X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Haha jaja no, poszłam do tego rossmana ale po drodze coś mnie ból złapał jak na miesiączkę i czułam mokro coś i w tym rossmanie patrzyłam się na te testy i w końcu nie wzięłam bo pomyślałam że lada moment @ przyjdzie bo mnie boli no i zaszłam do mamy poszłam do łazienki a tu okres przyszedł haha a tak się zaczęłam śmiać normalnie się śmiałam z tego jakoś wyczuwałam że się nie udało😂😂😂
    😭Także dziś rozpoczynam 1dc..
    No to nieźle 😂 to byś miała test na zaś 😊 trzymam kciuki za nowy cykl

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Haha jaja no, poszłam do tego rossmana ale po drodze coś mnie ból złapał jak na miesiączkę i czułam mokro coś i w tym rossmanie patrzyłam się na te testy i w końcu nie wzięłam bo pomyślałam że lada moment @ przyjdzie bo mnie boli no i zaszłam do mamy poszłam do łazienki a tu okres przyszedł haha a tak się zaczęłam śmiać normalnie się śmiałam z tego jakoś wyczuwałam że się nie udało😂😂😂
    To się chyba nazywa ironia losu 🤨 jak ta nasza kobieca intuicja nas prawie nigdy nie zawodzi i zawsze umiemy wszystko wyczuć

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:

Polubiłam przez przypadek, dobrze, że przynajmniej nie musiałaś patrzeć na test już lepiej dostać @ bo to oznacza już kolejna szanse 😊

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z waszym podejściem do starań, mówiliście rodzinie, bliskim osobą, że planujecie dziecko? Przy pierwszym nikomu nie mówiliśmy a teraz sama nie wiem. później można mieć presję, że każdy będzie dopytywał

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    O kurczę ale wyczuł moment, życzę szcześcia w tym cyklu;-)
    My nikomu nie mówiliśmy, jak się uda to powiemy.

oar83e3kprndadbz.png
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Dziewczyny a jak z waszym podejściem do starań, mówiliście rodzinie, bliskim osobą, że planujecie dziecko? Przy pierwszym nikomu nie mówiliśmy a teraz sama nie wiem. później można mieć presję, że każdy będzie dopytywał
    U nas dopytują ale my to trzymamy dla siebie i to że jeździmy do kliniki również, raczej nie będziemy mówić

K&K lubi tę wiadomość

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    My też nie mówiliśmy, że zaczynamy się starać. Teraz jak te moje badania są takie złe i szukamy jakiejś kliniki to nie wiem co robić, bo już dobijają mnie ciągle pytania "kiedy, kiedy, kiedy"

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Acmvj Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    My też nie mówiliśmy, że zaczynamy się starać. Teraz jak te moje badania są takie złe i szukamy jakiejś kliniki to nie wiem co robić, bo już dobijają mnie ciągle pytania "kiedy, kiedy, kiedy"
    Ja wyszłam z założenia, że lepiej powiedzieć, że się staramy. Wtedy wszystkie pytania o ciążę się skończyły. Wydaje mi się, że w ten sposób zaspokoiłam wszystkich troskę i "ciekawość" na jakiś czas. Nasi bliscy zdają sobie sprawę z tego, że w ciążę nie zawsze zachodzi się od razu i że jest to dość delikatna sfera i sami powstrzymują się od dalszych pytań. A my dzięki temu mamy większy spokój 😀

preg.png
  • Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny może kolejny cykl będzie na tak😂dobrze że nie kupiłam tego testu.. Właśnie se jem loda na pocieszenie😂

K&K lubi tę wiadomość

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    Ja wyszłam z założenia, że lepiej powiedzieć, że się staramy. Wtedy wszystkie pytania o ciążę się skończyły. Wydaje mi się, że w ten sposób zaspokoiłam wszystkich troskę i "ciekawość" na jakiś czas. Nasi bliscy zdają sobie sprawę z tego, że w ciążę nie zawsze zachodzi się od razu i że jest to dość delikatna sfera i sami powstrzymują się od dalszych pytań. A my dzięki temu mamy większy spokój 😀
    Ha ha u nas to dopiero wtedy zaczęłyby się pytania... wolimy tego uniknąć

oar83e3kprndadbz.png
  • Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeesc 🙂 po ostatnim 60 dniowym cyklu , przyszedł okres w 32 dniu cyklu jupi ... myślicie ze przy takim cyklu krótszym była q ogóle owulacja ?Czy nie ma reguły że jeśli cykl ma prawidłowa długość to była owulacja ....?
    po śluzie wątpię bo płodnego było tyle co nic i ogólnie sucho .... aktualnie biorę ovarin , metformax 3 x dziennie, euthyrox 25 i żelazo.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 18 maja 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    czeeeesc 🙂 po ostatnim 60 dniowym cyklu , przyszedł okres w 32 dniu cyklu jupi ... myślicie ze przy takim cyklu krótszym była q ogóle owulacja ?Czy nie ma reguły że jeśli cykl ma prawidłowa długość to była owulacja ....?
    po śluzie wątpię bo płodnego było tyle co nic i ogólnie sucho .... aktualnie biorę ovarin , metformax 3 x dziennie, euthyrox 25 i żelazo.

U mnie właśnie przy cyklach powyżej 35 dni owulacji nie było co dopiero skłoniło mnie to wybrania się do lekarza i monitoringu. Teraz jest 2 CS i widzę że przy braniu Aromka jest dużo lepiej już od 1 cyklu. Ostatni cykl 28 dni więc jak na mnie to naprawdę super. Zobaczymy jak będzie w tym 🙂

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Kochana ja osobiście bardzo polecam klinikę i tobie też polecam się tam udać. Teraz tylko został mi żal że tak długo czekałam. U mnie w klinice możesz już mieć wizytę na drugi dzień. Jakiekolwiek badania masz pobierane od razu na miejscu po wizycie. Wyniki masz ekspresowo😊 jest drogo ale nie musisz czekać nie wiadomo ile no i co najważniejsze od razu działają. Mój ginekolog też niby najlepszy ale ciągle mnie zlewał 🙄
    Okazuje się, że terminy w klinikach nie są wcale, aż takie szybkie. Termin mamy dopiero na 13.07 😩 nie chciałam też wybierać jakiejś niesprawdzonej kliniki bo to jednak dość poważna sprawa i chyba lepiej poczekać i iść do pewnej.

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    Warto sprawdzac cykl czy występuje owu (monitoring,temperatura i testy) bo każdy cykl jest inny. Ja w tym cyklu mialam plodny śluz ale tylko na szyjce macicy i to odrobinę.

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Okazuje się, że terminy w klinikach nie są wcale, aż takie szybkie. Termin mamy dopiero na 13.07 😩 nie chciałam też wybierać jakiejś niesprawdzonej kliniki bo to jednak dość poważna sprawa i chyba lepiej poczekać i iść do pewnej.
    To strasznie długo musisz czekać 🤔 a dzwoniłaś do twojego gin?

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, można dołączyć? ;)
    U mnie starania już trochę trwają, bo około półtora roku, ale dopiero od stycznia 2021 zaczęłam to konsultować z lekarzem. Obecny cykl miał pójść na straty przez badanie nasienia w dni płodne, ale akurat opóźniła mi się owu i zdążyliśmy coś podziałać 😊😊 Więc teraz znowu zaczyna się czas wypatrywania objawów 😅
    A odnośnie tego, czy mówiliśmy komuś o staraniach o dzidzie - w rodzinie ciągle zbywamy pytania i mówimy że "dopiero jak się przeprowadzimy do swojego domu". Tymczasem już lada moment zacznie się wykańczanie budowy i sama nie wiem czy nawet wtedy się przyznamy... Do tej pory wiedzą o tym tylko moje dwie przyjaciółki, już nie mogłam tego trzymać w sobie.

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    To strasznie długo musisz czekać 🤔 a dzwoniłaś do twojego gin?
    Moja Gin odpisuje tylko na SMSy, wysłałam wczoraj wyniki i czekam

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Doradzicie mi z tymi testami? Temperatura cały czas rano 36,3. Test zielony jakby się robił jaśniejszy a na dobomowym laboratorium jakąś dziwna kreska wyszła ( nie, nie namalowalam jej) wczoraj w nocy ból owulacyjny jajnika z dwoma pęcherzykami. https://zapodaj.net/b0352b1c88656.jpg.html

Skoro wczoraj był ból to może owulacja. Zmierz rano temp. U mnie w sobotę rano ból w niedziele lekko podniosła się temp w poniedziałek wyraźny skok wiec obstawiam owu właśnie jak wystąpił ten ból:) Ja dopiero 3dpo nie lubie tego czekania..🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 16:37

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Skoro wczoraj był ból to może owulacja. Zmierz rano temp. U mnie w sobotę rano ból w niedziele lekko podniosła się temp w poniedziałek wyraźny skok wiec obstawiam owu właśnie jak wystąpił ten ból:) Ja dopiero 3dpo nie lubie tego czekania..🤷🏼‍♀️
    Zrobiłam test i zielony test negatywny a domowe laboratorium mega pozytywny ( kreska kontrolna ciemniejsza od testowej) jak to zaznaczyć w kalendarzyku że pozytywny czy negatywny?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Zrobiłam test i zielony test negatywny a domowe laboratorium mega pozytywny ( kreska kontrolna ciemniejsza od testowej) jak to zaznaczyć w kalendarzyku że pozytywny czy negatywny?

Ja bym sugerowala sie tymi zielonymi i zaznaczyla negatywny. Mi się wydaje ze te zielone potrzebują większego stężenia LH do wykrycia wiec są pozytywne kiedy LH osiąga wysoka wartość a to właśnie ta powoduje owulacje a domowe labolatorium niższa wartość LH stad te pozytywy teraz.. u mnie Testy domowe laboratorium potrafiły wychodzić przez 3-4 dni pozytywne a te zwykle z Allegro w jeden dzień tylko. Łatwo tez przegapić pik wiec dobrze ze używałaś tych i tych :)

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ