Sono hsg niedrożne jajowody
-
WIADOMOŚĆ
-
pannanna wrote:Cześć dziewczyny, odzywam się po dłuższym czasie. W lutym byłam zrobić posiew, oraz badania na bakterie - wyniki prawidłowe.
Zmieniliśmy lekarza , męża wyniki nasienia się poprawiły i są bardzo super, wiec lekarka stwierdziła aby zrobić znowu drożność jajowodów ale pianką exem foam. W tę sobotę miałam badanie, teraz już prywatnie. I wiecie co się okazało? Że oby dwa jajowody są drożne! Do tego żadnego bólu przy badaniu ani nic.. przed zażyłam przeciw bólowe tabletki. Badanie dokładne, i sama się dziwiła że jak to możliwe że wpisali nie drożne.. mówiła że może się „przetkały” przy badaniu, lecz dosyć szybko i dokładnie było widać że są drożne, w ogóle prawy, ale starała się jak najwięcej wydobyć z badania, same obserwowanie z pianką trwalo 15min. Teraz już jestem spokojna.. ☺️
Teraz zauważyłam, że odpisałam na starą wiadomość. Lepiej pójdę spać. Cieszę się, że już ok u Ciebiepannanna lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
A może któraś wie jak interpretować taki wynik
Badanie wykazało zakontrastowanie prawidlowej jamy macicy i obu nieposzerzonych jajowodów. Po lewej stronie komtrast wylewa sie do jamy otrzewnej. Po stronie prawej ewidentnego wylewania sie środka kontrastowego do jamy otrzewnej nie uwidoczniono.
Niby mówili że obustronnie drożne ale wprost nie jest napisane i nie wiem co myśleć -