Casio a ten zabieg jest podobny do lyzeczkowania?
    Dzisiaj tez mam dola wydalam w aptece 70 zl i pytanie czy bedzie warto w tamtym miesiacu kupilam zel i jakos nie pomogl.
    Nie jestem na bierzaco bo ostatnio brak mi sil do wszystkiego.

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrociłam do domu. Daleka droga za mną ale na szczęście spokojna. Teraz zostaje się rozpakować, wyprać i ogarnąć wszystko. Poki co @ nie chcę się rozkręcic, plamię 3 dzień i wkurza mnie to trochę

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, ale mam dziś doła. Ryczę od rana 🙄 i trochę podlamala mnie porażka Justyny :( czytam Was cały czas i wydawało mi się, że to będzie Jej cykl...


    Jak Wam dzień mija?

    Pani Casio a ten zabieg jest podobny do lyzeczkowania?

    Tak, wycinali mi polipy i podobno łyżeczkowali.

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:41

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja plamilam 7. Potem okres 5. Bleeee
    Rany boskie, oby u mnie az tyle się nie zeszło :/

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Rany boskie, oby u mnie az tyle się nie zeszło :/

    U mnie po lyzeczkowaniu też tak było. To było mega męczące. Niby już coś się kończyło a tu znów wracalo plamienie

    Ania:)) lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    U mnie po lyzeczkowaniu też tak było. To było mega męczące. Niby już coś się kończyło a tu znów wracalo plamienie


    Dziewczyny mamm takie pytanie czy jest mozlliwe ze po poroniieniu w 4 mies wszytsko samo sie oczzyszcza bez lyzeczkowania? Bo zastanawia mnie to. Mialam tak ze poronilam w 16tyg i zaczelam krwacic potem czulam jak cos ze mnie wylatuje takka kulka po dwuch dniach jak krwawienie ustalo poszlam do lekarza i bylo czysto

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5722 13510

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 00:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dzięki, Nona! Jak byłam u gina i pytałam, czy może być przyczyną jakaś bakteria albo zapalenie, to powiedział, że nie :(

    Koniecznie wymaz metodą PCR

    Nona lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:41

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Co robicie w weekend?
    My dziś jedziemy do kuzynki męża. Robię też tarte z morelami. Nic szczególnego, lenistwo :)

    Ja dzisiaj mam w planach zrobić generalne porządki w łazience :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doła wyżywam się na mężu bez powodu. Nie mam siły jescze kobieta która miała nam sprzedać działke wycofała się z transakcji.
    Nie byliśmy przez to na wakacjach bo każdy grosz był potrzebny a teraz lipa

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam doła wyżywam się na mężu bez powodu. Nie mam siły jescze kobieta która miała nam sprzedać działke wycofała się z transakcji.
    Nie byliśmy przez to na wakacjach bo każdy grosz był potrzebny a teraz lipa

    Współczuję :( Też bym się wkurzyła :/

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Co robicie w weekend?
    My dziś jedziemy do kuzynki męża. Robię też tarte z morelami. Nic szczególnego, lenistwo :)
    Ja wczoraj wróciłam z urlopu i przystosowuje sie do zycia, bo jutro wracam do pracy 😢 Przydałby mi się jeszcze conajmniej tydzien. Dziś jedziemy po psa i na obiad do mojej mamy :)
    Poza tym dalej nie rokręcilam mi się @, jestem 15/16 dpo i za przeproszeniem kurwicy już dostaję, bo fl patrzac po wykresie skończyła się juz dawno a ja ledwo co plamię juz czwarty dzień. Czy to może byc wina Inofemu? Tylko to zmienilam w tym cyklu.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4020 1709

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja wczoraj wróciłam z urlopu i przystosowuje sie do zycia, bo jutro wracam do pracy 😢 Przydałby mi się jeszcze conajmniej tydzien. Dziś jedziemy po psa i na obiad do mojej mamy :)
    Poza tym dalej nie rokręcilam mi się @, jestem 15/16 dpo i za przeproszeniem kurwicy już dostaję, bo fl patrzac po wykresie skończyła się juz dawno a ja ledwo co plamię juz czwarty dzień. Czy to może byc wina Inofemu? Tylko to zmienilam w tym cyklu.
    Hej Ignissa ja brałam Inofem już drugi cykl. W tamtym była normalna @... Ale w tym cyklu mam dziś 3 dzień, a brzuch boli nadal jak pierwszego dnia i oecizemnie jak że świni... Sorki za określenie... Ale dawno aż tak obfite ginie miałam... A może u Ciebie zmiana klimatu spowodowała tak skapy okres????? Bo wydaje mi się że inofem nie zaszkodzil chyba...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej Ignissa ja brałam Inofem już drugi cykl. W tamtym była normalna @... Ale w tym cyklu mam dziś 3 dzień, a brzuch boli nadal jak pierwszego dnia i oecizemnie jak że świni... Sorki za określenie... Ale dawno aż tak obfite ginie miałam... A może u Ciebie zmiana klimatu spowodowała tak skapy okres????? Bo wydaje mi się że inofem nie zaszkodzil chyba...
    To zdecydowanie nie jest okres, krew widzę wlasciwie tylko na papierze. Na wkladce czasami ledwo co. Mialam umawiać się na hsg pierwszego dnia krwawienia i kurcze teraz nie wiem, czy umawiać się juz, czy czekać na okres...

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4020 1709

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    To zdecydowanie nie jest okres, krew widzę wlasciwie tylko na papierze. Na wkladce czasami ledwo co. Mialam umawiać się na hsg pierwszego dnia krwawienia i kurcze teraz nie wiem, czy umawiać się juz, czy czekać na okres...
    Kurcze no sama nie wiem.. a jak długo Ci się już okres spóźnia?może powtórz test?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:18

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego