X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Ja bym sugerowala sie tymi zielonymi i zaznaczyla negatywny. Mi się wydaje ze te zielone potrzebują większego stężenia LH do wykrycia wiec są pozytywne kiedy LH osiąga wysoka wartość a to właśnie ta powoduje owulacje a domowe labolatorium niższa wartość LH stad te pozytywy teraz.. u mnie Testy domowe laboratorium potrafiły wychodzić przez 3-4 dni pozytywne a te zwykle z Allegro w jeden dzień tylko. Łatwo tez przegapić pik wiec dobrze ze używałaś tych i tych :)
    Właśnie te zielony mają czułość 20mlu a domowe laboratorium 30mlu więc myślałam że będzie na odwrót 🤔

• K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin zleciła mi powtórzyć badanie AMH, ponieważ przy tak niskim poziomie nie powinna występować owulacja, a mój poziom progesteronu pokazuje, że prawdopodobnie była 🤷‍♀️ jestem jakimś dziwnym przypadkiem?

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Gin zleciła mi powtórzyć badanie AMH, ponieważ przy tak niskim poziomie nie powinna występować owulacja, a mój poziom progesteronu pokazuje, że prawdopodobnie była 🤷‍♀️ jestem jakimś dziwnym przypadkiem?

Kiedy powtarzasz badanie ? Trzymam kciuki żeby to był błąd. Pewnie teraz masz niezłą huśtawkę emocjonalna:(

• Izi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:

Zwykle jak jakiś wynik wyjdzie nie tak lekarz zleca powtórzenie badań głównie jeżeli chodzi o hormony bo są uzaleznione od wielu rzeczy. Wyniki poza norma należy potwoerdzic. Np moje tsh 1 wynik wysoki a drugi po tygodniu więc bez zmian w diecie itp idealny i dwukrotnie ponad niższy..
    Prolaktyna ponad normę, po drugim sprawdzwniu idealnie w normie.
    Więc na spokojnie powtórz badania i zobaczysz co wyjdzie i co powie lekarz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 23:04

K&K lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • K&K Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Kiedy powtarzasz badanie ? Trzymam kciuki żeby to był błąd. Pewnie teraz masz niezłą huśtawkę emocjonalna:(
    Te badanie chyba nie zależy od dniu cyklu więc poczekam jakiś tydzień, żeby nie robić badania co drugi dzień. Tym razem pójdę do laboratorium w którym robią wyniki na miejscu i nie transportują próbek. Może to miało jakiś wpływ.
    A co do huśtawki to jest podwójna bo jeszcze dodatkowo zbliża się @, a ja mam takie napięcia przed, że bez kija nie podchodź 😑

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szczepiłyście się już na covid?

• K&K Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Ja nie i chyba nie mam zamiaru na razie. Słyszałam, że kobiety starające się o dziecko powinny się wstrzymać na razie, ze względu na różne powikłania. Nie wiem, czy jest to potwierdzone naukowo ale wolę się wstrzymać, tym bardziej że Covid już przechorowałam.

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mężczyźni mogą się szczepić? Nie wpływa to na płodność?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zbadanego tego wiec nie wiadomo chyba jaki ma wpływ

• Acmvj Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam an ten temat z 2 ginekologami i usłyszałam tylko, że odradzają w pierwszym trymestrze i w ciąży tylko Pfizer albo Moderna. Mój mąż już jest po 1 dawce a ja musiałam przełożyć ze względu na spóźniający się okres. Zmieniłam sobie szczepionkę na JJ ze względu na to, że jest tylko 1 dawka i nie musimy wtedy przerywać starań.

preg.png
  • Ala_d Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ginekolog powiedziała, że ta szczepionka jest jeszcze niepewna, ponoć ma jakiś wpływ na płodność. Mówiła ogólnie, nie wiem czy chodziło o którąś konkretną firmę.
    Nie szczepiłam się i na razie nie planuję, tak samo mój mąż. Może z czasem zmienię zdanie, nie wiem🤷🏻‍♀️ Na pewno w razie szczepienia przerwałabym starania na co najmniej jeden cykl po dawce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:33

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam o tym z lekarzem z kliniki i powiedział że zachęca do szczepienia dopóki nie jestem w ciąży. Szczepienie mam w piątek Pfizerem.

• Eurcynia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    pytałam swoją gin w związku ze staraniami i jak najbardziej zaleciła szczepienie 🙂 mam termin 5 czerwca Pfizerem

Malina25 lubi tę wiadomość

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 19 maja 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

• Immunity Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Jestem właśnie po monitoringu 2 cyklu z Aromkiem i jestem w pozytywnym szoku.
    11 dc pecherzyk 21mm endometrium 11mm.
    Gdzie wcześniej pęcherzyki w tym dniu około 13-15, endometrium ledwo 4mm.
    Bardzo pozytywnie mnie to nastawiło 🙂🙂.
    A co do szczepień to też narazie czekam i będę odkładać w czasie bo z tego co widzę zdania lekarzy są podzielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 16:14

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity wrote:
    Hej dziewczyny 🙂
    A co do szczepień to też narazie czekam i będę odkładać w czasie bo z tego co widzę zdania lekarzy są podzielone.
    To pięknie na ciebie zadziałał a lekarz powiedział kiedy może być owu?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity wrote:
    Hej dziewczyny 🙂

Super 😊 oby był z tego 🐣 jaka dawke brałaś od kiedy do kiedy jeśli można spytać:) ? U mnie Lametta 3-7 2x1 i owu dopiero w 20 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 17:30

• Tenter Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaszczepiłam, mój partner również. Z uwagi na moją pracę byłam świadkiem wielu zgonów podczas pandemii więc obawiałam się sama zachorować albo co gorsza przenieść chorobę na moich bliskich :( czy będzie to miało wpływ na płodność nie wiem, mocno wierzę w to ze nie ale czas pokaże. Najważniejsze że cała rodzina zdrowa. :)

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Super 😊 oby był z tego 🐣 jaka dawke brałaś od kiedy do kiedy jeśli można spytać:) ? U mnie Lametta 3-7 2x1 i owu dopiero w 20 dc
    Ja też jestem na stymulacji Lametta w tej samej dawce i dniach 😊

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Ja też jestem na stymulacji Lametta w tej samej dawce i dniach 😊

A masz jakieś plamienia przy braniu ? U mnie są i odstawię lamette na jeden cykl żeby zobaczyć czy ich nie będzie jak teraz się nie uda. Zazwyczaj występują przed owulacja pare dni i trwają nawet 4 dni. Podobno przez spadek estrogenów ale nie słyszałam od innych dziewczyn żeby tak miały:)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ