Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto jeszcze z rana molestować męża?

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Warto jeszcze z rana molestować męża?
    No jasne 😎

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Powtórzyłam dziś test Oto i on
    0f1177267483.jpg

    W porównaniu do wczorajszych jest jasny Więc owu było/jest dziś A tu jak na złość chłopa w domu nie ma Mam nadzieję że wczorajsze robaczki są mega żywotne i przetrwały do teraz
    1d9527ad0a30.jpg
    Czyli tak jak u mnie... 😊 Też dziś już jasniejszy test... Ale dziś po obiedzie jeszcze mojego wykorzystałam 😄 a on się nie bronił absolutnie... 😄😄😄

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 920 292

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Warto jeszcze z rana molestować męża?
    Jesli wyszedl ci pozytyw to owulacja będzie za dwa dni, wiec jal bardziej kozystajcie z tego czasu do konca

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Warto jeszcze z rana molestować męża?
    Zawsze warto 😍

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka no właśnie a może za wstydził się tym, że niby tamten koleś splodzil czwórkę dzieci a o nie może drugiego.... Porozmawiajcie na spokojnie jak emocje opadna 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Czyli tak jak u mnie... 😊 Też dziś już jasniejszy test... Ale dziś po obiedzie jeszcze mojego wykorzystałam 😄 a on się nie bronił absolutnie... 😄😄😄
    My się minęliśmy zmianami więc dopiero z rana go zmolestuje Czuję jednak że to już będzie za późno

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    My się minęliśmy zmianami więc dopiero z rana go zmolestuje Czuję jednak że to już będzie za późno
    A może nie 😊a nawet jeśli, to wczorajsze przetrwały 😊

    Pani Ciasio, Ma_ho lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Roznie miedzy 12 a 14.Wiem ze to glupie pytanie ale masz juz jakies przeczucia czy sie udalo?

    Nie, ja się od dawna nie wkręcam w żadne przeczucia, bo przerabiałam już chyba wszystkie objawy ;) Jedyne inne niż zawsze objawy, jakie miałam w ciąży biochemicznej, to zawroty głowy i swędzenie piersi (sorry za taki poziom szczerości). Miałam też dziwne uczucie w podbrzuszu, nie tak jak zazwyczaj, jakby macica była napompowana wodą, tylko tak jakoś inaczej.

    Dzisiaj z kolei 4 dpo, a ja mam spory spadek temperatury, straszne zawroty głowy i co jakiś czas bardzo bolesne kłucia w podbrzuszu. Mam nadzieję, że wszystko ok tam na dole :P

    Mam natomiast takie dziwne, całkiem irracjonalne przeczucie, jakby owulacja była dużo wcześniej. Wiem, że tak nie było, bo owulaki dały jasny obraz sytuacji, ale po prostu nie mogę wygonić tej myśli z głowy :/ Ale w sumie jestem na diecie, może przewraca mi się w głowie z braku węglowodanów :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 21:45

    Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Nie, ja się od dawna nie wkręcam w żadne przeczucia, bo przerabiałam już chyba wszystkie objawy ;) Jedyne inne niż zawsze objawy, jakie miałam w ciąży biochemicznej, to zawroty głowy i swędzenie piersi (sorry za taki poziom szczerości). Miałam też dziwne uczucie w podbrzuszu, nie tak jak zazwyczaj, jakby macica była napompowana wodą, tylko tak jakoś inaczej.

    Dzisiaj z kolei 4 dpo, a ja mam spory spadek temperatury, straszne zawroty głowy i co jakiś czas bardzo bolesne kłucia w podbrzuszu. Mam nadzieję, że wszystko ok tam na dole :P

    Mam natomiast takie dziwne, całkiem irracjonalne przeczucie, jakby owulacja była dużo wcześniej. Wiem, że tak nie było, bo owulaki dały jasny obraz sytuacji, ale po prostu nie mogę wygonić tej myśli z głowy :/ Ale w sumie jestem na diecie, może przewraca mi się w głowie z braku węglowodanów :P
    A cóż to za dieta?? 😊 Taka po prostu sobie zorganizowana czy jakiś szczegółowy jadłospis 😊??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Nie, ja się od dawna nie wkręcam w żadne przeczucia, bo przerabiałam już chyba wszystkie objawy ;) Jedyne inne niż zawsze objawy, jakie miałam w ciąży biochemicznej, to zawroty głowy i swędzenie piersi (sorry za taki poziom szczerości). Miałam też dziwne uczucie w podbrzuszu, nie tak jak zazwyczaj, jakby macica była napompowana wodą, tylko tak jakoś inaczej.

    Dzisiaj z kolei 4 dpo, a ja mam spory spadek temperatury, straszne zawroty głowy i co jakiś czas bardzo bolesne kłucia w podbrzuszu. Mam nadzieję, że wszystko ok tam na dole :P

    Mam natomiast takie dziwne, całkiem irracjonalne przeczucie, jakby owulacja była dużo wcześniej. Wiem, że tak nie było, bo owulaki dały jasny obraz sytuacji, ale po prostu nie mogę wygonić tej myśli z głowy :/ Ale w sumie jestem na diecie, może przewraca mi się w głowie z braku węglowodanów :P
    U mnie tez nic szczegolnego jedynie jajniki czasami pobola i tyle.Ja w ciaxy biochemicznej mialam dziwny bol z lewej strony i po tym bolu wiedzialam ze to jest to ale teraz nic z tych rzeczy.Chociaz staram sie o tym nie myslec to mocno skupiam sie na kazdym bolu jak walnieta😃 i czytam na forum o pierwszych objawach -jak co miesiac -juz znam to wszystko na pamiec..😞To jest najgorszy czas w miesiacu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 22:05

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piszcie jeszcze o objawach 😊 to za trzy dni i ja będę ich szukać i siebie 😄😄😄🤣

    Ignissa, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No piszcie jeszcze o objawach 😊 to za trzy dni i ja będę ich szukać i siebie 😄😄😄🤣
    Ja w biochemicznej byłam wzdeta od 5dpo do końca, a i piersi zaczęły boleć od 5dpo gdzie zawsze bolą od razu po owu 😋 niby szczegół, a jednak

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przy biochemie nie było żadnych objawów. Cycki bolaly jak co miesiąc, jajniki mnie bolały ale to zdarza mi się przed @ bez ciąży. To był taki zaskok ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A u mnie przy biochemie nie było żadnych objawów. Cycki bolaly jak co miesiąc, jajniki mnie bolały ale to zdarza mi się przed @ bez ciąży. To był taki zaskok ;)
    Hehe coś dodam, tak sobie piszemy o biochemicznej, a moja mama nawet nie wie że takie coś jest 😋... A jednak

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę. Wróciłam z imprezy i mam taki ból prawego jajnika, aż promieniuje na nogę.. W sumie to i lewy boli 😳😳 katastrofa! Do tego mi jeździ strasznie w brzuchu. Zatem dzisiejsze objawy potwierdzają wczorajszy test.

    No co tu robić, wezmę męża i chyba jeszcze trochę podziałam ☺️

    Pani Ciasio, Ma_ho, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    O kurczę. Wróciłam z imprezy i mam taki ból prawego jajnika, aż promieniuje na nogę.. W sumie to i lewy boli 😳😳 katastrofa! Do tego mi jeździ strasznie w brzuchu. Zatem dzisiejsze objawy potwierdzają wczorajszy test.

    No co tu robić, wezmę męża i chyba jeszcze trochę podziałam ☺️
    Tez tak miałam dziś 😋 ale z obu stron, bo po obu pęcherzyki, liczę że jeden zostanie dopadniety przez żołnierzyki mojego, bo z czterema sama nie dam rady 😋😋😋

    Twinsowa, Ignissa lubią tę wiadomość

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S. Luteine brać jeden czy dwa dni po owu?

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A cóż to za dieta?? 😊 Taka po prostu sobie zorganizowana czy jakiś szczegółowy jadłospis 😊??

    Ubogoresztkowa :) Długo by się rozpisywać, ale long story short: jestem ciągle wzdęta, mam problemy żołądkowo-jelitowe i puchnę wszędzie- nogi, brzuch, ręce, nawet powieki. No i tyję- w sensie po takim spuchnięciu waga idzie do góry, a potem nie można jej za nic zbić :/ Metodą prób i błędów doszłam do tego, że tak dzieje się po większości warzyw i jak zjem więcej owoców. Dodatkowo zredukowałam prawie do minimum gluten i produkty zawierające gluten. To dopiero 4 dzień, a ja się czuję cudownie- po raz pierwszy od dawna żadnych problemów z żołądkiem czy jelitami, 2,5 kg mniej (to na razie woda) i obrączka się nie wpija :)

    Julka 3dpo to jeszcze za wcześnie na objawy :) Jajnik może sobie kłuć, ale dlatego, że pracuje :)

    EDIT: zrobiłam błąd :) Miało byc: " Dodatkowo wyeliminowalam prawie całkowicie gluten i produkty zawierające BŁONNIK" ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 07:31

    Angela, Ignissa, Julka lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ubogoresztkowa :) Długo by się rozpisywać, ale long story short: jestem ciągle wzdęta, mam problemy żołądkowo-jelitowe i puchnę wszędzie- nogi, brzuch, ręce, nawet powieki. No i tyję- w sensie po takim spuchnięciu waga idzie do góry, a potem nie można jej za nic zbić :/ Metodą prób i błędów doszłam do tego, że tak dzieje się po większości warzyw i jak zjem więcej owoców. Dodatkowo zredukowałam prawie do minimum gluten i produkty zawierające gluten. To dopiero 4 dzień, a ja się czuję cudownie- po raz pierwszy od dawna żadnych problemów z żołądkiem czy jelitami, 2,5 kg mniej (to na razie woda) i obrączka się nie wpija :)

    Julka 3dpo to jeszcze za wcześnie na objawy :) Jajnik może sobie kłuć, ale dlatego, że pracuje :)
    Ooo a mówią że warzywa i owoce to podstawa... 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego