X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Ja po wizycie :) kropek ma 15,6mm i pięknie pika serducho, dziś równo 8 tydzień
    Wlasnie ola mi sie pomylilo bo myślałam ze to jutro wizyta ;) hehe ale super ze wszystko dobrze ;) na kiedy termin porodu ?

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Mazia mazia i jak kiedy testujesz? Kiedy masz miec @?
    @ za tydzień w środę. Raczej nie będę testować bo jestem pewna że nic z tego.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Wlasnie ola mi sie pomylilo bo myślałam ze to jutro wizyta ;) hehe ale super ze wszystko dobrze ;) na kiedy termin porodu ?

20 luty :) 8 sierpnia mam mieć prenatalne

Paulka89 lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia jak tam ? Testujesz jutro ;)? A jak u reszty

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Mazia jak tam ? Testujesz jutro ;)? A jak u reszty
    Hej. Nie nie testuje nie ma sensu czuje że nic z tego. Piersi bolą jak zawsze przed @ więc najpóźniej w środę napewno będzie

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Hej. Nie nie testuje nie ma sensu czuje że nic z tego. Piersi bolą jak zawsze przed @ więc najpóźniej w środę napewno będzie
    A moze sie udało ;) daj znac w srode co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia melduj sie ;) jest @ czy nie ?

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Mazia melduj sie ;) jest @ czy nie ?
    Jeszcze nie ma ale będzie napewno

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Jeszcze nie ma ale będzie napewno
    A nie zatestujesz ? Skad jestea pewna ze bedzie

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    A nie zatestujesz ? Skad jestea pewna ze bedzie
    Paulka intuicja...tak jak mówiłam dzisiaj rano @ przyszła z okropnym bólem

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Paulka intuicja...tak jak mówiłam dzisiaj rano @ przyszła z okropnym bólem
    Fuck !!!! Bylam pewna ze jak ten zastrzyk itd to raczej pewne :/ i co teraz ?

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Fuck !!!! Bylam pewna ze jak ten zastrzyk itd to raczej pewne :/ i co teraz ?
    Dzwoniłam dzisiaj do lekarza i już mam kolejny lek - Aromek... Jak przeczytalam ulotkę to się przeraziłam...ale na forum dziewczyny piszą że działa więc spróbuję a w srode na monitoring ...to już chyba ostatnie podejscie. Nie mam już siły ...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Dzwoniłam dzisiaj do lekarza i już mam kolejny lek - Aromek... Jak przeczytalam ulotkę to się przeraziłam...ale na forum dziewczyny piszą że działa więc spróbuję a w srode na monitoring ...to już chyba ostatnie podejscie. Nie mam już siły ...
    A co to jest za lek bo szczerze to pojecia nie mam :P mysle ze jak masz dobrego lekarza i cie pokieruje to powinno sie udać ;)

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    A co to jest za lek bo szczerze to pojecia nie mam :P mysle ze jak masz dobrego lekarza i cie pokieruje to powinno sie udać ;)
    W Polsce jest zarejestrowany jako lek dla kobiet z rakiem a w USA jest to lek na niepłodność ...więcej na ten temat jest w wątku stymulacja letrozolem...
    Zobaczymy co z tego wyjdzie

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Niki_87 Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dołączyłam, bo w grupie raźniej. Staramy się o dzidziusia od 3 cykli. Myślalam że zajść w ciążę jest dużo łatwiej. Byłam u ginekologa myślałam że zleci mi jakieś badania ale nic z tych rzeczy. W pierwszej kolejności ma przebadać nasienie mój partner. Na usg z kwietnia widać było piękny pęcherzyk owulacyjny. Powiedział, że szkoda że nie został zaplodniony. Ale wtedy jeszcze się nie staraliśmy. Mam się zgłosić z wynikami partnera za 3 miesiące i się nie stresować. Ale to jest tak długo.

Niki_87
    Starania od 05.2018
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki_87 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Dołączyłam, bo w grupie raźniej. Staramy się o dzidziusia od 3 cykli. Myślalam że zajść w ciążę jest dużo łatwiej. Byłam u ginekologa myślałam że zleci mi jakieś badania ale nic z tych rzeczy. W pierwszej kolejności ma przebadać nasienie mój partner. Na usg z kwietnia widać było piękny pęcherzyk owulacyjny. Powiedział, że szkoda że nie został zaplodniony. Ale wtedy jeszcze się nie staraliśmy. Mam się zgłosić z wynikami partnera za 3 miesiące i się nie stresować. Ale to jest tak długo.
    Hej Niki. Trzy miesiące faktycznie wydaje się długo...ale czas szybko leci . Ja się staram od stycznia i niby czas się ciagnie a jak tak patrzę to nie wiem kiedy mi przeleciało tyle miesięcy...

Niki_87 lubi tę wiadomość

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Niki_87 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Hej Niki. Trzy miesiące faktycznie wydaje się długo...ale czas szybko leci . Ja się staram od stycznia i niby czas się ciagnie a jak tak patrzę to nie wiem kiedy mi przeleciało tyle miesięcy...

Mi gdy zaczęliśmy starania o dzidziusia te miesiące wydają się tak długie. Pierw czekam na dni płodne a później na okres. Ty już masz zrobione badania, drozne jajowody a mój gin całkowicie zbagatelizowal sprawę. Nie dopytalam się czy to co widzi na usg spowodowało że nie dał mi skierowania na hormony i że ich poziom jest ok. Bo ja się troszkę boję że mogę mieć niedobór progesteronu. I czasem gdy jestem u gin troszkę się stresuję i zapominam zapytać o pewne rzeczy.

Niki_87
    Starania od 05.2018
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki_87 wrote:
    Mi gdy zaczęliśmy starania o dzidziusia te miesiące wydają się tak długie. Pierw czekam na dni płodne a później na okres. Ty już masz zrobione badania, drozne jajowody a mój gin całkowicie zbagatelizowal sprawę. Nie dopytalam się czy to co widzi na usg spowodowało że nie dał mi skierowania na hormony i że ich poziom jest ok. Bo ja się troszkę boję że mogę mieć niedobór progesteronu. I czasem gdy jestem u gin troszkę się stresuję i zapominam zapytać o pewne rzeczy.
    Badania takie jak progesteron prolaktyna tsh itp itd możesz zrobić prywatnie i nie prosić się lekarza o skierowanie. Większość lekarzy twierdzi że gdy minie rok starań to wtedy należy zacząć się martwić ale jak dla mnie to strata czasu i mój lekarz też tak sądzi...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Badania takie jak progesteron prolaktyna tsh itp itd możesz zrobić prywatnie i nie prosić się lekarza o skierowanie. Większość lekarzy twierdzi że gdy minie rok starań to wtedy należy zacząć się martwić ale jak dla mnie to strata czasu i mój lekarz też tak sądzi...

Mój dokładnie tak samo. To nasz trzeci cykl starań przy dziecku numer dwa :) lekarz dał nam czas na samodzielne działanie tylko do września.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Mój dokładnie tak samo. To nasz trzeci cykl starań przy dziecku numer dwa :) lekarz dał nam czas na samodzielne działanie tylko do września.
    Ja dwa razy zaszłam w ciążę bez najmniejszych problemów a teraz już pół roku minęło i się nie udaje ...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
‹‹ 140 141 142 143 144
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ