Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziekk lepiej nie zwlekać szkoda czasu
Helcia oby drożność juz nie była potrzeba :*
Flovers zdrówka dla Was !
U mnie ten cykl stracony ... 17 dc chyba i ani razu jakiś ten miesiąc straszny dla nas ...Helcia lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Madziekk lepiej nie zwlekać szkoda czasu
Helcia oby drożność juz nie była potrzeba :*
Flovers zdrówka dla Was !
U mnie ten cykl stracony ... 17 dc chyba i ani razu jakiś ten miesiąc straszny dla nas ...Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
A mi właśnie sąsiadka powiedziała że jest w ciąży... właśnie się popłakałam - nie ze szczescia. Cieszę się ich szczęściem, ale boli .... życzę jej szczęśliwego rozwiązania i żeby było wszystko dobrze .... czekam na swój cud ...TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:A mi właśnie sąsiadka powiedziała że jest w ciąży... właśnie się popłakałam - nie ze szczescia. Cieszę się ich szczęściem, ale boli .... życzę jej szczęśliwego rozwiązania i żeby było wszystko dobrze .... czekam na swój cud ...
-
Nie wiem czy u mnie jest szansa na ciążę, z tymi cyklami bez owu, słabym nasieniem ... chyba nie będzie mi dane
Jutro powinnam dostać @. Póki co raczej nie mam objawów ale też ciąży się nie spodziewam bo jak wcześniej wspomniałam nie doszło do niczego w tym cyklu. W poprzednim miałam długo plamienia chyba z 12 dni .... nie chciało się skończyć! A teraz go nie widać. Ehh nigdy nie opanuje tego @ . Od kilku dni mam silne skurcze u dołu brzucha. Nie wiem ... nigdy przed @ tak nie miałam to nowe uczucie, do tego czasem czuje ze mi coś podskakuje w brzuchu jak kolwiek głupio to brzmi
Edit. Byłam w aptece, kupiłam suple będę brać i walczyć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 20:14
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt - biedna, wiem co to znaczy... też przeżywam te niepowodzenia, pewnie każda z nas tak ma. To boli. Mnie też coraz bardziej to wszystko dotyka. Trzymaj się Kochana. I pamiętaj, że zawsze tu możesz się wygadać, i każda zrozumie.
Flovers, Kejt88 lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Dziekuje
Dziś już nastawienie trochę lepsze powoli zaczynam nowy cykl, czuje już @ takze pewnie jutro będzie otwarcie nowego cyklu. Skorzystam z ferii i pójdę na monitoring po @ i poproszę o metformax . Zobaczymy, liczę że ten rok będzie nasz !Blond27, Flovers lubią tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt to mi się podoba! Do Boju!
ja jestem umówiona w czwartek na ocenę owulacji w luxmedzie. Koszt 90 zł a to normalne USG dolochwowe więc liczę, że to będzie trochę jak monitoring, lekarka ma dobre opinie. Jak już będę u niej to zapytam kiedy przyjść aby zobaczyć czy pęcherzyk pęka chyba że pęknie do czwartku 🙂 Też mam dobre nastawienie, zawsze @ jest załamanie u mnie a potem znowu nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 20:19
Flovers, Kejt88 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Kejt fajnie poczytać ze masz lepszy humor i pozytywne nastawienie!!! 💪💪💪💪
Blond 90 zł to super cena, warto sprawdzić, daj znać jak będziesz po monitoringi moim zdaniem są ważne, żeby chociaż się orientować czy ma się tą owulke czy nie…Blond27 lubi tę wiadomość
-
Kejt będzie dobrze, wierzę w to! Tylko potrzeba troszkę czasu ❤️ przepraszam zadam osobiste pytanie, ale powiedz mi kochana myślałaś może o in vitro?
Dziewczyny gdzie robicie te monitoringi? Że płacicie po 90 zł? Ja teraz biegam na USG co 2 dni bo moja lekarka chce sprawdzić czy pęcherzyk pęka. I zostawiam po 200zl za samo usg a jak mam pełna wizytę to szkoda gadać... Nie zmienię jej bo świetna babka i widzę że dba o mnie i pomaga ale ceny mają z kosmosu.
Blond27, Kejt88 lubią tę wiadomość
-
Jusia ja też płacę 200 zł czy to monitoring czy wizyta. Tu u mnie to normalna cena. Są nawet po 250zł...
Kejt też mam nadziejez se ten rok będzie w końcu nasz ❤🍀
Zgodnie z kalendarzykiem moja małpa powinna pojawić się w tym tygodniu. Ehh chciałabym żeby nie przyszła... ale jak przyjdzie to będę na pewno dzwoniła do szpitala pytać o drożność. Tylko teraz pytanie czy już wykonują, czy w drugim będzie miejsce...Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
JUSIA wrote:Kejt będzie dobrze, wierzę w to! Tylko potrzeba troszkę czasu ❤️ przepraszam zadam osobiste pytanie, ale powiedz mi kochana myślałaś może o in vitro?
Dziewczyny gdzie robicie te monitoringi? Że płacicie po 90 zł? Ja teraz biegam na USG co 2 dni bo moja lekarka chce sprawdzić czy pęcherzyk pęka. I zostawiam po 200zl za samo usg a jak mam pełna wizytę to szkoda gadać... Nie zmienię jej bo świetna babka i widzę że dba o mnie i pomaga ale ceny mają z kosmosu.Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Dziękuję dziewczyny
U mnie monitoring 150zl pierwsza wizyta i później za kolejne nie place, tylko w nowym cyklu później jak powtarzam. Chociaż ostatnio to lekarz już nie bral odemnie 150 tylko 100zl
In vitro nie ale inseminacja najpierw tak. Ale do tego musze namówić swojego gentlemana żeby powtórzył badania nasienia
Helcia oby @ nie przyszła, U mnie zaczynają się już plamienia więc nadchodzi dziadowka ale niech przyjdzie I rozpocznie nowy cykl I jadę z tym koksemTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt - też bym chciała, żeby nie przyszła ale jakoś się nie nastawiam...
Masz rację, że praca fizyczna to jak wyżycie się- wszystkie emocje złe zejdą 😀
Kejt88 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Cześć dziewczyny!
Podczytuje Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się dołączyć.
Trochę o mnie:
Staramy się od 4/2021, na początku bardzo na luźno, ja też do końca nie byłam przekonana, bo już wtedy planowaliśmy ślub na ten rok, ale z każdym kolejnym nieudanym miesiącem chciałam coraz bardziej
Podstawowe badania robiłam już w kwietniu, w usg owulacja była, ładny pęcherzyk, kolejny raz sprawdzona wrześniu, też ładnie widać. Cykle mam regularne 28-30 dni, owulację też raczej czuje, testy owulacyjne robiłam 2 razy i wychodziły pozytywne akurat w dniach kłucia jajnika. W płodne staramy się codziennie lub co dwa dni.
Partner robił badania nasienia we wrześniu i wyszły w normie, był na interpretacji u lekarza i lekarz kazał szukać przyczyny u partnerki. W styczniu zdecydowaliśmy, że zaczynamy diagnostykę w klinice. I wtedy pani doktor stwierdziła, że wyniki w normie, ale na dolnej granicy, więc starania mogą potrwać dłużej :o byliśmy źli, że ten poprzedni lekarz tego nie powiedział, tylko kazał szukać u mnie
No ale nic...
Teraz je fertilman plus i maca, badania ma powtórzyć w kwietniu.
Ja już wykonałam swoje zlecone badania: insulina, prolaktyna, amh, glukoza, mutacje genu protrombiny. Wiem, że amh jest ok - 3.04, na resztę czekam na interpretację, ale czytając w necie też w normie. Mam niedoczynność tarczycy więc biorę euthyrox 75 i tsh około 1.2 od sierpnia, wiec też ok, a nadal się nie udaje
W piątek mam sono hsg, mam nadzieje, ze nic poważnego nie wykryje i chce zrobic dokładny monitoring, bo z tego co u Was wyczytałam pęcherzyk może nie pękać.
Zobaczymy co dalej, nigdy nie myślałam, że taki problem będzie mnie dotyczył, też mam koleżanki w ciąży lub z bobasami i każda taka wiadomość lub pytania że strony rodziny bolą. A sugestie o potomstwo są coraz silniejsze, bo w wakacje bierzemy ślub.
Cieszę się, że trafiłam na to forum, bo widzę jak się wspieracie i że dziewczynom się udaje, co daje nadzieję na pozytywne zakończenie
Trzymam za nas wszystkie kciuki bardzo mocno!Blond27 lubi tę wiadomość
-
Witaj Lenka
Mi lekarz mówił ze nawet jak z parą jest wszystko ok to statystycznie są tylko 30 - procentowe szanse na ciąże…. Także lipa. A jak już coś komuś dolega to szanse maleją. Najważniejsze to się nie poddać i walczyć!!! Trzymam kciukiBlond27 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Flovers!
Też słyszałam od lekarza od tych 30%, tym bardziej dziwi mnie fakt tylu wpadek i sukcesów w pierwszych miesiącach starań u znajomych.
Ktoś widocznie testuje naszą cierpliwość...
No ale nic, nie poddajemy się!Blond27, Flovers lubią tę wiadomość
-
No właśnie! 30% to przerażająca statystyka, a i u mnie w koło dużo "wpadek".... Mam dzisiaj (12dc) na 18:00 to badanie ocena owulacji, już coś tam odczuwam w jajnikach więc mam nadzieję, że już coś tam dojrzewa 🔥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 09:43
Flovers, Lenka_ lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊