Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKlaudyś poczekaj cierpliwie do okresu
Kas mnie mdli na widok 3/4 produktów spożywczych może to jakiś zwiastun ;p
ja sie tak ciesze, ledwo zupke w pracy zjadłam, czyli coś się tam dzieje, rośnie
uffff;)
może po prostu się wczoraj tak przekręcił albo cuś, no przecież nie może być inaczej, jak taki mały byk już był
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Ja dzisiaj pierwszy raz zaliczyłam maraton na siku w nocy.
Dzwoniłam do zus w sprawie mojej kontroli uprzejmą pani powiedziała że nie muszę się wstawiać bo nie chcący do mnie wysłano pismo. Sprawa odbędzie się zaocznie a lekarz orzecznik zweryfikuje czy zgodnie z leczeniem otrzymałam l4. Oczywiście uprzejma pani powiedziała mi że pan dyrektor naslal kontrolę na mnie hahahah kuźwa to dzisiaj będzie miał niespodziankę jak odbierze pocztę bo powinien dostać l4 ciążowe. Wrrrrrrrr jaka jestem zła na tego kretyna! Z jednej strony go rozumiem a z drugiej nie.
No więc nigdzie nie jadę
Hej,
ZUS może Cię wzywać przez cały okres L4, zwykle albo z losowania albo na wniosek Twojego pracodawcy. Jednakże zawsze można spróbować się dogadać tzn. tak jak zrobiłaś zadzwonić, ew. wysłać kartę ciąży do ZUS (Wydział Orzecznictwa Lekarskiego) oraz dołączyć oświadczenie że źle się czujesz. Lekarz orzecznik widząc takie pismo plus kartę ciąży może odstąpić od kontroli Twojego zwolnienia lub też załatwić sprawę zaocznie bez Twojego udziału. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlaudyŚ wrote:Pewnie pojde prywatnie. Mam juz powod niepowodzenia w tamtym cyklu. Pewnie starania musze odsunąć
Dobrze że jesteś tego świadoma.
Przy takich przeciwciał nie wiem czy się uda. Gdzieś na jakim wątku dziewczyny zbijaly anty właśnie dieta bezglutenowa w szybkim czasie zero nabiału,białego chleba i mąki, napoi gazowanych jak i słodkich itd przykro mi klaudys mam nadzieję że szybko się uporać z tymi przeciwcialami.
Los chce inaczej. Ale walcz już teraz za wczasu żeby potem się nie martwić -
Basiu, miałaś mierzony zarodek teraz na USG? Urósł trochę? Natamycyna jest wypisywana większości kobiet w ciąży z problemami grzybiczymi, ją sama nawet ją biorę ze względu na polipa, którego mam. Jest bezpieczna, zatem nie masz się co stresować. Zastanów się nad wyborem jednego z tych lekarzy, bardziej kompetentnego
Klaudia, oznaczałaś też anty TPO? Biegnij do jakiegoś endo, aby zaczął leczenie. Ja sama muszę się umówić do endo, bo tarczyca mi trochę szaleje, ale proponują mi najszybsze terminy na maj Jeśli nikogo nie znajdę będę zmuszona sama kombinować z dawką leku. -
KlaudyŚ wrote:Dobrze ze mi powiedzialyscie ze takie badania powinno sie zrobic.bo bym sie meczyla a tu nic z tego by nie wyszlo: (.jak sie wali to sie wali wszystko
jak widać w ciążę zachodzę ale być może przez te przeciwciała szybko się wszystko kończy. Lekarze przeciwciał nie leczą, dużo zaleceń jest na stronie commed.plWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:39
-
nick nieaktualnyBELÉN wrote:Basiu, miałaś mierzony zarodek teraz na USG? Urósł trochę? Natamycyna jest wypisywana większości kobiet w ciąży z problemami grzybiczymi, ją sama nawet ją biorę ze względu na polipa, którego mam. Jest bezpieczna, zatem nie masz się co stresować. Zastanów się nad wyborem jednego z tych lekarzy, bardziej kompetentnego
I jeszcze rani bez mdlosci wstalam to juz w ogole, ale na szczecie wrocily i niech sobie zostana tak dlugo jak potrzebuja
Chyba u tej babki zostane, wydaje mi sie bardziej kompetentna, choc w necie szalu noe robi ale kolezanka do niek cala ciaze chodzila i se chwalila
No chyba ze jeszcze szukac?
Uff uspokoilas mnie z ta natamecyna, no bez niej ciezko:/ mam jeszcze pimafucin w kremie ...
-
nick nieaktualnyBELÉN wrote:Basiu, miałaś mierzony zarodek teraz na USG? Urósł trochę? Natamycyna jest wypisywana większości kobiet w ciąży z problemami grzybiczymi, ją sama nawet ją biorę ze względu na polipa, którego mam. Jest bezpieczna, zatem nie masz się co stresować. Zastanów się nad wyborem jednego z tych lekarzy, bardziej kompetentnego
I jeszcze rani bez mdlosci wstalam to juz w ogole, ale na szczecie wrocily i niech sobie zostana tak dlugo jak potrzebuja
Chyba u tej babki zostane, wydaje mi sie bardziej kompetentna, choc w necie szalu noe robi ale kolezanka do niek cala ciaze chodzila i se chwalila
No chyba ze jeszcze szukac?
Uff uspokoilas mnie z ta natamecyna, no bez niej ciezko:/ mam jeszcze pimafucin w kremie ...
-
BELÉN wrote:Basiu, miałaś mierzony zarodek teraz na USG? Urósł trochę? Natamycyna jest wypisywana większości kobiet w ciąży z problemami grzybiczymi, ją sama nawet ją biorę ze względu na polipa, którego mam. Jest bezpieczna, zatem nie masz się co stresować. Zastanów się nad wyborem jednego z tych lekarzy, bardziej kompetentnego
Klaudia, oznaczałaś też anty TPO? Biegnij do jakiegoś endo, aby zaczął leczenie. Ja sama muszę się umówić do endo, bo tarczyca mi trochę szaleje, ale proponują mi najszybsze terminy na maj Jeśli nikogo nie znajdę będę zmuszona sama kombinować z dawką leku.
Tpo mam 19,70 norma do 35 także nie jest tak zle. A do endrokrynologa chodze mialam metizol który mi odrzucila na 2 miesiace aby zobaczyc czy nawraca. Mam rowniez euthyrox 25 jedna tabletkę prZed śniadaniem. -
Klaudia, nawet nie wiem jak leczy się wysokie anty TG, ale dobrze, że jesteś pod opieką endo. Daj znać, gdy się czegoś dowiesz od lekarza. Anty TPO jest OK. Nie masz stwierdzonego Hashimoto?
Żabko, aż się zdziwiłam, że ZUS taki ugodowy jest bardzo dobrze, że do nich zadzwoniłaś.
Basiu, na tym etapie zarodki mogą się rozwijać w swoim własnym tempie i potrafią szybko nadrobić zaległości. Dopóki serce u malucha bije to musi być wszystko dobrze. Ja bym poczekała kilka dni i dopiero później poszła na kolejne USG skontrolować czy dziecko rośnie. Pamiętaj, że póki co wszystko jest w porządku -
Ja również tpo miałam w normie 17, tylko te przeciwciała antyTg wysokie. Ale znam dziewczyny które spokojnie przy takich wynikach ciążę donosiły i zaszły bez problemu tak więc jest nadzieja. Umów się do endo Klaudys:-) podobno przeciwciała się nie powtarza i podobno dieta może zdziałać cuda. Bierzesz jakies suplementy?