X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuu ja mam nadzieje ze dotrwałam do tego 7 lipca skoro już się wpisałam :p chociaż dzisiaj milam bóle brzucha, które zaczynaja mi się zazwyczaj 3-4 dni przed okresem i zaczynam się trochę martwić, czy @ nie przyjdzie wcześniej :( teoretycznie mam do niej jeszcze 8 dni wiec mam nadzieje że to jednak fałszywy alarm :)

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Powodzenia dziewczyny i zostawiam już chyba ostatnie wiruski ciazowe &3763636373737:&3838;) Postaram się zaglądać, żeby wiedzieć co tam u was na ile mi Franek pozwoli póki co chodzimy jeszcze w dwupaku
    To czekamy na szczęśliwy finał. I dużo sily, zdrówka i samych cudownych chwil z maluszkiem.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:
    Boziuuu ja mam nadzieje ze dotrwałam do tego 7 lipca skoro już się wpisałam :p chociaż dzisiaj milam bóle brzucha, które zaczynaja mi się zazwyczaj 3-4 dni przed okresem i zaczynam się trochę martwić, czy @ nie przyjdzie wcześniej :( teoretycznie mam do niej jeszcze 8 dni wiec mam nadzieje że to jednak fałszywy alarm :)
    Czekamy razem z.toba. będzie dobrze.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    Po raz kolejny powodzenia ja sie nie wpisuje cykl stracony :(
    Cześć, widzę że masz homocysteine podwyższona. Bierzesz coś na jej zbicie?

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poproszę o wpis na 10.07, chociaż czuje że zatestuje troszku wcześniej ;)

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    A ja poproszę o wpis na 10.07, chociaż czuje że zatestuje troszku wcześniej ;)
    Z tym terminem testowania to trochę walka z samą sobą :p chociaż ja muszę powiedzieć ze od czasu jak się staramy nie zrobiłam żadnego testu, okres zawsze przychodził jak w zegarku, max 1 dzień opóźnienia. Dlatego liczę ze w tym miesiącu będę mogła zrobić swój pierwszy test ciążowy:p Iga66 najważniejsze żeby wyszły Ci 2 kreski, trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 20:11

Iga66 lubi tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, to już czy jeszcze nie to? Te tanie owulaki z allegro nigdy mi ciemniejszej kreski nie pokazaly :/

https://zapodaj.net/6db271d26359b.jpg.html

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Jak myślicie, to już czy jeszcze nie to? Te tanie owulaki z allegro nigdy mi ciemniejszej kreski nie pokazaly :/

Ja niestety tylko na telefonie siedzę i nie dam rady tego otworzyć. Z allegro są 2 różne zestawy. Jeden jest naprawdę czuły i dokładny. Taki cały biały z niebieskim napisem na opakowaniu.
    Testy ovu też mają różną czułość.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Cześć, widzę że masz homocysteine podwyższona. Bierzesz coś na jej zbicie?
    Biore metyle wyszly mi mutacje zbilam z 14 do 8 a potem nie sprawdzalam ale chyba nie wzrasta juz nie wiem u mnie czesto byly wahania nastrojow od kad biore wit z grupy b leoiej sie czuje wiec cos musi w tym byc ;)
    Solgar folian , swanson b6 , jarrow b12 mamadha premium plus, dolaczylam w tym cyklu ovarin nie wiem czy mi wzroslo bo tam jest zwykly kwas ale Polskie Towarzystwo Ginekologicnzw przy mutacjach zaleca brac nawet przy mutacjach zwykly kwas z metylowanym. Powodzenia jeszcze raz i znikam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:36

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Ja niestety tylko na telefonie siedzę i nie dam rady tego otworzyć. Z allegro są 2 różne zestawy. Jeden jest naprawdę czuły i dokładny. Taki cały biały z niebieskim napisem na opakowaniu.
    Testy ovu też mają różną czułość.

No te co ja mam to są chyba te liche. Ja mam długie cykle i nigdy nie wiem kiedy ta owu może być więc np te lepsze pakowane po 5szt to bym musiała majątek wydać w miesiącu bo mam 24dc a robię po 2 testy dziennie od ok 14dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:51

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:

Póki @ nie przyszła nie ma co się martwić, że się nie udało :) Ja w swojej pierwszej ciąży też miałam takie bóle okresowe kilka dni przed spodziewaną @, a mimo to nie odwiedziła mnie :) także to jeszcze nic nie oznacza więc głowa do góry i nie ma co się stresować bo może to są bardzo ważne dni w rozwoju twojego maluszka, a pewnie nie chciałabyś mu szkodzić stresem ;)

Dori1811 lubi tę wiadomość

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama jak wrócę do domu to podeślę ci na priv link z tymi dobrymi a tanimi.

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) mogę do Was dołączyć? Będzie mi raźniej dotrwać do testowania. Zapiszcie mnie proszę na 14stego lipca ;-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 wrote:
    Hej ;-) mogę do Was dołączyć? Będzie mi raźniej dotrwać do testowania. Zapiszcie mnie proszę na 14stego lipca ;-)
    Oczywiście zapraszamy.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beznadzieja z tym, że nie da się linka otworzyć z telefonu. Też zawsze tylko na tel siedzę i mam ten problem. A nie wiem jak wstawić zdjęcie by było ono od razu widoczne

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już lipcowe testowanie. Ale ten czas leci masakra:/ Ja nie wiem czy będę testować w lipcu bo po weekemdzie ide na laparo. Zależy co tam wyjdzoe i co ewentualnie zrobi lekarz więc nie wiem czy będę mogła serduazkować. Ale jak zawsze czytam lajkuje i jestem z Wami z miesiąca na miesiąc:) owocnych starań nam wszystkim!

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Beznadzieja z tym, że nie da się linka otworzyć z telefonu. Też zawsze tylko na tel siedzę i mam ten problem. A nie wiem jak wstawić zdjęcie by było ono od razu widoczne
    Najlepiej to Kogoś z takim linkiem zacytować,skopiwoac link i wkleic w nowym oknie na telefonie:) a wstawić fotkę żeby byla widoczna to kopiuje sie zawsze link z [IM G] na poczatku i na końcu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:

Jest ciemna ale jeszcze ciut jasniejsza od kontrolnej. Dzialajcie przez pare dni;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    To czekamy na szczęśliwy finał. I dużo sily, zdrówka i samych cudownych chwil z maluszkiem.
    Dziękujemy :))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jest ciemna ale jeszcze ciut jasniejsza od kontrolnej. Dzialajcie przez pare dni;)

Dziś kreska już dużo jaśniejsza. Jeszcze jakaś iskierka nadziei na ten cykl się tli.
    Powodzenia testerkom lipcowym :)

iNso87, Kasionek lubią tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ