Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:No chyba że w ciąży będę to będę miała czas na doprecyzowanie działalności bądź szukanie nowej pracy:-)
Belen ja akurat zyje tylko z mojej działąnosci .. sa okresy kiedy mge lezec do góry brzucem a sa takie gdzie stres dje sie we znaki
Żabka ja tez mam błedybo klawiatura na laku coś mi nie łąpie nieraz
-
nick nieaktualnyN ie nie działalność to bym założyła gdzieś dwa lata później pi urodzeniu.
Bez sensu.
Jak się zarejestruje to dostanę Kuronia okaże się że jestem w ciąży, urodzenia odchowac trochę i założę działalność.
Poszukam po pytam doprecyzuje i będzie ok.
Ale czas pokaże.
Fajnie masz Aniu że jesteś swoim szefem:-)
Belen ładnie szalałas! 2 lata kupę czasu na taką walkęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:26
-
żabciu są plusy i minusy ..najwiekszy minus to to że kazdy mysli ze jestes dostepna non stop
własnie musze teraz zrobic projekt ulotki bo mne chca za projekt skasowac 100 netto
a wydruk 500 ulotek 120 netto -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Ja wiem ale jesteś na swoim i nikt ci nie dyktuje. Sama wiesz jak pracować
A jak z zus ile się płaci?
Załóżmy że działalność jedno osobowa nie będę zatrudniać chwilowo dotacje wezmę z pup? Orientujecie sie?
przez 24 m-ce 456 zł - jeśli założysz 1go jakiegos miesiaca,jesli 2giego to masz 25 miesiecy
pózniej 1092 ( choc to ma sie zmienic od stycznia skłądki maja byc wyzsze )
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie pamiętam dokładnych kwot, ale jeśli to jest pierwszą działalność zakładana przez Ciebie, to przez dwa lata oplacasz niższe stawki (około 300 zł). Po upływie dwóch lat składki wynoszą coś koło 1020 zł. Ale głowy sobie za to nie dam urwac, trzeba się upewnić szukając informacji aktualnych w necie.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:tak możesz dostac na załozenie działanosci mój maz tak dostał i nikogo nie musi zatrudniac
przez 24 m-ce 456 zł - jeśli założysz 1go jakiegos miesiaca,jesli 2giego to masz 25 miesiecy
pózniej 1092 ( choc to ma sie zmienic od stycznia skłądki maja byc wyzsze )
Podnieśli stawki złodzieje jedne Ja co prawda kilka lat temu zakładałam działalność, ale nie spodziewałam się, że przez ten czas wzrosną stawki o niemalże 100%. Szok! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny