Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Jak masz 3 dzień @, to chyba cykl już sie skończył. Chyba, ze czekasz do końca nowego ale to raczej jeszcze długo :P
    No niby skonczyl tylko co mnie ciekawi ze ta @ jest jakas dziwna nie pasuje mi co do poprzednich w dodatku ze mam dosc obfite i trwajace 5 dni pierwsze 3 sa straszne bol brzucha ze tylko lezenie pomaga a teraz nic kompletnie lekkie klucie w jajniki i takie dziwne ciagniecie na dole... A co do mojej @ to zawsze byla ze skrzepami a teraz nic zero nawet tamponow nie uzywam bo nie potrzebuje.... Dlatego nie rozumiem tego... Spadek temperatury byl a teraz idzie do gory gdzie zawsze do minimum 5 dnia sie trzymala na nizszym poziomie... Moze to nie jest @

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Tempka do góry???????? A zawsze bolą Cie cycki po distaniu już @???


    No wlasnie nie bola mnie po dostaniu juz @ tylko przed a przed mnie nie bolaly wyjatkowa mocno jak zwykle przed @ tylko lekko mrowily, przy dotyku kuly. A dzis to ja stanika zalozyc nie moglam bo az mi lzy do oczu lecialy taki bol nie milosierny.... Moj sie na mnie patrzy a ja do niego nie zblizaj sie siadlam i ryczalam a ten a tobie co a ja mowie nie wiem.... A ten w smiech🙉🙉🙉

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    No wlasnie nie bola mnie po dostaniu juz @ tylko przed a przed mnie nie bolaly wyjatkowa mocno jak zwykle przed @ tylko lekko mrowily, przy dotyku kuly. A dzis to ja stanika zalozyc nie moglam bo az mi lzy do oczu lecialy taki bol nie milosierny.... Moj sie na mnie patrzy a ja do niego nie zblizaj sie siadlam i ryczalam a ten a tobie co a ja mowie nie wiem.... A ten w smiech🙉🙉🙉
    A robiłaś może test ciążowy???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:28

  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest dla mnie jeszcze bardzo dziwne ze nieswiadomie wypilam dzis pol sloika soku z ogorkow i uswiadomil mi to moj maz.... I mowi no ty juz chyba zwariowalas gdzie ja i sok z ogorkow.... I ciagle pije juz druga wode otworzylam bo ciagle mi sie pic chce

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A robiłaś może test ciążowy???
    Nie robilam bo dostalam @ niby... Zobaczymy jak to sie rozwinie wgl... Bo juz chyba na glowe mi pada...

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Julka kciuki za wizytę. Ja mam zaraz I pytam o wynik nasienia... morfologia 0% u męża...
    Trzymam kciuki Nona... Może przepisze dla niego jakieś suplementy... Albo coś doradzi?? Daj znać po wizycie

    Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Nie robilam bo dostalam @ niby... Zobaczymy jak to sie rozwinie wgl... Bo juz chyba na glowe mi pada...
    No a masz test w domu? Długo się tak w ogóle starasz 😊?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 7 cykl jest jesli to wgl @. Nie mam ale moj niecierpliwy maz juz mysli ze sie udalo i pojechal po testy

    Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:28

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Teraz 7 cykl jest jesli to wgl @. Nie mam ale moj niecierpliwy maz juz mysli ze sie udalo i pojechal po testy
    Trzymam kciuki ✊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    To dobrze że możesz to na nfz zrobić.. Bo normalnie mnie to już wkurza... Chodzę prywatnie to mam od ręki... Ok... Nie mówię że mnie nie stać żeby iść prywatnie, ale myślę że powinno to się bsm należeć za to co id nas zabierają co miesiac....
    Ta lekarka do której chodzę prywatnie pracuje w szpitalu i na zabiegi albo takie ważniejsze badania wysyła do swojego szpitala na NFZ

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    No niby skonczyl tylko co mnie ciekawi ze ta @ jest jakas dziwna nie pasuje mi co do poprzednich w dodatku ze mam dosc obfite i trwajace 5 dni pierwsze 3 sa straszne bol brzucha ze tylko lezenie pomaga a teraz nic kompletnie lekkie klucie w jajniki i takie dziwne ciagniecie na dole... A co do mojej @ to zawsze byla ze skrzepami a teraz nic zero nawet tamponow nie uzywam bo nie potrzebuje.... Dlatego nie rozumiem tego... Spadek temperatury byl a teraz idzie do gory gdzie zawsze do minimum 5 dnia sie trzymala na nizszym poziomie... Moze to nie jest @
    To zrób betę i nie będziesz miała niepewności ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie do mojego ze to hormony a ona do mnie jak hormony jak powinnas dostac @ 8.08 a dostalas 5.08 w dodatku ten sok z ogorkow🙉🙉🙉🙊🙊🙊zawsze mam jak w zegarku wstaje rano i mam tym razem dostalm trzy dni wczesniej jakos okolo polodnia bez szczegolnych objawow ze bd

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ta lekarka do której chodzę prywatnie pracuje w szpitalu i na zabiegi albo takie ważniejsze badania wysyła do swojego szpitala na NFZ
    No to dobrze, bo przynajmniej na tym możesz zaoszczędzić..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Myślicie że mogę iść sama do androloga jakby mąż nie chciał? Z wynikami męża.
    Myślę, że nie. Pracowałam przez 2 lata na recepcji w przychodni i nawet wyników badań małżonkowi bez upoważnienia nie można było wydawać a co dopiero wizyta w czyimś imieniu.

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    To zrób betę i nie będziesz miała niepewności ;)


    W UK mieszkam i tu nie mam jak isc na bete 😞😞😞 jedynie test sikany mohe zrobic a wtedy z tym testem do przychodni i oni wtedy zleca badania

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Myślicie że mogę iść sama do androloga jakby mąż nie chciał? Z wynikami męża.
    No możesz spróbować... Ale lekarz na pewno będzie pytał czemu mąż osobiście nie przyszedł... A nie chce iść? Kurna z tymi chłopami to tak jest....

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to dobrze, bo przynajmniej na tym możesz zaoszczędzić..
    Ja i tak robię prawie wszystko na pakiet, więc bez różnicy ale też jestem zdania, że ten pakiet nie powienien być mi potrzebny, bo przecież płacę dużo większe składki na fundusz zdrowia, więc powinnam móc wszystko robić w jego ramach...

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    W UK mieszkam i tu nie mam jak isc na bete 😞😞😞 jedynie test sikany mohe zrobic a wtedy z tym testem do przychodni i oni wtedy zleca badania
    No to zostaje sikaniec. Trzymam kciuki!

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego