Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Aczkolwiek zdazalo sie,, ze mu gdzieś cos upchnęlam w jedzenie masakra :D :D :D
    Mój bierze jak mu się przypomni :/

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki ;) jak tam ?

  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Czesc kobitki ;) jak tam ?
    Hej Paulka. Ja właśnie wyszłam z pobrania krwi , byłam ta prolaktyne jeszcze zrobić. U mnie dzisiaj lato w pełni ma być 24 stopnie :D

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Katharina92 Przyjaciółka
    Postów: 361 26

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie piękna pogoda :D lato dosłownie :D


    03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój maz po tych paru miesiacach staran nie mial juz zadnych problemow zeby pojsc na badanie i zaczac przyjmowac jakies tam witaminki mimo, ze wszystko wyszło w 110% dobrze. Ja nie naciskałam, tylko chyba sam widział, że ja już robie wszystko co w mojej mocy i przezywalam co miesiac te nieudane próby...
    A u mnie 4 dni do szpitala!!! Już zaczynam o tym myśleć.

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nawet nawet z pogoda co prawda nie ma 24 stopnie jest chyba z 14 hehe ale słoneczko jest i od razu chce sie zyc ;)
    Mazia wyniki bedziesz miec dzisiaj ?
    Meggie nie denerwuj sie bedzie dobrze ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam na usg na 11 maja :/ za 4 tyg dopiero ;p

  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    U nas tez nawet nawet z pogoda co prawda nie ma 24 stopnie jest chyba z 14 hehe ale słoneczko jest i od razu chce sie zyc ;)
    Mazia wyniki bedziesz miec dzisiaj ?
    Meggie nie denerwuj sie bedzie dobrze ;)
    Paulka tak wynik będzie po 16 dzisiaj.
    Meggie nie martw się wszystko będzie dobrze , zrobią Ci ten zabieg i napewno odrazu się uda

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal trwa krwawienie. Czuje się już lepiej.
    Czy orientujecie się czy powinniśmy od razu zacząć się starać czy trzeba coś poczekać? Lekarz mówił że wszystko będzie wiadomo po USG, ale może macie jakieś info na ten temat.

  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie nadal trwa krwawienie. Czuje się już lepiej.
    Czy orientujecie się czy powinniśmy od razu zacząć się starać czy trzeba coś poczekać? Lekarz mówił że wszystko będzie wiadomo po USG, ale może macie jakieś info na ten temat.
    Paula z tego co wiem to po takim wczesnym samoistnym poronienie można odrazu. Gdyby trzeba było robić zabieg to wtedy zalecaja odczekać 3-6 miesięcy

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o poradę. Byłam w poniedzialek u ginekologa, zrobił mi posiew pochwy i dziś dostałam wyniki. Zresztą nie za ciekawe. Wyszło mi: ENTEROCOCCUS FAECALIS liczne kolonie, oraz CANDIDA ALBICANS liczne kolonie. Czy któraś z Was też tak miała? Przyznam się, że strasznie mnie to zaniepokoiło, czy myślicie, że może mi to utrudniać zajście w ciążę? Termin do mojego lekarza to dopiero na 4 czerwca :/

    Alison
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alison poczytaj co to za bakterie bo ja pojecia nie mam :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, Przepraszam, że wcinam się w wątek, ale mam ważne pytanie. Przeszukałam internety, ale jednak wolę zapytać Was.

    pomożecie w interpretacji wyników? Bo zaczynam się chyba bać..
    TSH tydzień temu :2,92

    A to wyniki z wtorku
    TSH 1,69
    Ft3 3,10 45,83% (2,00-4,40)
    Ft4 1,07 17,95% (0,93-1,71)

    Do tego chyba anemia:
    Zelazo 25,6 (33,00-193,0)
    Ferrytyna 5,71 (13,00-150,00)

  • Kolorowaola Ekspertka
    Postów: 191 153

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisoon ja też mam candida albican :/ to infekcja grzybicza. Byłam we wtorek u ginekolog i dostałam globulki na 3 dni i tabletki do przeleczenia partnera

    km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Witam dziewczyny, Przepraszam, że wcinam się w wątek, ale mam ważne pytanie. Przeszukałam internety, ale jednak wolę zapytać Was.

    pomożecie w interpretacji wyników? Bo zaczynam się chyba bać..
    TSH tydzień temu :2,92

    A to wyniki z wtorku
    TSH 1,69
    Ft3 3,10 45,83% (2,00-4,40)
    Ft4 1,07 17,95% (0,93-1,71)

    Do tego chyba anemia:
    Zelazo 25,6 (33,00-193,0)
    Ferrytyna 5,71 (13,00-150,00)
    Wdl mnie wyniki tarczycy w porządku jedynie trochę to żelazo za niskie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Alisoon ja też mam candida albican :/ to infekcja grzybicza. Byłam we wtorek u ginekolog i dostałam globulki na 3 dni i tabletki do przeleczenia partnera
    Też wyczytałam na necie ze ta bakteria to grzybica jest :/ Alison musisz chyba sie szybciej na wizyte umowic.

  • Mazia89 Przyjaciółka
    Postów: 631 32

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik prolaktyny
    21.940 ( 4.790-23.300)
    Więc wychodzi że mój wynik jest w górnej normie :/

    ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Alisoon Koleżanka
    Postów: 94 11

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Bardziej mnie niepokoi to ENTEROCOCCUS FAECALIS. Chciałabym szybcjiej umówić się na wizytę, ale dr przyjmuje na NFZ i nie ma terminu ;/
    Napisałam do niego maila bo gdzieś znalazłam. Trochę mi głupio do niego pisać, no ale nie mam innego wyjścia. Myślicie, że głupio tak mu głowę zawracać? hehe

    Alison
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle , ze nic sie nie dzieje dobrze ze napisalas ,a moze idz do innego ?
    Kurde mazia niewiem jak z ta twoja prolaktyna bo troche faktycznie górnej granicy jest.

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego