Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka997 wrote:Dziewczyny, to ja! A może jednak nie ja, bo z nadzieją na pokładzie 🥰
Wczoraj test owu- pozytywny. Tak tłusty, że aż miło. Wczoraj także urodziny Małża, więc dzień wykorzystany na 😈❤️
Co prawda przedwczoraj też było działane i zgodnie z sugestiami Pani Dr powinniśmy się kochać 2 dni, ale doszłam wewnętrznie do wniosku, że to nie laboratorium. Mamy się cieszyć sobą i szansą jaką mamy i poszło. Co ma być to będzie
Z 20 minut temu Małż zrobił mi Ovitrelle i czekamy na kontrolę 22.12
Powiem Wam, że jest dziwnie, bo inaczej jak zwykle. Na dole wodospad Niagara, wczoraj tak o przestał mnie „boleć” prawy jajnik (tak, w nim był pęcherzyk na ok. 19/20mm przedwczoraj). Czyżby jednak inozytol i dzięgiel pomogły? Także same dobre informacje, obym i za tydzień dalej była taka pełna nadziei.. 🥺💪🏻
To mogą być potencjalnie cudne, albo najgorsze święta w Naszym życiu..
Lolka to super pozytywna wiadomość! Trzymam mocno kciuki za II i najpiękniejsze Święta! ❤️
Ja jutro mam monitoring, zobaczymy co powie doktorek 😀
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Mam już wyniku estradiolu 4 dc - 43 PG/ml a norma dla fazy folikularnej to 21-250 więc jest okej, a wtedy robiłam 1 dc i może stąd za niski wyszedł.
Gadałam z mężem, co do jego hmm bierności i "przeżywania" To wiecie co, też to przeżywa wszystko tylko w sobie i powiedział że jak wypije drugie pudełko feristimu to idzie na badanie nasienia. Sam 😃 także faktycznie chyba się martwi.
Udanego weekendu! 🥰Kejt88, Emka_92 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond to spoko ze chce isc na badanie nasienia Czasem właśnie ciężko stwierdzić co w tych głowach facetów siedzi 😀
Ja byłam dzisiaj na monitoringu, pękł pęcherzyk z jednej strony a z drugiej tak jakby pękł ale zrobiła się jakby torbiel albo „nie wiadomo co” . Poza tym miałam pobierane wymazy bo jesli w tym cyklu się nie uda to będę miała robione badanie drożności w nowym roku. -
Flovers wrote:Blond to spoko ze chce isc na badanie nasienia Czasem właśnie ciężko stwierdzić co w tych głowach facetów siedzi 😀
Ja byłam dzisiaj na monitoringu, pękł pęcherzyk z jednej strony a z drugiej tak jakby pękł ale zrobiła się jakby torbiel albo „nie wiadomo co” . Poza tym miałam pobierane wymazy bo jesli w tym cyklu się nie uda to będę miała robione badanie drożności w nowym roku.
To nic innego jak trzymamy kciuki aby drożność była nie potrzebna! 🥰
Tak, mój mąż robiąc pierwsze badanie nic nie marudził, ale zdzwił mniej, że chce sam zrobić kolejne czy coś te witaminy dają mimo, że tragedii nie ma ale no z jakiegoś powodu się nie udaje.... A u mnie z tych podstawowych badań wszystko ok....
Flovers lubi tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Cześć dziewczyny, powolutku Was nadrabiam. Trochę mnie nie było... Mojemu M. udało sie zjechać w grudniu akurat na okres dni płodnych, więc po działaliśmy. Nie wiem, czy coś z tego będzie, bo mam trochę stresów teraz - oddelegowali go na granicę, na okres świąteczny, a na święta miał z delegacji zjechać do domu. Cały tydzień teraz siedzę i tylko zastanawiam sie jak on tam.. Kontakt jest kiepski, nie ma tam zasięgu. U mnie w pracy też nie dzieje sie dobrze, żółć się wylewa, znajomości coraz bardziej wychodzą na wierzch... Powiem Wam, że już miewam takie dni, że nie chce mi sie wstawać z łóżka.
Dziś 23 dzień cyklu, o dziwo piersi nie dają dolegliwości bólowych, jak zawsze w tym czasie. Przedwczoraj brzuch mnie bolał typowo jak na miesiączkę. 3 dzień mam tak niesamowite bóle głowy.. pomyślałabym, że migrenowe, ale boli inaczej niż podczas migren. Nie wiem. Wszystko mnie przerasta.. Przyszłam się wyżalić 🤷♀️ już nie wiem czym sie zająć, a klimat świąteczny dookoła, gdy wiem, że on stoi pod jakimś płotem w zimnie mnie niesamowicie przytłacza.Blond27 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Flovers wrote:Blond to spoko ze chce isc na badanie nasienia Czasem właśnie ciężko stwierdzić co w tych głowach facetów siedzi 😀
Ja byłam dzisiaj na monitoringu, pękł pęcherzyk z jednej strony a z drugiej tak jakby pękł ale zrobiła się jakby torbiel albo „nie wiadomo co” . Poza tym miałam pobierane wymazy bo jesli w tym cyklu się nie uda to będę miała robione badanie drożności w nowym roku.
Hej dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji przy pobieraniu wymazów w środę lekarz stwierdził że za 2 dni bedzie owulacja i jeśli wymazy wyjdą dobrze, w następnym cyklu drożność i potem IUI.
Chyba każda z nas liczy na pozytywne wieści w te świeta 🙂Blond27 lubi tę wiadomość
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
U mnie właśnie końcówka @ więc owulacja wypadnie jakoś w święta 😂 Także podobnie, więc będzie gorąco w te święta, może ten magiczny czas, przyniesie nam upragnioną "gwiazdkę z nieba" w postaci ⏸ w styczniu. 🖤
Kejt88, Lolka997 lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Kessa, kochana trzymaj się :* nawet nie umiem sobie wyobrazić co czujesz bo nie rozstawałam się nigdy na tak długo z mężem. Ale w każdym razie przytulam Cię mocno i życzę dużo siły i wytrwałości! Będzie dobrze! Musisz być silna !!!
Immunity oby nie trzebabylo robić drożności i II zaskoczyły
Blond to życzę „gorących Świat” 😀 niech się dzieje magia ❤️
Blond27, Kessa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺️
Na chwilę zniknęłam, bo ostatnio dużo się dzieje... Mam wrażenie, że za dużo 😥 we wrześniu zrobiona drożność - tu okej. W październiku zaplanowana IUI - stymulacja aromkiem brak jakiegokolwiek pęcherzyka 😓 w listopadzie identyczna sytuacja. Grudniowy cykl 3 przygotowanie do IUI na Fostimonie, umówiony pierwszy monitoring na 10dc. W 8 dc niesamowity ból jajników , w 9 dc wizyta na cito u mojego doktora i...potwierdzona owulacja, która odbyła się 8 dc więc znowu odroczona IUI...
No i z mężem się poddaliśmy i robimy przerwę w leczeniu ... Jesteśmy wykończeni tym wszystkim 😓 -
Dziewczyny, cieszę się ze u Was ostatnio głównie dobre wieści i nadzieje na te święta.
Ja trochę jestem zrezygnowana bo po tym odstawieniu tabsow anty we wrześniu totalnie wszystko rozjechane. Wyglada na brak owulacji, miesiączka sama nie przychodzi wcale. Powoli widzę że wracają też inne objawy PCOS - hirsutyzm, trądzik No i nieregularne cykle najprawdopodobniej bezowulacyjne. Biorę te podstawowe suple co proponuje „internet” mioinozytol, N-acetylocysteinę, dobra dieta, ale to ewidentnie mało u mnie.
A co do mojej głowy i tego czym jakiś czas temu się z Wami podzieliłam - moimi obawami i brakiem pewności to dziękuję Wam za troskę. Mam kontakt ze sobą i przepracowuję tę kwestię w miarę na bieżąco. Wiem czym to może ewentualnie poskutkować gdyby się udało. To trudny temat, ale cieszę się że mogłam się tu podzielić z Wami.
W tym momencie jestem na etapie próby ustabilizowania mojego organizmu.29 lat -> już 32
PCOS stwierdzony od 2012
początek starań 09.2021
Luty 2022 Gameta Łódź
Drugi początek starań sierpień 2023
HSG - 08.2023 jajowody drożne
Pierwsza procedura IVF - listopad 2023
45 komórek pobranych 🤯
30 dobrych
18 dawstwo
6 zamrożonych
6 zapłodnionych
2❄️❄️ z 5 doby
02.2024 FET 💔 beta <0,2
26.04.2024 FET 🤞
10 dpt beta 92,4
12 dpt beta 241
19 dpt beta 15,6 CB 😭
II IVF lipiec 2024
20 komórek pobranych
15 zapłodnionych
9 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️z 5 doby
1 ❄️ z 6 doby
Czekamy na transfer - odroczony aż o 2 cykle
11.09.2024 - FET
10dpt beta hCG 375
12dpt beta hCG 751
15dpt beta hCG 2552
19dpt beta hCG 13873
30.09 5+4: GS 12,9mm, YS 3,2mm
-
Hej, dziewczyny.
Pomimo, że jestem tu nowa, śledzę na bieżąco Wasze/nasze starania.
Może z miesiąc temu odważyłam się napisać o tym, co przeżywam na forum, bo poprostu sobie z tym już nie radziłam.
Przychodzę z dobrymi wiadomościami - zrobiłam test i jest pozytywny. Po świętach jestem umówiona do ginekologa , jutro do endokrynologa, bo choruje na Hashimoto i miałam się zgłosić zaraz po pozytywnym teście.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Wiem, że jest ciężko i czasem człowiek nie ma już ani siły, ani ochoty. Ale wierzę, że będzie u Was dobrze. Wierzcie w to i nie poddawajcie się!Blond27, Ana.Ta, Emka_92, Flovers, Lolka997 lubią tę wiadomość
-
Karo_lalala wrote:Hej, dziewczyny.
Może z miesiąc temu odważyłam się napisać o tym, co przeżywam na forum, bo poprostu sobie z tym już nie radziłam.
Przychodzę z dobrymi wiadomościami - zrobiłam test i jest pozytywny. Po świętach jestem umówiona do ginekologa , jutro do endokrynologa, bo choruje na Hashimoto i miałam się zgłosić zaraz po pozytywnym teście.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Wiem, że jest ciężko i czasem człowiek nie ma już ani siły, ani ochoty. Ale wierzę, że będzie u Was dobrze. Wierzcie w to i nie poddawajcie się!Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Wiem, że jest ciężko i czasem człowiek nie ma już ani siły, ani ochoty. Ale wierzę, że będzie u Was dobrze. Wierzcie w to i nie poddawajcie się!
Ale super! Gratulacje dwóch kresek i trzymam kciuki za wspaniały czas.29 lat -> już 32
PCOS stwierdzony od 2012
początek starań 09.2021
Luty 2022 Gameta Łódź
Drugi początek starań sierpień 2023
HSG - 08.2023 jajowody drożne
Pierwsza procedura IVF - listopad 2023
45 komórek pobranych 🤯
30 dobrych
18 dawstwo
6 zamrożonych
6 zapłodnionych
2❄️❄️ z 5 doby
02.2024 FET 💔 beta <0,2
26.04.2024 FET 🤞
10 dpt beta 92,4
12 dpt beta 241
19 dpt beta 15,6 CB 😭
II IVF lipiec 2024
20 komórek pobranych
15 zapłodnionych
9 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️z 5 doby
1 ❄️ z 6 doby
Czekamy na transfer - odroczony aż o 2 cykle
11.09.2024 - FET
10dpt beta hCG 375
12dpt beta hCG 751
15dpt beta hCG 2552
19dpt beta hCG 13873
30.09 5+4: GS 12,9mm, YS 3,2mm
-
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Wiem, że jest ciężko i czasem człowiek nie ma już ani siły, ani ochoty. Ale wierzę, że będzie u Was dobrze. Wierzcie w to i nie poddawajcie się!
Gratki!
A u mnie dziś @. Pewnie znów nie pękł pęcherzyk☹️ teraz skupię się na nowej pracy, to trochę głową odpocznie od myśli o drugim bejbiku. Młodego dajemy od Nowego Roku do żłobka, więc po świętach adaptacja. Mąż 3 stycznia na USG. Mam nadzieję że będzie dobrze. -
A ja Wam powiem że moja @ nie chce się skończyć, mam ciągle słabe bo słabe ale plamienia i to już 12 dzień, czy zwiększenie dawki leków na tarczyce mogło spowodować coś takiego ? Strasznie to irytujące. Dziś byłam na badaniu tsh czekam na wyniki z 7.29 spadłam na 3.26 a później wzrost na 5 stąd zwiekszona dawka hmmm sama nie wiem, zobaczę dzisiejszy wynik hmmmTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Blond27 wrote:U mnie właśnie końcówka @ więc owulacja wypadnie jakoś w święta 😂 Także podobnie, więc będzie gorąco w te święta, może ten magiczny czas, przyniesie nam upragnioną "gwiazdkę z nieba" w postaci ⏸ w styczniu. 🖤Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Gratuluję! 😍Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina