Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Immunity Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    To pięknie na ciebie zadziałał a lekarz powiedział kiedy może być owu?

Aromek 3-7dc 1x1
    Nie określił dokladnie ale czuję po sobie ze juz na dniach.
    W związku z tym że pęcherzyki same pękają stwierdzil że na kolejny monitoring nie muszę przychodzić i ma nadzieję że przyjdę już na wizytę na której stwierdzimy ciążę. Wolałabym stwierdzic czy pecherzyk pękł też teraz ale nie będę nalegać. Zobaczymy jak się to wszytsko potoczy 🙂
    Narazie cieszy mnie to co dziś usłyszałam, wkoncu jakieś pozytywne wiadomości 🙂

Laura25 lubi tę wiadomość

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    A masz jakieś plamienia przy braniu ? U mnie są i odstawię lamette na jeden cykl żeby zobaczyć czy ich nie będzie jak teraz się nie uda. Zazwyczaj występują przed owulacja pare dni i trwają nawet 4 dni. Podobno przez spadek estrogenów ale nie słyszałam od innych dziewczyn żeby tak miały:)
    U mnie nic takiego nie wystąpiło ani żadnych skutków ubocznych. Wychodowalam 2 pęcherzyki dominujące w lewym jajniku i mniejszy na prawym więc sądzę że jak na pierwszy cykl spisała się super 😊

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity wrote:
    Aromek 3-7dc 1x1
    Nie określił dokladnie ale czuję po sobie ze juz na dniach.
    W związku z tym że pęcherzyki same pękają stwierdzil że na kolejny monitoring nie muszę przychodzić i ma nadzieję że przyjdę już na wizytę na której stwierdzimy ciążę. Wolałabym stwierdzic czy pecherzyk pękł też teraz ale nie będę nalegać. Zobaczymy jak się to wszytsko potoczy 🙂
    Narazie cieszy mnie to co dziś usłyszałam, wkoncu jakieś pozytywne wiadomości 🙂
    To super że sam pęka. Ja bym jednak wolała monitorować każdy cykl jakie pęcherzyki i czy pękły 😊 ja mam w poniedziałek na monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest cialko żółte 🤞

• K&K Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś sposoby na ból piersi przed okresem? Kiedyś miałam bardzo bolesne miesiączki, wymioty, biegunki. Teraz nawet nie czuję kiedy dostaje, idę do WC i po prostu jest. Ale od jakiś 3 miesięcy mam taki straszny ból piersi, są nabrzmiałe i nawet dotknąć się ich nie da. Muszę spać w biustonoszu sportowym

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Dziewczyny czy macie jakieś sposoby na ból piersi przed okresem? Kiedyś miałam bardzo bolesne miesiączki, wymioty, biegunki. Teraz nawet nie czuję kiedy dostaje, idę do WC i po prostu jest. Ale od jakiś 3 miesięcy mam taki straszny ból piersi, są nabrzmiałe i nawet dotknąć się ich nie da. Muszę spać w biustonoszu sportowym
    Mnie jakoś z czasem przestały boleć piersi przed @. Ale wcześniej po prostu to znosiłam. Może jakieś okłady?

• Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki krótki okres miałam, trwał z dwa dni w sumie a trzeciego dnia to praktycznie nic nie było już, dziś już wogóle nic nie ma

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że taki krótki. Ja jutro 8dpo myślicie ze mogło by coś wyjść ?chyba zatestuję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 13:52

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Taki krótki okres miałam, trwał z dwa dni w sumie a trzeciego dnia to praktycznie nic nie było już, dziś już wogóle nic nie ma
    Zawsze takie krótkie masz?

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Dziwne, że taki krótki. Ja jutro 8dpo myślicie ze mogło by coś wyjść ?chyba zatestuję 😊
    Możesz sprowac jakimś super czułym 😊 a jak się czujesz?

• Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina: Nie. Tzn kiedyś miałam 4 dni przed drugą ciążą, wcześniej miałam w sumie 4-5 przed pierwszą ciążą, po tej ciąży drugiej i po tym stosowaniu anty kilka poprzednich cykli miałam tak nawet do 7 dni a ten cykl taki właśnie, jajniki mnie trochę bolą
    Laura: spróbuj zatestować :) trzymam kciuki :)

Stary jakiś miły dzisiaj to buziaki daje, to przytula hmmm wyczuł koniec @?😂

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Możesz sprowac jakimś super czułym 😊 a jak się czujesz?

Czuje się tylko bardziej zmęczona to z objawów. Testowałabym dużo później ale oczywiście zamówiłam więcej więc tak to jest nie da się oprzeć 🤦🏼‍♀️

• Immunity Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    To pięknie na ciebie zadziałał a lekarz powiedział kiedy może być owu?

Według objawów i testów wydaje mi się że jestem właśnie po owulacji. Co sadźcie dziewczyny? 13 dc wydaje mi się że test pozytywny
    https://zapodaj.net/560da45a783f3.jpg.html

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• K&K Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Czuje się tylko bardziej zmęczona to z objawów. Testowałabym dużo później ale oczywiście zamówiłam więcej więc tak to jest nie da się oprzeć 🤦🏼‍♀️
    Znam to uczucie, że nie można się oprzeć. Mój cykl po odstawieniu anty wynosił mniej więcej 25 dni. W tamtym miesiącu nie dostałam w planowanym dniu więc zrobiłam test, niestety bladzioch wyszedł. W tym miesiącu sobie obiecałam, że nie będę testować przynajmniej do 29 dnia. Dzisiaj miałam dostać @ ale nie mam. I tak mnie z jednej strony korci żeby robić test, ale wiem co czułam miesiąc temu, te rozczarowanie i ból że się znowu tego boję 😭

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Tenter Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Znam to uczucie, że nie można się oprzeć. Mój cykl po odstawieniu anty wynosił mniej więcej 25 dni. W tamtym miesiącu nie dostałam w planowanym dniu więc zrobiłam test, niestety bladzioch wyszedł. W tym miesiącu sobie obiecałam, że nie będę testować przynajmniej do 29 dnia. Dzisiaj miałam dostać @ ale nie mam. I tak mnie z jednej strony korci żeby robić test, ale wiem co czułam miesiąc temu, te rozczarowanie i ból że się znowu tego boję 😭

Dzień spodziewanej @ to dobry czas na testowanie, wynik powinien być wiarygodny. Jeśli jednak sie obawiasz to poczekaj kilka dni dla pewności :) mnie ciężko wytrzymać nawet do dnia @ wiec podziwiam za opanowanie i zimną krew. Trzymam kciuki. :)

K&K lubi tę wiadomość

• K&K Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenter wrote:
    Dzień spodziewanej @ to dobry czas na testowanie, wynik powinien być wiarygodny. Jeśli jednak sie obawiasz to poczekaj kilka dni dla pewności :) mnie ciężko wytrzymać nawet do dnia @ wiec podziwiam za opanowanie i zimną krew. Trzymam kciuki. :)
    Ja wiem, że dobry czas. Ale w sumie sama już nie wiem ile trwa mój cykl, przez 7 miesięcy raz się zdążyło 26 dni, tak zawsze 25 a nawet mniej. Miesiąc temu bach 27 dni 🤷‍♀️

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten test w 8dpo i to zdecydowanie nie jest dobry czas żeby zaczynać. Oczywiście ja coś widzę jakiś cień ale to chyba nie to co powinno być
    https://zapodaj.net/d5357d47f6ca0.jpg.html

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    U też też lekkie zmęczenie i czasem zaboli brzuch jak na @. Czuję jakby zaraz miała przyjść a to dopiero 6dpo🤔 a kiedy testujesz?

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Zrobiłam ten test w 8dpo i to zdecydowanie nie jest dobry czas żeby zaczynać. Oczywiście ja coś widzę jakiś cień ale to chyba nie to co powinno być
    https://zapodaj.net/d5357d47f6ca0.jpg.html
    Ja też widzę cień 😊 a może bete zrób?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie jutro, zastanowię się nad tym. Kupię dzisiaj w aptece test jakiś czuły i spróbuje z rana jak coś wyjdzie to pojadę jak nie to zaczekam

• Kessa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się 🙂🙂
    Od jakiegoś czasu przegladam posty na forum, poczytuje..
    Dziewyczyny, staramy się o maluszka dopiero 3 cykl, bez presji, chociaż w zeszłym cyklu mój M. cały czas zauważał u mnie objawy ciążowe, tak jakby naprawdę miało nam się udać od razu, ale niestety.. No cóż.
    Cykle mam 28 dniowe, od kilki lat tak samo.. Dzisiaj przypada mi 21 dzień cyklu, przy porannej toalecie zwróciłam uwagę na sporą ilość śluzu - wyglądem przypominał ten płodny, ale w nim dwie, trzy niteczki krwi. Nigdy nie zdążyło mi sie coś takiego, miała któraś z Was podobnie? Teraz wizytę u gina mam dopiero na 24 czerwca, chyba że by @ nie przyszła to pewnie wcześniej. Ale nie wiem co o tym myśleć. 🤔🤔

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ