Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabko, wydaje mi się, że spokojnie możesz napisać oświadczenie, że urlop odbierzesz po macierzyńskim. Firma jeszcze nie wie, że jesteś w ciąży, dlatego kazali Tobie złożyć wniosek o odebranie zaległego urlopu. A co do wypłaty Twojego męża, w świetle prawa jeśli kadrowe przez pomyłkę zrobią większy przelew, to pracownik może to potraktować jako premię i nie musi oddawać tych pieniędzy. Oczywiście są wyjątkowe sytuacje kiedy to tak nie funkcjonuje, ale u nas często zdarzały się takie pomyłki i nikt nikomu nie kazał oddawać pieniędzy.
Kas, spróbuj z tym sioforem
Basiu, to nic złego. Sama bym chętnie zjadła taką wielką paczkę niezdrowych chipsów. Tylko, że zaraz potem bym to wszystko zwróciła.
Witam nowe koleżanki na szczęśliwym wątku
W końcu weekend! Jutro idę grzeszyc kulinarnie. Umówiłam się w Pizza Hut z koleżanką. Mam tylko nadzieję, że nie dopadną mnie mdłości, bo w weekendy jest u mnie najgorzej. -
KlaudyŚ wrote:0,18 kas:)
-
nick nieaktualnyBELÉN wrote:Żabko, wydaje mi się, że spokojnie możesz napisać oświadczenie, że urlop odbierzesz po macierzyńskim. Firma jeszcze nie wie, że jesteś w ciąży, dlatego kazali Tobie złożyć wniosek o odebranie zaległego urlopu. A co do wypłaty Twojego męża, w świetle prawa jeśli kadrowe przez pomyłkę zrobią większy przelew, to pracownik może to potraktować jako premię i nie musi oddawać tych pieniędzy. Oczywiście są wyjątkowe sytuacje kiedy to tak nie funkcjonuje, ale u nas często zdarzały się takie pomyłki i nikt nikomu nie kazał oddawać pieniędzy.
Kas, spróbuj z tym sioforem
Basiu, to nic złego. Sama bym chętnie zjadła taką wielką paczkę niezdrowych chipsów. Tylko, że zaraz potem bym to wszystko zwróciła.
Witam nowe koleżanki na szczęśliwym wątku
W końcu weekend! Jutro idę grzeszyc kulinarnie. Umówiłam się w Pizza Hut z koleżanką. Mam tylko nadzieję, że nie dopadną mnie mdłości, bo w weekendy jest u mnie najgorzej.
Napisałam oświadczenie że wykorzystam zaległy i bieżący tj 36 dni po urlopie macierzyńskim.
A powiedz wniosek podpisać moim nazwiskiem?
Ale raczej nie bo potem mogę wypełnić i podpisać sama już nie wiem
Chce zapakować wszystko do jednej koperty i wysłać za potwierdzeniem odbioru.
No mąż to ma szczęście na ale na swoją korzyść.
Ja właśnie Belen zgrzeszylam zjadłam 4 kawałki pizzy guseppe
Więc sobie nie żałuj jeszcze w pizza hut hmmmmmm szalej -
kas50 wrote:Tsh po jakim czqsie tak Ci skoczylo? Ja kiedyś dostalam Metizol przy tsh 0, 019 ale po 1ms mialam tsh 8 i okazalo się że jak pierwszy raz badalam tsh to mialam subkliniczna nadczynnosc a tak naprawdę mam hashimoto. Przy Metizolu tsh nie może być takie wysokie chyba że masz zaduza dawkę. Idziesz do endo?
Po 6 miesiącach. Byłam 26 i zlikwidowala mi metizol bo powiedzialam ze chce zacząć sie starac o maluszka, nie byla zbyt chetna ale powiedziala ze nie ma sie czym przejmować przychodZĄ do niej kobiety ktore o tarczycy dowiadują sie w ciazy. Mi powiedziala ze mam chorobe graves basedowa -
nick nieaktualnyTeraz juz tak zaluje bo ledwo dycham tak mi niedobrze ale bylo warto hahaha mniam:-D. Dobrze ze mam takiego mezulka ktory gladzil mnie po pleckach jakas godzine i troszke popuscilo, ze moglam sie isc umyc
A co do postu to my musimy 10 dni az nie skacze leczyc grzyba, fujj -
KlaudyŚ wrote:Po 6 miesiącach. Byłam 26 i zlikwidowala mi metizol bo powiedzialam ze chce zacząć sie starac o maluszka, nie byla zbyt chetna ale powiedziala ze nie ma sie czym przejmować przychodZĄ do niej kobiety ktore o tarczycy dowiadują sie w ciazy. Mi powiedziala ze mam chorobe graves basedowa
-
kas50 wrote:Hm teraz zależy czy po odstawieniu Tsh będzie znowu spadać czy rosnąć. Kiedy masz kontrolę? Po 6tyg.zrobilabym kontrolne badanie tsh. Objetosc tarczycy wg usg masz w normie?
Kontrole mam dopiero w marcu ale dostalam skierowanie na tsh. A objętość tarczycy prawidłowa -
nick nieaktualnyDzień dobry:-)
My z córką już nie śpimy:-(
Czekamy na tatusia bo zaraz wróci z nocki
Moje dziecko chore kaszle jak opętana i ma zielone Smarki wrrrrrrrr
Mam nadzieję że nie podlapie od niej
Belen no tak wszystkiego można się spodziewać po nim a personalna(kadrowa) nie lepsza w dodatku jego koleżanka z poprzedniej firmy.
Oddam pusty wniosek z oświadczeniem moim.
Fipsik to przykre to no ale ty nie długo też zaciazysz nie? Jeszcze chwila i będziesz się tu chwalić testem albo beta.
Wiesz ze to magiczny rok -
nick nieaktualnyKas współczuję to chyba przez tą pogodę ciepło zimno znowu ciepło ahhhh
Zdrówka kochana dla córeczki:-)
Ja się ogarniam i wyjdę na spacer do apteki i do rosmana po jakieś kremiki bo cycki mi się wysuszyly hihi taka sucha skóra że masakra czas zainwestować w ciało żeby potem się nie wystraszylam i płakać
Miłego dnia:-) -
Żabko, kuruj się czosnkiem asekuracyjnie. Styczeń okropny miesiąc, wszyscy dookoła chorzy
Fipsik, pocieszyłaś mnie trochę, bo ja również nie robiłam ani bety ani progesteronu i już myślałam, że jestem wyjątkiem. Na pierwszą wizytę poszłam dopiero w 8tc. Nie jest ze mnie zwyrodniała matka? Stwierdziłam, że co ma się wydarzyć i tak się wydarzy, a ja cierpliwie czekam.
Uciekam na śniadanie, dziś szef kuchni robi nam tosty Później pizza, oj będzie dziś dużo śmieciowego żarcia. -
nick nieaktualnyZabko tez mi suty wysuszylo, dzis rano maz patrzy a tam skrora schodzi, napisz co kupilas tez kupie
A i chcialam sie pochwalic, pierwsze rzyganko mam juz za soba
Belen smieciowe zarcie jest mega na widok warzyw mam odruch wymiotny a na makdonlada nigdyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:28
-
Mojej właśnie wyszła wydypka-grysik głównie na twarzy i tulowiu:-/ myślę czy to nie rozyczka? Lekarz wczoraj mówił że przy szkarlatynie się nie kaszle i oblozony grysikiem jest głównie jezyk więc tego nie obstawiam. Ale ta rozyczka bardzo prawfopodobna choć była szczepiona.
-
kas50 wrote:Mojej właśnie wyszła wydypka-grysik głównie na twarzy i tulowiu:-/ myślę czy to nie rozyczka? Lekarz wczoraj mówił że przy szkarlatynie się nie kaszle i oblozony grysikiem jest głównie jezyk więc tego nie obstawiam. Ale ta rozyczka bardzo prawfopodobna choć była szczepiona.
Kas ja pamietam jak bylam mala to tez bylam szczepionka i co za 2 miesiace różyczkę miałam