Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskra444 wrote:Chodziło mi o zaczynanie mierzenia, bo pisalas ze w tym zielona jesteś
Ten test robiłam dziś i 14:20 19 dc a nadal negatywny, jeszcze wieczorem zrobię..
animated png maker -
Paulinka95 wrote:
Hej, używam tych samych testów, jak mialam owu to po chwili druga kreska wybarwiala się i była mocnijesza od kontrolnej. Zrob jeszcze raz test po godzinie 19. Myślę, że lada chwila będzie u Ciebie owulacja daj znać -
Robiłam wieczorem ok 19 to była jaśniejsza trochę od tej co robiłam popołudniu ale wczoraj mnie jajnik bolał lewy bardzo i piersi troche ale za to nam dużo służy takiego płodnego a dziś to już wogóle dużo na papierze było taki jak jajko kurze i rozciągliwy aż w szoku byłam że aż tyle tego
Nie wiem czy robić dziś jeszcze te testy? Zrobię chyba bo i tak mi 2 zostały to akurat, tylko w jakich godzinach je zrobić? -
Paulinka95 wrote:Robiłam wieczorem ok 19 to była jaśniejsza trochę od tej co robiłam popołudniu ale wczoraj mnie jajnik bolał lewy bardzo i piersi troche ale za to nam dużo służy takiego płodnego a dziś to już wogóle dużo na papierze było taki jak jajko kurze i rozciągliwy aż w szoku byłam że aż tyle tego
Nie wiem czy robić dziś jeszcze te testy? Zrobię chyba bo i tak mi 2 zostały to akurat, tylko w jakich godzinach je zrobić?
I jak testy? jeju zazdroszczę tego śluzu u mnie organizm chyba coś świruje bo plamie w czasie owulacji. W poprzednim i teraz to samo się zaczyna.. niby to normalny objaw ale skoro owulacja występuje to czemu tego śluzu tak mało a za to to plamienie 🤷🏼♀️ -
Bardzo ładny test, czyli owulacja już za rogiem 😃
Teraz zrobię aktualizacje swojego stanu! Byłam na USG ciąża potwierdzona 6tydzien! Gdzie według miesiączki powinnam być w 10!
Wiec moja pozna owulacja przyniosła fasolkę 😄 ale powiem tez co nie co o samej owulacji, testy robiłam ale po 28 dc skończyły mi się paski wiec juz odpuściłam, czekałam na miesiączkę. Ale co do śluzu w dniu prawdopodobnej owulacji to było go mało i był wodnisty, czyli wcale nie idealny.
Trzymam za was kciuki dziewczyny, żeby Wam się udało jak najszybciej, aby ten miesiąc był owocny dla wszystkich!Paulina1106, Izi, Laura25 lubią tę wiadomość
-
AgiK wrote:Cześć Dziewczyny,
U mnie starania zaczęły się w lipcu 2020 po odstawieniu po ponad 10 latach anty. Na początku byliśmy nastawieniu że szybko pójdzie, byliśmy podekscytowani bardzo. Z każdym kolejnym cyklem podchodziliśmy do tematu co raz bardziej normalnie. Pojawiły się problemy z regularnością cyklu. Od grudnia to w ogóle są cyrki. Mam cykle po ok 45 dni, miesiączka trwa czasami ponad 10 dni. Miałam wszystkie badania podstawowe krwi, hormony itd. Mam delikatnie podwyższony testosteron ale nie na tyle żeby to miało istotny wpływ. Tak twierdzi mój gin. No i teraz przy każdej miesiączce łykam tabletki na zatrzymanie. No i oczywiście posypało mi się żelazo. Więc więcej tabletek. Ze względu na to gin zaproponował intensyfikację działań ciążowych. Mąż zrobił badania nasienia. Morfologia 1% a reszta ok. Miał mieć w tym tygodniu androloga ale mu przesunęli na maj więc znowu czekanie... A ja dostałam skierowanie na hsg w kolejnym cyklu. No i zobaczymy co wyjdzie... -
Paulinka95 wrote:Kurcze jak mnie boli dziś jajnik i podbrzusze myślicie że to po pozytywnym wczorajszym teście że owulacja już jest i dlatego mnie tak boli?
-
Paulinka95 wrote:Kurcze jak mnie boli dziś jajnik i podbrzusze myślicie że to po pozytywnym wczorajszym teście że owulacja już jest i dlatego mnie tak boli?
ja w tym cyklu tak mialam, w 13dc pozytywny test od 10 rano, następnego dnia 14dc również testy pozytywne i bol owulacyjny pojawił sie po godzinie 15, uspokoił się wieczorem 🙂 wiec tak, mysle ze zadziała się u Ciebie piękna owulacja 🥰