Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybasiunia wrote:Zabko tez mi suty wysuszylo, dzis rano maz patrzy a tam skrora schodzi, napisz co kupilas tez kupie
A i chcialam sie pochwalic, pierwsze rzyganko mam juz za soba
Belen smieciowe zarcie jest mega na widok warzyw mam odruch wymiotny a na makdonlada nigdy
wróciłam po długiej przeprawie w strone domu.
Córka mi szopki robiła ale miałam nerwa .
Kupiłam sobie teczkę do moich badań odnośnie ciąży .
Bedzie tzw teczka ciąży ja zboczona na punkcie porządku wiec musi być pięknie hihi
Kupiłam sobie książkę "Dziewczyna z pociągu" ciekawe tak ja polecaja zobaczymy
I tam zostawiłam zakupy z rossmana babka mnie wolała hahaha
Gdzie ja mam głowe hihi
Kupiłam kremiki .
Tak w większości w rosmanie są od 4 mca ciązy.
Wzięłam babydream z ekstratem z alg i efektima Pharmacare . -
nick nieaktualnyBELEN
Ja też pójdę na pierwszą wizytę pod koniec 8 tyg tak samo zrobiłam w pierwszej ciąży, więc nie jesteś sama i wyrodna też nie jesteś
No dzisiaj mam takie pierwsze mdłości z rana, z głodu... a nie chce mi się nic zjeść. Lodówkę otwierałam i zamykałam chyba z 5 razy w końcu wmusiłam w siebie kanapkę bleWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:49
-
nick nieaktualny
-
Kornelia, podniosłaś mnie na duchu, dzięki
Rano sprawdziłam sobie wyniki badań na stronie internetowej i TSH wyszło trochę podwyższone (2,6). Ginekolog kazał mi pilnować prawidłowego poziomu, zatem pobiegłam do niego ze wszystkimi wynikami. Wypisał mi euthyrox 25 i polecił konsultację u endo. Ciekawe czy mnie przyjmą gdzieś na cito?
Gin namówił mnie na USG, stwierdził, że na tym etapie będzie mógł już zbadać niektóre parametry. Na początku nie chciałam się zgodzić, bo za trzy tygodnie będzie prenatalne, ale w końcu mnie przekonał. Dziecko urosło prawie o centymetr, rozwijają się już kości czaszki, widoczny był żołądek i pęcherz moczowy, zatem wychodzi na to, że proces organogenezy przebiega prawidłowo. I to co mnie najbardziej ucieszyło, dziecko się już rusza!! Cudowny widok
Teraz tylko muszę uregulować tarczycę i cieszyć się ciążą.Marteczka93, żabka04, Berenika, Kornelia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie nie jestem lekarką, ale faktycznie na studiach przechodziłam przez farmakologię, trochę pediatrii musnęłam, ginekologii z położnictwem, ale tylko tak pobieżnie, mimo wszystko coś tam w głowie i w notatkach zostało a obecnie wykonuję zupełnie inny zawód.
-
A ja mam zamiar od października zacząć opiekę dziecieca w szkole medycznej:) czyli zajmowane sie niemowlakami od 0-3lat w szpitalach ,zlobkach, przedszkolach, lub w domach gdzie sa dzieci które potrzebują non stop opieki przez to ze chorują lub mają alergie
Marteczka93 lubi tę wiadomość
-
Klaudia, bardzo ciekawe zajęcie zazdroszczę po trosze Tobie, bo uwielbiałam pracę z noworodkami i niemowlętami. Straszny instynkt macierzyński mi się wtedy włączał.
Fipsik, dobrze wiedzieć, że mamy kogoś takiego na wątku Potrafisz coś tam wyczytać ze zdjęć RTG albo z wyników TK czy MR? My na studiach mieliśmy anatomię rentgenowską, ale mało tego było i nie było to prowadzone pod kątem diagnostyki, zatem zbyt wiele bym nie odczytała z wyników.
Mąż mi zrobił niespodziankę na śniadanie, wstał przede mną i przygotował nam gofry, chyba już dwa lata nie jadłam gofrów domowej roboty. A na obiad zdecydowaliśmy się na sushi (dla mnie tylko z sałatą i ogórkiem), bo naszła mnie ochota. A teraz zabieram się za górę prasowania, bo wczoraj miałam lenia i nic nie zrobiłam. -
BELÉN wrote:Klaudia, bardzo ciekawe zajęcie zazdroszczę po trosze Tobie, bo uwielbiałam pracę z noworodkami i niemowlętami. Straszny instynkt macierzyński mi się wtedy włączał.
Fipsik, dobrze wiedzieć, że mamy kogoś takiego na wątku Potrafisz coś tam wyczytać ze zdjęć RTG albo z wyników TK czy MR? My na studiach mieliśmy anatomię rentgenowską, ale mało tego było i nie było to prowadzone pod kątem diagnostyki, zatem zbyt wiele bym nie odczytała z wyników.
Mąż mi zrobił niespodziankę na śniadanie, wstał przede mną i przygotował nam gofry, chyba już dwa lata nie jadłam gofrów domowej roboty. A na obiad zdecydowaliśmy się na sushi (dla mnie tylko z sałatą i ogórkiem), bo naszła mnie ochota. A teraz zabieram się za górę prasowania, bo wczoraj miałam lenia i nic nie zrobiłam.
Ja wlasnie też uwielbiam takie maleństwa a nauka trwa rok to akurat jeszcze zdążę pojsc na fizioterapie zaocznie .
No Belen powiem ci ze masz super meza jak ci robi śniadanko i jeszcze sushi proponuje -
nick nieaktualny
-
Witam. Ja mam dzis dziwny objaw masakrycznie odrzucilo mnie od śledzi i mam niesamowita chęć na czekoladę
Cora już bez temperatury z buzia całą wysypana jakby trądzik, na ciele zaś grysik. Chyba rozyczka? -
nick nieaktualny
-
.basiunia bo cora na twarzy ma kilka krostek jakby tradzik, na czole grysik i na tulowiu też. Myślisz że rozyczka? Niektóre krostki są w środku bialawe jakby pryszcz?
-
basiunia wrote:Laski a co myslicie o czestotliwosci usg w ciazy ?
Bo mysle chodzi na dwoch lekarzy i na kazdej wizycie bede mi robic usg, ale nie wiem czy to do konca bezpieczna sprawa:/ wiecie cos na ten temat ?
Podobno USG jest badaniem nieszkodliwym dla dziecka. W ciąży z bliźniętami robi się je nawet częściej niż standardowo. Może u jednego z tych lekarzy wykonaj tylko te najważniejsze USG (pierwszego trymestru, połówkowe i pod koniec ciąży) a u drugiego możesz już co wizytę Zawsze to trochę mniej badań.basiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyL4 ciążowe z zaświadczenie o ciąży wraz z oświadczeniem i pustym wnioskiem o urlop wysłane do zakładu pracy hihihi jutro będzie grzmialo tam!
Byłam u ortopedy po kartoteke pogadałem z nim i mówi że mam się nie bać bo nic mi nie zrobią. Mówi żebym zrobiła ksero i napisała im pismo ze leczenie zakończone i w załączeniu kartoteka. Mam tam nie jechać! Mówi bo po co?! A na komisje zus teraz będą i tak mnie wołać skoro tyle l4 dawałam i jeszcze w ciąży jestem a to kolejne l4. Jestem chroniona i mam się nie stresować. Na koniec zapytał czy l4 jeszcze potrzebuje hahahha
Co myślicie jechać nie jechać?