Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBELÉN wrote:Klaudia, nawet nie wiem jak leczy się wysokie anty TG, ale dobrze, że jesteś pod opieką endo. Daj znać, gdy się czegoś dowiesz od lekarza. Anty TPO jest OK. Nie masz stwierdzonego Hashimoto?
Żabko, aż się zdziwiłam, że ZUS taki ugodowy jest bardzo dobrze, że do nich zadzwoniłaś.
Basiu, na tym etapie zarodki mogą się rozwijać w swoim własnym tempie i potrafią szybko nadrobić zaległości. Dopóki serce u malucha bije to musi być wszystko dobrze. Ja bym poczekała kilka dni i dopiero później poszła na kolejne USG skontrolować czy dziecko rośnie. Pamiętaj, że póki co wszystko jest w porządku -
nick nieaktualnykas50 wrote:Zabko Ty ten Siofor od razu bralas 2x dziennie czy to trzeba stopnio wdrazac? Brać po jedzeniu? I jak się czulas na początku?
Ja wprowadziłem siofor stopniowo czyli trzy dni brałam po 1 tab,kolejne trzy dniu już dwie tabletki i kolejne dni już po 3 tabletki. Siofor bierz w czasie posiłku bo możesz mieć potem mdłości po prostu źle się czuc. Nie zdziwił się jak ci będzie nie dobrze albo na jedzenie nie popatrzysz takie mogą być skutki ostrożnie też że słodkim jeśli jesz czy podjadasz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Stwierdziłam że brzuch mi urósł mam górkę jak leżę hahaha i dzisiaj strasznie cycuchy bolą.
Basiunia przecież mdłości mogą odpuścić na jakiś czas albo na stałe także uspokojenie-wyciszenie.Wzięłam się i bądź dobrej myśli:-)
Daj trochę tego brzuszka: )żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Ja wprowadziłem siofor stopniowo czyli trzy dni brałam po 1 tab,kolejne trzy dniu już dwie tabletki i kolejne dni już po 3 tabletki. Siofor bierz w czasie posiłku bo możesz mieć potem mdłości po prostu źle się czuc. Nie zdziwił się jak ci będzie nie dobrze albo na jedzenie nie popatrzysz takie mogą być skutki ostrożnie też że słodkim jeśli jesz czy podjadasz.
Dzięki. A ile cykli przed ciążą bralas metę? -
BELÉN wrote:Basiu, na tym etapie zarodki mogą się rozwijać w swoim własnym tempie i potrafią szybko nadrobić zaległości. Dopóki serce u malucha bije to musi być wszystko dobrze. Ja bym poczekała kilka dni i dopiero później poszła na kolejne USG skontrolować czy dziecko rośnie. Pamiętaj, że póki co wszystko jest w porządku
nie powinno się robić usg częśćiej niż raz na 2/3 tygodnie ze względu na błąd pomiaru.
p.s. mi dzień przed porodem wyliczyli 3,5kg , urodziłam równe 4500g. Przy tak wczesnej ciąży jak wasze, 1mm robi wielką różnicę w obliczaniu tygodnia ciąży. A błąd może sięgać jak widać nawet kilka mm.basiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja dziś zaliczyłam okropna noc.
Budziła się co chwile a taka dłuższą bezmoc do spania miałam o 2 a potem o 6!!!! Wstałam bo i siku i jeść więc nie dało się już pospac może odeślij popołudniu:-)
Kas brałam metę od 1.12 u mnie wyszło że w 2 cyklu zaszłam bo ja mam 26 dc.
-
Ja też się dziś budzilam, chyba przez ten mega wiatr:-/
Zabko a zaczynalas brać od 1dc?
Ja za tydzień mam dostać@ i zastanawiam się czy gdy zacznę brać teraz to nie narobie więcej szkody niż pożytku w razie ew.zaciazenia. -
nick nieaktualnyFipsik wrote:nie powinno się robić usg częśćiej niż raz na 2/3 tygodnie ze względu na błąd pomiaru.
p.s. mi dzień przed porodem wyliczyli 3,5kg , urodziłam równe 4500g. Przy tak wczesnej ciąży jak wasze, 1mm robi wielką różnicę w obliczaniu tygodnia ciąży. A błąd może sięgać jak widać nawet kilka mm.
muszę po prostu chodzic do jednego lekarza, bo to przestaje mieć sens na dwa fronty;/
moze u tej babki prywatnej juz zostane no nie wiem ;/ jaacie jakie czlowiek ma problemy gupie -
nick nieaktualnyNie bierze się konkretnego dc. Kupiłaś to go bierzesz od teraz.
Szkód nie narobisz on ci pomoże a nie zaszkodzi jeszcze lepiej ze jesteś przed @ bo może szybciej zadziałać co przyniesie efekt w owulce.
Do Dziuba siofor i uważaj ze słodyczami:-)kas50 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybasiunia wrote:aaa widzisz no wtedy miało by to sens
muszę po prostu chodzic do jednego lekarza, bo to przestaje mieć sens na dwa fronty;/
moze u tej babki prywatnej juz zostane no nie wiem ;/ jaacie jakie czlowiek ma problemy gupie
Bo za bardzo wczulas się w rolę. Ja wiem ze wszystko robimy dla naszych bąbelka żeby było dobrze a nawet lepiej.
Wybierz jednego gina który jest ok dla ciebie przy którym się czujesz ok i dobrze traktowana a reszta też będzie ok.
basiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Bo za bardzo wczulas się w rolę. Ja wiem ze wszystko robimy dla naszych bąbelka żeby było dobrze a nawet lepiej.
Wybierz jednego gina który jest ok dla ciebie przy którym się czujesz ok i dobrze traktowana a reszta też będzie ok.
zostane u tej babki i juz
żabko powaznie masz juz brzuszek? na wieczór mam takie wzdęcia, ze co najmniej 6 miesiac a gdzie tam jeszcze co tam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny