Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak sam, w 16dc na monitoringu lekarz stwierdził że pecherzyk już pękł.
Teraz zaczynam 2 cykl stymulowany pełna nadziei 🙂
W środę idę na monitoring i zobaczymy czy owulacja się powtórzy 🙂
Kupiłam też testy owulacyjne i będe próbować. Niestety mierzenie temperatury w moim przypadku jest trudne ze względu na pracę zmianowa 😒
Po jakim czasie prób lekarz zlecił waszemu partnerowi badanie nasienia?13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Dziewczyny, powiedzcie gdzie wykonujecie taki monitoring, stylumacje i tym podobne? U Waszego ginekologa czy w jakiejś klinice leczenia niepłodności? Ostatnio od lekarza usłyszałam że takie kwestie wspomagające płodność to właśnie w takich klinikach.
-
Immunity wrote:Tak sam, w 16dc na monitoringu lekarz stwierdził że pecherzyk już pękł.
Kupiłam też testy owulacyjne i będe próbować. Niestety mierzenie temperatury w moim przypadku jest trudne ze względu na pracę zmianowa 😒
Po jakim czasie prób lekarz zlecił waszemu partnerowi badanie nasienia?[/QUOTE
A jakie testy owulacyjne masz?
Mi gin powiedział po 3 latach starań i po 2 miesiącach mój mąż się zmotywowal przez mój wpływ 😊 -
Tenter wrote:Dziewczyny, powiedzcie gdzie wykonujecie taki monitoring, stylumacje i tym podobne? U Waszego ginekologa czy w jakiejś klinice leczenia niepłodności? Ostatnio od lekarza usłyszałam że takie kwestie wspomagające płodność to właśnie w takich klinikach.
Ja chodzę do mojego gina.
Po około pół roku staran naturalnych bez rezultatów i wykonaniu wsyztskich badań zaczęłam chodzić regularnie na monitoringi. Które najpierw wykazały brak owulacji więc dostałam leki które już w 1 cyklu pomogły i owulacja się pojawiła niestety ciąży brak. Teraz 2 cykl stymulowany również monitorowany.13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Malina25 wrote:Immunity wrote:Tak sam, w 16dc na monitoringu lekarz stwierdził że pecherzyk już pękł.
Po jakim czasie prób lekarz zlecił waszemu partnerowi badanie nasienia?[/QUOTE
A jakie testy owulacyjne masz?
Mi gin powiedział po 3 latach starań i po 2 miesiącach mój mąż się zmotywowal przez mój wpływ 😊
Kupiłam na allegro pierwsze które miały duża ilość sprzedaży. Najpierw chce zobaczyć czy wgl będą coś pokazywać 🙂
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Tenter wrote:Dziewczyny, powiedzcie gdzie wykonujecie taki monitoring, stylumacje i tym podobne? U Waszego ginekologa czy w jakiejś klinice leczenia niepłodności? Ostatnio od lekarza usłyszałam że takie kwestie wspomagające płodność to właśnie w takich klinikach.
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Jak u mojego męża badania wyjdą ok to tez wybiorę się do ginekologa który wykona mi taki monitoring. Pół roku starań a nawet nie wiem czy dochodzi u mnie do owulacji. Trzeba działać. Moja siostra urodziła 2 lata temu, wcześniej starała się rok o ciąże, niby wszystkie badania dobrze a przez rok nic. Dlatego mam nadzieje, że może i u mnie będzie wszystko dobrze i wreszcie sie uda.
-
Malina25 wrote:Miom zdaniem już nie wiele mu brakuje😁 zrób jeszcze po południu test. A masz zdjęcie kliku ostatnich testow? Chodzi mi jak wzrastał twój poziom LH. A to jak jest z tą czułoscia testow owu? Im więcej tym lepiej? Czy odwrotnie?
Co do czułości to chyba źle napisałam, chodziło mi o to ze właśnie te testy nie są czułe. Zamówiłam je na Allegro firmy horienmedical. Wczoraj była zupełnie blada druga kreseczka i takie same blade były od 7dc bo wtedy zaczęłam testować 😊 nie mam zdjęć wcześniejszych bo kolekcjonowałam je od 7dc i w końcu wyrzuciłam wszystkie bo nie widać było ze ciemnieją.. poprzednie ani trochę nie były zbliżone do tego dzisiejszego wiec stwierdziłam ze albo owu nie będzie albo nie sprawdziły się te testy u mnie:) więc ten wzrost był nagły. ostatni test robiłam wczoraj o 16 i druga kreska była ledwo widoczna 😊Marcelq lubi tę wiadomość
-
Laura25 wrote:Co do czułości to chyba źle napisałam, chodziło mi o to ze właśnie te testy nie są czułe. Zamówiłam je na Allegro firmy horienmedical. Wczoraj była zupełnie blada druga kreseczka i takie same blade były od 7dc bo wtedy zaczęłam testować 😊 nie mam zdjęć wcześniejszych bo kolekcjonowałam je od 7dc i w końcu wyrzuciłam wszystkie bo nie widać było ze ciemnieją.. poprzednie ani trochę nie były zbliżone do tego dzisiejszego wiec stwierdziłam ze albo owu nie będzie albo nie sprawdziły się te testy u mnie:) więc ten wzrost był nagły. ostatni test robiłam wczoraj o 16 i druga kreska była ledwo widoczna 😊
-
Malina25 wrote:Ja mam testy z domowego laboratorium( czułość 30) i niebieskie(czulosc 25)i zielone (czułość 20) z allegro. To na domowym laboratorium mam mocniejszą kreskę niż na tych dwóch, a na tamtych taka sama kreska. Zobaczę jaka dzisiaj wyjdzie 🤞
U Ciebie owulacja pewnie podobnie wystąpi jak u mnie bo czytałam, ze koło niedzieli tak? Wstaw później jak wyszedł owulacyjny trzymam kciuki bo szansa podójna przy dwóch jajeczkach😁 -
Laura25 wrote:U Ciebie owulacja pewnie podobnie wystąpi jak u mnie bo czytałam, ze koło niedzieli tak? Wstaw później jak wyszedł owulacyjny trzymam kciuki bo szansa podójna przy dwóch jajeczkach😁
-
Laura25 wrote:Masz jakieś objawy zbliżającej się @? Trzymam kciuki 💛 koniecznie dawaj znać jak tam:)
Ja miałam w przyszyły tygodniu testować ale owu się spóźniła. Dzisiaj 19dc a test owulacyjny myśle ze już można uznać za pozytyw ? To te mniejszej czułości, wczoraj jeszcze na nie narzekałam bo blada druga kreseczka była. Dzisiaj śnił mi się pozytywny test ciążowy i z rana szoku dostałam, chociaż takie dwie kreseczki fajnie zobaczyć 😍
https://zapodaj.net/e5409f4d405e8.jpg.html
A my już tyle się naserduszkowalismy chyba już nie mam siły 🙈
Trzymam kciuki żeby tym razem się udało. 😍😍 Czy to testy HorienMedical z allegro? Jak się u Ciebie sprawdzaja? Zamówiłam je ostatnio 😁 -
Marcelq wrote:Trzymam kciuki żeby tym razem się udało. 😍😍 Czy to testy HorienMedical z allegro? Jak się u Ciebie sprawdzaja? Zamówiłam je ostatnio 😁
Dziękuje ❤️Narzekałam na nie bo nie ciemniały ale skoro u mnie tym razem owulacja później to chyba dobrze się sprawdziły bo jednak teraz w 19dc druga kreska prawie identyczna jak kontrolna. Za tą cenę chyba bardzo się opłaca za 50 szt zapłaciłam 30 zł. warto przed sama owulacja robić po dwa dziennie bo u mnie wczoraj jeszcze o 16 była mega blada kreseczka a dzisiaj rano już prawie pozytyw 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 16:07
-
Malina25 wrote:Test zdecydowanie negatywny. Kreseczka praktycznie nie widoczna a jajniki kluja i ciągną. Czy to może być za wcześnie żeby kreska zaczęła ciemnieć? 😔
Nie wiem jakie doświadczenie mają inne dziewczyny co do skuteczności testów owulacyjnych ale ja porzuciłam je już w pierwszym miesiącu starań ze względu na bardzo dziwne wyniki. U mnie na zmianę były negatywne i pozytywne (tych zdecydowanie więcej). Myśle żeby zaufać swoim objawom a te testy traktować jako uzupełnienie. Jeśli czujesz że owulacja jest bardzo możliwa to działać i się nie przejmować. Dużo bardziej miarodajny jest monitoring i skoro widać było że owulacja tuż tuż to na pewno tak będzie. Po prostu działajcie Trzymam kciuki. -
Miałam dzisiaj hsg i wyszło wszystko poprawnie. Trochę nieprzyjemnie było ale na szczęście nic nie bolało.
Jak tylko skończyła mi się @ zaczęłam robić testy owu bo różnie to u mnie wypada. Dzisiaj 12 dc i pojawiła się blada druga kreska. Jutro pewnie już powinno mi się potwierdzić owu więc przez weekend intensywnie działamy ❤️ -
Tenter wrote:Nie wiem jakie doświadczenie mają inne dziewczyny co do skuteczności testów owulacyjnych ale ja porzuciłam je już w pierwszym miesiącu starań ze względu na bardzo dziwne wyniki. U mnie na zmianę były negatywne i pozytywne (tych zdecydowanie więcej). Myśle żeby zaufać swoim objawom a te testy traktować jako uzupełnienie. Jeśli czujesz że owulacja jest bardzo możliwa to działać i się nie przejmować. Dużo bardziej miarodajny jest monitoring i skoro widać było że owulacja tuż tuż to na pewno tak będzie. Po prostu działajcie Trzymam kciuki.