Staraczki 2018 ;) vol2
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje kolorowaola!
Czyli z TSH prawie 3 można zajść... Trzymam kciuki :*
Właśnie zastanawiam się czy można starać się o ciążę w trakcie zbijania TSH czy Prolaktyny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 12:02
-
Marza89 wrote:Gratulacje kolorowaola!
Czyli z TSH prawie 3 można zajść... Trzymam kciuki :*
Właśnie zastanawiam się czy można starać się o ciążę w trakcie zbijania TSH czy Prolaktyny...
Dziękuję! Proszę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrzeMarza89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się !
To nasz pierwszy cykl starań. W pierwszą ciążę zaszłam szybko i mam nadzieje, ze teraz tez tak będzie. To jest nasz pierwszy cykl. Przytulanie było w dzień pozytywnego testu owulacyjnego i kilka razy wcześniej. Jednak dopiero 2 dni po pozytywnym teście owulacyjnym miałam plamienie. Czy takie plamienia występują w momencie owulacji, przed owulacją, czy po? Teraz odczuwam tylko ból podbrzusza nic więcej .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulka89 wrote:Ja miałam 6.21 i po 6 tyg juz spadło na 3 bralam Letrox 50 a teraz 80. Tak eutyrox czy letrox szybko zbija tsh. Nasza forumowiczka mindusia miala cos koło 7 i po miesiącu stosowaniu leku zaszla w ciążę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarza89 wrote:Malwa trzymam kciuki, mam nadzieję, że niedługo się pochwalimy naszą fasolką
Marza89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak miło widzieć pozytywne wieści.
Kolorowaola - gratulacje !!!
Trzymam kciuki. U mnie chyba była owu wczoraj. W czwartek gin to będzie 3 dzień wysokich temperatur ( dzisiaj skoczyło z 36,5 na 36,9 - tak dużego skoku jeszcze nie miałam ) to się dowiem czy pozwala mi brać luteinę czy lepiej dupka.
Kurde, że tyle lat się człowiek zabezpieczał a to wcale nie tak łatwo zajść w ciążę. -
Malwa13, nie martw się TSH zbijesz szybciutko Ja startowałam z 4,87 i po miesiącu miałam już 0,724 Musisz tylko sumiennie łykać na czczo tabletki. Nie masz przypadkiem problemów z trawieniem laktozy? Jeśli tak to od razu proś o Letrox
Hashimoto, Letrox -
nick nieaktualnyPomarańczka83 wrote:Malwa, ja będę trzymać najważniejsze że problem został namierzony a teraz to tylko się z nim rozprawiasz i zajdziesz w ciążę najgorzej jak się nie wie co utrudnia a Ty już wiesz i możesz to zniwelować.
Pomarańczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyenka90 wrote:Malwa13, nie martw się TSH zbijesz szybciutko Ja startowałam z 4,87 i po miesiącu miałam już 0,724 Musisz tylko sumiennie łykać na czczo tabletki. Nie masz przypadkiem problemów z trawieniem laktozy? Jeśli tak to od razu proś o Letrox
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 16:31
-
Malwa13 wrote:O jak dobrze przeczytać takie wieści:) hm nawet nie wiem, rewolucje żołądkowa po kawie z mlekiem mam ale jakoś nigdy nie myślałam o tym:) A jak to sprawdzić? Na wszelki wypadek
Można zrobić testy na nietolerancję laktozy. Ja u siebie nie robiłam ale widzę jak moje ciało zachowuje się po spożyciu nabiału. Jeśli podejrzewasz, że też możesz mieć to nie ma co się bawić w euthyrox bo szkoda czasu, od razu bierz letrox. To jest ten sam lek tylko bez dodatku laktozy.
Hashimoto, Letrox -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPomarańczka83 wrote:Cieszę się :*
Kochana, ja podglądnęłam moje ostatnie wyniki TSH i mam prawie 3 (niby norma do 4). U mnie połowa rodziny ma Hashimoto i się zmartwiłam. Idę dzisiaj do gina, poproszę o badania żeby sprawdzić diagnozę.
Zajrzałam też do internetu i tam piszą, że poziom powinien być mniej niż 2 a najlepiej blisko 1. I faktycznie takie ciąże z wysokim TSH się zdarzają. Ale to dlatego, że TSH potrafi się wahać znacząco nawet w ciągu dnia. I w momencie badania mogło skoczyć ale w całej ciąży być na dobrym poziomie. Zwracam honor i przyznaję, że mój wcześniejszy post zawierał w sobie dowód anegdotyczny.
Dziękuję Ci również tchnęło to we mnie nadzieję, że jeśli się okaże, że to Hashimoto to można to leczyć. (I że moja gruba doopa to nie tylko słaba wola )
U mnie cykle 22 dni, faza lutealna 9 dni i w fazie lutealnej skoki i spadki temperatury. Przed skokiem było 36,5-36,6, potem skok 36,9, dzień później 36,8 a dzisiaj (czyli dzień kolejny) 36,7.Pomarańczka83 lubi tę wiadomość
-
Paula pewnie że można leczyć ja startowałam z wynikiem tsh ponad 11 też mam Hashimoto i wiem co to za cholerstwo. Jak ma się za wysoka tarczyce to i prolaktyna jest za wysoko wtedy ciężko zajść i cykle się mogą skracać. Jak się Tsh wyrówna to wszystko wraca do normy
Paula 90 lubi tę wiadomość