X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabia trzymam kciuki )

ja jutro dla formalnosci robie ta bete dzis negatyw

żabka04 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabcko ja też trzymam mocno :))

przesyłam jeszcze wirusika na wszelki wypadek :*

Jotc gratulacje :)) miałam bardzo podobne objawy :))

żabka04 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zgryzkę... Myślałam, że obstawiłam dobrze owu w tym miesiącu: nagle skoczyła mi temperatura plus potwierdził to test owulacyjny. Kochaliśmy się w tym własnie czasie i przed i byłam spokojna, że zrobiliśmy co w naszej mocy.
    Temperatury nadal utrzymują się na tym samym wysokim poziomie, śluz mi się zmienił na inny, a nagle ovufiend zmienił mi na wykresie, że wg niego owulacja nie była w tamtym 15 dniu, tylko w 18 tym.... Zbaraniałam. Nie wiem dlaczego tak i komu wierzyć? Moje przeczucie to wciąż dzień 15.... :(((((((

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko a wynik wieczorem?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ov robi takie psikusy nie tylko tobie. Czytam różne wątki i dużo dziewczyn wspomina o takich wybryki ov.
    Przysłanie jeszcze męża żeby poprawić.
    Mam nadzieję że się uda wam:-)
    Trzymam kciuki:-)

Kas nie wiem czy mają z diagnostyka podpisane jeżeli tak to po południu. Zapytam i napisze wam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dziewczyny mam zgryzkę... Myślałam, że obstawiłam dobrze owu w tym miesiącu: nagle skoczyła mi temperatura plus potwierdził to test owulacyjny. Kochaliśmy się w tym własnie czasie i przed i byłam spokojna, że zrobiliśmy co w naszej mocy.
    Temperatury nadal utrzymują się na tym samym wysokim poziomie, śluz mi się zmienił na inny, a nagle ovufiend zmienił mi na wykresie, że wg niego owulacja nie była w tamtym 15 dniu, tylko w 18 tym.... Zbaraniałam. Nie wiem dlaczego tak i komu wierzyć? Moje przeczucie to wciąż dzień 15.... :(((((((
    system bierze pod uwagę 6 nizszych temp.i następnie 3 wyższe i na tej podstawie wyznacza owu,nic sie nie martw kochana żołnierzyki mogą przetrwać nawet do tygodnia czasu w sprzyjających warunkach ( a mniemam,ze takie były )więc nawet jesli owu była 18 dc to jest ciągle spora szansa :) kliknij pod swoim wykresem udostępnij wykres podejrzymy jak te tem.wyglądają ;) głowa do dóry <3

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:

My z męzęm kochaliśmy się dwa dni przed owu, i przez dwa kolejne dni i się udało;)
    także spokojnie, plemniki mają dośc długą żywotność;)
    tylko jak wiesz, że zbliża się owulacja to przez te 3 dni warto się przytulać codziennie :)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udostępniam swój wykres, co sądzicie?

https://ovufriend.pl/graph/a6ed8def52a502861f021b2a868c6026

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam pewna za ten piątek, a tu pokazuje niedzielę... :(
    Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji..

28 lat, 2 cs

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia
    mi ginekolog powiedział, że jak kochamy się codziennie to są słabsze plemniki, nasienie potrzebuje trochę czasu, aby naprodukować silne plemniki.
    Powiedział, że optymalnie co drugi dzień, a nawet 3 dni przed owu i w dzien owulacji i starczy... jak częśćiej to i tak plemniki będą za słabe, aby dotrzeć do celu... wtedy dla przyjemności tylko można :)
    W moim przypadku się sprawdziło. Moja przyjaciółka kochała się 2 razy dziennie i nie mogła zajść w ciążę... powiedziałam jej, żeby spróbowała przetrzymać męża i 2 dni przed owu, ale tylko raz się poprzytulała, a później w dzien owu również tylko raz... zaszła od razu w ciążę i ma śliczną córeczkę :)

JOTC
    Kochana, ale się cieszę!!! Czyli puszczam już kciuki :) Moje gratulacje. Teraz Ty trzymaj kciuki za mnie :)
    Jak możesz to wstaw fotkę testów :)

A mnie coś znowu dzisiaj pobolewa podbrzusze i w ogóle chodzę jakaś apatyczna, nic mi się nie chce... Dzisiaj idę do fryzjerki, podetnę w końcu te kudły :P może lepiej mi się zrobi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    basiunia
    mi ginekolog powiedział, że jak kochamy się codziennie to są słabsze plemniki, nasienie potrzebuje trochę czasu, aby naprodukować silne plemniki.
    Powiedział, że optymalnie co drugi dzień, a nawet 3 dni przed owu i w dzien owulacji i starczy... jak częśćiej to i tak plemniki będą za słabe, aby dotrzeć do celu... wtedy dla przyjemności tylko można :)
    W moim przypadku się sprawdziło. Moja przyjaciółka kochała się 2 razy dziennie i nie mogła zajść w ciążę... powiedziałam jej, żeby spróbowała przetrzymać męża i 2 dni przed owu, ale tylko raz się poprzytulała, a później w dzien owu również tylko raz... zaszła od razu w ciążę i ma śliczną córeczkę :)

Tak tak, tu masz rację, ale nam lekarz powiedział, że te 3 dni około owulacyjne można a nawet trzeba codziennie, tak poza tymi dniami oczywiście plemniki muszą mieć czas na regenerację :)
    pewnie i tak to sprawa indywidualna i u każdego będzie inaczej :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki po 14 będę szła po córkę do przedszkola to napiszę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko czekamy :))) <3

żabka04, tylko ja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam taką przygodę dzisiaj słuchajcie:

Babki zachowały się jakby miały wczoraj szkolenie z systemu.
    Pierw nie mogła się wbić w żyłe ale u mnie to standard hihi powiedziała że mam wymagania ale krwi nie chce oddać :-) Potem w systemie nie wiedziała którą zaznaczyć bo były aż 3,pyta która chce -liczę na panie skąd mam wiedzieć która jaka ?! więc mówię do niej skoro na zleceniu jest kod koło nazwy badania to chyba powinna się sugerować tym kodem a nie na oko którą ja chce! a różniły się te bety w systemie kodem i metodą. wrrrr wiec kazałam jej wybrać tą co zaznaczyła na zleceniu.
    ja do wyjścia a babka nakleja na moja próbkę kod-nakleja innego pacjenta wrrrrrrrrr!!!!! zatrzymałam się i patrze na szczęście babka druga jej podała moją naklejkę .

teraz sie skapłam że dziś 13-tego!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia
    widzisz co lekarz to opinia :)

żabka04
    czekam z niecierpliwością na wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    miałam taką przygodę dzisiaj słuchajcie:

Babki zachowały się jakby miały wczoraj szkolenie z systemu.
    Pierw nie mogła się wbić w żyłe ale u mnie to standard hihi powiedziała że mam wymagania ale krwi nie chce oddać :-) Potem w systemie nie wiedziała którą zaznaczyć bo były aż 3,pyta która chce -liczę na panie skąd mam wiedzieć która jaka ?! więc mówię do niej skoro na zleceniu jest kod koło nazwy badania to chyba powinna się sugerować tym kodem a nie na oko którą ja chce! a różniły się te bety w systemie kodem i metodą. wrrrr wiec kazałam jej wybrać tą co zaznaczyła na zleceniu.
    ja do wyjścia a babka nakleja na moja próbkę kod-nakleja innego pacjenta wrrrrrrrrr!!!!! zatrzymałam się i patrze na szczęście babka druga jej podała moją naklejkę .

teraz sie skapłam że dziś 13-tego!!!!!
    żart jakiś ! co one jakieś niedouczone ?! jak można pacjenta pytać,co zaznaczyć,a przy pobieraniu krwi szkoda,że nie zapytała " a wie pani może gdzie jest żyła ? " masakra jakaś z tą naszą służbą zdrowia.a co by było gdyby naprawdę nakleiła kod innego pacjenta ?! przepraszam by nie wystarczyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja powiedzieli by : błąd labo! hahahah

teraz się śmieje ale tam w labo prawie wybuchałam szok!!!!

• kas50 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych laboratoriach też często mam takie sytuacje że patrzą na mnie z wytrzeszczem oczu:-)

Plamisz dalej?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale to sa ilości bardzo małe tyle że ze śluzem.
    Czytam w necie niby to implantacja....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam eksperyment włożyłam tampon i jest czysty !!!
    Już nie ma plamień :-)
    Czyżby faktycznie to implantacyjne?????

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ