X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Zabko tez mi suty wysuszylo, dzis rano maz patrzy :D a tam skrora schodzi, napisz co kupilas tez kupie :)
    A i chcialam sie pochwalic, pierwsze rzyganko mam juz za soba :D
    Belen smieciowe zarcie jest mega :D na widok warzyw mam odruch wymiotny :D a na makdonlada nigdy :D

wróciłam po długiej przeprawie w strone domu.

Córka mi szopki robiła ale miałam nerwa .
    Kupiłam sobie teczkę do moich badań odnośnie ciąży .
    Bedzie tzw teczka ciąży ja zboczona na punkcie porządku wiec musi być pięknie hihi
    Kupiłam sobie książkę "Dziewczyna z pociągu" ciekawe tak ja polecaja zobaczymy :-)
    I tam zostawiłam zakupy z rossmana babka mnie wolała hahaha
    Gdzie ja mam głowe hihi

Kupiłam kremiki .
    Tak w większości w rosmanie są od 4 mca ciązy.
    Wzięłam babydream z ekstratem z alg i efektima Pharmacare .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELEN

Ja też pójdę na pierwszą wizytę pod koniec 8 tyg :) tak samo zrobiłam w pierwszej ciąży, więc nie jesteś sama :) i wyrodna też nie jesteś :P

No dzisiaj mam takie pierwsze mdłości z rana, z głodu... a nie chce mi się nic zjeść. Lodówkę otwierałam i zamykałam chyba z 5 razy :P w końcu wmusiłam w siebie kanapkę ble :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:49

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko książka bardzo wciągająca, ostatnio przeczytałam:)

żabka04 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kas mam nadzieję ze mnie wciągnie:-)

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, podniosłaś mnie na duchu, dzięki :)

Rano sprawdziłam sobie wyniki badań na stronie internetowej i TSH wyszło trochę podwyższone (2,6). Ginekolog kazał mi pilnować prawidłowego poziomu, zatem pobiegłam do niego ze wszystkimi wynikami. Wypisał mi euthyrox 25 i polecił konsultację u endo. Ciekawe czy mnie przyjmą gdzieś na cito?
    Gin namówił mnie na USG, stwierdził, że na tym etapie będzie mógł już zbadać niektóre parametry. Na początku nie chciałam się zgodzić, bo za trzy tygodnie będzie prenatalne, ale w końcu mnie przekonał. Dziecko urosło prawie o centymetr, rozwijają się już kości czaszki, widoczny był żołądek i pęcherz moczowy, zatem wychodzi na to, że proces organogenezy przebiega prawidłowo. I to co mnie najbardziej ucieszyło, dziecko się już rusza!! :) Cudowny widok :)
    Teraz tylko muszę uregulować tarczycę i cieszyć się ciążą.

Marteczka93, żabka04, Berenika, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super belen ale się cieszę!!!!! Yeeeee :-)
    A który u ciebie tydzień?

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9t0d dzisiaj :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belen Ty masz jakieś wykształcenie medyczne?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BELÉN Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :) nie jestem lekarką, ale faktycznie na studiach przechodziłam przez farmakologię, trochę pediatrii musnęłam, ginekologii z położnictwem, ale tylko tak pobieżnie, mimo wszystko coś tam w głowie i w notatkach zostało :) a obecnie wykonuję zupełnie inny zawód.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli coś medycznego skończyłaś. Nie trzeba być lekarzem, żeby medyka skończyć ;) ja mam dyplom elektroradiologii.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar od października zacząć opiekę dziecieca w szkole medycznej:) czyli zajmowane sie niemowlakami od 0-3lat w szpitalach ,zlobkach, przedszkolach, lub w domach gdzie sa dzieci które potrzebują non stop opieki przez to ze chorują lub mają alergie

Marteczka93 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, bardzo ciekawe zajęcie :) zazdroszczę po trosze Tobie, bo uwielbiałam pracę z noworodkami i niemowlętami. Straszny instynkt macierzyński mi się wtedy włączał.

Fipsik, dobrze wiedzieć, że mamy kogoś takiego na wątku :) Potrafisz coś tam wyczytać ze zdjęć RTG albo z wyników TK czy MR? My na studiach mieliśmy anatomię rentgenowską, ale mało tego było i nie było to prowadzone pod kątem diagnostyki, zatem zbyt wiele bym nie odczytała z wyników.

Mąż mi zrobił niespodziankę na śniadanie, wstał przede mną i przygotował nam gofry, chyba już dwa lata nie jadłam gofrów domowej roboty. A na obiad zdecydowaliśmy się na sushi (dla mnie tylko z sałatą i ogórkiem), bo naszła mnie ochota. A teraz zabieram się za górę prasowania, bo wczoraj miałam lenia i nic nie zrobiłam.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELÉN wrote:
    Klaudia, bardzo ciekawe zajęcie :) zazdroszczę po trosze Tobie, bo uwielbiałam pracę z noworodkami i niemowlętami. Straszny instynkt macierzyński mi się wtedy włączał.

Fipsik, dobrze wiedzieć, że mamy kogoś takiego na wątku :) Potrafisz coś tam wyczytać ze zdjęć RTG albo z wyników TK czy MR? My na studiach mieliśmy anatomię rentgenowską, ale mało tego było i nie było to prowadzone pod kątem diagnostyki, zatem zbyt wiele bym nie odczytała z wyników.

Mąż mi zrobił niespodziankę na śniadanie, wstał przede mną i przygotował nam gofry, chyba już dwa lata nie jadłam gofrów domowej roboty. A na obiad zdecydowaliśmy się na sushi (dla mnie tylko z sałatą i ogórkiem), bo naszła mnie ochota. A teraz zabieram się za górę prasowania, bo wczoraj miałam lenia i nic nie zrobiłam.

Ja wlasnie też uwielbiam takie maleństwa ;) a nauka trwa rok to akurat jeszcze zdążę pojsc na fizioterapie zaocznie .
    No Belen powiem ci ze masz super meza jak ci robi śniadanko i jeszcze sushi proponuje

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a co myslicie o czestotliwosci usg w ciazy ?
    Bo mysle chodzi na dwoch lekarzy i na kazdej wizycie bede mi robic usg, ale nie wiem czy to do konca bezpieczna sprawa:/ wiecie cos na ten temat ?;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja mam dzis dziwny objaw masakrycznie odrzucilo mnie od śledzi i mam niesamowita chęć na czekoladę:-)

Cora już bez temperatury z buzia całą wysypana jakby trądzik, na ciele zaś grysik. Chyba rozyczka?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grysik kojarzy mi się tlyko z różyczką, bo też u mnie tak wygladała :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .basiunia bo cora na twarzy ma kilka krostek jakby tradzik, na czole grysik i na tulowiu też. Myślisz że rozyczka? Niektóre krostki są w środku bialawe jakby pryszcz?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Laski a co myslicie o czestotliwosci usg w ciazy ?
    Bo mysle chodzi na dwoch lekarzy i na kazdej wizycie bede mi robic usg, ale nie wiem czy to do konca bezpieczna sprawa:/ wiecie cos na ten temat ?;)

Podobno USG jest badaniem nieszkodliwym dla dziecka. W ciąży z bliźniętami robi się je nawet częściej niż standardowo. Może u jednego z tych lekarzy wykonaj tylko te najważniejsze USG (pierwszego trymestru, połówkowe i pod koniec ciąży) a u drugiego możesz już co wizytę :) Zawsze to trochę mniej badań.

basiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no racja, tak bedę musiała zrobić :)
    dziś idę wysępić skierowania moze się uda :D
    chociaż chciałabym zobaczyć to maleństwo ile już sobie urosło <3 awww <3
    taki mały pierdzioch :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 ciążowe z zaświadczenie o ciąży wraz z oświadczeniem i pustym wnioskiem o urlop wysłane do zakładu pracy hihihi jutro będzie grzmialo tam! :-)
    Byłam u ortopedy po kartoteke pogadałem z nim i mówi że mam się nie bać bo nic mi nie zrobią. Mówi żebym zrobiła ksero i napisała im pismo ze leczenie zakończone i w załączeniu kartoteka. Mam tam nie jechać! Mówi bo po co?! A na komisje zus teraz będą i tak mnie wołać skoro tyle l4 dawałam i jeszcze w ciąży jestem a to kolejne l4. Jestem chroniona i mam się nie stresować. Na koniec zapytał czy l4 jeszcze potrzebuje hahahha
    Co myślicie jechać nie jechać?

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ