Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Mam 28 lat, staram się o dziecko od ok 5 miesięcy i ciągle nic. Testowałam dzisiaj pomimo że do @ zostały mi 3 dni - test oczywiście negatywny. Nie mam już nadziei na ten cykl. A jak u Was testowanie?
Izi lubi tę wiadomość
-
Tenter wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Mam 28 lat, staram się o dziecko od ok 5 miesięcy i ciągle nic. Testowałam dzisiaj pomimo że do @ zostały mi 3 dni - test oczywiście negatywny. Nie mam już nadziei na ten cykl. A jak u Was testowanie?
Cześć
Test jeszcze może wyjść pozytywny, dopóki nie ma @ jest nadzieja.
Zaczęłaś robić jakieś badania czy czekasz aż minie jeszcze troszkę więcej czasu?
Moja owulacja spłatała mi figla i była później więc u mnie cykl koło 40 dni tym razem... jestem na to wkurzona. Planuję testować jakoś 22 maja może wcześniej zacznę. Ale staram się nie nastawiać na ten cykl.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Cześć
Test jeszcze może wyjść pozytywny, dopóki nie ma @ jest nadzieja.
Zaczęłaś robić jakieś badania czy czekasz aż minie jeszcze troszkę więcej czasu?
Moja owulacja spłatała mi figla i była później więc u mnie cykl koło 40 dni tym razem... jestem na to wkurzona. Planuję testować jakoś 22 maja może wcześniej zacznę. Ale staram się nie nastawiać na ten cykl.
Robiłam już wstępne badania: USG i badania hormonów. Z kluczowych rzeczy to wyszła mi niedoczynność tarczycy która pojawiła się w przeciągu ostatniego miesiąca, wcześniej TSH było w normie. Muszę powtórzyć jeszcze progesteron bo był zrobiony w pierwszej fazie cyklu zamiast drugiej.
U mnie tez ostatnio strasznie wydłużył się jeden cykl, ok 45 dni trwał. Ten cykl wydaje się już normalny. Będę testować jeszcze w weekend jak @ się nie pojawi ale nie mam nadziei. Tak bym chciała żebyśmy wszystkie zaszły w ciąże bezproblemowo.
Izi lubi tę wiadomość
-
Tenter wrote:Robiłam już wstępne badania: USG i badania hormonów. Z kluczowych rzeczy to wyszła mi niedoczynność tarczycy która pojawiła się w przeciągu ostatniego miesiąca, wcześniej TSH było w normie. Muszę powtórzyć jeszcze progesteron bo był zrobiony w pierwszej fazie cyklu zamiast drugiej.
U mnie tez ostatnio strasznie wydłużył się jeden cykl, ok 45 dni trwał. Ten cykl wydaje się już normalny. Będę testować jeszcze w weekend jak @ się nie pojawi ale nie mam nadziei. Tak bym chciała żebyśmy wszystkie zaszły w ciąże bezproblemowo.
Jak coś jest z TSH to powinno się sprawdzić ft3 i ft4 można też antytg i antytpo jak z nimi jest okej to nie ma co się przejmować
Mój mąż miał zawsze podwyższone tsh i ostatnio jak robił badania to mówił mi, że nawet jak złe wyjdzie to on leków nie weźmie bo nie chce, zaczęłam więc dawać mu olej lniany bo przeczytałam, że obniża poziom tsh i wyszło mu bardzo ładne (nie wiem czy to zasługa tego i zmiany diety czy tak się mu zmieniło ale możesz spróbować).
Ja mam problem z prolaktyną chociaż moja gin kazała mi się nie przejmować tym bo stwierdziła, że najpewniej mam gruczolaka, z którym i tak nic nie zrobimy... a tsh cóż... robiłam dwa razy w odstępnie jakichś 10 dni i 1 wynik miałam niefajny (gin mówi, że myślałaby o zbijaniu), a drugi przepiękny... więc te hormony są dziwneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 08:34
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Jak coś jest z TSH to powinno się sprawdzić ft3 i ft4 można też antytg i antytpo jak z nimi jest okej to nie ma co się przejmować
Mój mąż miał zawsze podwyższone tsh i ostatnio jak robił badania to mówił mi, że nawet jak złe wyjdzie to on leków nie weźmie bo nie chce, zaczęłam więc dawać mu olej lniany bo przeczytałam, że obniża poziom tsh i wyszło mu bardzo ładne (nie wiem czy to zasługa tego i zmiany diety czy tak się mu zmieniło ale możesz spróbować).
Ja mam problem z prolaktyną chociaż moja gin kazała mi się nie przejmować tym bo stwierdziła, że najpewniej mam gruczolaka, z którym i tak nic nie zrobimy... a tsh cóż... robiłam dwa razy w odstępnie jakichś 10 dni i 1 wynik miałam niefajny (gin mówi, że myślałaby o zbijaniu), a drugi przepiękny... więc te hormony są dziwne
Dzięki za radę. Rzeczywiście z hormonami dziwna sprawa, ja tez TSH raz w normie a raz nie. Mam skierowanie na ft3, ft4, anty TPO i TG ale najpierw mam brac Euthyrox przez 3 miesiące i dopiero potem oznaczyć. W sobotę mam USG tarczycy.
Co do wysokiej prolaktyny to wiem że może to powodować problemy z zajściem ale u wszystkich dziewczyn które znam skończyło się to upragnioną ciążą wiec absolutnie się tym nie przejmuj.
A miałaś jakieś badanie obrazowe głowy np rezonans albo tomografie że jest podejrzenie gruczolaka?Izi lubi tę wiadomość
-
Tenter wrote:Dzięki za radę. Rzeczywiście z hormonami dziwna sprawa, ja tez TSH raz w normie a raz nie. Mam skierowanie na ft3, ft4, anty TPO i TG ale najpierw mam brac Euthyrox przez 3 miesiące i dopiero potem oznaczyć. W sobotę mam USG tarczycy.
Co do wysokiej prolaktyny to wiem że może to powodować problemy z zajściem ale u wszystkich dziewczyn które znam skończyło się to upragnioną ciążą wiec absolutnie się tym nie przejmuj.
A miałaś jakieś badanie obrazowe głowy np rezonans albo tomografie że jest podejrzenie gruczolaka?
O to chociaż jest jakiś plan
Nie właśnie.. Moja gin stwierdziła, że mogę się bawić w szukanie go ale musiałabym iść do zwykłego lekarza, on skieruje mnie do neurologa, on na badania i tak w kółko a nawet jak coś zobaczą to nic się z tym nie robi więc ona nie widzi w tym sensu żeby się męczyć i stresować bo pozostałe rzeczy są wg niej okej i wszystko jest w porządku. Generalnie 5dc miałam mocno przekroczony poziom, 12 dc zrobiłam czynnościowy test gdzie podstawowa był a normie, ale przyrost był za duży. Nie wiem sama, narazie stwierdziłam, że odpuszczę to i będę się starać jak mówi i jej zaufam...
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:O to chociaż jest jakiś plan
Nie właśnie.. Moja gin stwierdziła, że mogę się bawić w szukanie go ale musiałabym iść do zwykłego lekarza, on skieruje mnie do neurologa, on na badania i tak w kółko a nawet jak coś zobaczą to nic się z tym nie robi więc ona nie widzi w tym sensu żeby się męczyć i stresować bo pozostałe rzeczy są wg niej okej i wszystko jest w porządku. Generalnie 5dc miałam mocno przekroczony poziom, 12 dc zrobiłam czynnościowy test gdzie podstawowa był a normie, ale przyrost był za duży. Nie wiem sama, narazie stwierdziłam, że odpuszczę to i będę się starać jak mówi i jej zaufam...
Najważniejsze że masz zaufanego lekarza, na pewno zna się na tym najlepiej i wie co robić
Mamy podobny czas starania się o ciąże, bardzo bym chciała żeby w końcu nam się udało. Trzymam za Ciebie kciuki. Daj znać jak będziesz już testować. Ja tez napisze w niedziele jak test, chyba że @ mnie uprzedzi, objawy mam jak typowo na @, nic nowego.
Izi lubi tę wiadomość
-
Tenter wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Mam 28 lat, staram się o dziecko od ok 5 miesięcy i ciągle nic. Testowałam dzisiaj pomimo że do @ zostały mi 3 dni - test oczywiście negatywny. Nie mam już nadziei na ten cykl. A jak u Was testowanie?
Ja już po monitoringu. Kamień z serca mi spadł że leki zadziałały. Piekne endometrium. Na prawym jajniku jest jedno dominujące małe jajeczko a na lewym duże aż dwa 😁 i to z niego prawdopodobnie będzie owu. Jedno ma 18mm a drugie 16mm. Prawdopodobnie w niedzielę będzie owu i mam robić testy.
Izi lubi tę wiadomość
-
Malina25 wrote:Witaj kochana to będzie twoje pierwsze dziecko? A twój partner się badał? Jeszcze jest nadzieja na pozytywny test😊
Ja już po monitoringu. Kamień z serca mi spadł że leki zadziałały. Piekne endometrium. Na prawym jajniku jest jedno dominujące małe jajeczko a na lewym duże aż dwa 😁 i to z niego prawdopodobnie będzie owu. Jedno ma 18mm a drugie 16mm. Prawdopodobnie w niedzielę będzie owu i mam robić testy.
Tak, staram się o pierwsze dziecko Jeśli w tym cyklu znowu się nie uda to mój mąż idzie na badanie nasienia, na szczęście nie musiałam go do tego namawiać.
Malina25- super, że na monitoringu widać u Ciebie rosnące pecherzyki, wiesz przynajmniej ze w weekend trzeba działać. Trzymam mocno kciuki.
Cieszę się że mogę Wam się wygadać. Mąż niby zawsze słucha ale to nie to samo co z WamiIzi lubi tę wiadomość
-
Tenter wrote:Tak, staram się o pierwsze dziecko Jeśli w tym cyklu znowu się nie uda to mój mąż idzie na badanie nasienia, na szczęście nie musiałam go do tego namawiać.
Malina25- super, że na monitoringu widać u Ciebie rosnące pecherzyki, wiesz przynajmniej ze w weekend trzeba działać. Trzymam mocno kciuki.
Cieszę się że mogę Wam się wygadać. Mąż niby zawsze słucha ale to nie to samo co z Wami
Oj tak weekend będzie pracowity😁 jajnik już daje o sobie znać. Mierze temperaturę dodatkowo. Oby tylko pęcherzyk pękł 🤞
Dokładnie wiem jak to jest. Ja ze swoim też nie o wszystkim mogę porozmawiać 🙄Izi lubi tę wiadomość
-
Paulinka95 wrote:Dziś 31dc ciekawe kiedy ta wredna @ przyjdzie.. Narazie nie testuję bo pewnie i tak biel będzie, poczekam do końca tygodnia i jak nie przyjdzie to s poniedziałek zatestuję, któraś ze mną??
Masz jakieś objawy zbliżającej się @? Trzymam kciuki 💛 koniecznie dawaj znać jak tam:)
Ja miałam w przyszyły tygodniu testować ale owu się spóźniła. Dzisiaj 19dc a test owulacyjny myśle ze już można uznać za pozytyw ? To te mniejszej czułości, wczoraj jeszcze na nie narzekałam bo blada druga kreseczka była. Dzisiaj śnił mi się pozytywny test ciążowy i z rana szoku dostałam, chociaż takie dwie kreseczki fajnie zobaczyć 😍
https://zapodaj.net/e5409f4d405e8.jpg.html
A my już tyle się naserduszkowalismy chyba już nie mam siły 🙈 -
Laura25 wrote:Masz jakieś objawy zbliżającej się @? Trzymam kciuki 💛 koniecznie dawaj znać jak tam:)
Ja miałam w przyszyły tygodniu testować ale owu się spóźniła. Dzisiaj 19dc a test owulacyjny myśle ze już można uznać za pozytyw ? To te mniejszej czułości, wczoraj jeszcze na nie narzekałam bo blada druga kreseczka była. Dzisiaj śnił mi się pozytywny test ciążowy i z rana szoku dostałam, chociaż takie dwie kreseczki fajnie zobaczyć 😍
A my już tyle się naserduszkowalismy chyba już nie mam siły 🙈
Czy mam jakieś objawy? Nie bardzo, jedynie to piersi takie ciężkie trochę ale nic poza tym u mnie test owu wyszedł pozytywny w 21dc też późno, progesteron badałam niedawno i było 11,30 czyli owu była ale szału nie ma co do wyniku u ciebie chyba już się zbliża owu tobie też życzę powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 09:10
-
Laura25 wrote:Masz jakieś objawy zbliżającej się @? Trzymam kciuki 💛 koniecznie dawaj znać jak tam:)
A my już tyle się naserduszkowalismy chyba już nie mam siły 🙈 -
Paulinka95 wrote:Czy mam jakieś objawy? Nie bardzo, jedynie to piersi takie ciężkie trochę ale nic poza tym u mnie test owu wyszedł pozytywny w 21dc też późno, progesteron badałam niedawno i było 11,30 czyli owu była ale szału nie ma co do wyniku u ciebie chyba już się zbliża owu tobie też życzę powodzenia
A powiedz mi ile po owu badałaś progesteron? Może tez bym go zbadała przy okazji zrobię morfologię -
Hej dziewczyny.
Jestem dość świeża staraczka.
Od sierpnia zeszłego roku starania naturalne niestety bez rezultatów. Po badaniach lekarz podejrzewa pcos. Cykle bardzo nieregularne i co się okazało niemalże co 2 bezowulacyjny. Jestem po 1 cyklu stymulowanym aromkiem 3-7 dzień cyklu. W 10dc pecherzyk 15 mm, endometrium 9mm gdzie wcześniej endometrium ledwo 4mm. Podczas monitoringu w 16dc pecherzyk Juz pękł. @ przyszła już w 28dc czyli jak na mnie bardzo szybko. Czy nie sądzicie ze zbyt krotko jak na fazę po owulacji? 🙂
Dodam tylko ze pozostałe hormony badane na początku cyklu w normie.
Pogooda sprzyja dobremu nastawieniu więc trzymam za was i za siebie kciuki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 09:47
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Tenter wrote:Paulinka95- Ja mam dziś 33dc wiec jutro powinnam dostać @, jeśli nie to testuje w niedzielę.
Malina25- a jak mniej więcej u Ciebie wyglądają zmiany temperatury w cyklu? -
Immunity wrote:Hej dziewczyny.
Jestem dość świeża staraczka.
Od sierpnia zeszłego roku starania naturalne niestety bez rezultatów. Po badaniach lekarz podejrzewa pcos. Cykle bardzo nieregularne i co się okazało niemalże co 2 bezowulacyjny. Jestem po 1 cyklu stymulowanym aromkiem 3-7 dzień cyklu. W 10dc pecherzyk 15 mm, endometrium 9mm gdzie wcześniej endometrium ledwo 4mm. Podczas monitoringu w 16dc pecherzyk Juz pękł. @ przyszła już w 28dc czyli jak na mnie bardzo szybko. Czy nie sądzicie ze zbyt krotko jak na fazę po owulacji? 🙂
Dodam tylko ze pozostałe hormony badane na początku cyklu w normie.
Pogooda sprzyja dobremu nastawieniu więc trzymam za was i za siebie kciuki 😉