SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy stosowaniu wiesiołka to kiedy zaobserwowałyście jego działanie? bo u mnie dopiero teraz przy 3 cyklu stosowania jest duża różnica;-)

eikte6hhtpigifg0.png
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybkaaga wrote:
    Tyle narzekamy na naszą służbę zdrowia a wychodzi na to, że nie jest tak tragicznie;-)
    Dokładnie Rybka...Ja praktycznie co tydzień jestem u ginekologa prywatnie i jest naprawdę dużo kobiet do niego bo jako jedyny u nas robi badania prenatalne A pomimo tego nie trzeba czekać na wizytę niewiadomo ile

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybkaaga wrote:
    Dziewczyny przy stosowaniu wiesiołka to kiedy zaobserwowałyście jego działanie? bo u mnie dopiero teraz przy 3 cyklu stosowania jest duża różnica;-)
    Ja dopiero 2 cykl stosowalam i jest minimalna różnica zobaczymy przy następnym

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) nie pisałam ostatnio w ogóle bo postanowiłam, że na razie odpuszczam starania bo już mam dość. Złapałam ostatnio takiego doła, a szkoda się tak załamywać co miesiąc, co ma być to będzie. Ciekawa byłam co u Ws słychać a tu widzę same dobre wiadomości :)Mindusia i Paula90 gratuluję z całego serca:D wiosna przyszła i już bocian dzieci podrzuca :D Wydaje mi się, że na okres jesienno-zimowy był zastój a teraz choćby przez słońce i pozytywne nastawienie to wszystkim się uda:) Trzymam kciuki :)
    Robiłam sobie ostatnio badania na tarczyce tak jak poleciła Paulka89 i tak:
    TSH- 2,15
    FT3-5,83
    FT4-16,14
    Tak więc jeśli chodzi o moją tarczyce to chyba nie ma aż takiej tragedii jeśli chodzi o starania. Chociaż nie znam się :) W listopadzie miałam tsh-2,85, nie wiem co obniżyło. Od grudnia biorę selen, może to bo ponoć dobry na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy:)
    Miłej soboty :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Alison
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę zrobić badania na tarczycę, wybieram się w poniedziałek i mam stresa, że nie będą w normie i znowu trzeb będzie brać leki:-\
    Alison nie wiem czy ft3 i ft4 nie masz za wysokich ale mogę się mylić bo już nie pamiętam przedziałów. A wybierasz sięvdo lekarza z wynikami?

eikte6hhtpigifg0.png
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do endokrynologa idę 24.04 a ginekologa mam w poniedziałek

Alison
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a uaktualniacie tabelkę?

eikte6hhtpigifg0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki ;) ja po wizycie widziałam kropka :* taki malutki piękny serduszko bije wszystko w porządku ;) z usg jestem do przodu dwa dni ;p

Skarpeta lubi tę wiadomość

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Cześć kobitki ;) ja po wizycie widziałam kropka :* taki malutki piękny serduszko bije wszystko w porządku ;) z usg jestem do przodu dwa dni ;p
    Paulka to super że wszystko ok :)

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    cieszę się, że wszystko w porządku:)już pewnie jesteś spokojniejsza jak bije serduszko. Dbaj o siebie:)

Alison
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak juz usłyszałam serduszko to już jestem spokojna ;)kropek ma cale 1.39cm ;p data z usg na 19 listopada :p

• Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Tak jak juz usłyszałam serduszko to już jestem spokojna ;)kropek ma cale 1.39cm ;p data z usg na 19 listopada :p
    ale byk hehe:D Już przynajmniej się nie będziesz denerwować czy zastanawiaćczy wszystko jest ok. Kiedy teraz następna wizyta?

Alison
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz cos polozna mowila ze około 12 tc ale to musze czekać na list ze szpitala z data kiedy co i jak ;) ja tak mysle ze początkiem maja ;p

• Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to tak inaczej niż u nas

Alison
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwało mi wiadomośc. Będziesz miała dziecko spod znaku skorpiona, sama jestem skorpionem

Alison
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajrzyj proszę na mój wynik ft4 i wypowiedz się jeśli się orientujesz bo że mnie to żaden dr house hehe

Alison
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alison ale musisz mi podac jakie masz normy bo rozne za napisz jeszcze raz wyniki a obok normy Oki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam np normy ft4 (0.93-1.70)
    A ft3 (2.60-4.40) to mam polskie normy a tutaj ft4 jest od (10-25)
    U ciebie chyba inne sa.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 17:03

• Alisoon Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma ft3 to 0.27-4.20
    Ft4 12-22

Alison
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ft4 mozna powiedziec ze w porządku ale ft3 jestes troche poza bo jest do 4.20 a Ty masz 5.83 , mowisz ze w poniedziałek masz gina to wez sie jej zapytaj jak samo ft3 jest wyzsze. Ja polukam na necie i ci powiem.

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ