Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura25 wrote:Ja bym sugerowala sie tymi zielonymi i zaznaczyla negatywny. Mi się wydaje ze te zielone potrzebują większego stężenia LH do wykrycia wiec są pozytywne kiedy LH osiąga wysoka wartość a to właśnie ta powoduje owulacje a domowe labolatorium niższa wartość LH stad te pozytywy teraz.. u mnie Testy domowe laboratorium potrafiły wychodzić przez 3-4 dni pozytywne a te zwykle z Allegro w jeden dzień tylko. Łatwo tez przegapić pik wiec dobrze ze używałaś tych i tych
-
Gin zleciła mi powtórzyć badanie AMH, ponieważ przy tak niskim poziomie nie powinna występować owulacja, a mój poziom progesteronu pokazuje, że prawdopodobnie była 🤷♀️ jestem jakimś dziwnym przypadkiem?
-
K&K wrote:Gin zleciła mi powtórzyć badanie AMH, ponieważ przy tak niskim poziomie nie powinna występować owulacja, a mój poziom progesteronu pokazuje, że prawdopodobnie była 🤷♀️ jestem jakimś dziwnym przypadkiem?
Kiedy powtarzasz badanie ? Trzymam kciuki żeby to był błąd. Pewnie teraz masz niezłą huśtawkę emocjonalna:( -
K&K wrote:Gin zleciła mi powtórzyć badanie AMH, ponieważ przy tak niskim poziomie nie powinna występować owulacja, a mój poziom progesteronu pokazuje, że prawdopodobnie była 🤷♀️ jestem jakimś dziwnym przypadkiem?
Zwykle jak jakiś wynik wyjdzie nie tak lekarz zleca powtórzenie badań głównie jeżeli chodzi o hormony bo są uzaleznione od wielu rzeczy. Wyniki poza norma należy potwoerdzic. Np moje tsh 1 wynik wysoki a drugi po tygodniu więc bez zmian w diecie itp idealny i dwukrotnie ponad niższy..
Prolaktyna ponad normę, po drugim sprawdzwniu idealnie w normie.
Więc na spokojnie powtórz badania i zobaczysz co wyjdzie i co powie lekarzWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 23:04
K&K lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Laura25 wrote:Kiedy powtarzasz badanie ? Trzymam kciuki żeby to był błąd. Pewnie teraz masz niezłą huśtawkę emocjonalna:(
A co do huśtawki to jest podwójna bo jeszcze dodatkowo zbliża się @, a ja mam takie napięcia przed, że bez kija nie podchodź 😑 -
Malina25 wrote:A szczepiłyście się już na covid?
-
Rozmawiałam an ten temat z 2 ginekologami i usłyszałam tylko, że odradzają w pierwszym trymestrze i w ciąży tylko Pfizer albo Moderna. Mój mąż już jest po 1 dawce a ja musiałam przełożyć ze względu na spóźniający się okres. Zmieniłam sobie szczepionkę na JJ ze względu na to, że jest tylko 1 dawka i nie musimy wtedy przerywać starań.
-
A mi ginekolog powiedziała, że ta szczepionka jest jeszcze niepewna, ponoć ma jakiś wpływ na płodność. Mówiła ogólnie, nie wiem czy chodziło o którąś konkretną firmę.
Nie szczepiłam się i na razie nie planuję, tak samo mój mąż. Może z czasem zmienię zdanie, nie wiem🤷🏻♀️ Na pewno w razie szczepienia przerwałabym starania na co najmniej jeden cykl po dawce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:33
-
Malina25 wrote:A szczepiłyście się już na covid?
Malina25 lubi tę wiadomość
euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform
-
Hej dziewczyny 🙂
Jestem właśnie po monitoringu 2 cyklu z Aromkiem i jestem w pozytywnym szoku.
11 dc pecherzyk 21mm endometrium 11mm.
Gdzie wcześniej pęcherzyki w tym dniu około 13-15, endometrium ledwo 4mm.
Bardzo pozytywnie mnie to nastawiło 🙂🙂.
A co do szczepień to też narazie czekam i będę odkładać w czasie bo z tego co widzę zdania lekarzy są podzielone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 16:14
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Immunity wrote:Hej dziewczyny 🙂
A co do szczepień to też narazie czekam i będę odkładać w czasie bo z tego co widzę zdania lekarzy są podzielone. -
Immunity wrote:Hej dziewczyny 🙂
A co do szczepień to też narazie czekam i będę odkładać w czasie bo z tego co widzę zdania lekarzy są podzielone.
Super 😊 oby był z tego 🐣 jaka dawke brałaś od kiedy do kiedy jeśli można spytać ? U mnie Lametta 3-7 2x1 i owu dopiero w 20 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 17:30
-
Ja się zaszczepiłam, mój partner również. Z uwagi na moją pracę byłam świadkiem wielu zgonów podczas pandemii więc obawiałam się sama zachorować albo co gorsza przenieść chorobę na moich bliskich czy będzie to miało wpływ na płodność nie wiem, mocno wierzę w to ze nie ale czas pokaże. Najważniejsze że cała rodzina zdrowa.
-
Malina25 wrote:Ja też jestem na stymulacji Lametta w tej samej dawce i dniach 😊
A masz jakieś plamienia przy braniu ? U mnie są i odstawię lamette na jeden cykl żeby zobaczyć czy ich nie będzie jak teraz się nie uda. Zazwyczaj występują przed owulacja pare dni i trwają nawet 4 dni. Podobno przez spadek estrogenów ale nie słyszałam od innych dziewczyn żeby tak miały:)