Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinka95 wrote:Ko niby 34dc to już dość długi cykl ale test owu wyszedł mi dopiero pozytywy w 21dc czyli mniej więcej jest tak dziś 12dpo więc nie wiem czy np test by mógł wyjść negatywny mimo ciąży bo np za wcześnie by było? Ajjjj dobrew już nie marudzę haha pójdę do rossmana i kupię jakiś teścik i pokaże wam jak wygląda biel hehe
U mnie owulacja tez późno w 20dc myślałam ze się nie doczekam 😃 trzymam kciuki
A zdradzisz sekret jak sobie radzisz? Pisałaś ze masz dwójkę 4 latka i 2latka a teraz może za niedługo 3 będzie w drodze -
Dziewczyny,
Jestem załamana. Dostałam od mojej Gin zlecone kolejne badania. Progesteron w 7 dpo wynosi 16,64 więc chyba OK?
Ale najbardziej mnie dobił wynik badania AMH 0,26.
Możecie mi powiedzieć co w takim wypadku? Nie wytrzymam psychocznie do wizyty u Gin 😭 -
K&K wrote:Dziewczyny,
Jestem załamana. Dostałam od mojej Gin zlecone kolejne badania. Progesteron w 7 dpo wynosi 16,64 więc chyba OK?
Możecie mi powiedzieć co w takim wypadku? Nie wytrzymam psychocznie do wizyty u Gin 😭 -
K&K wrote:Dziewczyny,
Możecie mi powiedzieć co w takim wypadku? Nie wytrzymam psychocznie do wizyty u Gin 😭
Progesteron jak najbardziej świadczy o owulacji.
Wartość AMH faktycznie bardzo niska może powtórz badanie dla pewności. Kiedy masz wizytę ?K&K lubi tę wiadomość
-
Laura25 wrote:Progesteron jak najbardziej świadczy o owulacji.
Wartość AMH faktycznie bardzo niska może powtórz badanie dla pewności. Kiedy masz wizytę ?
Myślicie, że wizyta w klinice niepłodności to dobry pomysł? Czy jednak przesadzam i jestem przewrażliwiona i czekać co zadecyduje Gin? -
K&K wrote:Dopiero 23 czerwca 😭 wysłałam też wyniki Gin SMSem, zobaczymy co odpisze. Będę koczować codziennie i sprawdzać czy nikt nie odwołał wizyty, żeby wskoczyć szybciej.
Myślicie, że wizyta w klinice niepłodności to dobry pomysł? Czy jednak przesadzam i jestem przewrażliwiona i czekać co zadecyduje Gin? -
Malina25 wrote:Dosyć niski masz ten wynik 🤔 zależy czy Twój ginekolog ci pomoże czy tylko cię zmyje. Moim zdaniem lepiej udać się do specjalisty.
-
K&K wrote:Zlać to raczej nie, bo to naprawdę najlepsza ginekolog u mnie w mieście. Co świadczy, że na wizytę się czeka ponad miesiąc 😩 Bardziej chodzi mi o to, że będzie mi zlecać kolejne badania, które jednak trwają, a koniec końców bez wizyty w klinice się nie obejdzie.
-
Malina25 wrote:Kochana ja osobiście bardzo polecam klinikę i tobie też polecam się tam udać. Teraz tylko został mi żal że tak długo czekałam. U mnie w klinice możesz już mieć wizytę na drugi dzień. Jakiekolwiek badania masz pobierane od razu na miejscu po wizycie. Wyniki masz ekspresowo😊 jest drogo ale nie musisz czekać nie wiadomo ile no i co najważniejsze od razu działają. Mój ginekolog też niby najlepszy ale ciągle mnie zlewał 🙄
Ale jestem przerażona, załamana i nie wiem co jeszcze 😭 raczej nie jestem osobą, która myśli pozytywnie więc widzę już wszystko najgorsze mimo, że nie mam żadnej diagnozy jeszcze. -
K&K wrote:W sumie, pierwsza wizyta nie kosztuje majątek a przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję, czy mam się martwić i co dalej robić. Lepiej wcześniej się za to zabrać, niż trącić bezczynnie kolejne cykle.
Ale jestem przerażona, załamana i nie wiem co jeszcze 😭 raczej nie jestem osobą, która myśli pozytywnie więc widzę już wszystko najgorsze mimo, że nie mam żadnej diagnozy jeszcze.
Doskonale cię rozumiem ja też od razu widzę czarny scenariusz 🙄 dlatego jak najszybciej do lekarza 😊K&K lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Moje starania trwają krótko, bo od lutego, ale trafił mi się strasznie dziwny cykl, w którym tak naprawdę nie wiem kiedy miałam owalcję. Zazwyczaj moje cykle trwają 27-29dni. Teraz jest 35 dzień cyklu i nawet nie zanosi się na okres a testy wychodzą negatywne. Czy którejś z Was zdarzyły się kiedyś podobne anomalia przy w miarę regularnych cyklach? Po wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że na tym etapie niczego nie można wykluczyć i przepisano mi Duphaston 2x1. Jutro idę na badanie krwi, ale szczerze to nie wydaje mi się, aby to była ciąża i zastanawiam się co może być przyczyną takiego wydłużenia się cyklu. Pozdrawiam
-
Acmvj wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Moje starania trwają krótko, bo od lutego, ale trafił mi się strasznie dziwny cykl, w którym tak naprawdę nie wiem kiedy miałam owalcję. Zazwyczaj moje cykle trwają 27-29dni. Teraz jest 35 dzień cyklu i nawet nie zanosi się na okres a testy wychodzą negatywne. Czy którejś z Was zdarzyły się kiedyś podobne anomalia przy w miarę regularnych cyklach? Po wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że na tym etapie niczego nie można wykluczyć i przepisano mi Duphaston 2x1. Jutro idę na badanie krwi, ale szczerze to nie wydaje mi się, aby to była ciąża i zastanawiam się co może być przyczyną takiego wydłużenia się cyklu. Pozdrawiam
-
Doradzicie mi z tymi testami? Temperatura cały czas rano 36,3. Test zielony jakby się robił jaśniejszy a na dobomowym laboratorium jakąś dziwna kreska wyszła ( nie, nie namalowalam jej) wczoraj w nocy ból owulacyjny jajnika z dwoma pęcherzykami. https://zapodaj.net/b0352b1c88656.jpg.html
-
Haha jaja no, poszłam do tego rossmana ale po drodze coś mnie ból złapał jak na miesiączkę i czułam mokro coś i w tym rossmanie patrzyłam się na te testy i w końcu nie wzięłam bo pomyślałam że lada moment @ przyjdzie bo mnie boli no i zaszłam do mamy poszłam do łazienki a tu okres przyszedł haha a tak się zaczęłam śmiać normalnie się śmiałam z tego jakoś wyczuwałam że się nie udało😂😂😂
😭Także dziś rozpoczynam 1dc..Laura25 lubi tę wiadomość