Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia92 wrote:Hej. Ja chyba nadal nie mogę uwierzyć w to że się udało. Dzisiaj zrobiłam trzeci test ciążowy no i oczywiście trzeci pozytywny. Jestem w takim szoku że udało się już w drugim cyklu starań Wizytę u ginekologa najlepszego u mnie w mieście mam umówioną na 15 lutego - a do tego dnia jeszcze tyle czasu o matko hihi
Sylwia no to gratuluje ;* czekamy na usg maluszka -
nick nieaktualnyWróciłam z przedszkola i zakupów.
Wielkich zakupów mąż robił za tragaza.
Kupiłam sobie pizze, paczka,jogurt wiśniowy który pochłonęłam w sekundę został mi jeszcze truskawkowy ale to chyba nie to chce zjeść. Hihi
W sklepie miałam odruch wymiotny na widok bolesnego mięsa o matko gdzie sanepid??? Bleee
Przechodziłam obok budki z kebabami pomyślałam a może się skuszę w domu miałam ochotę zasmierdzialo mi tym mięsem i poszłam do auta
Od tej pory mam mdłości okropne
Córką zostaje w domu opiekunka zwróciła mi uwagę że kaszle
Więc do lekarza pojadę jak mój mąż się wyspie po nocce. Będę musiała ugotować obiad nie wiem jak to zrobię bo wymyśliła z mężem spaghetti a mnie cofa na samą myśl o mięsie:-( -
Melduje sie juz po wizycie u gina. Tak jak myslalam znowu mam stan zapalny bakteryjny dostalam Albotyl i Provag dla meza Macmiror. Pecherzyk pekl moze rano, dzis wykorzystac jeszcze meza i wdrozyc leki. Iesniak 2x2xcm z tylu macicy nie zagrwzajacy ew.ciazy.z badań zrobić jeszcze bialko S. Duphaston brac od pozytywnego testu 2x1.w ciąży ewentualnie clexane. Zabko Ty oznaczalas moze to bialko s?
-
nick nieaktualnyKas super wieści
Do roboty
Moja rada przed stosunkiem zrób siku a po stosunku z przyjemnośći!!!!! nogi do góry pod pośladki włóż poduszkę w rulon zwiniętą i tam do 30 min leż. Broń cie panie Boże iść do wc po stosunku nbo wyleci z cieie wszystko.
A teraz biegiem po winko do sklepu jakieś świeczki i nastrój zrobić i się relaksować jak mąż będzie. hihi
Trzymam kciuki
Bialko S po co ci kazal zrobic? -
nick nieaktualny
-
Basiu, jeszcze nie wiem czy zdecydujemy się na badania genetyczne gdyby USG prenatalne wykazało jakieś nieprawidłowości. Wychodze z założenia, że wszystko będzie OK i nie będzie potrzeba robić dodatkowe badania. I nasza wizyta również za około trzy tygodnie
Żabko, jutro gdy tutaj się zaloguje, to chcę przeczytać, że u malucha bije pięknie serce Powodzenia na wizycie!!
Sylwia, gratulacje kolejny maluch na wątku.
Dziś na spotkaniu oficjalnie powiedziałam mojemu zespołowi, że za kilka miesięcy planuje urlop macierzyński. Wszyscy mi gratulowali, nawet brawo bili, aż mi się glupio zrobiło, bo zespół liczy 50 osób i jak wszyscy się zaczęli ekscytowac, to aż ludzie z innych działów zatrzymywali się, aby posłuchać co takie poruszenie u nas i tym sposobem cały nasz departament już wie, że zaciążyłam Oczywiście wszyscy się wprosili już na pępkowe.
A jutro na 7 rano lecę do laboratorium zrobić pierwsze badania. Wydałam na nie 250 zł Kosztowny ten ciąż -
nick nieaktualnyBelen mam nadzieję za zasypia wątek bardzo dobrymi nowinkami razem Joct które też jutro wczytuje:-)
Belen no to dopiero początek tych kosztowności
Pieniądze nie grają roli uważam że jak są to nie ma na co żałować.
Ja się zmagać z mdłościami zrobiłam napar z imbiru pomógł na chwilę, wypiłam pół szklanki coca coli daszkiem ale byla pyszna hihi no na chwilę przeszło. A teraz wcinaj ser biały że szczypiorek i śmietana nawet bardzo dobry ale czuję jak mi rośnie kurde chyba mam przerabane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyskorpionek82 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy przy progesteronie 7dpo który wynosi 16.30 a tsh wynosi 0.517 jest szansa na ciąże czy nie bardzo? Czy progesteron nie jest za niski?
Ja zaciazylam przy progesteronie 21,9 nmol/l przeliczajac na ng wychodzi 6,6 ng!
Tsh 0,41.
Ale na pęknięcie pęcherzyka wspominałam się zastrzykiem z pregnylu który też zawiera progesteron itd. A od 16dc brałam duphaston.
Chyba musisz się wspomagać luteiny lub progesteronem wcześniej bo będzie tak jak u mnie ciaze się nie utrzymają.
Obecna mam nadzieję że się utrzyma choć lekarz mówi że jak jest silna to nic ja nie powstrzyma a jak słaba to poleci.
-
żabka04 wrote:Ja zaciazylam przy progesteronie 21,9 nmol/l przeliczajac na ng wychodzi 6,6 ng!
Tsh 0,41.
Ale na pęknięcie pęcherzyka wspominałam się zastrzykiem z pregnylu który też zawiera progesteron itd. A od 16dc brałam duphaston.
Chyba musisz się wspomagać luteiny lub progesteronem wcześniej bo będzie tak jak u mnie ciaze się nie utrzymają.
Obecna mam nadzieję że się utrzyma choć lekarz mówi że jak jest silna to nic ja nie powstrzyma a jak słaba to poleci.
żabka 04 tylko ze ja mam duphaston 2x1. Myślisz może skontaktować się ze swoim lekarzem i zapytać czy nie zwiększyć dawki lub nie dołączyć luteiny☺
-
nick nieaktualnyJa biorę obecnie 4x1. Ale to dlatego że plamilam na brazowo. I jestem w ciąży.
Powiem Ci tak lekarz mi powiedzial że mogę jeść tonami duphaston jak ciąża jest słaba to poleci i duphaston mi nie pomoże.
Dostosuj się do zaleceń lekarza (ja brałam od 16dc) i w dniu spodziewanej @ jak nie dostaniesz to zrób beta hcg lub test ciążowy ( mi nie wychodzą dopiero nie dawno wyszły dwie krechy mocne) i wtedy dzwoń do gina że jesteś w ciąży przypomnij mu wynik progesteronu i zapytaj się czy nie zwiększyć dawki leku.
Ogólnie progesteron jest zmienny w ciągu dnia także wyniki musisz brać na poprawki. Ja dostałam konkretny opierdziel że sobie robie a potem się stresuje wynikiem bo widzę cyferki.
Coś w tym jest.