Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Człowiek się nakręca byle odchyleniem, każda drobna zmiana i nadzieja narasta
Czekam na ten okres ale dalej z tylu głowy „a może tym razem będzie inaczej, może będą dwie kreski”.
Flovers kłótnie nawet czasem są wskazane, rozluźniają atmosferę, u nas przynajmniej tak jest, ze po kłótni atmosfera się poprawia wiec głowa do góry
Blond27 mnie właśnie ten kręgosłup tez tak bolał przedwczoraj i już mi się w głowie pomieszało czy to jednak fasolka czy pms i tak czekam i czekam…idzie zwariować
Helcia trzymam kciuki 🥰Blond27, Flovers, Helcia lubią tę wiadomość
Mamy: ❄️5.1.1❄️5.1.1❄️5.1.1❄️6.2.1❄️4.1.1❄️4.1.1
09.24 transfer 5.1.1 💔
KIR Bx: ➕2DS2; ➖2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Allo 27,6%
11.24 Cross match 38.3% ⭢ immunosupresja
12.24 / 01.25 transfer ? 🤞🥺 -
LoliM trzymam kciuki żeby było to drugie
Flovers doskonale cie rozumiem ... u mnie sytuacja podobna ehh trzeba to jakoś przeczekać...
Helcia Daj znać co I jak koniecznie
Lekarz obiecał ze dziś po 20 zadzwoni więc czekam ... czekam ... czekam ...Flovers, Blond27 lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt trzymam kciuki i daj znać jak się odezwie i co powie 🤞🤞🤞🤞
Ja jestem po badaniu owulacji- sprawdzenie czy pęka pęcherzyk. Przy lewym jajniku ciałko żółte🥰endometrium 12 mm.Ginekolog mówiła, że idealne warunki do ciąży.
Mówiła też, że nie ma sensu żebym badała progesteron skoro ładnie pękł pęcherzyk tzn, że stężenie progesteronu jest odpowiednie. Ale może pójdę w sobotę zrobić, koszt nie jest duży.
Nawet nie wiecie jaka ulga. Mówiła, że książkowy cykl (bo byłam w czwartek) . Oby zaskoczyło 😍😍😍Flovers, Kejt88, Helcia lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Kejt88 wrote:Blond to super wiadomości! Czekamy teraz na II !!!! Trzymam mocno kciuki ))))
Kejt i co u Ciebie?Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond plemniki chyba 72h godziny grasują więc może jakiś się dopchał trzymam za to kciuki i kibicuje temu plemnikowi
Ja w sumie nie wiem co u mnie, przypomniałam się rani lekarzowi napisał że zadzwoni po 20 jak skończy pracę i ... cisza, jest po 22 to w sumie też tak jakby po 20 No ale już nie zadzwoni, z drugiej strony nie wiem czy go jutro rano napastować... nie chcę być natrętna:/
Helcia a jak u Ciebie ?
Flovers lepiej trochę? Jak się trzymasz ?Blond27 lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Blond plemniki chyba 72h godziny grasują więc może jakiś się dopchał trzymam za to kciuki i kibicuje temu plemnikowi
Ja w sumie nie wiem co u mnie, przypomniałam się rani lekarzowi napisał że zadzwoni po 20 jak skończy pracę i ... cisza, jest po 22 to w sumie też tak jakby po 20 No ale już nie zadzwoni, z drugiej strony nie wiem czy go jutro rano napastować... nie chcę być natrętna:/
Helcia a jak u Ciebie ?
Flovers lepiej trochę? Jak się trzymasz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 06:44
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
No doczekałam się i zadzwonił, stwierdził że wyniki nie najgorsze ale AMH potwierdza to co mówił czy PCOS czyli to co już wiedziałam. Poradził abym zadzwonila do rodzinnego i poprosiła o receptę na metformine która może mi pomóc i kazał brać długo, więcej niż 3 miesiące i do tego dieta. Wspomnial też coś o anty koncepcji do wyregulowania cykli żebym się zastanowiła czy nie chce i w razie czego dala mu znać. Hmmm zastanawiam się nad tym bo moja siostra nie mogła zajść w ciążę zaczęła brać tabletki przez 6 miesięcy i po odstawieniu zaraz zaszła, sama nie wiem ... mam teraz mętlik w głowie. Wszystko się znowu przeciągnie ehhh ... no cóż muszę być dzielnaTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Ja dziewczyny jutro mam mieć test na covid, bo nie mam jeszcze trzeciej dawki szczepienia, a w piątek drożność.
Ale muszę jechać sama, bo mąż nie weźmie wolnego, a to godzina drogi ode mnie. Jestem rozczarowana tym wszystkim 😞 tylko praca i praca jest najważniejsza...Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Hej dziewczyny
Lolim, dzięki testowałas może? Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła.
Kejt, może się i przeciągnie ale najważniejsze ze jest jakiś plan, może po tej metforminie i tsh spadnie to wszystko jest jakoś tam powiązane. A co do antykoncepcji to zabardzo sie nie znam, słyszałam ze przed in vitro sie bierze żeby wyciszyć hormony czy coś takiego.
Blond zgadzam sie z Kejt, jest szansa!
Helcia smutno to słyszeć, a nie mógłby ktoś inny z Tobą pojechać ? Po badaniu może bolec brzuch wiec dobrze jakby ktoś z Tobą pojechał… trzymaj sie i wierze ze badanie wyjdzie dobrze
A u mnie humor lepszy ale pms nie opuszcza. Najbardziej czuje w nogach są takie opuchnięte i mnie bolą, a jak zasypiam to mam syndrom niespokojnych nóg. -
Hej dziewczyny, chwilę mnie nie było, bo niestety musiałam trochę poukładać w głowie. W piątek miałam sono hsg, niestety okazało się, że lewy jajowód jest niedrożny, nie wiadomo dlaczego, bo na usg jest wszystko idealnie, a ja nigdy nie chorowałam na żadne zapalenia ani nie miałam operacji. No chyba że to była jakaś infekcja bezobjawowa to jedyne wytłumaczenie. Od przyszłego cyklu zaczynam stymulacje, żeby za każdym razem była owulacja z prawego jajnika. Dla pewności poszlam jeszcze na monitoring w poniedziałek, owulacja z lewego, ale podobno prawy jajowód może przejąć jajeczko także nie poddajemy się i działamy, w piątek idę sprawdzić czy pękło.
Jestem pełna nadzieji, że najbliższe cykle dadzą ciążę. Musi być dobrze i Wam też tego życzę -
Flovers wrote:Ja tez mam straszliwy pms w tym miesiącu i se wmawiam to i owo. Ale raczej to nie objawy ciążowe, chociaż jak byłam w Rosmanie to oczywiście zakupiłam testy…. Eh. Dodatkowo pokłóciłam się z mężem. Ale już dzisiaj jest znośnie. Umówił się na czwartek na badanie nasienia. Zobaczymy czy wyniki się cos poprawiły mam nadzieje ze tak… powiem Wam ze mi w tym cyklu siada psycha. Pracuje zdalnie, ciagle jakieś przeziębienie, nigdzie nie wychodziłam, pogoda paskudna, to co się dzieje na świecie dodatkowo dobija. Jak nie pandemia, to wojna… czuje się jak zamknięty w klatce pies bez sensu życia. Może w weekend mi się poprawi bo koleżanka ma urodziny i mamy wbić do niej na kawę to się trochę rozerwie.
Flovers, doskonale Cię rozumiem. Też pracuje zdalnie, jak tylko kończę pracę staram się wychodzić żeby nie siedzieć ciągle w tym samym miejscu, ale ta pogoda nie pozwala nawet na krotkie spacery, dobijające to jest, czekam do wiosny...
Do tego moja praca niestety nie należy do najprzyjemniejszych, typowe korpo, nieważne ile zrobisz jest zawsze za mało, cyferki się liczą, a do tego zwalanie non stop obowiązkow na mnie przez kierowniczkę, która się z niczym nie wyrabia i co chwile jej nie ma w pracy, bo dzieci chore kilka razy w miesiacu... Męczę się tam strasznie, mój już od conajmniej pół roku namawia mnie żeby to rzucić, bo widzi jaka zrezygnowana jestem całymi dniami. I chyba jednak jestem coraz bliżej tej decyzji, mimo że zarobki są super to chyba nie jest tego wszystkiego warte... -
Helcia wrote:Ja dziewczyny jutro mam mieć test na covid, bo nie mam jeszcze trzeciej dawki szczepienia, a w piątek drożność.
Ale muszę jechać sama, bo mąż nie weźmie wolnego, a to godzina drogi ode mnie. Jestem rozczarowana tym wszystkim 😞 tylko praca i praca jest najważniejsza...
Mój ma podobnie, już się przyzwyczaiłam do tego, że po pracy muszę się zająć sobą, bo niezbyt często wraca do domu zgodnie z planem, albo wraca, zje obiad, a potem jeszcze jedzie coś załatwiać rzadko ma wolne weekendy. Tylko to jego firma to też inaczej, a widzę, że jemu ta praca sprawia radość, spełnia się, więc cieszę się, że jest szczęśliwy. A do tego to mu pozwala nie myśleć o problemach, a ja mam wrażenie, że mam na to aż za dużo czasu ;p
Na hsg też byłam sama, ale prywatnie. U mnie samo badanie trwało 10 minut, nie dostałam żadnych leków i też nic nie brałam i bolało mnie, ale do zniesienia. Potem czekałam 15 minut na konsultacje z lekarzem i wróciłam do domu pomimo tego że byłam trochę obolała w tamtym miejscu, ale ja miałam do domu 15 minut drogi to też trochę inaczej.
Mam nadzieje, że u Ciebie będzie łagodniej
Helcia, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Flovers nie ma kto, nie chce jechać z koleżanką, bo nikt w sumie nie wie, że się staramy z pomocą medyczną...
Ale zdecydowalam, że pojadę. Pojadę sama, nie chce znowu czekać. Jak będzie źle to po spotkaniu mąż po mnie przyjedzie.
Trzymajcie kciuki ❤Blond27, Kejt88, Lenka_ lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Helcia najważniejsze żeby badanie wyszło dobrze! Napewno sobie bez problemu poradzisz i tez trzymam kciuki!!! Dasz sobie radę napewno, pisz co i jak! ❤️❤️❤️
U mnie mąż był na badaniu nasienia, mam nadzieje ze wyniki beda chodź trochę lepsze.Helcia, Kejt88 lubią tę wiadomość
-
Mamy częściowe wyniki. Generalnie wszystkie parametry się poprawiły. Trzykrotnie wzrosła liczba plemników ale zmniejszyła się morfologia z 2% na 1%. Czyli w praktyce ma więcej i tych zdrowych plemników i tych o nieprawidłowej budowie jeśli dobrze to interpretujemy.
Blond27, Kejt88 lubią tę wiadomość
-
Flovers wrote:Mamy częściowe wyniki. Generalnie wszystkie parametry się poprawiły. Trzykrotnie wzrosła liczba plemników ale zmniejszyła się morfologia z 2% na 1%. Czyli w praktyce ma więcej i tych zdrowych plemników i tych o nieprawidłowej budowie jeśli dobrze to interpretujemy.Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊