X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat mialam mega dylemat bo w trakcie jak sie spotykalam zmoim przyszlym mezem jeszcze cos mi w sercu siedzialo do poprzedniego .. ale dosyc szybko u mnie zapunktowal :) i 1,5 miesiaca pozniej w jego urodziny lezymy sobie obok siebie a on do mnie z tekstem..nooo dobra pytac to sie nie bede czy zstaniesz moja dziewczyna ale moze inaczej to co jedziemy najednym wózku razem czy dalej jako dwoje ;P

no iod tego momentu stalsmy sie para :P pozniej tak sie bujalismy 2 lata ;) az kiedys po którym weselu w mojej rodzinie rano wstalism i pojechalismy trafilismy do kilku sal weselnych .. po czym zarezerwoalaismy ja przyjechalismy i powiedzielismy rodzicom ze mamy zarezerwoawna sale :P na co rodzice sie pytaja a byly jakies zareczyny czy cus ?? i sobie przypomnielismy ze o czyms zapomnielismy :D

3 mieiace pozniej M przyszedl z pierscionkiem swojej babci z wygrwawrowanymi naszyi inicjalami :) w romantycznym pudełku po srubkach :P

Marteczka93, KlaudyŚ, żabka04, kasia_k, BELÉN lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania cudownego meza masz:)
    Ja swojemu tylek trulam chyba z 2 miesiace, bo u mnie na sale czeka sie 2 lata. A ten caly czas ze wkrotce nadejdZie ten czas. No i nadszedl ja akurat pokoj sprzatalam no i znalazlam cukierki z ukrainy pomyślałam sobie a to poloze na stół to zjemy . moj P przyjechal strasznie wcinal te cukierki i do łazienki chodzil co chwila jiz sie przestraszylam ze to przez te cukierki a on dzwonil do brata czy wszystko gotowe ;) pojechalismy na zakupy a potem do niego no i tam sie stało stanęłam jak słup i zamiast powiedzieć na poczatku tak powiedzialam chyba sobie zartujesz: ))

Ania_84, żabka04, Marteczka93 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w kwietniu mija 7 rocznica, od kiedy się znamy. Poszłam na domówkę z ówczesnym chłopakiem, poznałam tam mojego obecnego. Gadaliśmy na GG (nie było wtedy jeszcze fejsa :P), umówiliśmy się na radnkę 8 czerwca na 18:00. Około 5 rano byłam w domu pewna, że spotkałam moją jedyną miłość, spakowałam chłopaka, wywaliłam z domu :P 2 dni później obecny mąż został zaproszony na obiad, żeby poznał moich rodziców :P Jako, że biedota totalna byliśmy zaplanowaliśmy ślub na 4 lata wprzód - 8 czerwca 2013 roku. Po roku zamieszkaliśmy razem w innym mieście. Znalazł pracę, ja kończyłam studia. 8 czerwca 2011 roku oświadczył mi się... podczas porodu :) sunia nasza dała na świat 8 ślicznych szczeniaków i wśród nich założył mi pierścionek na palec :)

KlaudyŚ, żabka04, kasia_k, Marteczka93 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam wasze historie:) az sie wzruszyłam.

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te wasze historie :-)
    Ah faceci:-)
    Mój 8 lat temu wyczail mnie na portalu randkowy. Ponieważ mój były mocno mnie skrzywdzić to nie był dobry czas na znajomości nowe jeszcze z facetami. Patrzeć na nich niechcialam to kumpela wpadła na pomysł mojej metamorfozy. Poszłam do fryzjera ściskam włosy potem przefarbowalysmy i zrobiła sesje. Założyła mi konto na portalu i wystawiła nowa ja hahahha
    Obecny mąż tak zaczepia tak kombinował że nie odpuszczal.
    Przyjechał do mnie Fordem Fiesta 93 r. Czerwona hahah a mąż 2 m wzrostu haha poszliśmy na pizze i tak się zaczęło jeździł do mnie w jedną stronę po 100 km czasami ode mnie prosto do pracy. Po pół roku przeprowadził się załatwiłem mu pracę uu mbie na miejscu i tak się to toczy do dzisiaj.

Klaudys fajne takie wspomnienia :-)

kasia_k, BELÉN lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wróciłam od gina dostałam l4 od 1.02 także nie mogę na razie mówić że mam. Dostałam zaświadczenie o ciąży wysokiego ryzyka :-)
    Mam zrobić badania różne na wizytę która będzie za dwa tygodnie :-)
    Mam przyjść znowu bez umawiaja się.
    Dziewczyny tak mi głupio cały czas każe wpadać za darmo!!!!
    Pytałam o wizyty na nfz powiedział że za każdym razem robi usg nie ma jakiś wyliczonych. Ja mam się cieszyć ciąża, myśleć pozytywnie i robić wszystko żeby rosło i rosło.
    Za tydzień mam zmniejszyć dawkę dupka o jedną tab. Jak się pojawia plamienia to wrócimy do poprzedniej dawki.
    Za dwa tygodnie chce całkowicie abym odstawila metformine aż mnie strach oblecial!
    Dostałam skierowanie do diabetologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania teraz na golasa chyba będziecie biegać bo powiecie że za gorąco:-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czerwoną fiestunię :D 94 :D

tylko bez prawka jeżdżę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 20:15

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik!!!!

Mój uważał Fiesty za auta nie do zdarcia:-) i to prawda mieliśmy 3 szt.
    Do pracy w sam raz tanio się jeździło tyle za mała. Ja jak zrobiłam prawko to mój mąż kazał je ujedzac i rozważać jak będzie trzeba. On naprawi. :-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie rozwalam mojej fiestuni :D ale jeżdżę tylko po osiedlu do niani.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odważna jesteś.
    Ja jak jeszcze nie maialam prawka to Noe wiedziałam i nie rozumiałam po co się zmienia biegi. Za chiny Pana nie mogłam pojać.
    Za to w nagrodę na pierwszej lekcji pojechałam za kierownicą na miasto bo instruktor musiał coś załatwić mówię mu ze nie wiem o co chodzi z tymi biegam popatrzył się na mnie kazał wsiadac i powiedział że pojme po drodze hahaha

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mialam juz 34 godziny wyjezdzone, czekam na 3 egzamin praktyczny :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia i widzisz nie bylo tak źle:).
    Mi @powinna sie wczoraj skończyć a tu takie dziwne brazowe plamienie. Nigdy tak nie mialam. Może bezowulacyjne bede miec

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Zabcia i widzisz nie bylo tak źle:).
    Mi @powinna sie wczoraj skończyć a tu takie dziwne brazowe plamienie. Nigdy tak nie mialam. Może bezowulacyjne bede miec

Mam pytanie czy cały czas tak masz czy dopiero parę dni po normalnym plamieniu

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączke mialam normalnie jezeli o to chodzi:) 5dc powinnam mieć koniec a tu 6 i 7 dc brązowe plamienie wczesniej tak nie mialam i za to sie boje

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Krys-tyna Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dołączę się do Was dziewczyny sezon starań 2016 rozpoczęty.

20070804310114.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    No wróciłam od gina dostałam l4 od 1.02 także nie mogę na razie mówić że mam. Dostałam zaświadczenie o ciąży wysokiego ryzyka :-)
    Mam zrobić badania różne na wizytę która będzie za dwa tygodnie :-)
    Mam przyjść znowu bez umawiaja się.
    Dziewczyny tak mi głupio cały czas każe wpadać za darmo!!!!
    Pytałam o wizyty na nfz powiedział że za każdym razem robi usg nie ma jakiś wyliczonych. Ja mam się cieszyć ciąża, myśleć pozytywnie i robić wszystko żeby rosło i rosło.
    Za tydzień mam zmniejszyć dawkę dupka o jedną tab. Jak się pojawia plamienia to wrócimy do poprzedniej dawki.
    Za dwa tygodnie chce całkowicie abym odstawila metformine aż mnie strach oblecial!
    Dostałam skierowanie do diabetologa

I odstawisz mete jednak? Bo mowilas że będziesz brać cały czas żeby zapobiec poronieniu. Czy Twoja insulina ma czczo spadła po mecie ( wczoraj pytalam ginki i powiedziala że w pl się mety w ciąży nie praktykuje. ..niecsprzeczalam się dalej;-) ale mówiła o Clexane że być może by m dała.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ginekolodzy ja praktykujących w ciąży do max 16tc. W Polsce.
    Mój gin wczoraj wyjechał z tekstem że odstawiamy nie wiem jak to się skonczy.
    Pójdę do diabetologa zobaczymy co on powie.
    Metformina ma działania przeciw poronne.

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj wzrosła temp, moze to zwiastun owulki ale wole poczekać do 3 temp wyższych.. :) i zostanie tylko czekać, eh.

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki beta HCG 884.0 mIU/ml ( norma na mój tydzień 101.0 – 4870.0).
    Progesteron 13.40 ng/ml (norma 1-trymestr 9.30 – 33.20).
    Co o tym sądzicie?
    Dzisiaj po południu odbiorę drugą betę, mam nadzieję, że przyrost po 48h będzie prawidłowy.

Wiecie jaki miałam dzisiaj sen? Na wizycie u ginekologa okazało się, że będą bliźniaki :) i najlepsze, że od razu gin powiedział, że chłopczyk i dziewczynka he he
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 09:20

żabka04, Marteczka93 lubią tę wiadomość

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ