Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flovers wrote:Sabrinayyy przykro mi a powiedz mi to Twoje starania o pierwsze czy kolejne? Wybacz jeśli już to pisałaś ale niektóre rzeczy mi czasem umykają. Ja tez czekam na @ i się spóźnia, chciałabym już rozpocząć nowy cykl i lecieć z tematem. Na teście biel ale tez nie było starań zabardzo w tym cyklu i był raczej bezowulacyjny wiec nie spodziewałam się dwóch kresek i w sumie nie czuje się jakoś zawiedziona.
A co u reszty? Pozdrowionka
Pierwsze..😮💨 mam 28 Lat i ponad 2 lata starań. Tzn od roku starania medyczne a wcześniej na własną rękę poprostu wyliczenia i staranki. I też nic.
Ehh za 3 dni mamy drógie podejście do lUl. Już straciłam nadzieję. 😪 -
Blond27 czytałam na innym wątku, przykro mi ... moc uścisków dla Was
Helcia biorę tylko na tarczyce u mnie pewnie też hormony szaleją z tego te mdlosci jak u Ciebie, @ nie przyszła nadal, może za kilka dni spróbuję znowu i czulszym testem
Sabrinayyy napewno sie w końcu uda, mnie zapewne też czeka IUI po prawie 2.5 roku starań.
Flowers nowy cykl I kolejna szansa ... oby się w końcu udało!!!! Cały czas trzymam za każdą z Was kciuki i za siebie teżBlond27 lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Sabrinayy- 😞 my też chcemy podejść do iui. Z pomocą medyczną lekko ponad rok starań, wcześniej były starania na luzie, później z pilnowaniem dni płodnych i nic.
Również tracę już nadzieję...Sabrinayyy lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Blond27- Coś się stało? 🍀Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Helcia wrote:Sabrinayy- 😞 my też chcemy podejść do iui. Z pomocą medyczną lekko ponad rok starań, wcześniej były starania na luzie, później z pilnowaniem dni płodnych i nic.
Również tracę już nadzieję...
Helcia a co lekarz mówi o tym IUI, zwiększa dużo szanse na zajście ? -
Flovers z tego co wiem to zwiększa bo wprowadzają wybrane palemniki prosto do 'srodka' i tylko te najmocniejsze, znam dużo osób u których iui zakończyło się sukcesem u jednych za pierwszym razem u innych za trzecim.TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Blond- przepraszam, nie doczytałam... ściskam mocno, trzymaj się Kochana 🍀🍀❤️
Flovers- Tak jak Kejt napisała wstrzykują te najlepsze plemniki do odpowiedniego jajowodu. Niektórym się udaje ale jest też sporo osób u których nic się nie wydarzyło... z tego co czytałam iui polecają zrobić 3-4 razy. Każdy raz zwiększa szansę. Szanse są większe o jakieś 15-30%. W czwartek mam wizytę, zobaczymy co powie lekarz. Idę do niego pakietem badań.Blond27 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem właśnie po drugiej lUl , ale już odpuszczam , nie czytam i nie nakręcam się. 😊 mąż kupił działkę więc zajmuje się ogrodem i nie koncentruje się na tym. 😇
Na Monitoringu wyszły dwa pęcherzyki po 21mm pp lewej stronie na drożnym. Więc ucieszyłam się.
Trzymam kciuki za wszystkie was Kobity!!!🥰Helcia, Kejt88, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Sabrinyy cudownie! Trzymam mocno kciuki.
Ja właśnie wracam do domu z Gamety. Co powiedział mi dr. Że w naszym przypadku zaleca inseminację a później jak nie pyknie to invitro. Dostałam pakiet badań do zrobienia i mam przyjść za miesiąc. Z tym, że u mnie owu jest częściej z prawej strony - niedrożne. I teraz trzeba czekać na lewą stronę tą drożną... jeśli będzie to od razu iuiStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Helcia wrote:Sabrinyy cudownie! Trzymam mocno kciuki.
Ja właśnie wracam do domu z Gamety. Co powiedział mi dr. Że w naszym przypadku zaleca inseminację a później jak nie pyknie to invitro. Dostałam pakiet badań do zrobienia i mam przyjść za miesiąc. Z tym, że u mnie owu jest częściej z prawej strony - niedrożne. I teraz trzeba czekać na lewą stronę tą drożną... jeśli będzie to od razu iui
U mnie tez właśnie częściej owu jest z tego jajnika co się przytyka….. także rozumiem. Helcia trzymaj się napewno w końcu coś zaskoczy!!!Helcia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jakiś czas temu opisywałam u Was moją historię i to, że udało mi się zajść w ciążę po udrażnianiu.
Czytam Was na bieżąco, bo bardzo cieszą mnie dobre wiadomości od Was i cały czas trzymam za wszystkich kciuki
Widzę Helcia, że u Ciebie też jeden jajowód niedrożny, u mnie tak samo, ale ja raczej regularnie miałam owulację na przemian raz z jednego raz z drugiego jajnika. A mimo wszystko Pani dr z kliniki zaleciła nam stymulacje.
Powiedziała, że będziemy dążyć do tego żeby co miesiąc owulacja była z drożnej strony. Leków nie zdążyłam zacząć brać, bo zobaczyłam dwie kreski. Może u Ciebie też warto z tym spróbować?
To tylko taka moja luźna sugestia na podstawie własnych doświadczeń, wiadomo że najlepiej słuchać lekarzy, bo znają całą historię leczeniaSabrinayyy lubi tę wiadomość
-
Kejt- biedna ;/ wkurza już mnie ta biel wszędzie ;/
Cześć Lenka. Ja też mam owu regularnie co miesiąc i lekarze twierdzą, że są idealne... Jednak nie wszystko jest takie idealne.
Flowers- ja jutro idę na badania do iui. Chyba będziemy próbować... ale ciekawe z którego jajnika będzie owu.
A jak u Ciebie?Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
A ja jestem 8 dni po lUl i cisza.. 😪
Jak myślicie dziewczyny jeśli 19 Maja miałam podane o 12 zastrzyk Ovitrelle a o 16 była robiona lUl - widoczne 2 pęcherzyki po jednej stronie drożnej 21mm i 22mm. To kiedy mogło dojść do zapłodnienia? Żeby wiedzieć w jakim czasie może dochodzić do zagnieżdżenia się zarodka w macicy. Hmm
??? 🤔