Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj 9dc, a jutro mam mieć sono hsg, ale dzisiaj z rana dzwoni do mnie koordynator z kliniki i mówi, że nie widzi wszystkich moich wyników, które powinnam mieć zrobione przed badaniem. Okazało się, że nie zlecili mi wszystkich, które są konieczne i musiałam się zwalniać z pracy żeby jeszcze na szybko pobrali mi dzisiaj krew według Pani koordynator powinny być wyniki jutro, ale pani która pobierała mi krew powiedziała, że czasem czeka się 3 dni...
Jestem taka zła, nie po to wydaje się tam tyle kasy, żeby nie ogarniali podstawowych rzeczy. Dobrze, że dzisiaj się zorientowali, mam nadzieje, ze rzeczywiście jutro będą te wyniki, bo jak nie uda mi się zrobić badań w tym cyklu to będę wkurzona maxBlond27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po badaniu ocena owulacji w luxmedzie i powiem Wam, że jestem zadowolona u mnie koszt 90 zł. Dziś mój 12 dc.
Endometrium jednorodne grubość do 11 mm, jajnik prawy drobnopęcherzykowy? (Nie wiem czy to bardzo źle bo nie zapytalam) W lewym największy pęcherzyk średnicy 23 mm. Mówiła żeby🖤 3 dni pod rząd teraz, a we wtorek mam kolejna wizytę żeby zobaczyć czy pękł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 19:02
Lenka_ lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond trzymamy kciuki żeby się udało!
Ja jutro pedze w końcu na badania amh, fsh, lh, PRL, tsh I estradiol. Zobaczymy co w tej naszej Kaśce siedzi po wynikach umawiam się na konsultacje wyników i monitoring. Biorę grzecznie regularnie pragna start i kwasik, wzięłam się za siebie ostro !Blond27 lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Ja też Kejt, wróciłam do kwasu foliowego i wiesolka 😆 Jak się zepniemy to będziemy rodziły jeszcze w tym roku ❤
Kejt88 lubi tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Boże tak bym chciała. Muszę jeszcze swojego mężczyznę namówić na powtórzenie badań... a to będzie nie lada wyzwanie ... od którego dnia cyklu bierzesz wiesiołka? Tabletki ?
Blond u Ciebie pęcherzyki robią się naturlanie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 20:22
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Boże tak bym chciała. Muszę jeszcze swojego mężczyznę namówić na powtórzenie badań... a to będzie nie lada wyzwanie ... od którego dnia cyklu bierzesz wiesiołka? Tabletki ?
Blond u Ciebie pęcherzyki robią się naturlanie ?
Tak tak wszystko naturalnie. Olej z wiosiołka biorę jak zacznie mi się okres i do owulacji ale to dopiero drugi cykl. Tak kapsulki jakieś z apteki. U nas też by się przydało ponowne badanie bo już 3 opakowanie ferstimu ale lekarz widząc wyniki jego powiedział, że wszystko w normie i chyba na razie nie będziemyOna&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
U nas wyniki nie były dobre i lekarz powiedział że jeśli nie będzie poprawy to najlepiej iść do kliniki na inseminacje bo naturalna ciaza jest możliwa ale może trwać latami staranie się, a w naszym wieku nie ma czasu za bardzo ... jestem właśnie po rozmowie z moim K powiedział że powtórzy badanie, że nam kobietom jest łatwiej - nie wiem w czym !? Ja to bym wolała się pomasturbowac zamiast latać co chwilę po lekarzach, kuc się, co sek być na fotelu u ginekologa ... mężczyźni wogole tego nie rozumieją.
No nic, mam nadzieje że się zapisze na dniach... jestem dobrej myśli jakoś.TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Moje wyniki przyszły dziś rano także uff ;p
Blond to trzymamy kciuki
Kejt, też się zastanawiam skąd ta opinia, że nam jest łatwiej. Jakby rozkraczanie się na fotelach, przy różnych lekarzach sprawiało nam dziką przyjemność ;p
Kejt88 lubi tę wiadomość
-
Lenka i jak wyniki?
Kejt, a mąż bierze jakieś suplementy? Sporo dziewczyn tutaj na forum pisało, że wyniki nasienia po odpowiedniej suplementacji się poprawiają. Poza tym mi lekarz mówił ( bo troszkę ta morfologia poniżej norm mnie zmartwiła) , że czasem jakby zrobił badanie za tydzień to już mógłby być lepszy wynik, takie niewielkie odchylenia. Także myślę, że warto powtórzyć ✊Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Mój tez ma robić badanie nasienia i raczej nie ma z tym problemu tylko oczywiście jak ja tego nie dopilnuje to nie zapisze się i nie pójdzie. Tak samo badanie z krwi miał zrobić x miesięcy temu bo miał mega złe wyniki po covidzie i do tego czasu nie poszedł. Normalnie jak z dziećmi z tymi facetami…. Tez biorę olej z wiesiołka i olej z czarnuszki i oczywiście suplementy. Ja muszę dużo tego brać bo ze względu na te moje operacje mam problem z wchłanianiem … pozdrawiam. Mam nadzieje ze wiatry u Was nie narobiły szkód.
-
Lenka_ wrote:Wyniki okej, także śmiało mogę lecieć dzisiaj na badanie drożności jajowodów
Helcia jak tam u Ciebie? Tez kojarze ze miałaś sie umawiać na badanie drożności.Lenka_, Helcia lubią tę wiadomość
-
Lenka super ze wyniki okej trzymam zatem kciuki za badanie
Ja właśnie wróciłam z badania I aż mnie zmroziło... Pani mówi do mnie 265zl ... nawet nie chce myśleć jaka miałam minę hahhaha. No trudno to tylko pieniądze a badania zrobić trzeba było także jestem zadowolona, teraz tylko wyniki czesc dziś a AMH dopiero w poniedziałek.
Flovers u nas odbyło się bez szkód na szczęście a u Ciebie ?
Helcia jak sytuacja ?
Blond bierze fertistim I pije dużo wody jak zalecił lekarz bo miał duża lepkośćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 10:50
Blond27 lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Lenka super ze wyniki okej trzymam zatem kciuki za badanie
Ja właśnie wróciłam z badania I aż mnie zmroziło... Pani mówi do mnie 265zl ... nawet nie chce myśleć jaka miałam minę hahhaha. No trudno to tylko pieniądze a badania zrobić trzeba było także jestem zadowolona, teraz tylko wyniki czesc dziś a AMH dopiero w poniedziałek.
Flovers u nas odbyło się bez szkód na szczęście a u Ciebie ?
Helcia jak sytuacja ?
Blond bierze fertistim I pije dużo wody jak zalecił lekarz bo miał duża lepkośćOna&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Kejt88 wrote:U nas wyniki nie były dobre i lekarz powiedział że jeśli nie będzie poprawy to najlepiej iść do kliniki na inseminacje bo naturalna ciaza jest możliwa ale może trwać latami staranie się, a w naszym wieku nie ma czasu za bardzo ... jestem właśnie po rozmowie z moim K powiedział że powtórzy badanie, że nam kobietom jest łatwiej - nie wiem w czym !? Ja to bym wolała się pomasturbowac zamiast latać co chwilę po lekarzach, kuc się, co sek być na fotelu u ginekologa ... mężczyźni wogole tego nie rozumieją.
No nic, mam nadzieje że się zapisze na dniach... jestem dobrej myśli jakoś.Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki 🍀🍀
Ja jestem jakoś przed miesiączką, w każdej chwili może nadejść, a tak chciałabym żeby nie przyszła przez 9 miesięcy...
Z drożnością mam dzwonić w 1dc.
Ja mam jakoś ostatnio gorszy okres. Zrobiłam się bardzo płaczliwa. Miałam kilka zgrzytów z mężem, nie wiem czy nie przesadziłam, ale z drugiej strony wydaje mi się, że nie
Wszystko mnie jakoś.ostaynio bardzo dotyka...Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Helcia rozumiem cie doskonale ! Przechodzimy ciezki czas ... Ja ostatnio też mam jakiś cięższy okres ...
Liczę że z przyjściem wiosny to wszystko się zmieni ! Mam nadzieje że @ nie przyjdzie, kiedy powinna być?
Blond życzę Ci żeby pięknie wszystko pękło i się zapłodniło !
Mam już większość wyników:
Prolaktyna 15.54 -> w normach
FSH 8.3 -> w normach
Estradiol 42 -> w normach
LH 8.6 -> w normach
TSH tradycyjnie za wysokie ponad 4 ... tutaj brak mi słów, muszę zmienić lekarza bo ten nigdy mi tego nie zbije ! Grrr ...
Reszta chyba wydaje się ok ale nie znam się, skoro jest w nlrmach to chyba dobrze ? Pójdę z wynikami na konsultacje jak w poniedziałek dostanę wynik AmhWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 18:37
Blond27 lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Blond27, na potwierdzenie owulki chyba nie musisz. Chyba ze lekarz zalecił żeby sprawdzić czy druga faza cyklu nie ma jakiś nieprawidłowości.
Helcia a robiłaś jakieś testy ? Trzymam kciuki żeby z mężem się dobrze wyjaśniło i żeby @ nie przyszła.
Kejt jak dla mnie wyniki są bardzo dobre a co do tsh to sama nie wiem co Ci doradzić może rzeczywiście zmień lekarza ?
U mnie tez na szczęście wiatr nie wyrządził szkód.
Mnie coś zatokowo głowa boli i zastanawiam się co mogę sobie zażyć żeby sobie nie zaszkodzić bo jestem w II fazie cyklu. Nie wiem czy leki miałyby jakiś wpływ na tym etapie gdyby doszło do jakiegoś zapłodnienia? -
Flovers wrote:Blond27, na potwierdzenie owulki chyba nie musisz. Chyba ze lekarz zalecił żeby sprawdzić czy druga faza cyklu nie ma jakiś nieprawidłowości.
Helcia a robiłaś jakieś testy ? Trzymam kciuki żeby z mężem się dobrze wyjaśniło i żeby @ nie przyszła.
Kejt jak dla mnie wyniki są bardzo dobre a co do tsh to sama nie wiem co Ci doradzić może rzeczywiście zmień lekarza ?
U mnie tez na szczęście wiatr nie wyrządził szkód.
Mnie coś zatokowo głowa boli i zastanawiam się co mogę sobie zażyć żeby sobie nie zaszkodzić bo jestem w II fazie cyklu. Nie wiem czy leki miałyby jakiś wpływ na tym etapie gdyby doszło do jakiegoś zapłodnienia?
Też bym bardzo chciała🖤 Czuje, że chyba dzisiaj owulka bo odczuwam lewy jajnik, no nic nie pozostaje jak 🔥
Kejt super wyniki ☺❤ jeszcze tylko męża wyniki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 21:15
Kejt88, Flovers lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊