Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny.
Chciałabym się do was dołączyć. W ciążę staramy się zajść od kwietnia zeszłego roku, z dwumiesięczną przerwą i jak dotąd nic. Mam wrażenie , że już wszystkie na tym forum pozaciążały prócz mnie:/...Staram się jakoś trzymać ale im dłużej to trwa tym bardziej się stresuję. Czy któraś z was stara się też dłużej niż 8 miesięcy?wiem wiem że to wcale nie jest długo , że do roku to norma ale w pierwszą ciążę zaszłam od razu dlatego się już stresuję że coś jest nie tak... -
kas50 wrote:Iwonka mi leci 5cykl starań, znów z infekcja bakteryjna więc stracony. W pierwsza ciążę też zaszłam od strzału. Badania jakieś robilas?
tak. robiliśmy badania już po 3 miesiącach prób. U mężą wszystko ok, u mnie wszystkie hormony w normie. Mam niedoczynność tarczycy ale wyregulowane tsh 1,5 więc super, owulacja jest,bo był monitoring i 6 miesięcy mierzyłam tempkę więc skoki są,cykle długie ale wyregulowane...niby wszystko ok.W 1 ciąży miałam hormony rozhuśtane a się udało, więc to chyba nie reguła. Zastanawiam się nad zrobieniem hsg, bo pierwsza ciąża skończyła się cc więc może mam jakieś zrosty, nie wiem już co sama o tym myśleć. Lekarka chciała mi dać clo na stymulację ale skoro mam owu to wydaje mi się to zbędne. -
mój stary se wymyślił, że nie można od tak dziecka zrobić. Że ma być inaczej, więc albo miejsce jakieś nowe (dekiel wymyślił kino albo galeria handlowa) albo jakieś sado maso, czy coś innego.
doradźcie mi co może być nowego a nie tak głupiego jak on wymyślabasiunia lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:mój stary se wymyślił, że nie można od tak dziecka zrobić. Że ma być inaczej, więc albo miejsce jakieś nowe (dekiel wymyślił kino albo galeria handlowa) albo jakieś sado maso, czy coś innego.
doradźcie mi co może być nowego a nie tak głupiego jak on wymyśla
A nie prościej na urlop po prostu? -
iwonka86 wrote:tak. robiliśmy badania już po 3 miesiącach prób. U mężą wszystko ok, u mnie wszystkie hormony w normie. Mam niedoczynność tarczycy ale wyregulowane tsh 1,5 więc super, owulacja jest,bo był monitoring i 6 miesięcy mierzyłam tempkę więc skoki są,cykle długie ale wyregulowane...niby wszystko ok.W 1 ciąży miałam hormony rozhuśtane a się udało, więc to chyba nie reguła. Zastanawiam się nad zrobieniem hsg, bo pierwsza ciąża skończyła się cc więc może mam jakieś zrosty, nie wiem już co sama o tym myśleć. Lekarka chciała mi dać clo na stymulację ale skoro mam owu to wydaje mi się to zbędne.
-
Fipsik to wcale nie takie głupie pomysły ja osobiście chyba z nich skorzystać, może wtedy by się nam udało haha
Fipsik, to może po prostu wyjedźcie sobie gdzieś sami bez córeczki w jakieś miejsce, gdzie jeszcze nie byliście. Odpoczniecie sobie od tego całego zgiełku, zrelaksujecie się.. a dziadkowie popilnują Jagódkę
Jako przyszła mediatorka, polecam takie wspólne wyjazdy czy wyjścia we dwoje, co najmniej raz w miesiącu bo to bardzo zbliża i pomaga w budowaniu trwałej więzi zarówno w sferze psychicznej jak i tej seksualnej
My z mężulkiem tak robimy, mamy wyznaczony tzw. "NASZ DZIEŃ" i każdego miesiąca staramy się go świętować na różne sposoby - bez osób trzecich I tak już robimy ponad 4 i pół roku A co najciekawsze, za każdym razem dostaję różę
No także polecam wszystkim parom!kasia_k lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:A masz hashimoto? Robilas może krzywą glukozy/insuliny? Czasem blokada psychiczna fakt mocno przeszkadza.
antyTPO nie podwyższone, więc hashimoto nie mam raczej.Myślę że albo to serio stres i spięcie albo coś z niedrożnością jajowodów. -
nick nieaktualnyJa sie stralam 14 cykli:)
Fipsik padlam na twarz . Ale powie Ci ze tez chcialam aie rzucic na meza w kinie ale aie bal ale gdzoes go jeszcze przypuce
Hmm a kuchnia? Juz byla? samochod?
Mi sie jeszcze plener marzy, ale to juz poczekam do lataMarteczka93 lubi tę wiadomość
-
basiunia wrote:Ja sie stralam 14 cykli:)
Fipsik padlam na twarz . Ale powie Ci ze tez chcialam aie rzucic na meza w kinie ale aie bal ale gdzoes go jeszcze przypuce
Hmm a kuchnia? Juz byla? samochod?
Mi sie jeszcze plener marzy, ale to juz poczekam do lata
Basiunia wybacz mą wścibskość ale Dlaczego tak długo to u was trwało?Były jakieś problemy?Czy tak po prostu tyle wam zeszło? -
nick nieaktualny