X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Mam wyniki beta HCG 884.0 mIU/ml ( norma na mój tydzień 101.0 – 4870.0).
    Progesteron 13.40 ng/ml (norma 1-trymestr 9.30 – 33.20).
    Co o tym sądzicie?
    Dzisiaj po południu odbiorę drugą betę, mam nadzieję, że przyrost po 48h będzie prawidłowy.

Wiecie jaki miałam dzisiaj sen? Na wizycie u ginekologa okazało się, że będą bliźniaki :) i najlepsze, że od razu gin powiedział, że chłopczyk i dziewczynka he he
    Miłego dnia :)
    Jak dla mnie to za niski masz poziom progesteronu. Ja 7dpo miałam 16.30. Powinnas dostać tabletki duphaston lub luteinę które pomogą Ci utrzymać ciąże ☺

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia wg mnie Twój progesteron jest stanowczo za niski. Ja 7dpo miałam 15, w ciąży 27, ale poroniłam. Na pewno powinnaś brać luteinę/duphaston.

My po wizycie u lekarza, córka ma zapalenie gardła, do środy siedzimy w domu.

Ja zastanawiam się czy nie wyleczyć jednak tej nadżerki>? czy od niej mogę mieć te stany zapalne? choć one występują ewidentnie po stosunku, a raczej po ok.3,4dniach codziennych stosunków, wię cmyślę że bardziej z podrażnienia? chyba że sperma w kontakcie z tą nadżerką powoduje te stany zapalne? zastanawiam się nad leczeniem solcogynem.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82
    kas50

Dziewczyny w pierwszej ciąży miałam tydzień później jak teraz zrobiłam progesteron 17.80, a w 3 miesiącu 21.20 i luteiny nie brałam i donosiłam bez problemu ciążę, lekarz też mówił, że jest dobry progesteron wtedy.
    W moim laboratorium norma w 1 trymestrze to od 9.30 do 33.20, więc chyba tragedii u mnie nie ma :( Jestem dopiero w 5 tyg. Powtórzę progesteron za jakiś czas.
    Progesteron wydzielany jest do krwioobiegu pulsacyjnie, dlatego jego stężenie we krwi zmienia się co kilka godzin. Na podstawie jednego badania nie należy wyciągać ostatecznych wniosków - tak powiedział mój gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:37

żabka04, Fipsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja przy tobie mam zajebiscie niski i już w ciąży nie powinnam być tfu tfu tfu!!!!!!!!
    Jesteś wg normy labo w którym robiłaś badanie. Po drugie progesteron zmienny jest. Po trzecie w ciąży rośnie.
    Możesz za kilka dni powtórzyć.
    Możesz zadzwonić do gina i poprosić o dupka tak zapobiegawczo czy ci da a może masz lutkę to bierz. Albo od kogoś może możesz załatwić więc bierz jeśli uważasz że powinnaś ale nie zaszkodzi też.
    Musisz wiedzieć że gin może na warczec na ciebie że zrobiłaś badanie. :-)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dajcie się zawariowac ;) lekarz żabce powiedział, ze jeśli ciąża ma się utzrymać to się utrzyma, jeśli bedzie za słaba to niestety nie, takze pzwólcie działać naturze :)

żabka04, Kornelia85, grzeszna24 lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze jednak może być niedomoga ciałka żółtego i wtedy taką ciążę na luteinie można uratować :) a natura sama wtedy nie zadziała.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko04 :)
    wiem, że na pewno by nawarczał, bo i w 1 ciąży też tak było :) he he mówił, że wydaję tylko pieniądze, a wszystko jest w porządku i miał racje, urodziłam śliczną zdrową córę, dostała 10 punktów :)
    A Ty jaki masz progesteron?
    Powtórzę na pewno go za jakiś czas, teraz czekam z niecierpliwością na drugi wynik bety...
    Zastanawiam się czy na wynik progesteronu ma godzina pobrania materiału? Bo teraz robiłam go o 17, a w I ciąży rano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno chcesz usłyszeć?
    Robiłam rano ok 9.
    Wynik 21,97 nmol/l
    Przeliczajac na jednostkę ng wyszło 6,6!!!
    Norma od 9!!!!!
    Ale ostatnio gdzieś czytałam że
    6- do ilus tam po owulacji
    9- do ilus tam w ciąży

Ja mam to gdzieś! Miałam robić betę i progesteron i odpuściłam co mi to da patrzeć na cyferki i doła łapać, bajki tworzyć że będzie źle bez sensu i tak jem 4x1 dupka więcej nie mogę plamić nie plamie, cycki bolą,brzuch boli wszystko rośnie serduszko i babla widziałam wszystko die kręci tak jak powinno być wiedz pozostawiam wszystko w rękach Boga.:-)
    Dziewczyny ja zrobiłam to co do mnie należało więcej już nie mogę bo natura sama zrobi co będzie chciała. Jestem teraz odpowiedzialna za to żeby zdrowo karmić bąbelka i uważać na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:55

Kornelia85, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dlaczego żaden lekarz nie zleca wyknania badania prgesteronu ?:)
    chodze do 3 róznych i zaden nawet nie wspomniał o takim badaniu :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin kazała badać progesteron raz żeby zobaczyć czy nie mam niedomogi, a w ciąży na początku też. Mimo konskiej dawki duphastonu i tak poroniłam. Duphaston lekarze dają teraz trochę profilaktycznie, moga pomóc a na pewno nie zaszkodzą:)
    ja dziś idę do gina po wynik cytologii, zapytam też o tą nadżerkę.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czyli i tak natura zrobi co zechce. Można donosić ciążę z niskim progesteronem, ale i można poronić z wysokim... Także nie ma co tak się dołować, będzie co ma być. Mojemu organizmowi wystarczał w 1 ciąży taki progesteron i mam nadzieję, że teraz również :) A myśli pesymistyczne raczej nie pomogą :) głowa do góry :)
    Ja wierzę, że będzie dobrze, nie ma innej opcji!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo progesteron bada się w różnych fazach jest zmienny!!!!
    A po jednym badaniu co można powiedzieć.

Jak robiłam badania po poronieniu to powiedział gin na mojvprogesteron a wynosił 13 ng. Że jest ok była owulka i niedomogi nie mam bo zachodze hahaha
    Ja już nie wiem o co chodzi!!!!
    Teraz się cieszę i niech tak zostanie:-)

Kas pytaj pytaj o tą nadzerke

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie bierzecie witaminy?
    Sam kwas foliowy czy witaminy dla kobiet w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę witaminy Femovit+dha i magnez b6. Ale mi endo kazała bo tam jest bardzo dobre żelazo które brałam wcześniej.

Ja idę na drzemke.
    Dobranoc:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie mam zaparć dzięki właśnie żelazie.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem i dolanczam do waszej rozmowy. Wróciłam o 11 no i prosto do łóżka spać. Ostatnio na nic nie mam ochoty:(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys co ty tak spisz?
    o której wstajesz ze tak chce ci sie spac?
    nie to zebym sie wtracała ale zaczynam sie matwic o ciebie w tym wieku powinnas tryskac energia!!!

Robiłas jakies badania ? cz na pewno wporzadku z ta twoja tarczyca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umieram dopadły mnie mega mdłości.
    Ledwo doszłam do przedszkola i z powrotem do domu.
    Jak wracałam tak mi słabo było jakieś zawroty głowy. Meksyk!!!

Właśnie zjadłam 1 szt. malutkich kokardek z budyniem :-)
    Może mi sie polepszy.

Dziewczyny dostałam wniosek o urlop z pracy do wypełnienia .
    Czy mogę oddać czysty druk a napisać oświadczenie że wybiorę po macierzyńskim????
    Bo nie wiem co zrobić.
    Zamierzam wysłać lub męża poproszę aby zawiózł do pracy zaświadczenie o ciąży i l4 ciążowe i pomyślałam że ten druk oddam od razu.

Ale mój mąż ma szczęście słuchajcie dostał 1 tys wiecej wypłaty hahaha
    I to nie pierwszy raz . Myśałam że w firmie pracują księgowe które nie mogą się pomylić a tu prosze nie spodzianka. Przyda się :-)
    Najlepsze jest to że oni później tego nie weryfikują nie sprawdzają i nie wiedzą o swoich pomyłkach.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Klaudys co ty tak spisz?
    o której wstajesz ze tak chce ci sie spac?
    nie to zebym sie wtracała ale zaczynam sie matwic o ciebie w tym wieku powinnas tryskac energia!!!

Robiłas jakies badania ? cz na pewno wporzadku z ta twoja tarczyca?

Wstaje o 6.40.
    Robilam badania i mam 4.14 .
    Wczoraj zrobilam jeszcze raz i czekam na wyniki. Moze przez te tabletki na tarczyce nie wiem zobacze:(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh masz 4,14????
    moze przez tabletki albo taki wynik:-)

ty chociaz spisz bo ja sie czułam jakbym miała depresje kompletnie zycie ze mnie zeszlo i nic mnie nie cieszyło:-((

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ