Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie średnio co dwa miesiące wychodzi lekki pozytyw, lecę na betę wychodzi od 1 do 2 i prog koło 1.
    I zawsze kończy się to płaczem. Mam nadzieję, że faktycznie to tylko niedomogi progesteronu i teraz uda mi się pomóc.

    A wy dziewczynki zobaczycie, że z rana pokażą się piękne kreseczki ☺️☺️

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • monia0586 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Podczytuje Was od czerwcowego watku ale do tej pory sie nie udzielalam. Mam prosbe zebyscie mi doradzily. Wg aplikacji dni plodne bede miec od niedzieli do czwartku a okres wyznaczylo mi na 26 sierpnia. Moja faza lutealna trwa ostatnio 13 dni wiec wychodzi ze we wtorek bedzie owu. Mierze temperaturę od kilku cykli z tym ze w tym cyklu od poczatku wszystko jest nie tak. W pierwszy dzien miesiaczki mialam bol gardla wiec temperatura byla wyzsza niz zawsze. Do piatku temperaturę zapisywalam a od soboty juz nie bo jakies chorobsko mnie zlapalo i goraczke mialam. Dzis wybralam sie do lekarza bo garaczka odpuacila ale kazzel i bol gardla nie i mi przepisala antybiotyk na 6 dni czyli do niedzieli wlacznie. I tak sie teraz zastanawiam czy biorac antybiotyk mozemy sie starac czy powinnam zawiesic starnaia w tym cyklu albo do któregoś dnia. Co sąsidzicie?

    4325p1.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny a wy ten żel wspomagający to stosowaliacie przez 4 dni czy dłużej?? Bo chodzi o to że dziś mam 10 dc, owulacje mam zazwyczaj koło 16 dnia cyklu, choć ostatnio już była w 13... I myślę czy jak dłużej się go by używalo to czy nie powoduje żadnych podrażnień... Oczywiście nie stosowalabym codziennie... Jak to z tym jest?? Mogę użyć już dziś? Bo chodzi mi o to czy mogę przedobrzyc z tym żelem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 20:55

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Hej dziewczyny. Podczytuje Was od czerwcowego watku ale do tej pory sie nie udzielalam. Mam prosbe zebyscie mi doradzily. Wg aplikacji dni plodne bede miec od niedzieli do czwartku a okres wyznaczylo mi na 26 sierpnia. Moja faza lutealna trwa ostatnio 13 dni wiec wychodzi ze we wtorek bedzie owu. Mierze temperaturę od kilku cykli z tym ze w tym cyklu od poczatku wszystko jest nie tak. W pierwszy dzien miesiaczki mialam bol gardla wiec temperatura byla wyzsza niz zawsze. Do piatku temperaturę zapisywalam a od soboty juz nie bo jakies chorobsko mnie zlapalo i goraczke mialam. Dzis wybralam sie do lekarza bo garaczka odpuacila ale kazzel i bol gardla nie i mi przepisala antybiotyk na 6 dni czyli do niedzieli wlacznie. I tak sie teraz zastanawiam czy biorac antybiotyk mozemy sie starac czy powinnam zawiesic starnaia w tym cyklu albo do któregoś dnia. Co sąsidzicie?
    Myślę że w tej chwili antybiotyk nie ma nic do starań. Gdybys była w ciąży to i owszem bo wszystkich antybiotyków w ciąży nie można... Choć są też takie które są bezpieczne i w ciąży.. Ale myślę że spokojnie możesz brać antybiotyk i się starać 😊

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny a wy ten żel wspomagający to stosowaliacie przez 4 dni czy dłużej?? Bo chodzi o to że dziś mam 10 dc, owulacje mam zazwyczaj koło 16 dnia cyklu, choć ostatnio już była w 13... I myślę czy jak dłużej się go by używalo to czy nie powoduje żadnych podrażnień... Oczywiście nie stosowalabym codziennie... Jak to z tym jest?? Mogę użyć już dziś? Bo chodzi mi o to czy mogę przedobrzyc z tym żelem?

    Wiesz co, ja stosowałam chyba najdłużej trzy dni pod rząd. Albo np. przez tydzień ale co dwa dni. Nic mi nie podrażnił. Tylko, że ja nie nakładam całego aplikatora- przeważnie gdzieś koło 1/3-1/4 :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny a wy ten żel wspomagający to stosowaliacie przez 4 dni czy dłużej?? Bo chodzi o to że dziś mam 10 dc, owulacje mam zazwyczaj koło 16 dnia cyklu, choć ostatnio już była w 13... I myślę czy jak dłużej się go by używalo to czy nie powoduje żadnych podrażnień... Oczywiście nie stosowalabym codziennie... Jak to z tym jest?? Mogę użyć już dziś? Bo chodzi mi o to czy mogę przedobrzyc z tym żelem?


    Justyna ja użyłam w sumie 2x w ciągu moich dni płodnych. Jeden raz wstrzyknęłam ale mąż mi padł i spałam z tym. Żadnych podrażnień itp. Mój nawet sobie chwalił, że jest lepszy poślizg 😉

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja nic nie widze ale moze to zalezy od telefonu.
    Ja tez cos widze trzymam kciuki 😍😍

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Hej kobitki. Ja standardowo nie wytrzymałam 😂
    Zaś test sobie ze mnie drwi...
    Czy wy też widzicie ten cień?
    Japier*** co miesiąc sobie mowie, KONIEC JUZ SIE NIE NAKRECAM NIE ROBIE TESTOW WCZESNIEJ NIZ POWINNAM - zawsze kończy się tak samo..
    e549594e7618.jpg


    Ja widze cien cienia trzymam kciuki 😍😍😍

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Wiesz co, ja stosowałam chyba najdłużej trzy dni pod rząd. Albo np. przez tydzień ale co dwa dni. Nic mi nie podrażnił. Tylko, że ja nie nakładam całego aplikatora- przeważnie gdzieś koło 1/3-1/4 :)
    No ja też mam zamiar co dwa dni... I nie całość.. Bo to duża dawka z tego co widzę... Poczekam trochę 😊 dziś jakby ❤️Było to sobie daruję żel jeszcze 😀

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny a wy ten żel wspomagający to stosowaliacie przez 4 dni czy dłużej?? Bo chodzi o to że dziś mam 10 dc, owulacje mam zazwyczaj koło 16 dnia cyklu, choć ostatnio już była w 13... I myślę czy jak dłużej się go by używalo to czy nie powoduje żadnych podrażnień... Oczywiście nie stosowalabym codziennie... Jak to z tym jest?? Mogę użyć już dziś? Bo chodzi mi o to czy mogę przedobrzyc z tym żelem?
    Ja pierwszy raz użyłam w 9dc i tak co dwa dni go aplikowalam. Łacznie użyłam go 4 razy w tym cyklu, ale ja zaczęłam wcześniej, bo zwykle mam owulke szybciej i nie chciałam przeoczyć tego momentu, ale teraz i tak mi się coś pogmatwało i w sumie zużyłam go na darmo. Mąż nie narzekał, mnie jedynie tylko jak już pisałam przez kilka sekund po aplikacji piekło troszkę i nic więcej się złego nie działo

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Justyna ja użyłam w sumie 2x w ciągu moich dni płodnych. Jeden raz wstrzyknęłam ale mąż mi padł i spałam z tym. Żadnych podrażnień itp. Mój nawet sobie chwalił, że jest lepszy poślizg 😉
    Hehe no ale najważniejsze że nie podrażnił nic 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek ja też tam coś widzę! 😊

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • monia0586 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Myślę że w tej chwili antybiotyk nie ma nic do starań. Gdybys była w ciąży to i owszem bo wszystkich antybiotyków w ciąży nie można... Choć są też takie które są bezpieczne i w ciąży.. Ale myślę że spokojnie możesz brać antybiotyk i się starać 😊
    Justyna dziękuję za odpowiedź 🙂. Bo z tego wszystkiego sama już zgłupiałam.

    4325p1.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 6503 2337

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - jedyne co to owulacja o kilka dni może Ci przesunąć ale nie powiedziane ,że musi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:41

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Hej kobitki. Ja standardowo nie wytrzymałam 😂
    Zaś test sobie ze mnie drwi...
    Czy wy też widzicie ten cień?
    Japier*** co miesiąc sobie mowie, KONIEC JUZ SIE NIE NAKRECAM NIE ROBIE TESTOW WCZESNIEJ NIZ POWINNAM - zawsze kończy się tak samo..
    e549594e7618.jpg
    Ja już nie wierzę w takie kreski :(

    Julka, Nera lubią tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Zajsonek żeby kreseczka ciemniala :*!!!!

  • Nera Autorytet
    Postów: 6503 2337

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Ja już nie wierzę w takie kreski :(
    Ja również . Najlepiej powtórzyć za dwa dni albo zrobić bete bo rozczarowanie może bardzo boleć
    Ja w tamtym cyklu miałam tak po 2min (oczywiście olałam bo nie było grubej zaróżowionej ale na innych bywał cień cienia ,czasem dość wyraźny )
    Co prawda ten akurat pikuś ale mam tylko tego (mało testuje)
    5ce05dfe4023.jpg

    Daj Wam Bóg kochane aby to było to ❤
    Nie napisałam tego złosliwie. Poprostu po 3lata nauczyłam sie dobrze jak boli rozczarowanie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 22:14

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • monia0586 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Monia - jedyne co to owulacja o kilka dni może Ci przesunąć ale nie powiedziane ,że musi
    Ale moze byc wcześniej czy później?

    4325p1.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 6503 2337

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Ale moze byc wcześniej czy później?
    Bardziej później ale to dosłownie z kilka dni .mierzysz tempke?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 22:21

    Aga1984 lubi tę wiadomość

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Nera Autorytet
    Postów: 6503 2337

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Monia - już widze ,że mierzysz . Poprostu jeśli test owulacyjny nie wyjdzie pozytywnie,czy też skoku nie będzie to serduszkujcie normalnie dłużej o te parę dni (nie mówię że codziennie bo to też nie dobre ) Tak jak ochota najdzie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 22:23

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego