Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Niecierpliwa. Super.

    Julka no u nas będzie sex w płodne I tyle.
    Ale przy morfologii 0% mogę liczyć tylko na cud.
    Suple nie pomogą jak przyczyną jest gdzie indziej. Usg mąż miał, nie ma żylaków.
    Nie ma takiej choroby jak niepłodnośc, są inne choroby które ta niepłodnośc powodują. Albo mąż znajdzie przyczynę albo mogę się tylko modlić.
    Jedno dziecko udalo wam się spłodzić. Czy coś od tamtego czasu zmienilo się w zdrowiu Twojego męża? Masz pomysl co mogło się stać?

    Julka lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    Niecierpliwa a możesz napisać jaka mialas normalna temperaturę w pierwszych dniach cyklu i do jakiej wartości spadła teraz? I możesz opisać ten Twoj "okres"?
    1dc 34.35
    2dc 34.35
    3dc 34.39
    4dc 34.40
    5dc 34.35
    6 dc 34.63
    7dc 35.01
    8dc 35.10
    9dc 35.50
    10 dc 36.03
    11dc 36.32
    12dc 36.40
    13dc 36.60
    14dc 35.30 - owulacja
    15dc 36.35
    16dc 36.60
    17dc 36.80
    18dc 36.85
    19dc 36.30
    20dc 36.95
    21dc 36.97
    22dc 36.97
    23dc 36.92
    24dc 36.87
    25dc 36.85
    26dc 36.93 krwawienie myslalam ze @
    27dc 35.80 mocniejsze krwawienie ale bez skrzepow jak zwykle i nie takie jak zawsze
    28dc 36.55 znikome krwawienie do polodnia plus straszny bol piersi i ciagniecie na dole w brzuchu i jeszcze klucie jajnika teraz tylko sluz taki glutkowaty delikatnie mleczny plus test +

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 861 669

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    1dc 34.35
    2dc 34.35
    3dc 34.39
    4dc 34.40
    5dc 34.35
    6 dc 34.63
    7dc 35.01
    8dc 35.10
    9dc 35.50
    10 dc 36.03
    11dc 36.32
    12dc 36.40
    13dc 36.60
    14dc 35.30 - owulacja
    15dc 36.35
    16dc 36.60
    17dc 36.80
    18dc 36.85
    19dc 36.30
    20dc 36.95
    21dc 36.97
    22dc 36.97
    23dc 36.92
    24dc 36.87
    25dc 36.85
    26dc 36.93 krwawienie myslalam ze @
    27dc 35.80 mocniejsze krwawienie ale bez skrzepow jak zwykle i nie takie jak zawsze
    28dc 36.55 znikome krwawienie do polodnia plus straszny bol piersi i ciagniecie na dole w brzuchu i jeszcze klucie jajnika teraz tylko sluz taki glutkowaty delikatnie mleczny plus test +

    Gratulacje !!!
    Trzymaj teraz za nas kciuki 😉

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka wrote:
    Gratuluję niecierpliwa ❤️
    Dziekuje ❤️❤️

    inka lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie też spadek w 27dc by mi złudzeń nie pozostawil

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Jeju ale super!!! Gratulacje ❤ dużo zdrówka :) mam nadzieje, że za parę dni będę się cieszyć tak samo jak Ty :)
    Dziekuje 😍😍 trzymam kciuki ❤️❤️

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Nie martw się W mojej pierwszej ciąży miałam bardzo niska temp Ledwo 36 To nic nie znaczy
    Oby 🤗🤗

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    I oczywiście gratulacje
    Dziekuje 😍

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja tez gratuluje💜
    Dziekuje ❤️

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Niecierpliwa Ty to potrafisz niespodzianki robić :) mega zazdroszczę i gratuluję :)


    Sama sobie zrobilam niespodzianke bo pewna bylam ze nici a tu taki suprise ❤️❤️ tobie tez sie uda trzymam kciuki 😘😘

    Julka lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Gratulacje !!!
    Trzymaj teraz za nas kciuki 😉
    Trzymam i to bardzo😍😍. Dziekuje ❤️❤️

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    No to faktycznie też spadek w 27dc by mi złudzeń nie pozostawil


    No wlasnie to chyba cod ❤️

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super ! Gratulacje ! ;) Też coś tak czułam jak czytałam o bólu piersi itp ;* zazdraszczam i się cieszę ;)
    Nona- A to mąż opornie podchodzi to tematu? Przechodził może jakieś zapalenie jąder albo może jakieś infekcje? Bo skoro macie jedno dziecko rzeczywiście trzeba szukać przyczyny. Mój ma na 4 morfologie i lekarz kazał zrobić usgie jąder żeby posprawdzac, ale inny lekarz już nie kazał co mu było na rękę i nie zrobił oczywiście.
    U mnie kocha zawszę plany biorą w lep w ostatniej chwili, ale tym razem niczyja to wina. Mój partner jest w żałobie stracił bliska osoba i dziś rano się dowiedział, więc poprostu jestem z nim. Coś czuję że ten cykl spisany jest już na straty może jeszcze się uda coś w piątek ale plemniki nie będą świeże więc nie wygrają tej nierównej walki. Poza tym w tym miesiącu nie czuję się jak na owulacje test wyszedł pozytywny 2 dni temu 8-9 dzień cyklu a ja nic nie czuję dziś trochę śluz się pojawił ale jakoś mało jajnik troszeczkę pobolal i tyle. Czasami mam silniejsza owulke niż okres a teraz nic. Więc już proszę o wpisanie na wrzesień.

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Marylove Przyjaciółka
    Postów: 120 124

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    1dc 34.35
    2dc 34.35
    3dc 34.39
    4dc 34.40
    5dc 34.35
    6 dc 34.63
    7dc 35.01
    8dc 35.10
    9dc 35.50
    10 dc 36.03
    11dc 36.32
    12dc 36.40
    13dc 36.60
    14dc 35.30 - owulacja
    15dc 36.35
    16dc 36.60
    17dc 36.80
    18dc 36.85
    19dc 36.30
    20dc 36.95
    21dc 36.97
    22dc 36.97
    23dc 36.92
    24dc 36.87
    25dc 36.85
    26dc 36.93 krwawienie myslalam ze @
    27dc 35.80 mocniejsze krwawienie ale bez skrzepow jak zwykle i nie takie jak zawsze
    28dc 36.55 znikome krwawienie do polodnia plus straszny bol piersi i ciagniecie na dole w brzuchu i jeszcze klucie jajnika teraz tylko sluz taki glutkowaty delikatnie mleczny plus test +

    Dzięki, pytam, bo też miałam dziwny okres, zaczął się w sob. skończył wczoraj (wczoraj miał się zacząć). Użyłam chyba z 4 podpasek... krwawienie było takie lekkie, że wkładki dawały radę. A mam tak jak Ty 5 dni okresu i to takiego konkretnego. Był brązowy śluz, później jasno rozowa krew, ale w pon. miałam skrzepy, wiec pewnie po prostu dziwna @ podbrzusze mi ćmi, ale nie boli. Kilka dni przed dziwna @ obudziłam się że strasznym bólem podbrzusza i miałam nockę z głowy.. teraz wszystko ustąpiło. Dzisiaj zrobiłam test i negatywny. Zastanawia mnie tylko twarde podbrzusze, zawsze 3 dnia było miękkie i wszystko że mnie schodziło.
    Jeszcze raz gratuluję!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:29

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:29

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Nie wieze w to co widze 😲😲😲czyli co ta niby @ to bylo zagniezdzenie?? Boze moj sie poplakal ja tez rycze nie wierze doslownie nie wierze... Wy tez widzicie czy mi sie tylko i mojemu zdaje ze cos tam jest....

    https://zapodaj.net/89b849a5b30ec.jpg.html
    Gratki 😁

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Nieznajoma. Morfologie ma 4%? To spoko wynik. Mój ma 0%

    Mojemu po prostu wystarczy jedno dziecko. Jest szczęśliwy.
    To musicie przegadać temat. Np u nas od kiedy się staramy to wszystko się zmieniło, nikt na początku nie myślał, że tyle to potrwa że to będzie walka a nie milutkie starania. U nas też jest wiele problemów u mojego partnera na które dopiero mam przynajmniej taką nadzieję, że udało się znaleźć rozwiązanie, zobaczymy jak spróbujemy następnym razem ;). Poprostu mało wspolzyjemy podczas cyklu i czasami bez tego co oczekujemy starając się. Mój partner jest po operacji penisa ok 4 lata temu i poprostu on nie zawsze działa jak powinien, do tego dochodzi stres itp. Jeśli mąż nie chce i ma morfologie 0% to jeśli sam nie pójdzie z tym do lekarza to nic nie zdziałasz. Możesz iść ewentualnie do ginekologa który też jest andrologiem i on Ci wtedy zetknie na wynik, bo ginekolodzy mniej wiedzą.

    Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, jakie tutaj emocje 🙊 czytam, czytam i nie wierzę, najpierw okres, później dwie kreski 😂 Niecierpliwa, super! Graty 😊

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonka, będę trzymać kciuki, żeby u Ciebie się jednak wszystko dobrze skończyło i abyś miała przy sobie drugie upragnione bobo. Wiem, że nie jest łatwo, szczególnie jeśli bardziej stara się tylko jedna strona, ale kurcze może mąż zobaczy, że Ci bardzo zależy i się ogarnie, albo albo stanie się cud. Bo wiesz, że cuda się zdarzają 🙂😘

    Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego