Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:jjem jak mam ochote .. co do pieczywa.. ja generlanie malo jjem pieczywa
staram sie ograniczac bardziej gluten
choc u mnie sprawa jest troche ceizka ze wzgl na problemy zoladkowe i nadkwasote ..probuje teraz doprowadzic moj zaoladek do dobrej kondycji co wiaze sie z ograniczeniaem cukru no i swierzych owoców i warzyw- co dla mnie jest najgorsze moge nie jjesc slodyczy ale owoce i warzywa -
Ania_84 wrote:jjem jak mam ochote .. co do pieczywa.. ja generlanie malo jjem pieczywa
staram sie ograniczac bardziej gluten
choc u mnie sprawa jest troche ceizka ze wzgl na problemy zoladkowe i nadkwasote ..probuje teraz doprowadzic moj zaoladek do dobrej kondycji co wiaze sie z ograniczeniaem cukru no i swierzych owoców i warzyw- co dla mnie jest najgorsze moge nie jjesc slodyczy ale owoce i warzywa -
basiunia wrote:Aniu ja walcze z refluksem, mam niesmaowite zgagi teraz w ciąży to juz w ogóle, ale w każdej diecie czytam owoce i warzywa, żeby uniknąć bólu tzreba je ograniczyc? co jesz ?
w ciazy z tego co wiem pozostaje siemie lniane na takie dolegliwosci
pije sporo naparów odkwaszajacych
próbuje po czym mnie meczy zgaga to probuje to ograniczyc .. warzywa takie jak marchewka, seelr, pietruszka gotuje
jjem sporo kaszy , oraz ryzu
na sniadanie probuje jjesc chrupkie pieczywo .. albo z wedlina albo z jakas pasta z husmusa do tego jarmuz ..
ser zolty raz najakis czas bo niestety po nim mam powrót
gorzej jak kasy brak i wteyd no coz trzeba zjesc to co sie ma w lodowce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:jjem sporo gotowanych buraków .. sa zasadowe wiec neutralizuja nadkwasote
w ciazy z tego co wiem pozostaje siemie lniane na takie dolegliwosci
pije sporo naparów odkwaszajacych
próbuje po czym mnie meczy zgaga to probuje to ograniczyc .. warzywa takie jak marchewka, seelr, pietruszka gotuje
jjem sporo kaszy , oraz ryzu
na sniadanie probuje jjesc chrupkie pieczywo .. albo z wedlina albo z jakas pasta z husmusa do tego jarmuz ..
ser zolty raz najakis czas bo niestety po nim mam powrót
gorzej jak kasy brak i wteyd no coz trzeba zjesc to co sie ma w lodowce
a i ratuję sie wodą leczniczą ZUBER, mega neutralizuje, ale z kolei ma dużo sodu i innych mikorelementow, które z kolei zapychają mi nerki a mam kamice, więc tez pije w ograniczonych ilosciach
a z czego robisz napary odkwaszajace?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 14:12
-
basiunia - ja kupuje taki napar w sklepie zeilarskim
noo i pani mi polecila olej lniany
gastrolog powiedzial zeby unikac zup w szczególnosci rosołu ..
Kas ja nie oznaczałam poziomu tylko biore wit D 2000j plus do tego tran mollers i widze mega efekt w szczegolnosci w tym ze mam wiecej energii
no i od czasu do czasu walne jakis ranigast jak poszaleje ..albo to co moj maz dostal na zapalenie zoladka i nadkwasote czyli controloc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 14:37
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Długo nie pisałam .... ale ostatnio w moim życiu są same nieszczęścia. W ciąży niestety nie jestem, mimo pozytywnych testów ciążowych, dostałam miesiączkę taką jak zwykle. Wcześniej pusty pęcherzyk ...
A 4 lutego moje serce zostało rozbite na miliard malutkich kawałków i nie umiem już go poskładać. Po 13 latach odszedł mój wspaniały, ukochany i jedyny przyjaciel... mój pies. Kochałam go bardzo, w domu ciągle chodzę i płaczę nie potrafię sobie już z tym wszystkim poradzić, wszystko jest po prostu beznadziejne, chociaż w zasadzie ja jestem beznadziejna i nic mi nie wychodzi -
Sylwia biedactwo ;(((( rozumiem Cie bo u nas pies to czlonek rodziny, ukochany, wykochany, wyjatkowy. Utrata pieska boli niesamowicie.... Musi minac troche czasu nim wrocisz do siebie, nie przejmuj sie ze nic Ci nie wychodzi, pozwol sobie na to i na smutek... I pamietaj ze po kazdej burzy przychodzi sloneczko- predzej czy pozniej.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Dziewczynki pomóżcie mi proszę z interpretacją wykresu....
Ovufriend zaznaczył na 14ty dzień cyklu, ale mi się wydaje, że to za wcześnie pokazał... że owulację miałam 16 albo właśnie dzisiaj... Mam dłuższe cykle (31-35 dni) i tak wcześnie to raczej niemożliwe, a dwa- objawy też wskazują na później... Jest to mega ważne, bo nie wiem czy dalej współżyć, czy już odpuścić... Trochę skołowana się czuję szczerze mówiąc...
28 lat, 3 cs33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:Dziewczynki pomóżcie mi proszę z interpretacją wykresu....
Ovufriend zaznaczył na 14ty dzień cyklu, ale mi się wydaje, że to za wcześnie pokazał... że owulację miałam 16 albo właśnie dzisiaj... Mam dłuższe cykle (31-35 dni) i tak wcześnie to raczej niemożliwe, a dwa- objawy też wskazują na później... Jest to mega ważne, bo nie wiem czy dalej współżyć, czy już odpuścić... Trochę skołowana się czuję szczerze mówiąc...
28 lat, 3 cs
ewentualnie 16 dc ale po czasie ci przesunie -
nick nieaktualny