X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia jaki masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 23:16

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • michasiaa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszczenie bylam u gina. Ale gdzies polowa sierpnia;)

Michasiaa
  • michasiaa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielcie sie swoimi odczuciami z poczatku ciazy ;) taki jakis lek mam..

Michasiaa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) ja cały weekend mialam zawalony ledwo mogłam siąść do kompa :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;-)

Byłam właśnie u gina na podglądzie niestety pęcherzyk nie pękł!!!!! Gin w ogóle sfochowany i mnie załatwił w 5 sekund hihi. Bo przyjmował na NFZ. A prywatnie taki miluśki wrrrr
    Na @ sie nie zapowiada tak szybko miała byc 17.12 przez siofor sie poprzestawia:-(
    Kazał napisać smsa w dniu 1 dc a on oddzwoni i się umówimy na dzień owulki i poda mi zastrzyk z pregnylu. Martwię się bo chce podać tyko 1 zastrzyk . Czy to nie zamało???
    No nic doła trochę mam bo można było już dawno wpaść na ten pomysł.
    Wiec mamy chyba kolejny powód nie powodzeń : nie pękające pęcherzyki!
    Weekend u mnie ok.
    Wczoraj kumpela zadzwoniła i go zepsuła.
    W dodatku 25.12 parwdopodobnie dostanę wypowiedzenie do domu bo przechorowałam w ciągu roku 182 dni!!
    Taki ma plan mój dyro bo doszły mnie słuchy :-(
    A ona też na l4 przez naszego dyr prawie miala wylew, tak jeździł wymyślał i denerwował w pracy na zmianie że dziewczyna ledwo doszła do chaty. Lekarz ją wysłał do psychiatry okazało si,ę że ma głeboką depresję.
    Co ten człowiek wyprawia!? Świnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:49

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka kurde to moze wez luteine na wywołanie @ ??

co do Dyrektora.ehhh niestety takie sa teraz realia pracy :(
    mój tata lezał w szpitalu 6 miesiecy pozniej musiał miec rehabilitacyjny przez poł roku i co tak to mowili ze beda czekac na niego a jak tylko poszedl na t=rehabilitacyjny dostal wypowiedzenie :( złapł depreche jak nie wiem .. fakt po pol roku przyjeli gp spowrotem sami zadzownili .ale oczywiscie na gorszych warunkach :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu nie mam lutki;-(
    Znalazłam w szafce dwa nie całe op. dupka :-)
    Aniu już mi się nie spieszy nigdzie :-)
    Plan B jest taki jak mnie zwolnią to mnie zwolnią i tak miałam sie ja zwolnić ale w styczniu dopiero :-)
    Pójde się zarejestruję do PUP i tyle .
    Marzy mi się otworzenie własnego interesu.:-) Zobaczymy
    Będe w ciązy to będę.
    Nie wiem jak to by było gdyby mnie zwolnili ja ciągnę dalej L4 i sie okazuje że w ciązy jestem ? co dalej wie któraś z was?
    Czy to się ciągnie ten zasiłek? i jak bede w ciązy to normalnie mi beda płacić?tzn zus?
    Ży olać system i iść do PUP?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu współczuje tacie .
    Okropni sa ludzie na tym świecie nie którzy to wogóle brak mi słów zero szacunku do drugiego!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie najbardziej wk......a?
    Te dyr ma 28 lat lubi takich co mu pod......lają na wszystko i wszystkich.

Nie wiem jak się zachowam przy zdaniu moich rzeczy.
    Ale z chęcią gówniarzowi powiedziałabym :
    H....j ci w dupe i kamieni kupe!!!!!!
    I wyszlabym z bananem na gębie :-)
    Sorrry ale nie trawie takich ludzi!!!!

Pracuje między babami i zgrywa kozaka jakby mu przyszło pracować z facetami to pewnie z kozaka byłby psem z podkulonym ogonem i pewnie nie raz dostałby w mazak!!!
    A btak pjest pewny siebie i myśli że mu wszystko wolno!
    Ale poczekam karma wraca.......

• michasiaa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badalam bete 330 dzis :)

Ania_84, pati87 lubią tę wiadomość

Michasiaa
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasiaa - ślicznie! :D

Lapi84
    a5d5ed8847b4d7fe01e7381afcbea308.png
  • BELÉN Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny! Cały weekend mnie nie było na forum, ale na swoje usprawiedliwienie nadmieniam, iż pracowałam przy szlachetnej paczce, obrobiłam stos prania w domu, górę Kilimandżaro prasowania, upieklam kolejną porcję ciastek na święta, zaliczyłam imprezę u znajomych, imprezę u nas w domu i w niedzielę padlam na pysk.
    Ale widzę, że tu u Michasi dobre wiadomości :) Piękna beta! Michasia, nie opuszczaj nas tak od razu, zostań i zostaw trochę fluidow ciążowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:07

• michasiaa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie opuszcze:) tylko.malo pisze bo wypoczywam

Michasiaa
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka04 wydaje mi sie ze nie moga cie zwolnic jak jestes w ciazy musza przedluzyc umowe do terminu porodu jesli by ci sie konczyla.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w PUP jesli pracowalas co najmniej pol roku w tej firmie mozesz pobierac zasilek dla bezrobotnych.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mam umowę na czas nieokreślony. Tak masz rację musieli by mi przedłużyć do czasu porodu jeżeli bym miała na czas określony.
    Co do zwolnienia z zakładu pracy. Jeśli jesteś na L4 to nie mogą ale jeśli w ciągu okresu rozliczeniowego zakładu pracy czyli roku jesteś nie obecna w pracy z powodu l4 ( sumuja się wszystkie l4)łącznie 182 dni to kończy ci się okres ochronny i może cię pracodawca zwolnić z art.53 kp w trybie natychmiastowym.
    Mi to nie pasuje bo jak pytałam na info zus to powiedzieli ze każde l4 z nowym kodem rozpoczyna okres 182 dni( tyle można chorować) a teraz nagle przy tym art l4 się łączą!
    Jedyne co mnie ratuje to zajść w ciążę ale to nie realne bo mogę dostać wypowiedzenie 26.12 a owulka będzie w sylwestra normalnie pech!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:56

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej to nie dobrze a co to za choroba jesli mozesz napisac??masz powazniejsze klopoty ze zwdrowiem???

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie moje l4 są od ginów. Najdłuższe l4 było po ciazy pozamacicznej bo mnie rozcinali i zszywali potem prosto do psychiatry bo tak lekarze mi mówili że lepiej za wczasu spr czy nie grozi mi depresja. Otarłam się o śmierć mogłam osierocic córkę dużo nie brakowało! Pracuje w markecie tam się dźwiga ponad normy i za.....la ponad normy. Nie mogłam szybko wrócić za względu że to brzuch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem na l4 od ortopedy miałam zabieg na rękę na nadgarstek od dźwigania się rozklekotalo. Chciałam prywatnie ale nie zapłacę 3 tys skoro place składki a że dostałam tel i zwolnilo się miejsce to skorzystałam. W czasie rekonwalescencji upadłam na tylek bo ręka nie jest już taka sprawna i złamałam kość ogonowa. Bol nie do opisania. Pech!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak policzyć wszystkie do kupy l4 to się uzbieralo 182 dni.
    Szczerze cieszę się jak mnie zwolnia szybciej się zarejestruje do pup i kuroniowka będzie. I tak likwidują moje stanowisko-kierownika więc co mi tam. A i tak chciałam dać wypowiedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:59

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ