X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Sabrinayyy Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers wrote:
    Sabrinayyy przykro mi a powiedz mi to Twoje starania o pierwsze czy kolejne? Wybacz jeśli już to pisałaś ale niektóre rzeczy mi czasem umykają. Ja tez czekam na @ i się spóźnia, chciałabym już rozpocząć nowy cykl i lecieć z tematem. Na teście biel ale tez nie było starań zabardzo w tym cyklu i był raczej bezowulacyjny wiec nie spodziewałam się dwóch kresek i w sumie nie czuje się jakoś zawiedziona.
    A co u reszty? Pozdrowionka

Pierwsze..😮‍💨 mam 28 Lat i ponad 2 lata starań. Tzn od roku starania medyczne a wcześniej na własną rękę poprostu wyliczenia i staranki. I też nic.
    Ehh za 3 dni mamy drógie podejście do lUl. Już straciłam nadzieję. 😪

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 czytałam na innym wątku, przykro mi ... <3 moc uścisków dla Was

Helcia biorę tylko na tarczyce u mnie pewnie też hormony szaleją z tego te mdlosci jak u Ciebie, @ nie przyszła nadal, może za kilka dni spróbuję znowu i czulszym testem :)

Sabrinayyy napewno sie w końcu uda, mnie zapewne też czeka IUI po prawie 2.5 roku starań.

Flowers nowy cykl I kolejna szansa ... oby się w końcu udało!!!! Cały czas trzymam za każdą z Was kciuki i za siebie też:)

Blond27 lubi tę wiadomość

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrinayy- 😞 my też chcemy podejść do iui. Z pomocą medyczną lekko ponad rok starań, wcześniej były starania na luzie, później z pilnowaniem dni płodnych i nic.
    Również tracę już nadzieję...

Sabrinayyy lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27- Coś się stało? 🍀

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

• Flovers Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Dziewczyny podczytuje Was cały czas, trzymam kciuki.
    Moje szczęście trwało krótko i się skończyło.... (Stopka...)
    :( jak się trzymasz ?

• Flovers Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Sabrinayy- 😞 my też chcemy podejść do iui. Z pomocą medyczną lekko ponad rok starań, wcześniej były starania na luzie, później z pilnowaniem dni płodnych i nic.
    Również tracę już nadzieję...

Helcia a co lekarz mówi o tym IUI, zwiększa dużo szanse na zajście ?

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers z tego co wiem to zwiększa bo wprowadzają wybrane palemniki prosto do 'srodka' i tylko te najmocniejsze, znam dużo osób u których iui zakończyło się sukcesem :) u jednych za pierwszym razem u innych za trzecim.

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond- przepraszam, nie doczytałam... ściskam mocno, trzymaj się Kochana 🍀🍀❤️

Flovers- Tak jak Kejt napisała wstrzykują te najlepsze plemniki do odpowiedniego jajowodu. Niektórym się udaje ale jest też sporo osób u których nic się nie wydarzyło... z tego co czytałam iui polecają zrobić 3-4 razy. Każdy raz zwiększa szansę. Szanse są większe o jakieś 15-30%. W czwartek mam wizytę, zobaczymy co powie lekarz. Idę do niego pakietem badań.

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia daj znać po wizycie jutro co lekarz mówił

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim

Wysłany: 19 maja 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem właśnie po drugiej lUl , ale już odpuszczam , nie czytam i nie nakręcam się. 😊 mąż kupił działkę więc zajmuje się ogrodem i nie koncentruje się na tym. 😇
    Na Monitoringu wyszły dwa pęcherzyki po 21mm pp lewej stronie na drożnym. Więc ucieszyłam się.
    Trzymam kciuki za wszystkie was Kobity!!!🥰

Helcia, Kejt88, Blond27 lubią tę wiadomość

• Helcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrinyy cudownie! Trzymam mocno kciuki.

Ja właśnie wracam do domu z Gamety. Co powiedział mi dr. Że w naszym przypadku zaleca inseminację a później jak nie pyknie to invitro. Dostałam pakiet badań do zrobienia i mam przyjść za miesiąc. Z tym, że u mnie owu jest częściej z prawej strony - niedrożne. I teraz trzeba czekać na lewą stronę tą drożną... jeśli będzie to od razu iui

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu jakieś pozytywne wieści na forum ! Trzymam mocno kciukasy !

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Sabrinyy cudownie! Trzymam mocno kciuki.

Ja właśnie wracam do domu z Gamety. Co powiedział mi dr. Że w naszym przypadku zaleca inseminację a później jak nie pyknie to invitro. Dostałam pakiet badań do zrobienia i mam przyjść za miesiąc. Z tym, że u mnie owu jest częściej z prawej strony - niedrożne. I teraz trzeba czekać na lewą stronę tą drożną... jeśli będzie to od razu iui

U mnie tez właśnie częściej owu jest z tego jajnika co się przytyka….. także rozumiem. Helcia trzymaj się napewno w końcu coś zaskoczy!!!

Helcia lubi tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro robię test...Ale czarno to widzę

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biel .... I czerwien . 1dc.

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Lenka_ Znajoma

Wysłany: 22 maja 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jakiś czas temu opisywałam u Was moją historię i to, że udało mi się zajść w ciążę po udrażnianiu.
    Czytam Was na bieżąco, bo bardzo cieszą mnie dobre wiadomości od Was i cały czas trzymam za wszystkich kciuki :)
    Widzę Helcia, że u Ciebie też jeden jajowód niedrożny, u mnie tak samo, ale ja raczej regularnie miałam owulację na przemian raz z jednego raz z drugiego jajnika. A mimo wszystko Pani dr z kliniki zaleciła nam stymulacje.
    Powiedziała, że będziemy dążyć do tego żeby co miesiąc owulacja była z drożnej strony. Leków nie zdążyłam zacząć brać, bo zobaczyłam dwie kreski. Może u Ciebie też warto z tym spróbować? :)
    To tylko taka moja luźna sugestia na podstawie własnych doświadczeń, wiadomo że najlepiej słuchać lekarzy, bo znają całą historię leczenia :)

• Flovers Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam u Was ?

• Helcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt- biedna ;/ wkurza już mnie ta biel wszędzie ;/

Cześć Lenka. Ja też mam owu regularnie co miesiąc i lekarze twierdzą, że są idealne... Jednak nie wszystko jest takie idealne.

Flowers- ja jutro idę na badania do iui. Chyba będziemy próbować... ale ciekawe z którego jajnika będzie owu.
    A jak u Ciebie?

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Flovers Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia trzymam kciuki żeby owulka była z drożnego. Ja sobie ostatnio robiłam badanie amh i wyszło mi 6,3. Będę za około miesiąc u lekarza i się spytam co o tym sądzi.

Wysłany: 27 maja 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem 8 dni po lUl i cisza.. 😪
    Jak myślicie dziewczyny jeśli 19 Maja miałam podane o 12 zastrzyk Ovitrelle a o 16 była robiona lUl - widoczne 2 pęcherzyki po jednej stronie drożnej 21mm i 22mm. To kiedy mogło dojść do zapłodnienia? Żeby wiedzieć w jakim czasie może dochodzić do zagnieżdżenia się zarodka w macicy. Hmm
    ??? 🤔

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ