X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia będzie dobrze:-)

Ja palaszuje Kinderki od cory:-) od 3dni mam mega chęć na czekoladę i mdli mnie gdy poczuje ryby/śledzie:-/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś poczekaj cierpliwie do okresu :)

Kas mnie mdli na widok 3/4 produktów spożywczych :D może to jakiś zwiastun ;p

ja sie tak ciesze, ledwo zupke w pracy zjadłam, czyli coś się tam dzieje, rośnie :D
    uffff;)
    może po prostu się wczoraj tak przekręcił albo cuś, no przecież nie może być inaczej, jak taki mały byk już był :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli na widok kuchni hihi ale wstrzymuje wdech albo nos zamykam i robię sobie śniadanko czy coś tam biorę. Wczoraj mąż ogarniam kuchnie bo nie daje rady tak mnie cofa:-(

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia maluszek rosnie: )

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam po drzemce :-) muli mnie okropnie i glowa mi zaraz pęknie :-)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie odebrałam anty tg jak zobaczylam to sie zalamalam. Norma od 0 do 40 a ja mam 479 ;(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys oooooooooo do endokrynologa trzeba spowrotem.
    Duże mam te przeciwciala:-(

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pojde prywatnie. Mam juz powod niepowodzenia w tamtym cyklu. Pewnie starania musze odsunąć:(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja dzisiaj pierwszy raz zaliczyłam maraton na siku w nocy.
    Dzwoniłam do zus w sprawie mojej kontroli uprzejmą pani powiedziała że nie muszę się wstawiać bo nie chcący do mnie wysłano pismo. Sprawa odbędzie się zaocznie a lekarz orzecznik zweryfikuje czy zgodnie z leczeniem otrzymałam l4. Oczywiście uprzejma pani powiedziała mi że pan dyrektor naslal kontrolę na mnie hahahah kuźwa to dzisiaj będzie miał niespodziankę jak odbierze pocztę bo powinien dostać l4 ciążowe. Wrrrrrrrr jaka jestem zła na tego kretyna! Z jednej strony go rozumiem a z drugiej nie.
    No więc nigdzie nie jadę :-)

Hej,

ZUS może Cię wzywać przez cały okres L4, zwykle albo z losowania albo na wniosek Twojego pracodawcy. Jednakże zawsze można spróbować się dogadać tzn. tak jak zrobiłaś zadzwonić, ew. wysłać kartę ciąży do ZUS (Wydział Orzecznictwa Lekarskiego) oraz dołączyć oświadczenie że źle się czujesz. Lekarz orzecznik widząc takie pismo plus kartę ciąży może odstąpić od kontroli Twojego zwolnienia lub też załatwić sprawę zaocznie bez Twojego udziału.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dziękuję za info.
    Na szczęście już nie muszę tam jechać. Chodzi o l4 od ortopedy ostatnie które zostało mi wypisane bo od 1.02 mam L4 ciążowe nikt nie wie na dobrą sprawę o ciąży. Nie ważne :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Pewnie pojde prywatnie. Mam juz powod niepowodzenia w tamtym cyklu. Pewnie starania musze odsunąć:(

Dobrze że jesteś tego świadoma.
    Przy takich przeciwciał nie wiem czy się uda. Gdzieś na jakim wątku dziewczyny zbijaly anty właśnie dieta bezglutenowa w szybkim czasie zero nabiału,białego chleba i mąki, napoi gazowanych jak i słodkich itd przykro mi klaudys mam nadzieję że szybko się uporać z tymi przeciwcialami.
    Los chce inaczej. Ale walcz już teraz za wczasu żeby potem się nie martwić:-)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze mi powiedzialyscie ze takie badania powinno sie zrobic.bo bym sie meczyla a tu nic z tego by nie wyszlo: (.jak sie wali to sie wali wszystko

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, miałaś mierzony zarodek teraz na USG? Urósł trochę? Natamycyna jest wypisywana większości kobiet w ciąży z problemami grzybiczymi, ją sama nawet ją biorę ze względu na polipa, którego mam. Jest bezpieczna, zatem nie masz się co stresować. Zastanów się nad wyborem jednego z tych lekarzy, bardziej kompetentnego :)

Klaudia, oznaczałaś też anty TPO? Biegnij do jakiegoś endo, aby zaczął leczenie. Ja sama muszę się umówić do endo, bo tarczyca mi trochę szaleje, ale proponują mi najszybsze terminy na maj :/ Jeśli nikogo nie znajdę będę zmuszona sama kombinować z dawką leku.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dobrze ze mi powiedzialyscie ze takie badania powinno sie zrobic.bo bym sie meczyla a tu nic z tego by nie wyszlo: (.jak sie wali to sie wali wszystko
    Klaudyś ja miałam rok temu przeciwciała antyTg 470, po roku bez diety spadły do 390. polecam Ci dietę bezglutenową i suplementy.
    jak widać w ciążę zachodzę ale być może przez te przeciwciała szybko się wszystko kończy. Lekarze przeciwciał nie leczą, dużo zaleceń jest na stronie commed.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:39

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELÉN wrote:
    Basiu, miałaś mierzony zarodek teraz na USG? Urósł trochę? Natamycyna jest wypisywana większości kobiet w ciąży z problemami grzybiczymi, ją sama nawet ją biorę ze względu na polipa, którego mam. Jest bezpieczna, zatem nie masz się co stresować. Zastanów się nad wyborem jednego z tych lekarzy, bardziej kompetentnego :)
    No wg wczorajszego usg jest taki sam jak tydzien temu, u niej na usg wyszedl 8 tydzien i jemu wczoraj tez, nie wiem czy tzreba uzglednic blad pomiaru czy co?? Zmartwila mnie ta plama bo tydzien temu no czlowieczek jak malowany a tu tako zonk:(
    I jeszcze rani bez mdlosci wstalam to juz w ogole, ale na szczecie wrocily i niech sobie zostana tak dlugo jak potrzebuja :)
    Chyba u tej babki zostane, wydaje mi sie bardziej kompetentna, choc w necie szalu noe robi ale kolezanka do niek cala ciaze chodzila i se chwalila :)
    No chyba ze jeszcze szukac?
    Uff uspokoilas mnie z ta natamecyna, no bez niej ciezko:/ mam jeszcze pimafucin w kremie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELÉN wrote:
    No wg wczorajszego usg jest taki sam jak tydzien temu, u niej na usg wyszedl 8 tydzien i jemu wczoraj tez, nie wiem czy tzreba uzglednic blad pomiaru czy co?? Zmartwila mnie ta plama bo tydzien temu no czlowieczek jak malowany a tu tako zonk:(
    I jeszcze rani bez mdlosci wstalam to juz w ogole, ale na szczecie wrocily i niech sobie zostana tak dlugo jak potrzebuja :)
    Chyba u tej babki zostane, wydaje mi sie bardziej kompetentna, choc w necie szalu noe robi ale kolezanka do niek cala ciaze chodzila i se chwalila :)
    No chyba ze jeszcze szukac?
    Uff uspokoilas mnie z ta natamecyna, no bez niej ciezko:/ mam jeszcze pimafucin w kremie ...

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELÉN wrote:

Klaudia, oznaczałaś też anty TPO? Biegnij do jakiegoś endo, aby zaczął leczenie. Ja sama muszę się umówić do endo, bo tarczyca mi trochę szaleje, ale proponują mi najszybsze terminy na maj :/ Jeśli nikogo nie znajdę będę zmuszona sama kombinować z dawką leku.

Tpo mam 19,70 norma do 35 także nie jest tak zle. A do endrokrynologa chodze mialam metizol który mi odrzucila na 2 miesiace aby zobaczyc czy nawraca. Mam rowniez euthyrox 25 jedna tabletkę prZed śniadaniem.

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, nawet nie wiem jak leczy się wysokie anty TG, ale dobrze, że jesteś pod opieką endo. Daj znać, gdy się czegoś dowiesz od lekarza. Anty TPO jest OK. Nie masz stwierdzonego Hashimoto?

Żabko, aż się zdziwiłam, że ZUS taki ugodowy jest :) bardzo dobrze, że do nich zadzwoniłaś.

Basiu, na tym etapie zarodki mogą się rozwijać w swoim własnym tempie i potrafią szybko nadrobić zaległości. Dopóki serce u malucha bije to musi być wszystko dobrze. Ja bym poczekała kilka dni i dopiero później poszła na kolejne USG skontrolować czy dziecko rośnie. Pamiętaj, że póki co wszystko jest w porządku :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również tpo miałam w normie 17, tylko te przeciwciała antyTg wysokie. Ale znam dziewczyny które spokojnie przy takich wynikach ciążę donosiły i zaszły bez problemu tak więc jest nadzieja. Umów się do endo Klaudys:-) podobno przeciwciała się nie powtarza i podobno dieta może zdziałać cuda. Bierzesz jakies suplementy?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko Ty ten Siofor od razu bralas 2x dziennie czy to trzeba stopnio wdrazac? Brać po jedzeniu? I jak się czulas na początku?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ