Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia też brałam dupka i od 17dc mniej więcej czasem nawet później. Byłam stymulowana wtedy i pęcherzyki pojawiały się dosyć późno więc jak już był pęcherzyk około 17,18 dnia i już wiadomo było że nic z tego bo No nie pękł, albo pękł i nic nie wyszło... brałam dupka czasem tylko kilka dni, czasem pelne opakowanie w zależności od którego dnia zaczynałam i od 3dc clostybegyt i monitoring .... I tak przez pół roku. Tylko że zrobiliśmy ten błąd że nie mieliśmy zbadanego nasienia które później się okazało kiepskie ... no i doszła mi tarczyca ... teraz póki co walczę ze zbiciem tsh a później znowu stymulacja pewnie , badanie nasienia czy jest poprawa . Zobaczymy długa droga ...TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Flovers wrote:Hej ja brałam luteinę a nie duphaston ale to jest chyba podobny lek i tez miałam go brać od 17 dnia cyklu, nie zawsze miałam monitoringi i generalnie przez rok nie udało się zajść w ciąże. Jak zmieniłam lekarza to powiedział ze na bank mi ta luteina blokowała owulacje bo wcześniej miałam długie cykle a na tej luteinie nie miałam stymulacji. A owulacja występuje 14 dni przed okresem a nie w 14 dniu cyklu wiec naturalne owulacje miałam napewno później. Także może skonsultuj to z lekarzem i podpytaj albo chodź na monitoringi bo szkoda Twojego czasu i nerwów.
Też racja ale ja mam cykle 28 dni i już nie wiem czy czuje ból owulacyjny czy sobie wmawiam. Duphaston to chyba progesteron syntetyczny a luteina to jakiś inny, no i wyczytałam ze blokuje owulacje a w innym że nie blokuje. Teoretycznie dostałam go na wyrównanie bo ja miałam progesteron w chusteczkę wysoki. Moja gin też coś wspominała o badaniu drożności... Generalnie nim więcej czytam tym mniej wiem. Tak jak bym miała 1000 puzli i żaden do siebie nie pasuje -
Kejt88 wrote:Jusia też brałam dupka i od 17dc mniej więcej czasem nawet później. Byłam stymulowana wtedy i pęcherzyki pojawiały się dosyć późno więc jak już był pęcherzyk około 17,18 dnia i już wiadomo było że nic z tego bo No nie pękł, albo pękł i nic nie wyszło... brałam dupka czasem tylko kilka dni, czasem pelne opakowanie w zależności od którego dnia zaczynałam i od 3dc clostybegyt i monitoring .... I tak przez pół roku. Tylko że zrobiliśmy ten błąd że nie mieliśmy zbadanego nasienia które później się okazało kiepskie ... no i doszła mi tarczyca ... teraz póki co walczę ze zbiciem tsh a później znowu stymulacja pewnie , badanie nasienia czy jest poprawa . Zobaczymy długa droga ...
Długa, długa... My od nasienia zaczęliśmy, ale nikt mi nie jest w stanie nic wytłumaczyć, mam wrażenie że Ci lekarze to trochę na chybił trafił próbują pomoc i albo się uda albo nie.. Stymulacja to te zastrzyki czy tabsy brałaś? , mi dała miovelie nac na stymulowanie (bez recepty a podobno daje efekty - no ciekawe) a czemu raz kilka dni a czasem opakowanie? Od czego to zależało? -
Sabrinayyy wrote:Dziewczyny pomóżcie ! Jestem 4 dni przed okresem 2 dni temu mialam taki delikatny różowy śluz na papierku. A dzisiaj mam trochę więcej ale jasno różowy i lekko brązowy ?? Nie wiem co się dzieje , trochę się denerwuje.
Najlepiej zrób test w dniu spodziewanej miesiączki. Nie wiem czy tak masz przed okresem ale czasem takie plemienia występują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 11:05
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Ja zamówiłam dziewczynki, olej z wiesiołka i druga paczke fertistimu dla męża. Tak się zastanawiam czy wysyłać go na USG jąder jeszcze przed wizyta u lekarza żeby już był większy pogląd. Na powtórne badanie nasienia myślę że za wcześnie dopiero miesiąc minął odkąd bierze suple. On na szczęście z takich chętnych do wszystkich badań oprócz krwii 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 11:08
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Sabrina Blond ma rację... no niestety trzeba czekać, ja przed @ tez mam plamienia różowe i to czasem dobrych kilka dni.
Jeśli chodzi o dupka to wszystko zależało od tego ile dni miałam mieć do @ zeby były w miarę regularne bo z tym miałam problem ... stymulację miałam poprzez leki clostybegyt i raz miałam zastrzyk na pęknięcie pecherzyka bo za 1szym razem nie pękł
Blond No za wcześnie, tak średnio po 3 miesiącach można powtórzyćBlond27, JUSIA lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Ja dziś 19dc i poki co zero objawów na @ a cykle mniej więcej 21-23 dni. Zobaczymy co się będzie działo jeśli nic się nie zmieni za kilka dni jakieś testowańko by się zdało:)))
Flovers lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Dziewczyny, Lekarz urolog specj. androlog widział wyniki męża, stwierdzi, że są w normie i że w ogóle po co je robić jak staramy się dopiero 0.5 roku. Morfologia 3% przy liczbie ok. 90 mln plemników jest ok, a na ruch postępowy (norma 32) u męża 35 nie powiedział nic. Kazał przestać szukać i się badać tylko kochać regularnie. 😁 troszkę kiedy ulżyło bo to po znajomości więc nie było na odczepne.
Kejt88 lubi tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond świetna świadomość No to szalejcie
U mnie słabe plamienia się zaczęły i czuje się dziś bardzo słabo jakby mnie przeziębienie brało. Wczoraj w tą śnieżyce wracałam z pracy pewnie się załatwiłam ale już pije gripex oby pomógł!
Zdrówka dla Was:)Blond27 lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Blond świetna świadomość No to szalejcie
U mnie słabe plamienia się zaczęły i czuje się dziś bardzo słabo jakby mnie przeziębienie brało. Wczoraj w tą śnieżyce wracałam z pracy pewnie się załatwiłam ale już pije gripex oby pomógł!
Zdrówka dla Was:)
Kejti plamienie na @? 😟😟😟😟
Herbatka z imbirem , miodem i cytrynka, podobno imbir bardzo pomaga na przeziębione 🙌Kejt88 lubi tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Właśnie mamy jechać kupić.
Dziś miałam dostać @ ale oprócz porannego lekkiego krwawienia nic. Hmmm pewnie przyjdzie później, zawsze mnie znajdzieBlond27 lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Hej dziewczyny. Trochę mnie tu nie było. Dziś 9dc byłam u giną na monitoringu, jest pęcherzyk dominujący 17 mm. Mam jutro z rana zbadać estradiol i czekać na info od giną, a w lodówce czeka ovitrelle. Jaki to jest z tym zastrzykiem bo nigdy nic takiego sobie nie robiłam i trochę się boje że coś źle zrobię czy coś?