Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka_ Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 9dc, a jutro mam mieć sono hsg, ale dzisiaj z rana dzwoni do mnie koordynator z kliniki i mówi, że nie widzi wszystkich moich wyników, które powinnam mieć zrobione przed badaniem. Okazało się, że nie zlecili mi wszystkich, które są konieczne i musiałam się zwalniać z pracy żeby jeszcze na szybko pobrali mi dzisiaj krew :( według Pani koordynator powinny być wyniki jutro, ale pani która pobierała mi krew powiedziała, że czasem czeka się 3 dni...
    Jestem taka zła, nie po to wydaje się tam tyle kasy, żeby nie ogarniali podstawowych rzeczy. Dobrze, że dzisiaj się zorientowali, mam nadzieje, ze rzeczywiście jutro będą te wyniki, bo jak nie uda mi się zrobić badań w tym cyklu to będę wkurzona max :(

Blond27 lubi tę wiadomość

• Flovers Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to niefajnie z tymi badaniami ze nie zlecili od razu. Trzymam kciuki żeby udało się w tym cyklu zrobić badanie albo jeśli się nie uda to żeby nie trzebabylo bo będą II!

Lenka_ lubi tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po badaniu ocena owulacji w luxmedzie i powiem Wam, że jestem zadowolona u mnie koszt 90 zł. Dziś mój 12 dc.
    Endometrium jednorodne grubość do 11 mm, jajnik prawy drobnopęcherzykowy? (Nie wiem czy to bardzo źle bo nie zapytalam) W lewym największy pęcherzyk średnicy 23 mm. Mówiła żeby🖤 3 dni pod rząd teraz, a we wtorek mam kolejna wizytę żeby zobaczyć czy pękł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 19:02

Lenka_ lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond trzymamy kciuki żeby się udało!

Ja jutro pedze w końcu na badania amh, fsh, lh, PRL, tsh I estradiol. Zobaczymy co w tej naszej Kaśce siedzi :) po wynikach umawiam się na konsultacje wyników i monitoring. Biorę grzecznie regularnie pragna start i kwasik, wzięłam się za siebie ostro !

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Kejt, wróciłam do kwasu foliowego i wiesolka 😆 Jak się zepniemy to będziemy rodziły jeszcze w tym roku ❤

Kejt88 lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże tak bym chciała. Muszę jeszcze swojego mężczyznę namówić na powtórzenie badań... a to będzie nie lada wyzwanie ... od którego dnia cyklu bierzesz wiesiołka? Tabletki ?

Blond u Ciebie pęcherzyki robią się naturlanie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 20:22

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Boże tak bym chciała. Muszę jeszcze swojego mężczyznę namówić na powtórzenie badań... a to będzie nie lada wyzwanie ... od którego dnia cyklu bierzesz wiesiołka? Tabletki ?

Blond u Ciebie pęcherzyki robią się naturlanie ?

Tak tak wszystko naturalnie. Olej z wiosiołka biorę jak zacznie mi się okres i do owulacji ale to dopiero drugi cykl. Tak kapsulki jakieś z apteki. U nas też by się przydało ponowne badanie bo już 3 opakowanie ferstimu ale lekarz widząc wyniki jego powiedział, że wszystko w normie i chyba na razie nie będziemy

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyniki nie były dobre i lekarz powiedział że jeśli nie będzie poprawy to najlepiej iść do kliniki na inseminacje bo naturalna ciaza jest możliwa ale może trwać latami staranie się, a w naszym wieku nie ma czasu za bardzo ... jestem właśnie po rozmowie z moim K powiedział że powtórzy badanie, że nam kobietom jest łatwiej - nie wiem w czym !? Ja to bym wolała się pomasturbowac zamiast latać co chwilę po lekarzach, kuc się, co sek być na fotelu u ginekologa ... mężczyźni wogole tego nie rozumieją.

No nic, mam nadzieje że się zapisze na dniach... jestem dobrej myśli jakoś.

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Lenka_ Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki przyszły dziś rano także uff ;p
    Blond to trzymamy kciuki :)
    Kejt, też się zastanawiam skąd ta opinia, że nam jest łatwiej. Jakby rozkraczanie się na fotelach, przy różnych lekarzach sprawiało nam dziką przyjemność ;p

Kejt88 lubi tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka i jak wyniki?

Kejt, a mąż bierze jakieś suplementy? Sporo dziewczyn tutaj na forum pisało, że wyniki nasienia po odpowiedniej suplementacji się poprawiają. Poza tym mi lekarz mówił ( bo troszkę ta morfologia poniżej norm mnie zmartwiła) , że czasem jakby zrobił badanie za tydzień to już mógłby być lepszy wynik, takie niewielkie odchylenia. Także myślę, że warto powtórzyć ✊

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Flovers Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez ma robić badanie nasienia i raczej nie ma z tym problemu tylko oczywiście jak ja tego nie dopilnuje to nie zapisze się i nie pójdzie. Tak samo badanie z krwi miał zrobić x miesięcy temu bo miał mega złe wyniki po covidzie i do tego czasu nie poszedł. Normalnie jak z dziećmi z tymi facetami…. Tez biorę olej z wiesiołka i olej z czarnuszki i oczywiście suplementy. Ja muszę dużo tego brać bo ze względu na te moje operacje mam problem z wchłanianiem … pozdrawiam. Mam nadzieje ze wiatry u Was nie narobiły szkód.

• Lenka_ Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki okej, także śmiało mogę lecieć dzisiaj na badanie drożności jajowodów :)

• Flovers Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka_ wrote:
    Wyniki okej, także śmiało mogę lecieć dzisiaj na badanie drożności jajowodów :)
    Trzymam kciuki żeby wyszło wszystko w porządku :)
    Helcia jak tam u Ciebie? Tez kojarze ze miałaś sie umawiać na badanie drożności.

Lenka_, Helcia lubią tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka super ze wyniki okej trzymam zatem kciuki za badanie :)

Ja właśnie wróciłam z badania I aż mnie zmroziło... Pani mówi do mnie 265zl ... nawet nie chce myśleć jaka miałam minę hahhaha. No trudno to tylko pieniądze a badania zrobić trzeba było także jestem zadowolona, teraz tylko wyniki czesc dziś a AMH dopiero w poniedziałek.

Flovers u nas odbyło się bez szkód na szczęście a u Ciebie ?

Helcia jak sytuacja ?

Blond bierze fertistim I pije dużo wody jak zalecił lekarz bo miał duża lepkość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 10:50

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Lenka super ze wyniki okej trzymam zatem kciuki za badanie :)

Ja właśnie wróciłam z badania I aż mnie zmroziło... Pani mówi do mnie 265zl ... nawet nie chce myśleć jaka miałam minę hahhaha. No trudno to tylko pieniądze a badania zrobić trzeba było także jestem zadowolona, teraz tylko wyniki czesc dziś a AMH dopiero w poniedziałek.

Flovers u nas odbyło się bez szkód na szczęście a u Ciebie ?

Helcia jak sytuacja ?

Blond bierze fertistim I pije dużo wody jak zalecił lekarz bo miał duża lepkość
    To mój też pije ferstim. Faktycznie sporo, ja za wizytę u gina+USG+cytologie zapłaciłam 300 zł, stąd poszłam na ten ala monitoring do luxmedu dwa USG będą za 180 zł. Tak się zastanawiam jak mi potwierdzi we wtorek że pęcherzyk pękł (oby🙏🙏) to chyba juz nie ma sensu robić proga na potwierdzenie owulacji?

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Helcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    U nas wyniki nie były dobre i lekarz powiedział że jeśli nie będzie poprawy to najlepiej iść do kliniki na inseminacje bo naturalna ciaza jest możliwa ale może trwać latami staranie się, a w naszym wieku nie ma czasu za bardzo ... jestem właśnie po rozmowie z moim K powiedział że powtórzy badanie, że nam kobietom jest łatwiej - nie wiem w czym !? Ja to bym wolała się pomasturbowac zamiast latać co chwilę po lekarzach, kuc się, co sek być na fotelu u ginekologa ... mężczyźni wogole tego nie rozumieją.

No nic, mam nadzieje że się zapisze na dniach... jestem dobrej myśli jakoś.
    Dokładnie. Mężczyznom jest łatwiej niż nam... mój jak nie chciał iść to mu powiedziałam, że co ja mam powiedzieć... on ma tylko zrobić swoje, na dodatek poszłam z nim. U nas to wszystko jest mniej przyjemne :-/

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki 🍀🍀

Ja jestem jakoś przed miesiączką, w każdej chwili może nadejść, a tak chciałabym żeby nie przyszła przez 9 miesięcy...
    Z drożnością mam dzwonić w 1dc.

Ja mam jakoś ostatnio gorszy okres. Zrobiłam się bardzo płaczliwa. Miałam kilka zgrzytów z mężem, nie wiem czy nie przesadziłam, ale z drugiej strony wydaje mi się, że nie :-/
    Wszystko mnie jakoś.ostaynio bardzo dotyka...

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia rozumiem cie doskonale ! Przechodzimy ciezki czas ... Ja ostatnio też mam jakiś cięższy okres ...
    Liczę że z przyjściem wiosny to wszystko się zmieni ! Mam nadzieje że @ nie przyjdzie, kiedy powinna być?

Blond życzę Ci żeby pięknie wszystko pękło i się zapłodniło ! :)

Mam już większość wyników:

Prolaktyna 15.54 -> w normach
    FSH 8.3 -> w normach
    Estradiol 42 -> w normach
    LH 8.6 -> w normach

TSH tradycyjnie za wysokie ponad 4 ... tutaj brak mi słów, muszę zmienić lekarza bo ten nigdy mi tego nie zbije ! Grrr ...

Reszta chyba wydaje się ok ale nie znam się, skoro jest w nlrmach to chyba dobrze ? Pójdę z wynikami na konsultacje jak w poniedziałek dostanę wynik Amh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 18:37

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27, na potwierdzenie owulki chyba nie musisz. Chyba ze lekarz zalecił żeby sprawdzić czy druga faza cyklu nie ma jakiś nieprawidłowości.
    Helcia a robiłaś jakieś testy ? Trzymam kciuki żeby z mężem się dobrze wyjaśniło i żeby @ nie przyszła.
    Kejt jak dla mnie wyniki są bardzo dobre a co do tsh to sama nie wiem co Ci doradzić może rzeczywiście zmień lekarza ?
    U mnie tez na szczęście wiatr nie wyrządził szkód.
    Mnie coś zatokowo głowa boli i zastanawiam się co mogę sobie zażyć żeby sobie nie zaszkodzić bo jestem w II fazie cyklu. Nie wiem czy leki miałyby jakiś wpływ na tym etapie gdyby doszło do jakiegoś zapłodnienia?

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers wrote:
    Blond27, na potwierdzenie owulki chyba nie musisz. Chyba ze lekarz zalecił żeby sprawdzić czy druga faza cyklu nie ma jakiś nieprawidłowości.
    Helcia a robiłaś jakieś testy ? Trzymam kciuki żeby z mężem się dobrze wyjaśniło i żeby @ nie przyszła.
    Kejt jak dla mnie wyniki są bardzo dobre a co do tsh to sama nie wiem co Ci doradzić może rzeczywiście zmień lekarza ?
    U mnie tez na szczęście wiatr nie wyrządził szkód.
    Mnie coś zatokowo głowa boli i zastanawiam się co mogę sobie zażyć żeby sobie nie zaszkodzić bo jestem w II fazie cyklu. Nie wiem czy leki miałyby jakiś wpływ na tym etapie gdyby doszło do jakiegoś zapłodnienia?
    Byłam chora przed @, również zatoki. Ile ja się naczytałam czy mogę brać leki... Generalnie chyba do pierwszych 10/14 dni od zapłodnienia nie przenikają składniki które bierze matka do dziecka, także wydaje mi się, że można. Fajnie było napisane ze to właśnie już jakiś czas po planowanej @ zaczyna się ten okres żeby uważać a wtedy już raczej kobieta jest w stanie zauważyć ciążę, także jakby matka natura wie co robi 😊 Nie wiem czy składnie napisałam.

Też bym bardzo chciała🖤 Czuje, że chyba dzisiaj owulka bo odczuwam lewy jajnik, no nic nie pozostaje jak 🔥

Kejt super wyniki ☺❤ jeszcze tylko męża wyniki ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 21:15

Kejt88, Flovers lubią tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ