Staraczki 2018 ;) vol2
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mierzę niemieckim bezrtęciowym geratherm basal z powiększoną podziałką i lupą. Widzę 0,05 stopnia różnicy, mierzę zawsze rano natychmiast po przebudzeniu w pochwie.
I obserwuje. Zwykle temperatura trzyma mi się po miesiączce w granicach 36,5-36,7.
Kiedy nastepuje skok o co najmniej 0,2 stopnia i potem rośnie/utrzymuje się, wtedy przyjmuję, że dzień przed skokiem była owulacja (oczywiście owu może być 3 dni wcześniej lub później, ale obserwuje również śluz i szyjkę i ostatni dzień płodnego śluzu zwykle pokrywa się z dniem skoku temperatury). Używam też aplikacji, która mi w tym pomaga. Mam już wykresy z 6 pełnych cykli i aplikacja coraz bardziej dokładnie wyznacza moje cykle i fazy. Ponadto wykorzystuje wiele metod (Rotzera, Doringa, Marshalla, Billingsa itd).
Nie wiem czy mogę nazwę aplikacji tu napisać?
Pierwszy cykl mierzyłam zwykłym elektronicznym w ustach, ale różnice dobowe temperatur były wręcz niedorzeczne. I zainwestowałam w najlepszy termometr jaki kiedykolwiek testowałam. I tak już 5 miesięcy mierzę tylko nim. I moje obliczenia dotąd zawsze potwierdza USG (zwykle wypada mi wizyta dzień lub dwa po owu i ginka potwierdza że owu była, bo widać ciałko żółte)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 15:55
Pomarańczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKolorowaola wrote:Paulka89 jak na razie to jestem mega zmęczona i mam delikatne mdłości. 11 lipca wizyta u mojej gin, ale pójdę chyba w przyszłym tygodniu na nfz bo nie słyszałam jeszcze serduszka,a do 11 dalekoo. Matko u Ciebie już 19 tydzień ale leci.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej hej u mnie tydzień do @ wiec za duzo powiedzieć nie moge, test owu miałam wyraźnie pozytywny w tym cvyklu, przytulanki były wiec pozostaje czekać i mieć nadzieje
Dzisiaj tylko miałam taki incydent, ze miałam skurcze jak na okres i delikatnie ale to bardzo delikatnie zabarwiony sluz na różowo ii kilka niteczek obawiam sie, ze cos sie z jajkami dzieje nie dobrego
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań -
nick nieaktualnyKatharina92 wrote:Hej hej u mnie tydzień do @ wiec za duzo powiedzieć nie moge, test owu miałam wyraźnie pozytywny w tym cvyklu, przytulanki były wiec pozostaje czekać i mieć nadzieje
Dzisiaj tylko miałam taki incydent, ze miałam skurcze jak na okres i delikatnie ale to bardzo delikatnie zabarwiony sluz na różowo ii kilka niteczek obawiam sie, ze cos sie z jajkami dzieje nie dobrego -
Hej dziewczyny, w zeszły wtorek bylam u gina, okazało się że wyhodiwałam pęcherzyk 22minimetry. Według moich odczuć owu raczej wystąpiła około piątku wtedy najbardziej mi dokuczało. Pomiar temperatury też potwierdza moje przeczucia.
Dziewczyny podpowiedzcie proszę czego mogę się spodziewać, na co zwrócić uwagę i najważniejsze kiedy testować? -
Dzisiaj znowu miałam m, takie pod róż brunatne juz bardziej widoczne i tyle nic więcej poraz tym... towarzysza mi pobolewanie jajników raz jeden raz drugi, mam nadzieje, ze to nie zapowiedź okresu bo wtedy bedzie cos nie tak, ze tak wcześniej mi przyszedł No nic czekamy i zobaczymy
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań