Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Ko niby 34dc to już dość długi cykl ale test owu wyszedł mi dopiero pozytywy w 21dc czyli mniej więcej jest tak dziś 12dpo więc nie wiem czy np test by mógł wyjść negatywny mimo ciąży bo np za wcześnie by było? Ajjjj dobrew już nie marudzę haha pójdę do rossmana i kupię jakiś teścik i pokaże wam jak wygląda biel hehe :)

U mnie owulacja tez późno w 20dc myślałam ze się nie doczekam 😃 trzymam kciuki
    A zdradzisz sekret jak sobie radzisz? Pisałaś ze masz dwójkę 4 latka i 2latka a teraz może za niedługo 3 będzie w drodze :)

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owu o 7 rano i o 15 godz i nadal pozytywne . Niby owu ma wystąpić 24-36 godz po pozytywnym teście ale to liczy się od pierwszego testu czy jak?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Zrobiłam test owu o 7 rano i o 15 godz i nadal pozytywne . Niby owu ma wystąpić 24-36 godz po pozytywnym teście ale to liczy się od pierwszego testu czy jak?

Od pierwszego pozytywnego 24-36h :)

• K&K Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jestem załamana. Dostałam od mojej Gin zlecone kolejne badania. Progesteron w 7 dpo wynosi 16,64 więc chyba OK?
    Ale najbardziej mnie dobił wynik badania AMH 0,26.
    Możecie mi powiedzieć co w takim wypadku? Nie wytrzymam psychocznie do wizyty u Gin 😭

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Dziewczyny,
    Jestem załamana. Dostałam od mojej Gin zlecone kolejne badania. Progesteron w 7 dpo wynosi 16,64 więc chyba OK?
    Możecie mi powiedzieć co w takim wypadku? Nie wytrzymam psychocznie do wizyty u Gin 😭
    A ile masz lat?

• K&K Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    A ile masz lat?

25 lat

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Dziewczyny,

Progesteron jak najbardziej świadczy o owulacji.
    Wartość AMH faktycznie bardzo niska może powtórz badanie dla pewności. Kiedy masz wizytę ?

K&K lubi tę wiadomość

• K&K Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Progesteron jak najbardziej świadczy o owulacji.
    Wartość AMH faktycznie bardzo niska może powtórz badanie dla pewności. Kiedy masz wizytę ?
    Dopiero 23 czerwca 😭 wysłałam też wyniki Gin SMSem, zobaczymy co odpisze. Będę koczować codziennie i sprawdzać czy nikt nie odwołał wizyty, żeby wskoczyć szybciej.
    Myślicie, że wizyta w klinice niepłodności to dobry pomysł? Czy jednak przesadzam i jestem przewrażliwiona i czekać co zadecyduje Gin?

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    25 lat
    Ja też mam 25 lat i mój wynik AMH to 4,4 i lekarz mówił że mam bardzo ładna rezerwę

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Dopiero 23 czerwca 😭 wysłałam też wyniki Gin SMSem, zobaczymy co odpisze. Będę koczować codziennie i sprawdzać czy nikt nie odwołał wizyty, żeby wskoczyć szybciej.
    Myślicie, że wizyta w klinice niepłodności to dobry pomysł? Czy jednak przesadzam i jestem przewrażliwiona i czekać co zadecyduje Gin?
    Dosyć niski masz ten wynik 🤔 zależy czy Twój ginekolog ci pomoże czy tylko cię zmyje. Moim zdaniem lepiej udać się do specjalisty.

• K&K Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Dosyć niski masz ten wynik 🤔 zależy czy Twój ginekolog ci pomoże czy tylko cię zmyje. Moim zdaniem lepiej udać się do specjalisty.
    Zlać to raczej nie, bo to naprawdę najlepsza ginekolog u mnie w mieście. Co świadczy, że na wizytę się czeka ponad miesiąc 😩 Bardziej chodzi mi o to, że będzie mi zlecać kolejne badania, które jednak trwają, a koniec końców bez wizyty w klinice się nie obejdzie.

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Zlać to raczej nie, bo to naprawdę najlepsza ginekolog u mnie w mieście. Co świadczy, że na wizytę się czeka ponad miesiąc 😩 Bardziej chodzi mi o to, że będzie mi zlecać kolejne badania, które jednak trwają, a koniec końców bez wizyty w klinice się nie obejdzie.
    Kochana ja osobiście bardzo polecam klinikę i tobie też polecam się tam udać. Teraz tylko został mi żal że tak długo czekałam. U mnie w klinice możesz już mieć wizytę na drugi dzień. Jakiekolwiek badania masz pobierane od razu na miejscu po wizycie. Wyniki masz ekspresowo😊 jest drogo ale nie musisz czekać nie wiadomo ile no i co najważniejsze od razu działają. Mój ginekolog też niby najlepszy ale ciągle mnie zlewał 🙄

• K&K Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Kochana ja osobiście bardzo polecam klinikę i tobie też polecam się tam udać. Teraz tylko został mi żal że tak długo czekałam. U mnie w klinice możesz już mieć wizytę na drugi dzień. Jakiekolwiek badania masz pobierane od razu na miejscu po wizycie. Wyniki masz ekspresowo😊 jest drogo ale nie musisz czekać nie wiadomo ile no i co najważniejsze od razu działają. Mój ginekolog też niby najlepszy ale ciągle mnie zlewał 🙄
    W sumie, pierwsza wizyta nie kosztuje majątek a przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję, czy mam się martwić i co dalej robić. Lepiej wcześniej się za to zabrać, niż trącić bezczynnie kolejne cykle.
    Ale jestem przerażona, załamana i nie wiem co jeszcze 😭 raczej nie jestem osobą, która myśli pozytywnie więc widzę już wszystko najgorsze mimo, że nie mam żadnej diagnozy jeszcze.

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    W sumie, pierwsza wizyta nie kosztuje majątek a przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję, czy mam się martwić i co dalej robić. Lepiej wcześniej się za to zabrać, niż trącić bezczynnie kolejne cykle.
    Ale jestem przerażona, załamana i nie wiem co jeszcze 😭 raczej nie jestem osobą, która myśli pozytywnie więc widzę już wszystko najgorsze mimo, że nie mam żadnej diagnozy jeszcze.
    To zadzwoń do kliniki i swojego ginekologa i wtedy zobaczysz kiedy będziesz miała najczęściejszy termin wizyty. Racja szkoda tracić cykle tym bardziej że każdy jest dla nas ważny.
    Doskonale cię rozumiem ja też od razu widzę czarny scenariusz 🙄 dlatego jak najszybciej do lekarza 😊

K&K lubi tę wiadomość

• Tenter Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 jak testowanie? :)

• Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenter wrote:
    Paulinka95 jak testowanie? :)
    Zabijcie mnie bo jeszcze nie testowałam😂 wczoraj miałam zakręcony dzień i jakoś tak nie po drodze mi było😂 zaraz idę do tego rossmana i wezmę dwa nawet, drugi za wczoraj haha

• Acmvj Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Moje starania trwają krótko, bo od lutego, ale trafił mi się strasznie dziwny cykl, w którym tak naprawdę nie wiem kiedy miałam owalcję. Zazwyczaj moje cykle trwają 27-29dni. Teraz jest 35 dzień cyklu i nawet nie zanosi się na okres a testy wychodzą negatywne. Czy którejś z Was zdarzyły się kiedyś podobne anomalia przy w miarę regularnych cyklach? Po wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że na tym etapie niczego nie można wykluczyć i przepisano mi Duphaston 2x1. Jutro idę na badanie krwi, ale szczerze to nie wydaje mi się, aby to była ciąża i zastanawiam się co może być przyczyną takiego wydłużenia się cyklu. Pozdrawiam

preg.png
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Moje starania trwają krótko, bo od lutego, ale trafił mi się strasznie dziwny cykl, w którym tak naprawdę nie wiem kiedy miałam owalcję. Zazwyczaj moje cykle trwają 27-29dni. Teraz jest 35 dzień cyklu i nawet nie zanosi się na okres a testy wychodzą negatywne. Czy którejś z Was zdarzyły się kiedyś podobne anomalia przy w miarę regularnych cyklach? Po wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że na tym etapie niczego nie można wykluczyć i przepisano mi Duphaston 2x1. Jutro idę na badanie krwi, ale szczerze to nie wydaje mi się, aby to była ciąża i zastanawiam się co może być przyczyną takiego wydłużenia się cyklu. Pozdrawiam
    Witaj. Różnie to bywa i różne czynniki mają wpływ na cykle. Po zrobieniu bety będzie wszystko wiadomo. Pozdrawiam

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradzicie mi z tymi testami? Temperatura cały czas rano 36,3. Test zielony jakby się robił jaśniejszy a na dobomowym laboratorium jakąś dziwna kreska wyszła ( nie, nie namalowalam jej) wczoraj w nocy ból owulacyjny jajnika z dwoma pęcherzykami. https://zapodaj.net/b0352b1c88656.jpg.html

• Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jaja no, poszłam do tego rossmana ale po drodze coś mnie ból złapał jak na miesiączkę i czułam mokro coś i w tym rossmanie patrzyłam się na te testy i w końcu nie wzięłam bo pomyślałam że lada moment @ przyjdzie bo mnie boli no i zaszłam do mamy poszłam do łazienki a tu okres przyszedł haha a tak się zaczęłam śmiać normalnie się śmiałam z tego jakoś wyczuwałam że się nie udało😂😂😂
    😭Także dziś rozpoczynam 1dc..

Laura25 lubi tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ