Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ockangel wrote:
    Hej dziewczyny. Trochę mnie tu nie było. Dziś 9dc byłam u giną na monitoringu, jest pęcherzyk dominujący 17 mm. Mam jutro z rana zbadać estradiol i czekać na info od giną, a w lodówce czeka ovitrelle. Jaki to jest z tym zastrzykiem bo nigdy nic takiego sobie nie robiłam i trochę się boje że coś źle zrobię czy coś?
    Hej ja w tym cyklu tez pierwszy raz robiłam ten zastrzyk. W sumie oboje z mężem zrobiliśmy. Trzeba chwycić fałd skory poniżej pępka i pod katem 90 stopni wbić i powoli wciskać strzykawkę. Mnie nie bolało. Ja trzymałam ten fałd skory a mąż wbijał igle i robił zastrzyk. Tez się trochę bałam przed.

• Ockangel Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers wrote:
    Hej ja w tym cyklu tez pierwszy raz robiłam ten zastrzyk. W sumie oboje z mężem zrobiliśmy. Trzeba chwycić fałd skory poniżej pępka i pod katem 90 stopni wbić i powoli wciskać strzykawkę. Mnie nie bolało. Ja trzymałam ten fałd skory a mąż wbijał igle i robił zastrzyk. Tez się trochę bałam przed.

Brzmi strasznie😱 może jakoś dam radę, jak nie zemdleje😕 dopiero dostałam wyniki estradiolu z rana 148,1. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Wg norm ok. Zobaczymy co dalej zaleci gin.

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a mi zastrzyk dawał lekarz w pupkę. Hmmm

U mnie @ sie chyba rozkręca

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Sabrinayyy Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny przyszła @ niestety. Dzień 27 cyklu. Lecimy od początku z Starankami🥵🥰

• Ockangel Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet gładko poszło z tym zastrzykiem. Więcej strachu niż całej roboty😂 tak się zastanawiam czy to że jestem przeziębiona nie wpłynie na starania.

• Flovers Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt mam nadzieje ze @ jednak nie przyjdzie.
    Sabrina :(, mam nadzieje ze w lutym zobaczysz II! :)
    Ockangel cieszę się ze poszło gładko, masz racje ze to nie takie straszne jak się wydaje, miałam podobne odczucie.
    To teraz do boju żołnierzyki 😀😀😀😀😀
    Hmmm może jak to tylko przeziębienie to nie powinno przeszkodzić gorzej jakby to była grypa z gorączką…. Albo coś w tym stylu
    A ty Kejt wykurowalas się?

Blond27 lubi tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak u mnie na szczęście skończyło się na w dniu że czułam się słabiej i zimno mi ciągle było mimo iż napalone w kominku było fest:D No ale przywitała mnie dziś @ takze nowy cykl otwieram :)))

Oby każda z nas zobaczyła w lutym te II kreski:)))

Flovers a ty który dc ?

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Ockangel Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gina mam we wt. Co on może stwierdzić? Czy pękł pęcherzyk czy co? Dziecie przyniosło coś ze żłobka najprawdopodobniej i wszyscy w domu się zarazili. Najgorzej Mały bo gorączka katar kaszel ból gardła, a u mnie tylko ból gardła dwa dni a teraz chrypa i lekko zatkany nos.

• Flovers Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, szkoda ze @ ale nowy cykl nowe nadzieje, może będzie walentynkowa niespodzianka :) dobrze ze Ci przeszło przeziębienie, fajnie ze macie kominek, lubię takie klimaty 😀
    Ockangel pewnie monitoring czy pękł pęcherzyk i czy była owulka. To zdrówka życzę!
    A u mnie 19 dzień cyklu.

Blond27 lubi tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt oby ten dzień @ był pierwszym dniem ciąży 🙂🙂 mi wg kalendarza wypada dzisiaj owulacja ale zdecydowanie była w weekend tak mi się wydaje bo bólach brzucha itp. Dziewczyny czy któraś z was była e luxmedzie na badaniu ocena owulacji? Zastawiam się czy nie pójść aby mi potwierdzili czy była itp.

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 ja nie byłam na tym badaniu w lux medzie.

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na monitoringach i tam na usg mi stwierdzał czy była owu czy nie ale to nie w luxmedzie tylko prywatnie u swojego gin. Warto iść żeby wiedzieć na czym się stoi. Ja chwytam właśnie za tel i zapisuje się na badania amh fsh itp itp ... szykuje portfel bo to będzie drogo ! Ale mus to mus. Póki co wyszło mi Podejrzenie IO muszę zrobić resztę badan żebym miała z czym iść do ginka ehhhh życie. Starzeje się już we wrześniu 34 mi na licznik wskoczy a dziecka brak :(

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt- dzięki, że o mnie pamiętasz :) :* u mnie ostatnio koszmarnie. Mam wszystkiego dość! Najpierw byłam chora i miałam zwolnienie, teraz chciałam zapisać się na HSG (lekarz kazał dzwonić w 1dc), dzwonię a on, że mam osobiście przyjechać, żeby się zarejestrować od wtorku do czwartku w godz. 12-14 ;/ kto w takim czasie nie pracuje? W związku z covidem nie dostanę urlopu, zresztą u nas połowa personelu jest na zwolnieniu lub kwarantannie, a zwolnienie lekarskie i tak bedę musiała wziąć na sam zabieg HSG :( i chyba w tym miesiącu znowu HSG mi nie wyjdzie :( jestem załamana już tym wszystkim... Człowiek chce, czas jest dla mnie ważny, a tu ciągle problemy... :(

Co do wieku to witam w klubie, widzę, że jesteśmy jeden rocznik :) i znam ten ból ...

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze pamiętam! Mało tego upierdliwiec ze mnie straszny hahaha kilka razy dopytywałam co u Ciebie - ale to tylko z troski. Cieszę się że już jesteś zdrowa, swoją drogą niby czemu nie można się umówić tel tylko osobiście skoro godziny takie ze każdy w robicie - zero wyobrazni ! Rozumiem że zależy Ci na czasie ... coś o tym wiem, jak sama stwierdziłaś ten sam rocznik :) ja dziś się zapisałam na te podst badania czyli amh estradiol i inne szaleństwa , jutro na 9. Mam ten komfort ze pracuje sama na siebie więc ranne godziny mi nie przeszkadzają. Zobaczymy co wyniki pokażą, samo AMH 100zl barbarzyństwo... później z wynikami do gina chciałabym w tym tyg się załapać ale nie wiem czy się uda, chociaż lekarz spoko przyjmuje mnie o 19 po godzinach :) gorzej ze nie mamy powtórzonego nasienia więc nie będzie chciał mnie stymulować;((

Helcia lubi tę wiadomość

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, miło, że tu w sumie razem zaczynałyśmy i pamiętamy o sobie :) ♥ Podczytywałam w sumie Was co chwilę. Ale mam ostatnio bardzo zabiegany okres. I starania i jakieś problemy ze zdrowiem, a to przeprowadzka, a to praca, sporo tego wszystkiego się nazbierało.

Mój gin cały czas próbuje nowych stymulacji i rozwiązań. No zależy mi bardzo na czasie... a tu taka niespodzianka- nie wiem jak tam można, że rejestracji nie ma telefonicznie tylko osobiście, jeszcze w takich śmiesznych godzinach i na dodatek w tych chorych czasach... ;/

Trzymam kciuki za badania ♥

Kejt88 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No badania odwołałam. Mam za sobą koszmarna noc, nie mogłam spać do 4 do tego bol brzucha... Budzik zadzwonił nie byłam w stanie się ruszyć i odwołałam. Muszę czekać na kolejny cykl ... grrr zła jestem na siebie ale byłam nie przytomna i jazda autem w taka pogodę i ja nie kontaktującą to źle by się skończyło. Za miesiąc zrobię trudno ... :(

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Ockangel Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie totalna masakra. Nie idę na ten monitoring czy co to miało tam być bo leżę z dzieckiem w szpitalu od wczoraj. Mały gagat nie chciał pic antybiotyku albo wypychał jęzorem. Ja jakaś taka też nie do życia. Przeziebiona, niewyspana, zrezygnowana...

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ockangel wrote:
    U mnie totalna masakra. Nie idę na ten monitoring czy co to miało tam być bo leżę z dzieckiem w szpitalu od wczoraj. Mały gagat nie chciał pic antybiotyku albo wypychał jęzorem. Ja jakaś taka też nie do życia. Przeziebiona, niewyspana, zrezygnowana...
    Duzo zdrówka dla dzieciaczka obyście szybko wyszli że szpitala.
    Ja też się zastanawiam czy umawiać się na podejrzenie jak tam po owulacji....
    Kejti88, to z powodu okresu? Przeszło Ci troszkę?

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt biedna :-( co się stało? ❤

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, ból brzucha z powodu @ ale bezsenność nie wiem skąd się wziela, no umordowalam się okrutnie ale za to wczoraj spałam jak Bąk:D ponoć chrapalm jak traktor :D

Zdrówka dla dzieciaczka i dla Ciebie Ockangel :)

Blond umow się zawsze warto zerknąć :)
    Helcia jak samopoczucie ?

Flovers jak u Ciebie ?

Szkoda mi że nie poszłam na te badania No ale cóż... następny cykl pójdę, a może nie będę musiała? :D

Spokojnej nocy dla Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 23:32

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ