X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowie mojemu ze jak nie uda nam sie do lipca to poscimy az do wesela :) a ten uda sie i bede musial poscic duzo wcześniej i do tego nie 3miesiace a az 8 miesięcy min.:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,18 kas:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, wydaje mi się, że spokojnie możesz napisać oświadczenie, że urlop odbierzesz po macierzyńskim. Firma jeszcze nie wie, że jesteś w ciąży, dlatego kazali Tobie złożyć wniosek o odebranie zaległego urlopu. A co do wypłaty Twojego męża, w świetle prawa jeśli kadrowe przez pomyłkę zrobią większy przelew, to pracownik może to potraktować jako premię i nie musi oddawać tych pieniędzy. Oczywiście są wyjątkowe sytuacje kiedy to tak nie funkcjonuje, ale u nas często zdarzały się takie pomyłki i nikt nikomu nie kazał oddawać pieniędzy.

Kas, spróbuj z tym sioforem :)

Basiu, to nic złego. Sama bym chętnie zjadła taką wielką paczkę niezdrowych chipsów. Tylko, że zaraz potem bym to wszystko zwróciła.

Witam nowe koleżanki na szczęśliwym wątku :)

W końcu weekend! Jutro idę grzeszyc kulinarnie. Umówiłam się w Pizza Hut z koleżanką. Mam tylko nadzieję, że nie dopadną mnie mdłości, bo w weekendy jest u mnie najgorzej.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    0,18 kas:)
    Tsh po jakim czqsie tak Ci skoczylo? Ja kiedyś dostalam Metizol przy tsh 0, 019 ale po 1ms mialam tsh 8 i okazalo się że jak pierwszy raz badalam tsh to mialam subkliniczna nadczynnosc a tak naprawdę mam hashimoto. Przy Metizolu tsh nie może być takie wysokie chyba że masz zaduza dawkę. Idziesz do endo?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELÉN wrote:
    Żabko, wydaje mi się, że spokojnie możesz napisać oświadczenie, że urlop odbierzesz po macierzyńskim. Firma jeszcze nie wie, że jesteś w ciąży, dlatego kazali Tobie złożyć wniosek o odebranie zaległego urlopu. A co do wypłaty Twojego męża, w świetle prawa jeśli kadrowe przez pomyłkę zrobią większy przelew, to pracownik może to potraktować jako premię i nie musi oddawać tych pieniędzy. Oczywiście są wyjątkowe sytuacje kiedy to tak nie funkcjonuje, ale u nas często zdarzały się takie pomyłki i nikt nikomu nie kazał oddawać pieniędzy.

Kas, spróbuj z tym sioforem :)

Basiu, to nic złego. Sama bym chętnie zjadła taką wielką paczkę niezdrowych chipsów. Tylko, że zaraz potem bym to wszystko zwróciła.

Witam nowe koleżanki na szczęśliwym wątku :)

W końcu weekend! Jutro idę grzeszyc kulinarnie. Umówiłam się w Pizza Hut z koleżanką. Mam tylko nadzieję, że nie dopadną mnie mdłości, bo w weekendy jest u mnie najgorzej.

Napisałam oświadczenie że wykorzystam zaległy i bieżący tj 36 dni po urlopie macierzyńskim.

A powiedz wniosek podpisać moim nazwiskiem?
    Ale raczej nie bo potem mogę wypełnić i podpisać sama już nie wiem

Chce zapakować wszystko do jednej koperty i wysłać za potwierdzeniem odbioru.

No mąż to ma szczęście na ale na swoją korzyść.:-)

Ja właśnie Belen zgrzeszylam zjadłam 4 kawałki pizzy guseppe :-)
    Więc sobie nie żałuj jeszcze w pizza hut hmmmmmm szalej

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Tsh po jakim czqsie tak Ci skoczylo? Ja kiedyś dostalam Metizol przy tsh 0, 019 ale po 1ms mialam tsh 8 i okazalo się że jak pierwszy raz badalam tsh to mialam subkliniczna nadczynnosc a tak naprawdę mam hashimoto. Przy Metizolu tsh nie może być takie wysokie chyba że masz zaduza dawkę. Idziesz do endo?

Po 6 miesiącach. Byłam 26 i zlikwidowala mi metizol bo powiedzialam ze chce zacząć sie starac o maluszka, nie byla zbyt chetna ale powiedziala ze nie ma sie czym przejmować przychodZĄ do niej kobiety ktore o tarczycy dowiadują sie w ciazy. Mi powiedziala ze mam chorobe graves basedowa

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz tak zaluje bo ledwo dycham tak mi niedobrze :( ale bylo warto :D hahaha mniam:-D. Dobrze ze mam takiego mezulka ktory gladzil mnie po pleckach jakas godzine i troszke popuscilo, ze moglam sie isc umyc :-D
    A co do postu to my musimy 10 dni az nie skacze leczyc grzyba, fujj :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Po 6 miesiącach. Byłam 26 i zlikwidowala mi metizol bo powiedzialam ze chce zacząć sie starac o maluszka, nie byla zbyt chetna ale powiedziala ze nie ma sie czym przejmować przychodZĄ do niej kobiety ktore o tarczycy dowiadują sie w ciazy. Mi powiedziala ze mam chorobe graves basedowa
    Hm teraz zależy czy po odstawieniu Tsh będzie znowu spadać czy rosnąć. Kiedy masz kontrolę? Po 6tyg.zrobilabym kontrolne badanie tsh. Objetosc tarczycy wg usg masz w normie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, nie podpisuj. Oddaj im pusty, albo w ogóle go nie oddawaj, bo nie wiadomo co tam wpiszą. Twój szefu to niezłe ziółko, więc po nim bym się tego spodziewała.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Hm teraz zależy czy po odstawieniu Tsh będzie znowu spadać czy rosnąć. Kiedy masz kontrolę? Po 6tyg.zrobilabym kontrolne badanie tsh. Objetosc tarczycy wg usg masz w normie?

Kontrole mam dopiero w marcu ale dostalam skierowanie na tsh. A objętość tarczycy prawidłowa

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy szalejecie z tymi badaniami. ja nie badalam progesteronu w zadnej z dwoch ciąż. chyba jakaś niewrażliwa jestem :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kuzynka panna, lat 24 zaszła w ciążę. Eh, cieszę się i zazdroszczę jednocześnie..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    My z córką już nie śpimy:-(
    Czekamy na tatusia bo zaraz wróci z nocki :-)
    Moje dziecko chore kaszle jak opętana i ma zielone Smarki wrrrrrrrr
    Mam nadzieję że nie podlapie od niej :-)

Belen no tak wszystkiego można się spodziewać po nim a personalna(kadrowa) nie lepsza w dodatku jego koleżanka z poprzedniej firmy.
    Oddam pusty wniosek z oświadczeniem moim.

Fipsik to przykre to no ale ty nie długo też zaciazysz nie? Jeszcze chwila i będziesz się tu chwalić testem albo beta.
    Wiesz ze to magiczny rok :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka moja cora ma to samo. Kaszel mokry i zielone smarki, zapalone gardło:-/ wczoraj 37, 5temperatury.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas współczuję to chyba przez tą pogodę ciepło zimno znowu ciepło ahhhh
    Zdrówka kochana dla córeczki:-)
    Ja się ogarniam i wyjdę na spacer do apteki i do rosmana po jakieś kremiki bo cycki mi się wysuszyly hihi taka sucha skóra że masakra czas zainwestować w ciało żeby potem się nie wystraszylam i płakać :-)
    Miłego dnia:-)

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, kuruj się czosnkiem asekuracyjnie. Styczeń okropny miesiąc, wszyscy dookoła chorzy :/

Fipsik, pocieszyłaś mnie trochę, bo ja również nie robiłam ani bety ani progesteronu i już myślałam, że jestem wyjątkiem. Na pierwszą wizytę poszłam dopiero w 8tc. Nie jest ze mnie zwyrodniała matka? Stwierdziłam, że co ma się wydarzyć i tak się wydarzy, a ja cierpliwie czekam.

Uciekam na śniadanie, dziś szef kuchni robi nam tosty :) Później pizza, oj będzie dziś dużo śmieciowego żarcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko tez mi suty wysuszylo, dzis rano maz patrzy :D a tam skrora schodzi, napisz co kupilas tez kupie :)
    A i chcialam sie pochwalic, pierwsze rzyganko mam juz za soba :D
    Belen smieciowe zarcie jest mega :D na widok warzyw mam odruch wymiotny :D a na makdonlada nigdy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:28

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na cycki najlepszy bepanthen od dziecięcej dupki.

moja też chora - angina.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej właśnie wyszła wydypka-grysik głównie na twarzy i tulowiu:-/ myślę czy to nie rozyczka? Lekarz wczoraj mówił że przy szkarlatynie się nie kaszle i oblozony grysikiem jest głównie jezyk więc tego nie obstawiam. Ale ta rozyczka bardzo prawfopodobna choć była szczepiona.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Mojej właśnie wyszła wydypka-grysik głównie na twarzy i tulowiu:-/ myślę czy to nie rozyczka? Lekarz wczoraj mówił że przy szkarlatynie się nie kaszle i oblozony grysikiem jest głównie jezyk więc tego nie obstawiam. Ale ta rozyczka bardzo prawfopodobna choć była szczepiona.

Kas ja pamietam jak bylam mala to tez bylam szczepionka i co za 2 miesiace różyczkę miałam

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ