Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura25 wrote:Jedynie jutro, zastanowię się nad tym. Kupię dzisiaj w aptece test jakiś czuły i spróbuje z rana jak coś wyjdzie to pojadę jak nie to zaczekam
-
Kessa wrote:Witam się 🙂🙂
Od jakiegoś czasu przegladam posty na forum, poczytuje..
Dziewyczyny, staramy się o maluszka dopiero 3 cykl, bez presji, chociaż w zeszłym cyklu mój M. cały czas zauważał u mnie objawy ciążowe, tak jakby naprawdę miało nam się udać od razu, ale niestety.. No cóż.
Cykle mam 28 dniowe, od kilki lat tak samo.. Dzisiaj przypada mi 21 dzień cyklu, przy porannej toalecie zwróciłam uwagę na sporą ilość śluzu - wyglądem przypominał ten płodny, ale w nim dwie, trzy niteczki krwi. Nigdy nie zdążyło mi sie coś takiego, miała któraś z Was podobnie? Teraz wizytę u gina mam dopiero na 24 czerwca, chyba że by @ nie przyszła to pewnie wcześniej. Ale nie wiem co o tym myśleć. 🤔🤔 -
Malina25 wrote:Witaj. Czy miałaś potwierdzona owu? Według mnie te niteczki mogą oznaczać późną owu lub zagnieżdżenie 😊
A w tym cyklu próbowaliśmy właśnie tych testów owulacyjnych.
Skakała bym ze szczęścia, jeśli byłoby to gniezdzenie. Ale na razie staram się nie przeżywać za mocno. 😁2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Według testów owulacyjnych owu przypadła mi na 15dc. I w sumie by sie zgadzało, prawy jajnik trochę dawał się we znaki. Zawsze mniej więcej w połowie cyklu lewy albo prawy mnie pobolewal, lekarz mówił, ze to owulacja.
Skakała bym ze szczęścia, jeśli byłoby to gniezdzenie. Ale na razie staram się nie przeżywać za mocno. 😁
To trzymamy kciuki🙈 dawaj nam znać jak sytuacja się rozwija:) jesteś z tych co testują wcześniej? może za dwa dni była by jakaś druga kreseczka
-
Testy w domu mam 🤭🤭 Także nie wiem czy długo wytrzymam 😁 Będę się na razie obserwować.
Dzięki dziewczyny 😊😊Laura25 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Według testów owulacyjnych owu przypadła mi na 15dc. I w sumie by sie zgadzało, prawy jajnik trochę dawał się we znaki. Zawsze mniej więcej w połowie cyklu lewy albo prawy mnie pobolewal, lekarz mówił, ze to owulacja.
Skakała bym ze szczęścia, jeśli byłoby to gniezdzenie. Ale na razie staram się nie przeżywać za mocno. 😁 -
A tak poza staraniami jakie macie zainteresowania? Ja ostatnio mam wrażenie ze nic nie robię dla siebie tylko ciągła rutyna. Kiedyś szyłam nie z jakimś super efektem ale lubiłam to. Chyba muszę coś znaleść dla siebie tylko nie mam pomysłu.. łatwiej by było oderwać się od ciągłych myśli o dzidziusiu😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 13:03
-
Ja to teraz jak jest ciepełko to poszłam w ogród, kwiatki, krzaczki, warzywka. Tyle tego nasiałam i nasadziłam, że nie wiem kto to będzie pielił później 🤭 Fajne oderwanie się od wszystkiego jak dla mnie. Wychodzę z domu, ptaszki śpiewają 😁2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Laura25 wrote:A tak poza staraniami jakie macie zainteresowania? Ja ostatnio mam wrażenie ze nic nie robię dla siebie tylko ciągła rutyna. Kiedyś szyłam nie z jakimś super efektem ale lubiłam to. Chyba muszę coś znaleść dla siebie tylko nie mam pomysłu.. łatwiej by było oderwać się od ciągłych myśli o dzidziusiu😘
-
K&K wrote:Też niestety mam taki czas teraz, że nie mam kompletnie głowy do niczego. Uwielbiam czytać książki, ale teraz przeczytam 3 zdania i nie wiem o czym czytam, nie umiem się skupić w ogóle...
Mam identycznie jak Ty, tez nie mam głowy do niczego. W pracy jeszcze jakoś leci ale w domu myśle tylko o jednym. Staram się podchodzić do tego z dystansem, ale nie wychodzi mi to za bardzo 😟 Powiem Wam szczerze że nie wierze w to ze będę kiedykolwiek w ciąży.
Za to czuje że u Was wszystko się świetnie skonczy i to już niedługo. 🙂 -
Laura25 wrote:A tak poza staraniami jakie macie zainteresowania? Ja ostatnio mam wrażenie ze nic nie robię dla siebie tylko ciągła rutyna. Kiedyś szyłam nie z jakimś super efektem ale lubiłam to. Chyba muszę coś znaleść dla siebie tylko nie mam pomysłu.. łatwiej by było oderwać się od ciągłych myśli o dzidziusiu😘
-
Tenter wrote:Mam identycznie jak Ty, tez nie mam głowy do niczego. W pracy jeszcze jakoś leci ale w domu myśle tylko o jednym. Staram się podchodzić do tego z dystansem, ale nie wychodzi mi to za bardzo 😟 Powiem Wam szczerze że nie wierze w to ze będę kiedykolwiek w ciąży.
Za to czuje że u Was wszystko się świetnie skonczy i to już niedługo. 🙂Malina25, Tenter lubią tę wiadomość
-
K&K wrote:Wiem, że łatwo się mówi myśl pozytywnie, bo sama tego nie robię, ale są różne przypadki, często bardzo beznadziejne, już bez szans a jednak się kończą cudem. Nie masz jeszcze diagnozy więc nie warto się zamartwiać. 😚 Zawsze sobie myślałam, że "zrobienie" dziecka to takie miłe, ładne i przyjemne, a teraz okazuje się, że to katorga. I łatwo to tylko zaliczyć wpadkę, a jak ktoś się naprawdę stara to przechodzi gehennę.
Tak i jeszcze słowa, że to sie "tak szybko robi".
Jakoś mnie tak ćmi podbrzusze delikatnie co jakiś czas. 🤔2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
No właśnie tak samo to u mnie wygląda. Już sama nie wiem.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
K&K wrote:Wiem, że łatwo się mówi myśl pozytywnie, bo sama tego nie robię, ale są różne przypadki, często bardzo beznadziejne, już bez szans a jednak się kończą cudem. Nie masz jeszcze diagnozy więc nie warto się zamartwiać. 😚 Zawsze sobie myślałam, że "zrobienie" dziecka to takie miłe, ładne i przyjemne, a teraz okazuje się, że to katorga. I łatwo to tylko zaliczyć wpadkę, a jak ktoś się naprawdę stara to przechodzi gehennę.
A zawsze myślałam, że najtrudniejszy etap to właśnie podjęcie świadomej decyzji ze to właśnie dobry czas na dziecko, potem to już z górki. Dobre sobie 🙂 Ale masz racje, koniec skupiania się na złych proroctwach.
Dziewczyny, pobolewanie podbrzusza to ponoć dobry znak oznaczający że mogło sie udać.
-
Malina25 wrote:Mnie też coś tam się dzieje. Mam czasem ból jak na @ potrwa jakieś 5 sekund i cisza na jakiś czas 🤔
Laura25 lubi tę wiadomość