Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Mazia tak mysle o tobie i w pizdziec daleko masz to badanie nasienia :/ 200km w obie strony :/
    Paulka ja jestem przyzwyczajona do takich podróży:D do kardiologa mam jeszcze dalej :D jakby to ode mnie zależało to mogłabym jutro już jechać :D

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany to gdzie Ty mieszkasz ze nie macie w okolicy takich specjalistow i tyle trzeba jezdzic :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a mnie całkiem odrzucilo od słodyczy no nie zjem nic. Cały czas mam chęć na słone, ostre kwasne ;p dzisiaj jem ogórki kiszone z majonezem , teraz chyba takie zachcianki o niczym nie swiadcza w sensie płeć bo to za wczesnie ale tak samo miałam z synem( jadłam wtedy po trzy słoiki owilwek zielonych) maz kupował hurtowo w kartonach haha , a tak marzy mi sie dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 14:02

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 to masz zachcianki. Ja mam w ciąży teraz zachcianki ale na mleko ;p
    wiem nietypowa zachcianka jak na ciążę. I czuje że robie się czasami tak głodna że zjadłabym konia z kopytami. Jak mnie czasami przyssie w żołądku to masakra.
    Dzisiaj zaczynamy z maluszkiem nowy tydz ciąży. A na 24.04 mam wyznaczone USG i badania

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    O rany to gdzie Ty mieszkasz ze nie macie w okolicy takich specjalistow i tyle trzeba jezdzic :)?
    Paulka no niby w centrum Polski mieszkam ale w mniejszym mieście i ciężko tutaj o dobrego lekarza. Do ginekologa też chodzę przyjezdnego bo jakoś nie ufam tym tutaj.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia patrz co znalazłam
    ochota na brzoskwinie – zapotrzebowanie na beta-karoten,
    ochota na czekoladę – zapotrzebowanie na magnez,
    ochota na mleczne koktajle – zapotrzebowanie na wapń,
    ochota na czerwone mięso – zapotrzebowania na białko,
    ochota na frytki – zapotrzebowanie na potas,
    ochota na ogórki kiszone – zapotrzebowanie na sód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Paulka no niby w centrum Polski mieszkam ale w mniejszym mieście i ciężko tutaj o dobrego lekarza. Do ginekologa też chodzę przyjezdnego bo jakoś nie ufam tym tutaj.
    W sumie moze i byc duzo lekarzy ale konowałów wiec w sumie racja lepiej sie poswiecic i jechać do dobrego specjalisty niz chodzic do byle kogo

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    W sumie moze i byc duzo lekarzy ale konowałów wiec w sumie racja lepiej sie poswiecic i jechać do dobrego specjalisty niz chodzic do byle kogo
    U nas robią badanie nasienia ale mój lekarz mi powiedział że można sobie tym wynikiem tyłek wytrzeć ( dosłownie) bo robią takich badań za mało i nie znają się na rzeczy...sam mówi robil takie badanie i wie jak bardzo trudno jest je wykonać

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem a juz umowilas sie na wizyte czy to od razu wchodzisz ? A kiedy planujesz jechać ?

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Rozumiem a juz umowilas sie na wizyte czy to od razu wchodzisz ? A kiedy planujesz jechać ?
    Paulka gdyby to ode mnie tylko zależało to już dawno byłoby po badaniu...No ale ja nasienia nie posiadam:D jeśli w przyszłym tygodniu @ się pojawi to 27 kwietnia mam być u gina już z wynikiem.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Paulka gdyby to ode mnie tylko zależało to już dawno byłoby po badaniu...No ale ja nasienia nie posiadam:D jeśli w przyszłym tygodniu @ się pojawi to 27 kwietnia mam być u gina już z wynikiem.
    Czyli pasowało by isc w następnym tygodniu już bo gorzej jak u meza cos nie tak :/

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najpóźniej 23-24 trzeba będzie zrobić

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 no coś w tym chyba rzeczywiście musi być. Chociaż z ostatnich wyników badań poziom wapnia wyszedł mi w porządku. Ale ciąża jest dopiero na początkowym etapie. Jeszcze dziecko zdąży ze mnie wyssać wszystkie mikroelementy. Pamiętam z kolei że w ciąży z synkiem miałam strasznie mały poziom żelaza. Musialam dodatkowo przyjmować żelazo.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    No najpóźniej 23-24 trzeba będzie zrobić
    A mąż chce isc czy nie bardzo ?
    Mindusia bardzo dużo kobiet ma anemie w ciąży ja miałam prawie na granicy żelazo.

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    A mąż chce isc czy nie bardzo ?
    Mindusia bardzo dużo kobiet ma anemie w ciąży ja miałam prawie na granicy żelazo.
    Paulka wiesz co powiedział że zrobi ale odwleka to jak tylko może...Nie wiem czy się boi że coś będzie nie tak czy o co chodzi

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia twój to chociaż zrobi, ja mojemu nie mam nawet co wspominać o jakiś badaniach. Jak próbuje mu wcisnąć jakieś witaminy to patrzy na mnie jakbym chciała go otruć;-)

eikte6hhtpigifg0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wlasnie faceci tak nie chca ani na badania ani witamin Ehhh :p nic tylko wkurzaja ;p

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybkaaga wrote:
    Mazia twój to chociaż zrobi, ja mojemu nie mam nawet co wspominać o jakiś badaniach. Jak próbuje mu wcisnąć jakieś witaminy to patrzy na mnie jakbym chciała go otruć;-)
    Ja rozumiem że nie jest to dla nich przyjemne ale dla nas też nie jest jak kilka razy w miesiącu chodzimy i rozkładamy nogi przed obcym facetem...to jest jedyne badanie jakie facet może zrobić:/

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Chyba wlasnie faceci tak nie chca ani na badania ani witamin Ehhh :p nic tylko wkurzaja ;p
    Moj mi mówi, ze mam przestać go karmić tymi witaminami ale i tak słyszę, ze rano po śniadaniu bierze Hahaha chyba juz z przyzwyczajenia :D

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aczkolwiek zdazalo sie,, ze mu gdzieś cos upchnęlam w jedzenie masakra :D :D :D

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ