Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejt życzę Ci żebyś nie musiała isc na te badania chyba ze na betę
A ja mam jakiegoś tatalnego doła. Już mam powoli dość liczenia dni, brania leków, robienia testów… jak i tak na nic bo ciagle biel na testach. Niesprawiedliwe to jest człowiek się stara dba o siebie a nic z tego….Blond27, Sabrinayyy lubią tę wiadomość
-
Kejt- trzymaj się, będzie dobrze!
Ja czekam na odpowiedź co do HSG, może uda mi się go wykonać w przyszłym tyg, ale jeszcze nie jest to nic pewnego, dlatego czkam na telefon... Trzymajcie kciuki, żeby się udało ♥Blond27 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Niestety, w tym cyklu odpada. Nie ma już miejsc ;/ a wczoraj pani, która odebrała telefon mówiła, że na wtorek miejsca jeszcze są, miała oddzwonić, nie odezwała się
ehh kolejny miesiąc...
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
Helcia przykro mi ze się nie udało teraz, dobrze z jednej strony że następny miesiąc a nie dłużej trzeba czekać, u nas to są takie kolejki wszędzie że min 3 miesiące się czeka na cokolwiek, porażka totalna.
Trzymam kciuki żeby szybko zleciało!
Flovers dziękuję, rozumumiem cie , czasem każda z nas ma takie chwile podlamania. Ja już też powoli tracę nadzieję, już tyle to trwa ...TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt- oby się udało następnym razem... Bo się chyba załamię 😞
Musimy być dziewczyny silne ❤Blond27, Kejt88 lubią tę wiadomość
Ona- badania ok
On- badania ok
Kejt - pogoda paskudna, nie daj się! 🍀
Ja się pokłóciłam z mężem. Mnie chyba chyba wszystko już przerasta... 😞Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Spokojnie ... takie napięcie jakie przechodzimy jest okropne i takie kłótnie To jego skutek. Ja to swojego ostatnio całymi dniami nie widzę, wraca zmęczony i nie ma mowy o
więc i ten cykl będzie stracony ... wg aplikacji jeśli mialby być owu to jestem po ... Boże przy tych moich @ co 22-23 dni mam mega krotki cykl. Pewnie znowu będzie wydłużany duphastonem a po nim mam okropne @ !
Helcia pogodzicie się będzie dobrze
Flovers jak u Ciebie ?TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Heejka Dziewczyny znowu wracam do was powieccie mi czy któraś z was miała zastrzyk na pęknięcie Ovitrelle? I czy którejś się udało zajsc po nim ? Ja 31.01 dostałam zastrzyk pierwszy raz , dwa pęcherzyki 20mm I 21mm. Lekarz kazał starać się odrazu po powrocie aż do 3.01. W ten dzień po zastrzyku wogóle miałam mocne bóle w jajnikach i brzuch pełny🤔 lekkie nudności. Na drógi dzień zero bólu. No Staranki były więc czekamy na || Kreseczki. Jak wam się udało dziewczyny? Pomógł Ovitrelle. Buziole 😘
-
Dzięki Kejt, miło ze pytasz
a u mnie 3 dzień cyklu. Poza tym staram się jakos nie myśleć o tych staraniach bo mnie tylko to dołuje… nic nie wychodzi…. 😞😞😞jakos wcześniej miałam bardziej bojowy nastrój, do trzymania diety, dbania o siebie, teraz w sumie tez mam ale mniejszy, najchętniej bym tylko siedziała i oglądała jakieś seriale….
Helcia, mój mąż tez mnie wkurza, o wszystkim trzeba mu przypominać i ogarniać go jak jakiegoś nastolatka, nie dba o siebie…. Tez się kłócimy
No ale sobie tak myśle ze trzeba jakoś próbować upiększać i dbać o ten związek bo inaczej dzieci z tego nie będzie 😀😀😀 -
Trzymam za was dziewuszki też kciuki🤗👌 , żeby każdej z nas wkącu się udało!! Zero zmartwień Kobitki Głowa do góry. Musimy to przetrwać i wkącu każda będzie szczęśliwa😁 a takie Przytulanki wcale nie są złe hehe. Nie kłućcie się Kochane ! Najważniejsze bez stresu. 😊🥰
-
Flovers - mój trochę zaczął się sam pilnować. Pogodziliśmy się. Ale najgorsze jest to, że on nie widzi ile ja poświęcam. Wszystkie leki, wizyty u lekarzy... On pewnie też przeżywa brak dziecka... ale mnie ostatnio totalnie rozkleiło. Zabolało mnie wszystko co mogło, płakałam kilka dni...
Sabrina - ja miałam ovitrelle 2x. Niestety nie pomogło. Ovitrelle powoduje owulacje lub ją potęguje. Po przyjęciu myślałam, że zaszłam s ciążę, bo miałam wszystkie możliwe objawy. Jednak to była sprawka ovitrelle.
Ale za dziewczyny, którym pomogło, więc życzę szczęścia ! 🍀Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Ja nie miałam ovitrele tylko pregnyl i w sumie to nic po nim nie czułam.
Helcia cieszę się że się pogodziliście, czasem jest taka kumulacja emocji że i mi chce się płakać, to że mój nie rozumiał ile przechodziłam też mnie bolało łącznie z jego tekstem że przecież chodzę tylko na wizyty i to nic takiego, no myślałam że padnę wtedy! Kilka razy z tyg na monitoringu ,te wszystkie tabletki po których średnio się czułam, zastrzyki ... no masakra.
Jeszcze ta pogoda z tym wiatrem działa na mnie okropnie, ciągle mnie boli głowa... także u mnie tak jak u Was nie za wesoło. Ale głęboko liczę że będzie lepiej ! Przyjdzie wiosna może nastroje się zmienia, trzymałam dietę ale był @ tak mnie ciągnęło do słodkiego że... no znowu się objadam milka oreo hahahaTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Jak tam dziewczynki u Was ? Jak cykle ? Są starania ?Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Cześć dziewczyny
staramy sie z mężem o dzidziusia od paru miesięcy. Proszę podpowiedzcie mi po jakim czasie udalyscie się do lekarza w celu monitorowania owulacji itp? Podstawowe badania krwi robiłam przed rozpoczęciem starań - wszystko wyszło w normie. Nie chce popadać w paranoje ale jakoś mi trudno jak znowu test negatywny 🙈
-
Helcia wrote:Jak tam dziewczynki u Was ? Jak cykle ? Są starania ?
U mnie 9 dzień cyklu, poki co nie ma starań bo chorujemy na jakieś ostre przeziębienie. W sobotę miałam mieć monitoring ale nie wiem czy pójdę bo dalej mnie coś trzyma. Także ten cykl stoi pod znakiem zapytania…. A jak u Ciebie?
Madziekk ze swojego doświadczenia wiem ze im szybciej pójść na monitoring tym lepiej. -
Flovers wrote:Hej
U mnie 9 dzień cyklu, poki co nie ma starań bo chorujemy na jakieś ostre przeziębienie. W sobotę miałam mieć monitoring ale nie wiem czy pójdę bo dalej mnie coś trzyma. Także ten cykl stoi pod znakiem zapytania…. A jak u Ciebie?
Madziekk ze swojego doświadczenia wiem ze im szybciej pójść na monitoring tym lepiej.
Biedni. To kurujcie się 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 09:16
Ona- badania ok
On- badania ok
Hej, u mnie 6dc także aby tchnąć wracamy do gry. Idę w tym cyklu na badanie oceny owulacji tak się nazywa badanie w luxmedzie jest za 90 zł więc całkiem przyzwoicie, myślę że USG będzie ale poczekam chwilę żeby się umówić w owulację no i po żeby zobaczyć czy pęka mi pecherzyk i koniecznie progesteron po owulacji muszę zrobić 🙂Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Flovers wrote:Hej
Madziekk ze swojego doświadczenia wiem ze im szybciej pójść na monitoring tym lepiej.
Dzięki bardzo za radę