Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O faktycznie wyższe, szczerze to nie zauważyłam, wydawało mi się , że wszystko w normie. Hmm chyba, że źle Ci podałam granicę. Zaraz zobaczę

    Alison
  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ę

    Alison
  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę do ginekologa młodego faceta i mam strasznego stresa. Nigdy u faceta nie byłam i będę się trochę wstydziła hehe

    Alison
  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzyłam na wynik TSH
    Dobra jeszcze raz. Zakręcona jestem
    TSH- 2.15 (0.27-4.20)
    Ft3 5.83 (3.10-6.80)
    Ft4- 16.14 (12-22)
    Już dobrze

    Alison
  • Rybkaaga Przyjaciółka
    Postów: 108 51

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisoon to masz w normie ja mam chyba inne przedziały:-)

    Paulka to super, że wszytko dobrze możesz teraz odetchnąć;-)

    eikte6hhtpigifg0.png
  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde laboratorium ma inny przedział. A norma norma, przy TSH w normie a jednak w okolicy 3-4 to ciężko zajść. A niby norma:-)

    Alison
  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisoon wrote:
    idę do ginekologa młodego faceta i mam strasznego stresa. Nigdy u faceta nie byłam i będę się trochę wstydziła hehe
    Nie stresuj się...mój ginekolog jest w moim wieku i jest najlepszym lekarzem u jakiego byłam. Można z nim na luzie o wszystkim porozmawiać i naprawdę jest kumaty przy tym nie to co Ci starzy którzy nie mają pojęcia o nowościach w medycynie.

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że ucina wiadomości jak się używa emotikon.

    Dzięki dziewczyny za gratulacje. My już powiedzieliśmy rodzince, więc teraz niech mały kropek sobie jaj już nie robi i z nami zostanie. Hihi.

    Mieszkam w Polsce, w woj. dolnośląskim, ale do mojej lekarki zawsze są takie kolejki. Reszta to konowały. Ordynator ginekologii szpitala w mojej miejscowości przyczynił się do śmierci dziesiątek dzieci. Koleżanka poroniła i powiedział jej, że czego ryczy, przecież nic się nie stało. Ostatnio było o nas głośno kiedy został oskarżony o śmierć noworodka przez niewykonanie cesarki.

    Mój poprzedni doktor, staruszek, odszedł na emeryturę. A był niesamowity, wyleczył mi nadżerkę, którą inni lekarze chcieli operować a on coś tam posmarował, poprzemywał i zeszła.

    A to i tak dobrze, że na początku marca się zarejestrowałam, bo teraz bym miała wizytę na maj albo i czerwiec.

    Dzisiaj usnęłam po 14 i wstałam po 17. Mam zgagę (której nigdy nie miałam), metaliczny smak w ustach a przez to mdłości, zjadłam truskawki z kurczakiem, po czym mnie znowu zemdliło, haha.

    Tak sobie myślę, że te testy mogą mi tak wychodzić, bo ja bardzo dużo wody pije teraz. W nocy też. I przed snem. Normalnie piłam ze 2 litry a teraz na pewno więcej. I mocz jest rozwodniony.

  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od podejścia lekarza. Zobaczymy jaki ten będzie :-) też mi urywało wiadomości po emotkach.Paula90 ja też w województwie dolnośląskim mieszkam :-) a ile jesteś dni po spodziewanej miesiączce? Czytałam, ale nie pamiętam. Chodzi mi, że szybko chyba dopadły Cię te ciążowe dolegliwości :-)

    Alison
  • mindusia87 Autorytet
    Postów: 257 200

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 to super że z kropkiem wszystko w porządku. To najważniejsze. Oby tak do końca.
    Paula90 to u ciebie prawdziwe hormonalne ale szaleństwo; zgaga, mdłości, senność.
    Ja nie mam połowy tych objawów co ty. Przy moim dzieciu choćbym chciała to ciężko zasnąć w dzień nie da człowiekowi pospać.
    A co do wody to ja też teraz dużo pije. Mam jakieś starszne zapotrzebowanie na wodę.
    Tak jak nigdy nie piłam tyle wody wczoraj wypiłam 1,5l butelkę wody

    f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadły mnie około 12 dni po skoku temperatury, stopniowo dochodzą kolejne.
    Teraz jest 4 dzień po spodziewanej miesiączce, 17 dzień po skoku temperatury.
    Dzisiaj 17 dzień temperatury wysokiej (37,15)

    Może teraz to głowa, nie wykluczam tego.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisoon wrote:
    Popatrzyłam na wynik TSH
    Dobra jeszcze raz. Zakręcona jestem
    TSH- 2.15 (0.27-4.20)
    Ft3 5.83 (3.10-6.80)
    Ft4- 16.14 (12-22)
    Już dobrze
    Hehe to wyniki sa w porzadeczku ;) ja tez nigdy nie byłam u gina faceta hehe tez bym sie troszke wstydzila ;) ale moze jakis dobry jest i Co pomoze ;)

  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Hehe to wyniki sa w porzadeczku ;) ja tez nigdy nie byłam u gina faceta hehe tez bym sie troszke wstydzila ;) ale moze jakis dobry jest i Co pomoze ;)
    To ja chyba jestem jakaś inna bo nie wyobrażam sobie iść do kobiety ginekolog:D nie wiem ale wydają mi się niekompetentne:D

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dużo kobiet woli isc do faceta ze bardziej dokładniejszy delikatniejszy itp no ja mam Panią ginekolog ;p hehe ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 05:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do facetów i do kobiet. Trafiłam na dwóch niekompetentnych facetów choć bardzo miłych. Tylko jeden gin mężczyzna był wg mnie idealny, kompetentny, miły, empatyczny i chciał pomóc.
    Chodziłam też do dwóch kobiet, do jednej chodzę nadal. Obie sa bardzo kompetentne, ale może niekoniecznie delikatne i empatyczne. Dla mnie liczy się kompetencja, nie mam problemów z rozbieraniem się u żadnego ginekologa. Nie chodzę tam na pokaz ani pogaduchy tylko żeby wykrył nieprawidłowości w odpowiednim momencie. Takie nastawienie pomaga przełamać ewentualny wstyd

  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2336 2272

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez chodziłam i nadal chodzę do mężczyzn ginekologów. A u mnie jakis dziwny zwrot akcji... @ się nie rozwinęła, zatrzymała, nie wiem o co chodzi. Teoretycznie jutro powinna być, ale dolegliwości z nią związane i samo krwawienie (może i bardziej plamienie) już minęło. Jestem taka zakręcona... o co chodzi :/

  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Hej dziewczyny, ja tez chodziłam i nadal chodzę do mężczyzn ginekologów. A u mnie jakis dziwny zwrot akcji... @ się nie rozwinęła, zatrzymała, nie wiem o co chodzi. Teoretycznie jutro powinna być, ale dolegliwości z nią związane i samo krwawienie (może i bardziej plamienie) już minęło. Jestem taka zakręcona... o co chodzi :/
    Meggie zrób test

    Skarpeta lubi tę wiadomość

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2336 2272

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mam żadnego a dzisiaj ta niedziela handlowa :( poczekam dziś cały dzień czy się coś nie zmieni i jutro rano pojadę po test. Aczkolwiek kurczę nie wydaje mi się, żeby mogłoby to być ciaza, bo nie mam dosłownie żadnych objawów... nawet biust mnie nie boli jak przed @, dosłownie niesie nie dzieje.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też biust nie boli a teoretycznie mogę być w 5 tygodniu ciąży. Leć po test, na pewno jakaś apteka jest czynna.

    Skarpeta lubi tę wiadomość

  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2336 2272

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam test, za 15 min będę w domu to zrobię od razu.

    Skarpeta lubi tę wiadomość

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego