Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Nera Autorytet
    Postów: 7360 2446

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak antybiotyk nie zatrzyma Ci owulacji więc nie musisz się martwić

    (lista na stronie 2711)

    29.08 - Kolposkopia
  • monia0586 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Bardziej później ale to dosłownie z kilka dni .mierzysz tempke?
    No wlasnie w tym cyklu zapisywalam tylko od wtorku do piatku(wtotek to 1 dc). Bo potem mialam goraczke wiec nie zapisywalam. I od dzis znowu notuje bo juz gorączka minela.

    4325p1.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7360 2446

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    No wlasnie w tym cyklu zapisywalam tylko od wtorku do piatku(wtotek to 1 dc). Bo potem mialam goraczke wiec nie zapisywalam. I od dzis znowu notuje bo juz gorączka minela.
    I prawidlowo :) normalnie leć przez cykl jakbyś nie brała antybiotyku. Nic nie namiesza (mam córkę -"miałam zapalenie płuc" poszłam na zwolnienie. Antybiotyk i bach ciąża po drodze, nie mogłam pracować więc następne l4 na ciążę A szef mnie rozliczył 80% bo myślał ,że kontynuuacja zwolnienia.
    Powodzenia ♡

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 22:28

    (lista na stronie 2711)

    29.08 - Kolposkopia
  • monia0586 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Przepraszam Monia - już widze ,że mierzysz . Poprostu jeśli test owulacyjny nie wyjdzie pozytywnie,czy też skoku nie będzie to serduszkujcie normalnie dłużej o te parę dni (nie mówię że codziennie bo to też nie dobre ) Tak jak ochota najdzie
    Testow owulacyjnych nie robie. Mierze tylko temperature. U mnie codziennie serduszkowac sie nie da bo maz wraca o 1-2 w nocy z pracy a ja juz spie bo wstaje o 7 rano do pracy. W tygodniu sie mijamy niestety. Ale w dni plodne od 3 cyklow ustaliismy sobie plan ze co 2-3 dni maz mnie budzi w tygodniu jak wraca z pracy i serduszkujemy. A w weekend to juz bez problemu.

    4325p1.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7360 2446

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze ,bo często dziewczyny robią błąd- przyjdą płodne to na huuura serduszka codzienne,a nawet po dwa dziennie .
    Przystępując do in vitro partner musi zachować 3-7dniową wstrzemięźliwość więc coś w tym musi być :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 22:32

    (lista na stronie 2711)

    29.08 - Kolposkopia
  • monia0586 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera Dziekuje za wsparcie i zyczenie Nam powodzenia. Przyda sie na pewno 🙂

    4325p1.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7360 2446

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owocnego cyklu Monia ♡

    (lista na stronie 2711)

    29.08 - Kolposkopia
  • monia0586 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Owocnego cyklu Monia ♡
    Dziękuję 😙. Tobie rowniez życzę owocnego cyklu
    ❤️

    Nera lubi tę wiadomość

    4325p1.png
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) mogę dołączyć?
    Staramy się już o dziecko 2 lata, w październiku byłam w ciąży niestety pozamacicznej, teraz cykl z CLO, na monitoringu 2 pęcherzyki 14mm w 10dc, a test ovu clearblue pozytywny dopiero w 18dc, w każdym razie starania były od 8 do 20 dc co dwa dni :) teraz czekamy na efekty :) 17.08 testujemy od 20dc biore duphaston. Trzymam za Was wszystkie kciuki ✊✊✊

    Pani Ciasio, justyna1719 lubią tę wiadomość

  • Nera Autorytet
    Postów: 7360 2446

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takczynie - witam ciepło i kciuki za powodzenie🍀

    takczynie lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2711)

    29.08 - Kolposkopia
  • Gula Autorytet
    Postów: 663 247

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 01:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 29dc (jest po północy :P ), wg ovu owulacja była w 12dc, wg innej aplikacji w 21dc 😂 czekam z testem aż wrócę z urlopu, póki co wieczorem zaczął mnie dość odczuwalnie jajnik boleć/ciągnąć. Na dwoje babka wróżyła, czego to może być objaw :P @ powinna być ok 31dc, ostatnio jest to zmienne 30-32dni trwa cykl

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 01:10

    Starania od sierpnia 2018

    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

    c408e99d9b6e47f6c81d83aeb1fe3842.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki oby kreseczka zrobiła się ciemniejsza Zajsonek 😘
    Monia witaj, działaj niczym się nie przejmuj, no i oczywiście powodzenia ;). U mnie np jest tak że rzadko coś mi wpływa na przesunięcie okresu, więc monitoruj i tyle ;)
    Ja ogólnie się nie testuję, robię owulki ale ciążowych nie. Raz że okres przychodzi praktycznie jak w zegarku albo i dzień przed. Nawet sobie myślałam kurde nawet nie mogę zrobić testu bo zawsze na czas, ale potem to doceniłam jak raz przyszedł po terminie, bo zaczęła się robić nadzieja i jak już robiłam test i wyszedł negatywny, to bardzo bolało ;(
    Słuchacie ale wczoraj mój partner mnie rozwalił 😂 myślał, że robię test ciążowy a to był owulacjny i zdziwiony co ja robię 😂 kurde robię je od ponad pół roku a ten dopiero teraz zauważył 😂

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 16:54

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek i jak??

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 403 143

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    6cfcc0442b62e84306900a4cd783ad29.png

    Hejka;)
    Co o tym myślicie raczej, nic z tego?
    Po jakim czasie szłyście do ginekologa?
    Ja byłam po pół roku starań i podstawowe badania były w porządku.
    Teraz mija rok ... i dalej nic

    Anulaa
    Wiek 29 lat
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 326 111

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    6cfcc0442b62e84306900a4cd783ad29.png

    Hejka;)
    Co o tym myślicie raczej, nic z tego?
    Po jakim czasie szłyście do ginekologa?
    Ja byłam po pół roku starań i podstawowe badania były w porządku.
    Teraz mija rok ... i dalej nic
    Wszystko się może zdarzyć 😊 to szybko Ci zlecili badania że po pół roku.... No ja się wybieram w nowym cyklu.. Bo w tym nie mogłam... A rok już minął... Przed rokiem nie chcieli mi dać na badania bo do roku starania to normalna rzecz.

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻25.05 - Hssg - jajowody drożne 😊

    💉02.06 - szczepienie covid
    💉07.07 - druga dawka szczepienia

    ♥️Ruszamy z IUI
    🐵08.07
    🔻12.07 wizyta w klinice
    💊Aromek 1x2
    🔻16.07 monitoring - 2 🥚🥚pęcherzyki po 11 mm
    💉Mensinorm
    🔻19.07 monitoring 21 mm, 15 mm
    🔻20.07 ovitrelle
    ♥️21.07.21 ♥️ IUI
    💊Od 27.07 Luteina 2x2
    ⏸️04.08 test 🙏
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 326 111

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, Evelle28 powtarzalyscie dziś testy??

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻25.05 - Hssg - jajowody drożne 😊

    💉02.06 - szczepienie covid
    💉07.07 - druga dawka szczepienia

    ♥️Ruszamy z IUI
    🐵08.07
    🔻12.07 wizyta w klinice
    💊Aromek 1x2
    🔻16.07 monitoring - 2 🥚🥚pęcherzyki po 11 mm
    💉Mensinorm
    🔻19.07 monitoring 21 mm, 15 mm
    🔻20.07 ovitrelle
    ♥️21.07.21 ♥️ IUI
    💊Od 27.07 Luteina 2x2
    ⏸️04.08 test 🙏
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    6cfcc0442b62e84306900a4cd783ad29.png

    Hejka;)
    Co o tym myślicie raczej, nic z tego?
    Po jakim czasie szłyście do ginekologa?
    Ja byłam po pół roku starań i podstawowe badania były w porządku.
    Teraz mija rok ... i dalej nic
    Ja sobie na własną rękę zrobiłam hormony, wiadomo monitoring i wiadomo odsyłali żeby próbować poprostu. Teraz idę do lekarza 20.08 i pewnie mnie czeka drożność itp. Jestem też już przygotowana na to że trzeba będzie robić inseminacje i czekam na wizytę na NFZ mam na 6.12.

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 891 687

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Wszystko się może zdarzyć 😊 to szybko Ci zlecili badania że po pół roku.... No ja się wybieram w nowym cyklu.. Bo w tym nie mogłam... A rok już minął... Przed rokiem nie chcieli mi dać na badania bo do roku starania to normalna rzecz.

    Ja nigdy nie miałam problemu z badaniami, ale zawsze chodzę prywatnie.

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 891 687

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Ja sobie na własną rękę zrobiłam hormony, wiadomo monitoring i wiadomo odsyłali żeby próbować poprostu. Teraz idę do lekarza 20.08 i pewnie mnie czeka drożność itp. Jestem też już przygotowana na to że trzeba będzie robić inseminacje i czekam na wizytę na NFZ mam na 6.12.

    Ile kosztuje inseminacja? I jak się do tego kwalifikuje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 08:43

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego