Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Haha jaja no, poszłam do tego rossmana ale po drodze coś mnie ból złapał jak na miesiączkę i czułam mokro coś i w tym rossmanie patrzyłam się na te testy i w końcu nie wzięłam bo pomyślałam że lada moment @ przyjdzie bo mnie boli no i zaszłam do mamy poszłam do łazienki a tu okres przyszedł haha a tak się zaczęłam śmiać normalnie się śmiałam z tego jakoś wyczuwałam że się nie udało😂😂😂
    😭Także dziś rozpoczynam 1dc..
    No to nieźle 😂 to byś miała test na zaś 😊 trzymam kciuki za nowy cykl

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Haha jaja no, poszłam do tego rossmana ale po drodze coś mnie ból złapał jak na miesiączkę i czułam mokro coś i w tym rossmanie patrzyłam się na te testy i w końcu nie wzięłam bo pomyślałam że lada moment @ przyjdzie bo mnie boli no i zaszłam do mamy poszłam do łazienki a tu okres przyszedł haha a tak się zaczęłam śmiać normalnie się śmiałam z tego jakoś wyczuwałam że się nie udało😂😂😂
    To się chyba nazywa ironia losu 🤨 jak ta nasza kobieca intuicja nas prawie nigdy nie zawodzi i zawsze umiemy wszystko wyczuć

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:

Polubiłam przez przypadek, dobrze, że przynajmniej nie musiałaś patrzeć na test już lepiej dostać @ bo to oznacza już kolejna szanse 😊

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z waszym podejściem do starań, mówiliście rodzinie, bliskim osobą, że planujecie dziecko? Przy pierwszym nikomu nie mówiliśmy a teraz sama nie wiem. później można mieć presję, że każdy będzie dopytywał

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    O kurczę ale wyczuł moment, życzę szcześcia w tym cyklu;-)
    My nikomu nie mówiliśmy, jak się uda to powiemy.

oar83e3kprndadbz.png
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Dziewczyny a jak z waszym podejściem do starań, mówiliście rodzinie, bliskim osobą, że planujecie dziecko? Przy pierwszym nikomu nie mówiliśmy a teraz sama nie wiem. później można mieć presję, że każdy będzie dopytywał
    U nas dopytują ale my to trzymamy dla siebie i to że jeździmy do kliniki również, raczej nie będziemy mówić

K&K lubi tę wiadomość

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    My też nie mówiliśmy, że zaczynamy się starać. Teraz jak te moje badania są takie złe i szukamy jakiejś kliniki to nie wiem co robić, bo już dobijają mnie ciągle pytania "kiedy, kiedy, kiedy"

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Acmvj Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    My też nie mówiliśmy, że zaczynamy się starać. Teraz jak te moje badania są takie złe i szukamy jakiejś kliniki to nie wiem co robić, bo już dobijają mnie ciągle pytania "kiedy, kiedy, kiedy"
    Ja wyszłam z założenia, że lepiej powiedzieć, że się staramy. Wtedy wszystkie pytania o ciążę się skończyły. Wydaje mi się, że w ten sposób zaspokoiłam wszystkich troskę i "ciekawość" na jakiś czas. Nasi bliscy zdają sobie sprawę z tego, że w ciążę nie zawsze zachodzi się od razu i że jest to dość delikatna sfera i sami powstrzymują się od dalszych pytań. A my dzięki temu mamy większy spokój 😀

preg.png
  • Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny może kolejny cykl będzie na tak😂dobrze że nie kupiłam tego testu.. Właśnie se jem loda na pocieszenie😂

K&K lubi tę wiadomość

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    Ja wyszłam z założenia, że lepiej powiedzieć, że się staramy. Wtedy wszystkie pytania o ciążę się skończyły. Wydaje mi się, że w ten sposób zaspokoiłam wszystkich troskę i "ciekawość" na jakiś czas. Nasi bliscy zdają sobie sprawę z tego, że w ciążę nie zawsze zachodzi się od razu i że jest to dość delikatna sfera i sami powstrzymują się od dalszych pytań. A my dzięki temu mamy większy spokój 😀
    Ha ha u nas to dopiero wtedy zaczęłyby się pytania... wolimy tego uniknąć

oar83e3kprndadbz.png
  • Eurcynia Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeesc 🙂 po ostatnim 60 dniowym cyklu , przyszedł okres w 32 dniu cyklu jupi ... myślicie ze przy takim cyklu krótszym była q ogóle owulacja ?Czy nie ma reguły że jeśli cykl ma prawidłowa długość to była owulacja ....?
    po śluzie wątpię bo płodnego było tyle co nic i ogólnie sucho .... aktualnie biorę ovarin , metformax 3 x dziennie, euthyrox 25 i żelazo.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 18 maja 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    czeeeesc 🙂 po ostatnim 60 dniowym cyklu , przyszedł okres w 32 dniu cyklu jupi ... myślicie ze przy takim cyklu krótszym była q ogóle owulacja ?Czy nie ma reguły że jeśli cykl ma prawidłowa długość to była owulacja ....?
    po śluzie wątpię bo płodnego było tyle co nic i ogólnie sucho .... aktualnie biorę ovarin , metformax 3 x dziennie, euthyrox 25 i żelazo.

U mnie właśnie przy cyklach powyżej 35 dni owulacji nie było co dopiero skłoniło mnie to wybrania się do lekarza i monitoringu. Teraz jest 2 CS i widzę że przy braniu Aromka jest dużo lepiej już od 1 cyklu. Ostatni cykl 28 dni więc jak na mnie to naprawdę super. Zobaczymy jak będzie w tym 🙂

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Kochana ja osobiście bardzo polecam klinikę i tobie też polecam się tam udać. Teraz tylko został mi żal że tak długo czekałam. U mnie w klinice możesz już mieć wizytę na drugi dzień. Jakiekolwiek badania masz pobierane od razu na miejscu po wizycie. Wyniki masz ekspresowo😊 jest drogo ale nie musisz czekać nie wiadomo ile no i co najważniejsze od razu działają. Mój ginekolog też niby najlepszy ale ciągle mnie zlewał 🙄
    Okazuje się, że terminy w klinikach nie są wcale, aż takie szybkie. Termin mamy dopiero na 13.07 😩 nie chciałam też wybierać jakiejś niesprawdzonej kliniki bo to jednak dość poważna sprawa i chyba lepiej poczekać i iść do pewnej.

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    Warto sprawdzac cykl czy występuje owu (monitoring,temperatura i testy) bo każdy cykl jest inny. Ja w tym cyklu mialam plodny śluz ale tylko na szyjce macicy i to odrobinę.

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Okazuje się, że terminy w klinikach nie są wcale, aż takie szybkie. Termin mamy dopiero na 13.07 😩 nie chciałam też wybierać jakiejś niesprawdzonej kliniki bo to jednak dość poważna sprawa i chyba lepiej poczekać i iść do pewnej.
    To strasznie długo musisz czekać 🤔 a dzwoniłaś do twojego gin?

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, można dołączyć? ;)
    U mnie starania już trochę trwają, bo około półtora roku, ale dopiero od stycznia 2021 zaczęłam to konsultować z lekarzem. Obecny cykl miał pójść na straty przez badanie nasienia w dni płodne, ale akurat opóźniła mi się owu i zdążyliśmy coś podziałać 😊😊 Więc teraz znowu zaczyna się czas wypatrywania objawów 😅
    A odnośnie tego, czy mówiliśmy komuś o staraniach o dzidzie - w rodzinie ciągle zbywamy pytania i mówimy że "dopiero jak się przeprowadzimy do swojego domu". Tymczasem już lada moment zacznie się wykańczanie budowy i sama nie wiem czy nawet wtedy się przyznamy... Do tej pory wiedzą o tym tylko moje dwie przyjaciółki, już nie mogłam tego trzymać w sobie.

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    To strasznie długo musisz czekać 🤔 a dzwoniłaś do twojego gin?
    Moja Gin odpisuje tylko na SMSy, wysłałam wczoraj wyniki i czekam

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Doradzicie mi z tymi testami? Temperatura cały czas rano 36,3. Test zielony jakby się robił jaśniejszy a na dobomowym laboratorium jakąś dziwna kreska wyszła ( nie, nie namalowalam jej) wczoraj w nocy ból owulacyjny jajnika z dwoma pęcherzykami. https://zapodaj.net/b0352b1c88656.jpg.html

Skoro wczoraj był ból to może owulacja. Zmierz rano temp. U mnie w sobotę rano ból w niedziele lekko podniosła się temp w poniedziałek wyraźny skok wiec obstawiam owu właśnie jak wystąpił ten ból:) Ja dopiero 3dpo nie lubie tego czekania..🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 16:37

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Skoro wczoraj był ból to może owulacja. Zmierz rano temp. U mnie w sobotę rano ból w niedziele lekko podniosła się temp w poniedziałek wyraźny skok wiec obstawiam owu właśnie jak wystąpił ten ból:) Ja dopiero 3dpo nie lubie tego czekania..🤷🏼‍♀️
    Zrobiłam test i zielony test negatywny a domowe laboratorium mega pozytywny ( kreska kontrolna ciemniejsza od testowej) jak to zaznaczyć w kalendarzyku że pozytywny czy negatywny?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Zrobiłam test i zielony test negatywny a domowe laboratorium mega pozytywny ( kreska kontrolna ciemniejsza od testowej) jak to zaznaczyć w kalendarzyku że pozytywny czy negatywny?

Ja bym sugerowala sie tymi zielonymi i zaznaczyla negatywny. Mi się wydaje ze te zielone potrzebują większego stężenia LH do wykrycia wiec są pozytywne kiedy LH osiąga wysoka wartość a to właśnie ta powoduje owulacje a domowe labolatorium niższa wartość LH stad te pozytywy teraz.. u mnie Testy domowe laboratorium potrafiły wychodzić przez 3-4 dni pozytywne a te zwykle z Allegro w jeden dzień tylko. Łatwo tez przegapić pik wiec dobrze ze używałaś tych i tych :)

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ